Jump to content
Dogomania

Moj pies szuka nowego domu (Warszawa, fotki 2 strona) Bruno ma dom

Recommended Posts

Posted

marta925 napisał(a):
Margo i dziewczyny, ktore oferowaly pomoc w spacerach - po moim powrocie (20.09) ustalimy, kto, kiedy i w jaki sposob:). Dziekuje Wam, Burek jest fajny, polubicie sie na pewno. Wasza nieugieta postawa;) przekonala mnie, ze tak wlasnie trzeba zrobic.

Arka - dzieki za wziecie sprawy w swoje rece, co do namiarow na ogloszeniu - jak najbardziej, na pewno Ty lepiej wychwycisz niefajne sytuacje

a teraz juz musze leciec (w moim przypadku to mega-metafora;)
mam nadzieje ze na wsi maja juz net tak jak sie przechwalali, na pewno tu wiec zajrze.

Marta , spotkalysmy sie na jednym specyficznym watku i wtedy Cie polubilam bardzo za Twa postawe .Bylam w sobote w Polsce i gdybym wiedziala ,za nic nie odpuscilabym sobie odwiedzenia Cie .Jestes dla mnie osoba godna szacunku .
Jesli bedziesz potrzebowala jakiejkolwiek pomocy , prosze napisz mi .Dla Ciebie zedre sobie tylek i pomoc znajde .

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zofia&sasza napisał(a):
A ja bym wybrała nawet i kolce (rozszarpcie mnie), a nie oddanie własnego psa.

Mym skromym zdaniem to naprawde ,nawet przy najlepszej Twej woli ,nie wiesz co piszesz .Marta jest na tyle odpowiedzialna ,ze szuka domu dla swego pieska .To jest dla dobra tego psa ,a nie dla niej :shake:.

Posted

epe napisał(a):
Zofia!
Ale chyba stan Marty tłumaczy wszystko! Poza tym,psa ma od roku-ja też rok temu wzięłam mojego ze schronu.
Nie wiem,czy gdybym była po takiej operacji,zdana tylko na siebie-nie szukałabym mu odpowiedniego domu!
Rok-to stosunkowo krótki okres czasu-ludzie maja psy od szczeniaka i czasem po kilku latach są zmuszeni szukać im domów!

Ostatnio nie czesto mi sie to zdazylo , ale popieram .

Posted

marta925 napisał(a):
Dziewczyny, dzieki za dobre slowa:) jestesmy w kontakcie, na pewno dam znac jak sie sprawy maja.
Zofia&sasza - wierze, ze nigdy nie bedziesz musiala wybiarac; a to ze masz swoje zdanie to dobrze (dla Twojego psa - zawsze moze ma Ciebie liczyc).
Ja na pewno nie oddam psa gdzies, gdzie nie bede miala pewnosci ze bedzie mial przynajmniej tak dobrze jak u mnie.- tak to moglo wygladac po ktoryms moim wpisie - ale byl to raczej skrot myslowy, i emocje z tego co sie dzieje

Majqa: przeczytalam tak na spokojnie Twoj tekst do Allegro - zrobilas ze mnie wspanialego aniolka, ktorym chyba jednak nie jestem;)

Marta , Majqa jest krytaczna osoba i daleko jej do robienia z kogos aniolka ;).

Posted

dusje napisał(a):
Marta, moja opinia wyrazona tutaj nie ma za cel dopiekania Ci ile wlezie. jestem zdania ze zawalilas nieco sprawe i wiesz z pewnoscia ze mam racje. Jak mantre niemalze powtarzam, ze oferowano Ci pomoc w wyprowadzaniu Burka do czasu znalezienia mu domu. Nie skorzystalas......Tak naprawde nikt nic nie wie ..........adopcja sie kroi, wiec podaj chociaz namiary na ososbe ktora przejela sprawe. U Ciebie non stop ogolniki...dzisiaj wyjezdzasz a w kolejnym poscie juz niedlugo wyjezdzasz itd. Nie sadzisz ze nadwyrezasz cierpliwosc wszystkich tu zaangazowanych w pomoc Burkowi? Prosze, operuj konkretami i wszystko bedzie okey

Dusje , wez sie zastanow 10 razy zanim cokolwiek tu napiszesz ,ok?
Kogo interesuja twe spostrzezenia?? Czy Marta napisala dzis ,czy niedlugo ??
Ja wiem o co tobie chodzi i dobrego zdania o tym nie mam :shake:.
Ogolniki cie mecza??:evil_lol:
Ci co maja wiecej wiedziec ,to wiedza,a jesli ty do nich nie nalezysz ? No coz ,musisz sie z tym pogodzic i tyle :diabloti:

Posted

:crazyeye: No i co nikt nie szuka domu dla Borunia, czyzby tylko kolejka na spacery z nim ustawila sie?? Dom schadzek chcecie sobie zrobic u Marty a psa zadreczyc spacerami??:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='marta925']alez przeciez pisalam ze nie mam dobrego polaczenia z netem! nie odzywalam sie, bo szukalam mojego psa, a pozniej nie moglam, zreszta chcialam tylko polozyc sie i o tym wszystkim nie myslec
Sugerowalyscie ze uspilam Burka, czy ze wcale nie szuka on domu??? jedno i drugie jest podłe..

poza tym - moje prosba aby wycofac maile przechodnie i ogloszenia jest jednak aktualna. nie sadzilam ze bedzie taki odzew - a juz dzis dwuktrotnie zostalam przez tl posadzona o oszustwo i wyciaganie kasy na 'łzawą' historyjke. czy ktos moglby mi powiedziec na co sa zbierane pieniadze i przez kogo??
mam wrazenie ze sytuacja wymknela sie spod kontroli, wchodze tu - i dowiaduje sie ze sytuacja jest sliska i podejrzana.

Ja chętnie porobię ogłoszenia.Czekam tylko na zgodę Marty.Nie chcę żeby znowu były z tego jakieś problemy.Jeśli dobrze zrozumiałam cytowany powyżej post Marta prosiła o wycofanie wszystkich ogłoszeń.W tej sytuacji nie wiem czy robić je czy nie?!

Posted

ARKA napisał(a):
:crazyeye: No i co nikt nie szuka domu dla Borunia, czyzby tylko kolejka na spacery z nim ustawila sie?? Dom schadzek chcecie sobie zrobic u Marty a psa zadreczyc spacerami??:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Arko ja obiecałam na początku że zrobię wyróżnione allegro. Obietnicy nie wycofałam, czekam w związku z wynikłą sytuacją z ogłoszeniami na TAK od Marty.

Posted

Ten wątek skłania do refleksji. Co będzie z naszymi psami gdy my już nie będziemy w stanie się nimi opiekować:shake: Sama nie wiem co ja bym zrobiła w tej sytuacji, tzn wiem jedno na 100% nie oddałabym go do schroniska, ale co dalej nie mam pojęcia:shake:

Posted

niufek napisał(a):
Dusje , wez sie zastanow 10 razy zanim cokolwiek tu napiszesz ,ok?
Kogo interesuja twe spostrzezenia?? Czy Marta napisala dzis ,czy niedlugo ??
Ja wiem o co tobie chodzi i dobrego zdania o tym nie mam :shake:.
Ogolniki cie mecza??:evil_lol:
Ci co maja wiecej wiedziec ,to wiedza,a jesli ty do nich nie nalezysz ? No coz ,musisz sie z tym pogodzic i tyle :diabloti:

A o co mi chodzi, niufek? Wyjasnij, prosze. Prosze rowniez, nie dziel dogo na elyte co to ma dostep do top secret i na tych ktorzy tego nie maja szczescia zaznac.. Tu nie ma rownych i rowniejszych, a moze sie myle? Wiesz, ten watek nie nadaje sie do rozpetywania klotni, podobnie jak kazdy inny watek na dogo, wiec prosze, jesli masz mi cos za zle to daj znac na pw a odpowiednia wzmianke o takim zamiarze zamiesc tutaj.
Nadal pozostaje w nadziei, ze Burek znajdzie swoje miejsce na ziemi i ze Marta bedzie spokojna o los swojego psiaka. Pozdrawiam

PS. rozumiem ze nie warto/ nie nalezy/ tu na dogo wyrazac swoich opinii a jedynie przyklaskiwac. Quo vadis niufek?

Posted

marta925 napisał(a):
Arka - dzieki za wziecie sprawy w swoje rece, co do namiarow na ogloszeniu - jak najbardziej, na pewno Ty lepiej wychwycisz niefajne sytuacje

:roll: nie zebym sie madrzyla ale Marcie to obiecalam wiec...Izadoro zrob allegro i prosze moze napisz woj, mazowieckie tylko, narazie.

Iii, dziewczeta, prosze porobic porzadki w domach, wyrzuci niepotrzebny sprzet, rzeczy rozne, ewntulanie TZ itd i....zastanowic sie czy miejsce by sie nie znalazlo dla takiego malego psiula u kogos z Nas w domu. Super byloby aby Bernis tafil do kogos moze z nas?:oops: Wiem, marzycielka jestem czasami ale..kto wie, kto wie, przeciez marzenia sie podobno spelniaja:megagrin: Super by bylo kawka, herbatka u Marty i czasami aby ją jej pupil odwiedzil?:p

No nie licze ze w tydzien znajdzie sie dom ale spacery chyba jakos zorganizujecie, LICZE na WAS i prosze!!!

Posted

ARKA napisał(a):

"Tak" od Marty i wstawiam plakat (już gotowy) :)

Posted

[quote name='majqa']Arko, rozumiem, że masz bliski kontakt z Martą. Czy możesz się dowiedzieć u źródła, czy mamy zielone światło do puszczenia w eter ogłoszeń pieska?
majqa, bylo ustalone wczoraj z Marta ze tak i kontakt do mnie.

Posted

ARKA napisał(a):
majqa, bylo ustalone wczoraj z Marta ze tak i kontakt do mnie.

OKI. Parę osób wyraziło wątpliwości/ zapytanie o TAK Marty i to mnie zmyliło. Arko, podaj jeszcze może mail do siebie, podmienię w tekście.

Posted

Salibinko jeżeli coś mogę podpowiedzieć, zrezygnuj z tego zółtego tła. Ja jak robię ogłoszenia zawsze robię na białym, zakładam że osoba ma w domu najprostszą drukarkę plujkę (atramentówkę). Takie powierzchnie to kicha, zabójstwo dla drukarki (mnóstwo cartriga idzie) a i efekt nienajlepszy.