Jump to content
Dogomania

Moj pies szuka nowego domu (Warszawa, fotki 2 strona) Bruno ma dom

Recommended Posts

• Replies 334
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

majqa napisał(a):
Super. Już podmieniam i GO!

;) majqa a mozesz mi tez GO zrobic dla Nadii, z mojego podpisu?:loveu:

:-( tak zimno w nocy jest i w dzien tez nie bylo za cieplo a te biedaki w Krezlu i Maciejowicach nie wszystkie maja az tak cieply kącik:placz:

Posted

Przyznam się bez bicia, że nie zdążyłam nawet alegratki zrobić.
Nie było mnie od piątku i musiałam nadrobić kilka stron...nie nadrobiłam wszystkiego, ale i tak targały mną wszelakie emocje...cieszę się, że burek jest cały i zdrowy.
Nie rozumiem tych osób, które zanim pomogą muszą wypytać o 100 roznych spraw...nie można pomóc od tak?
PO za tym Marta stanęła przed trudnym wyborem, mogła wybrać egoistycznie i utrzymywać psa za wszelka cenę u siebie, kosztem psa, lub podjac trudną, ale bardzo odpowiedzialną decyzję oddania psa- ale nawet ta tak trudna i bolesna decyzja została podważana....ludzie...jesteście zdrowi, nie musicie stawać przed takim wyborem, cieszcie się...ale nikogo na silę nie uszczęsliwiajcie.
Marta jestem pełna podziwu, kibicuje Wam od samego początku, jesteś pelna determinacji chwała Ci za to.
Padam dziś na pysk, ale jutro doczytam wątek i postaram się pomóc.

:loveu:

Posted

Rybka_39 napisał(a):
(...) Padam dziś na pysk, ale jutro doczytam wątek i postaram się pomóc. :loveu:

Rybko, moje linki są na str. 25, zerknij może żeby nie dublować stron.

Posted

[quote name='ARKA'];) majqa a mozesz mi tez GO zrobic dla Nadii, z mojego podpisu?:loveu:

:-( tak zimno w nocy jest i w dzien tez nie bylo za cieplo a te biedaki w Krezlu i Maciejowicach nie wszystkie maja az tak cieply kącik:placz:

Bardzo biedne psiska :(
To jest niepojęte do czego niektórzy są zdolni, jak chociażby tutaj:
http://www.gazeta.olawa.pl/aktualnosci,wiecej,2157.htm

Dobra teraz musi mi oko odpocząć abym mogła posprawdzać allegra i odpalić.
Arka pocztówki ci jutro podeśle na maila.

Posted

No przejrzałam reszte stron i listę ogłoszeniową majqi...to zrozumiałam, ze ja se tę swoja alegratke moge wożyć....pod poduszkę:evil_lol:

Ale mogę dać go na kącik adopcyjny Mój pies i na inne takie:roll:

Zobacze jutro co tam jeszcze zostało...jak w ogole wstane:evil_lol:

Posted

[quote name='marta925']z palucha zabralam go w fatalnym stanie, nie przezylby tam kolejnego tygodnia

A bezpośrednio po tym, jak psa zabrałaś z Palucha, pisałaś, że był przygotowany do adopcji i jeszcze chwaliłaś Paluch za profesjonalizm. Twój post na ten temat jest tu:

http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6351156&postcount=100

To ja już nie rozumiem, wzięłaś psa zdychającego czy świetnie przygotowanego do adopcji? Nigdy nie byłam na Paluchu, czy tam przygotowanie psa do adopcji polega na doprowadzeniu go do stanu przedagonalnego? I dlaczego wtedy nie pisałaś, że pies jest w tak złym stanie? Napisałaś za to, że pies został przed wydaniem odrobaczony, zaszczepiony i odpchlony :crazyeye: I taki zdechlak przeżył te wszystkie zabiegi i to naraz? I jeszcze poszedł z Tobą na spacer?

Ja całkowicie zgadzam się z opinią dusje wyrażoną tutaj:

http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10869837&postcount=160

Kręcisz lepiej niż niejedna karuzela :mad:
Chcesz oddać psa, trudno, ale nie nabieraj dogomaniaczek, które wyłażą ze skóry, żeby psom pomóc. Wzięłaś dziewczyny na litość, pisząc o swojej niepełnosprawności, ale skrupulatnie unikasz bezpośredniego kontaktu, co rodzi podejrzenie, że nie wszystko, co piszesz, jest prawdą.

Posted

[quote name='AlmaMater']A bezpośrednio po tym, jak psa zabrałaś z Palucha, pisałaś, że był przygotowany do adopcji i jeszcze chwaliłaś Paluch za profesjonalizm. Twój post na ten temat jest tu:

http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=6351156&postcount=100

To ja już nie rozumiem, wzięłaś psa zdychającego czy świetnie przygotowanego do adopcji? Nigdy nie byłam na Paluchu, czy tam przygotowanie psa do adopcji polega na doprowadzeniu go do stanu przedagonalnego? I dlaczego wtedy nie pisałaś, że pies jest w tak złym stanie?
Po co tu przyszlas a wlasciwie za kim... to wiadomo, odpusc sobie, "znamy te melodie, od lat"
Marta napisala tak, w podanym poscie, gdzie pisze o jakies agonii psa?? Co imputujesz???

Na Paluchu nikt się psami nie zachwyca – są za to dobrze przygotowane do adopcji. I wystarczy. (ubiegając Wasze komentarze – wiem, ze na Paluchu jest tłok i psy mają niefajnie, a szczeniaki są usypiane. Narzekając na to nic nie zmienię. Ale mogę z czystym sumieniem promowac to miejsce ze względu na fachową, profesjonalną i sympatyczną obsługę i dobrze przygotowane psy oraz sam proces adopcji.)
Mój nowy pies nie jest taki slodki i zabawny jak Negrita, ale jest już ze mną. Nikt go nie zachwalal na dogomanii, ani nie miał swojego allegro. Sama go znalazłam, a najważniejsze jest to, ze mogłam go zabrac – bo był na to przygotowany.

A w pierwszym poscie napisal tak:

- nie jest wykastrowany (po przygarnięciu Burania leczylam jego stawy, i ogolnie trzeba go bylo odkarmic, wzmocnic - myslalam ze na kastracje przyjdzie czas)

Napisałaś za to, że pies został przed wydaniem odrobaczony, zaszczepiony i odpchlony :crazyeye: I taki zdechlak przeżył te wszystkie zabiegi i to naraz? I jeszcze poszedł z Tobą na spacer?

Gdzie to pisze, podaj link.

Ja całkowicie zgadzam się z opinią dusje wyrażoną tutaj:

http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=10869837&postcount=160
Kręcisz lepiej niż niejedna karuzela :mad:
Chcesz oddać psa, trudno, ale nie nabieraj dogomaniaczek, które wyłażą ze skóry, żeby psom pomóc. Wzięłaś dziewczyny na litość, pisząc o swojej niepełnosprawności, ale skrupulatnie unikasz bezpośredniego kontaktu, co rodzi podejrzenie, że nie wszystko, co piszesz, jest prawdą.

;)lepiej pisz sama o sobie, jak Ty krecisz jak niejedna karuzela....
Nie bylo Ciebie dlugo na dogo, znow cos tu szukasz???

A Twoj brak taktu i wrazliwosci poczytuje tylko za chamstwo i brak kultury, inaczej powiedzialbym, ze jestes potworem i trzymaj sie z daleka i od psow.

Posted

Niezależnie kto, co, dlaczego etc...gdybym miała pomóc jeszcze raz oczywiście zrobiłabym to z jednej, banalnie prostej ale najważniejszej przyczyny. Ten wątek jest wątkiem psa i to on jest w potrzebie. Jego życie ma się zmienić więc w tej zmianie należy dopomóc.
Nawet gdyby okazało się, że Marta ma 3 nogi, mieszka w willi, a obskakuje ją zastęp kamerdynerów to fakt byłby i tak faktem, że Buranio ma znaleźć innego Pana/ Panią. Inne sprawy, w moim oczywiście odczuciu, schodzą na plan dalszy.

Posted

[quote name='majqa']Niezależnie kto, co, dlaczego etc...gdybym miała pomóc jeszcze raz oczywiście zrobiłabym to z jednej, banalnie prostej ale najważniejszej przyczyny. Ten wątek jest wątkiem psa i to on jest w potrzebie. Jego życie ma się zmienić więc w tej zmianie należy dopomóc.
Nawet gdyby okazało się, że Marta ma 3 nogi, mieszka w willi, a obskakuje ją zastęp kamerdynerów to fakt byłby i tak faktem, że Buranio ma znaleźć innego Pana/ Panią. Inne sprawy, w moim oczywiście odczuciu, schodzą na plan dalszy.

[quote name='ARKA']Dokladnie tak.

To ja na posumowanie daję link do aukcji allegro (wyróżnionej) dla Burania:
http://allegro.pl/show_item.php?item=438421418

:p

Posted