gunia Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Mtf Zalesie i ja stajemy na głowie żeby coś wykombinować. Behawiorystka zgodziła się po kosztach socjalizować Malwinę. Jak coś ustalimy to napiszę. Quote
oktawia6 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 jednak się nie myliłam-Fart będzie sporym psem-ale jest bardzo ładnym proporcjonalnym pieskiem:) Luminal-na pobudzone psy działa wręcz odwrotnie-tu się to potwierdza z tego co piszesz powyżej. Quote
rafali910 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 No co,sami będziecie jeść kolację ? ja też na coś liczę. Quote
lawinia Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Guniu czekam na informację,co załatwiłyście. Quote
rafali910 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Dostałem od Mikołaja gryzaczek w prezencie. Quote
oktawia6 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 [quote name='rafali910'] No co,sami będziecie jeść kolację ? ja też na coś liczę. ciekawe umaszczenie na przodzie-jakby gwiazda lub kończynka-mocne duże łapy-będzicie mieli dużego misia-bardzo fajny pies-widac że inteligentny Quote
LULEK Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Trochę mnie nie było, a tu proszę jakie nowiny. A miało być tak pięknie ... Quote
gunia Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 LULKU, widzę, że jesteś na dogo raz na 3 tygodnie, ale za to bardzo lubisz prowokowac kłótnie na forum. Miało być pięknie ale nikt nie powiedział, że będzie łatwo. Farcik Ci się nie podoba? Bardzo zdrowy, fajny, towarzyski i zadbany pies więc co masz do zarzucenia? Byłam i widziałam Farta na własne oczy i uważam, że opieka nad nim prowadzona jest jak najbardziej prawidłowo. Nie żałuję także, że Malwina jest u Pani Prezes bo ona zajmuje się nią tak samo jak Fartem. Nikt nie mówił, że będzie ekstra bo chyba nie wiesz co to jest dziki pies, w ogóle również nie znasz sprawy od podszewki (nie przypominam sobie byś kontaktował się z nami w sprawie Malwiny). Wyraziłeś swoje niezadowolenie i super, nie musisz się zgadzać z naszą działalnością ale jeśli byś miał choć trochę klasy to już byś nie pisał ostatniego komentarza, który po prostu był złośliwy i prowadzi zupełnie do nikąd. I wierz mi, że wciąż jestem optymistką, która będzie pakować swój wolny czas, pieniądze w Malwinę i Twoje żenujące komentarze mnie nie zniechęcą. I wybacz, ale jeśli masz pisać takie posty to lepiej idź się bawić ze swoimi owczarkami a nie zaśmiecaj forum. Quote
LULEK Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Oj Guniu, po co te nerwy, złośliwości? Po prostu już czas spojzeć prawdzie w oczy. Quote
mtf zalesie Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 gunia ty nie marnuj sobie czsu na odpowiedzi jak powyzej, kogo to obchodzi,zadzwon do mnie ,bo potrzebuje info w/s wymiarow klatki,pilne jutro Quote
jotpeg Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 z gory ogromnie przepraszam, ze tutaj (zwykle tak nie robie - podczepianie sie), ale poprzez goraca dyskusje duzo ludzi tu zaglada, a tu prawie nikt (moze ktos nawet jesli nie pomoze, to choc zajrzy), pls: http://www.dogomania.pl/forum/f28/tragedia-maly-jupiter-pilnie-dom-potrzebny-albo-znowu-schronisko-126366/ Quote
gunia Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Oj Lulku, wcale nie jestem zdenerwowana. I mogę SPOJRZEĆ, A NIE SPOJŻEĆ prawdzie w oczy. Jesteś starszy ode mnie a takie błędy robisz, żali mi Ciebie. Sam spójrz również na swoje ograniczenie i zamiast forum radzę lekturę słownika ortograficznego. Quote
oktawia6 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 lulek-najlepiej weź do siebie agresywną i dziką sukę od tej kobity i potem my ci będziemy gdaczyc tak jak ty tutaj teraz Quote
gunia Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Oktawia, Lulek w życiu by się nie martwił o bezpańskiego psa. Ma swoje rodowodowe i ma w doopie bidy z dogomanii. Quote
oktawia6 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 agresywna to jedno i że jest problematyczna ale drugie mnie zaniepokoiło i kładzie cień na wszystko:shake:: "Witam Przegladałem sobie dzisiaj forum o owczarkach niemieckich (sam posiadam dwa) i w pewnym momencie włosy na głowie zjeżyły mi się. Trafiłem na tym forym na ślad Pana Rafała i jego mamy, w założonych tam dwóch tematach czytam o FATALNYCH WARUNKACH w jakich są trzymane psy. poniżej linki do tech tematów: "CHodowla" z Tomaszowa Maz. - Owczarek w Potrzebie - Owczarki Niemieckie - Forum http://www.owczarekwpotrzebie.com/fo...t=495&page=106" wypowiedziała się również Tosia ostrzegając oraz następna osoba: post 510: "Może nie powinnam się wypowiadać, bo nie mam jak pomóc Malwinie, ale po tym co przeczytałam nie oddałabym karmiącej suki do Rałała. Jego psy mieszkają w nieocieplonych, niczym nie wyścielonych budach, jedna suka na łańcuchu, kotka rodzi co ruję... Rafał twierdzi: "Nie mam zamiaru kastrować kocicy bo jest dobrą matką jedynie moge jej małe jak ma odawać w dobrę ręce. Wiem że się kotka męczy ale szkoda mi ją wykastrować. Bo wiem co to jest operacja dla kota i psa jaki potem ból jak są po zabiegu" No ręce opadają. Ktoś kto jest wolontariuszem w schronie, współpracuje z TOZem zapewnia takie warunki własnym psom?? Z rozmysłem doprowadza do rozmanażania? " "To nic, że psy przebywają w koszmarnych warunkach... To nic, że bite rózgą... ........, że nieszczepione... ........, że na łańcuchach... ........, że karmione byle czym... ........, że fatalne budy... ........, że cały czas na kamieniach... ........, że w zimnej komórce... Taaa, to nic, bo tomaszowscy miłośnicy zabawili się w hodowlę..." to jest hodowla, psy na łańcuchu, kotka co ruję rodząca, rózgi, łańcuch co wyście zrobili..... "Oni dali rafaliemu ONke na DT Tragedia...." "O rany czytam i nie wierzę w to co piszecie.jeszcze nie zdążyłam przeczytać wszystkiego na dogo,ale to jakiś horror." to hodowla luspusland.... ludzie którzy kupili od nich szkielet Owczarka: "Jako pierwsze umieszczam zdjęcie zamieszczone w allegro przez "chodowcę z Tomaszowa" Wiek 7 m-cy, waga AŻ 7 kg" Quote
vvv Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Witam wszystkich Nie chcę zamienić tego forum w gadanie o Venie - moja suka i jej problemy oraz traktowanie w znajej wszystkim rodzinie jest dokładnie opisane na OWP. Niesty potwierdzam że wszystkie fakty w powyższym poście Oktawia666 są zgodne z prawdą. LUEK - widzę że patrzysz trzeźwo na świat i widzisz co jest białe a co czarne - pozdrawiam Cię i jak chcesz to pogadamy na PW GUNIA - gratuluję bardzo dobrej ORTOGRAFI - jednak niczego więcej. Pozdrowienia od Veny dla Tomaszowa :Dog_run: Quote
LULEK Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Droga Guniu, najpierw pomyśl potem pisz. Po pierwsze nie wiem gdzie Ty widzisz "ż" bo ja widzę "z" czyli brakuje litery "r" a tego typu błędy trafiają się każdemu nawet Tobie. Kolejna sprawa : dlaczego Ci się uroiło że moje psy są rodowodowe, bo tak się składa że są ze schroniska. Pozdrawiam. Quote
tyciaNi Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 pomóżcie proszę Błagamy o szybką pomoc transportową, odpłatną, trasa Szczecin - Marki pod W-wą. Cary ma DT u Pani Doktor weterynarii w jej domu, a pod nosem, tam na miejscu centrum rehabilitacyjne!!! Kontakt w sprawie dogrania transportu z Ewą: [email protected] tel. 0-695666388, w sprawie płatności z szefową Rottki: [email protected] tel. 0-606 910 935 Quote
gunia Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Lulek, pierwsze słyszę, że masz psy ze schroniska. Kilkanaście stron wcześniej pisałeś, że masz owczarki niemieckie, a teraz twierdzisz, że są to psy bez rodowodu ze schronu więc chyba powinieneś jak już to napisać psy w typie owczarka niemieckiego, prawda? VVV, pisałam swój post późno dlatego nie wstukałam dodatkowego i, za co przepraszam. Do Was obojga: nie wiem czy Wasze działania wymierzone są w Panią Prezes, we mnie, czy w Malwinę? Ciągle wracacie do tego samego tematu i mam wrażenie, że wchodzicie tutaj tylko z tego powodu, żeby cieszyć się jeśli coś nam się nie udaje. Ciekawa jestem, czemu twierdzicie, że Lulek ma trzeźwe spojrzenia na rzeczywistość? Jakie spojrzenie, bo on wypowiadał się tylko co do warunków? Jak to się ma do tematu socjalizacji Malwiny ? Przecież uparcie twierdzicie, że psy mają tam źle. A jak wygląda Fart? Źle? A jak wygląda Malwina? Źle? Malwina potrzebuje behawiorysty, poza tym wzięta była na tymczas, a nie na stałe więc do czego się przypieprzacie? Oktawia6, to co wrzuciałaś na wątek, było już poruszane zaraz na początku i ja to wszystko wyjaśniłam. Nie wiem czemu Tosia się tam wypowiada, bo ani razu nie była u P.Prezes, ale jak zwykle wie najwięcej :cool3:. Innych osób przez 3 miesiące oprócz mnie i Ocelota nikt tam nie widział mimo zaproszenia od Pani Prezes wszystkich chętnych i zainteresowanych Malwiną. Ale nikt dupy nie ruszył, bo lepiej klikać i podcinac innym skrzydła. To jest moja ostateczna wypowiedź na temat poglądów osób ‘‘wszechwiedzących”. Quote
ocelot Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Dlaczego ten wątek przeradza się znowu w awanturę? Jeśli popełniliśmy błędy to się do tego przyznamy, ale w tej chwili najważniejsza jest Malwina i może na tej pomocy się skoncentrujmy. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 ja też apeluję o brak kłótni!!! Wchodzą tu osoby postronne, które zniechęcają się do adopcji widząc pianę na wątkach. Ludzie, uspokójcie się wreszcie, a ewentualne zastrzeżenia przenieście na pw!!! Gunia, czy Ty możesz po prostu nie reagować? Robisz w tej sprawie najwięcej i nie musisz się przed nikim spowiadać - proszę dla dobra psa - nie reaguj!! Quote
mtf zalesie Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 suka ma sie dobrze z dt jestesmy zadowolone,jedziemy w niedziele uzgodnic dalsze plany i dziekujemy osobom pomajacym ktorym dalsze info przekazemy na pw. Quote
magda222 Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Wchodzę codziennie na wątek.Śledzę losy Malwiny i Farta.Nie piszę,bo nie mam nic konstruktywnego do powiedzenia na ten temat.Nie mogę niestety pomóc inaczej jak wpłacając co miesiąc parę groszy na utrzymanie psiaków.Ale chciałam powiedzieć,że chociaż mieszkam daleko i nie znam Was osobiście-guniu i ocelocie,to ufam Wam w 100% i skoro piszecie,że psom nie dzieje się krzywda to ja Wam wierzę.Róbcie dalej swoje!Staje za Wami murem!A osoby,które mają jakiekolwiek wątpliwości niech coś zmienią w życiu Malwiny i Farta,np.wezmą na DT lub DS albo zafundują lepszy hotelik. Quote
LULEK Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Zamiast zajmować się pierdołami typu błędy ortograficzne i rasa moich psów, lepiej zajmijcie się Malwiną, żeby wasza wspaniała "pani prezes" nie oddała jej do schroniska. PA PA.:razz: PS. Magda222 masz rację: nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia. Quote
Recommended Posts