lawinia Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Dziękujemy za wsparcie finansowe Magdzie 222 ,pieniądze wpłynęły na konto.Malwina jest coraz bardziej spokojna.Ale nadal nie ma tyle zaufania ,by można ją pogłaskać.Poświęcam jej sporo czasu.Może nam się w końcu uda. Quote
mtf zalesie Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 1.behawiorystki namierzyalm dwie z nowego dworu i grodziska ale zima nie sa chetne do przyjazdu.blizej byloby z lodzi ale nie mam czasu dluzej szukaci i pozostawie te obowiazki zwyczajowo dla zalozycielki watku. 2.jesli beda klopoty z funduszami na sterylke prosby do 2 osob ktore deklarowaly a nie wpacily powinna napisac zalozycielka watku/wychodzi ze do jednej/ 3.kontenerek do przewozu pozyczony jest na czas nieograniczony i na razie sie nie upominaja 4.czytam watki o dzikich psach i zebralam nastepujace uwagi z ktorych wiekszosc juz niepotrzebna ale powtorze a/przebywac w otoczeniu psa ale nie zwracac na niego uwagi i nie nawiazywac kontktu wzrokowego b/zachowywac dystans zblizania jaki pies sobie wyznaczy ale miske z jedzeniem klasc blizej siebie aby zmusic go do skracania tego dystansu c/glaskac reka nie od gory ale od dolu 4.o wybieg juz sie nie bede drugi raz pytac 5.podziekowania dla rafala za ladne czeste zdjecia Quote
ZUZANNA11 Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 Mtf_zalesie, skąd te pretensje ? Nie rozumiem... :roll: Szukanie behawiosrystów jeśli pozwolicie, ale odłożę na weekenend. Nie będę się dzielić na wątku swoimi obowiazkami. Quote
rafali910 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 To nie ja wyciągnełam ten kocyk No to sobie ziewnę... Quote
gunia Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Miałam wpłacić 50 złotych, ale że na początku miesiąca miałam sporo wydatków to wpłacę w tym tygodniu jeszcze 80 złotych. Pytałam Panią Prezes co ze sterylką i umówiłyśmy się, że popyta i razem wybierzemy co będzie najlepsze bo cieczka tuż tuż. Czy nie lepszy będzie na chwilę obecną zastrzyk czy tabletki? Może wstrzymać się ze sterylką jak Malwina będzie bardziej śmiała? Poza tym znów sedalin, narkoza to dla takiego nerwowoego psa może być zgubne. A Maliwina to świnka, bo wyciąga kocyk podarowany od ciotki Guni:) Quote
lawinia Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Ten kocyk to sprawka Farta,codziennie go wietrzy bez względu na pogodę.Potem wali głupa i odpowiedzialność zrzuca na Malwinę.Najpierw to pewnie pójdzie Fart do kastracji.Malwina nie jest jeszcze gotowa na takie traumatyczne przeżycia.Mogłaby próbować uciekać bo tak reaguje w chwilach zagrożenia.Zuza mogła ją niedawno obejrzeć,bo ja jestem mało obiektywna. Quote
Julie Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 porządny facet z tego Farcika jak tak wietrzy kocyk:cool3: Quote
lawinia Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Malwina złagodniała ale nadal nie daje się pogłaskać.Farcik jest bardzo dzielny i pięknie wychodzi na spacer.W najbliższym czasie,myślę,że w marcu będzie kastrowany.Przymierzam się do postawienia im ogrodzenia i zakupu nowej budy dla Farta.I głupio mi prosić,ale liczę na wsparcie moich działań.Pozdrawiam i zapraszam do odwiedzania Malwiny i Farta. Quote
mtf zalesie Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 nauka chodzenia na smyczy jest prowadzona na obrozy czy szelkach Quote
lawinia Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Farcik chodzi w obroży,jest grzeczny,nie szarpie się,jedyna rzecz,której się lęka to przejeżdżające samochody.Ogólnie to zdolny pies.Malwina również jest inteligentna,szkoda,że ma za sobą takie ciężkie życie.Ale ja mam cierpliwość i poczekam,aż zrozumie,że może mieć dobrze i być kochana.Dużo czasu spędzamy razem na podwórku. Quote
magda222 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Wczoraj i dzisiaj przejeżdżałam przez Tomaszów i myślałam sobie o Was. Jechaliśmy do Ełku i z powrotem.Zawoziliśmy 13-letniego Rexa z naszego schroniska do DT.Szkoda,że nie było czasu,żeby do Was zajrzeć. Quote
rafali910 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Tak sobie myślę,czy da się wykopać następny dołek ... Chyba ktoś nadchodzi,czas go pogonić. Quote
lawinia Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Załujemy,że nas nie odwiedziliście,może następnym razem się uda.Zapraszamy serdecznie,jak będziecie wybierać się w naszym kierunku to dajcie znać. Quote
rafali910 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Dobrze że wiosna nadchodzi Gdzie ten pan polazł ? Quote
Julie Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Malwina na pewno kiedyś się przekona do ludzi. Musi minąć trochę czasu aż zaufa. A Farcik z mamusią słodko:loveu: Quote
magda222 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 A jak Malwina się oswoi to będziemy jej szukać domu? Quote
mtf zalesie Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 tego ja tez nie wiem, na chwile obecna jest problem zblizajacej sie cieczki ,sterylki mam nadzieje a nie zastrzykow co pol roku,potem oswajanie z obroza-czyli dluga droga Quote
lawinia Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 MTF ma rację,Malwina to skomplikowana materia.Co prawda robi się spokojniejsza,ale daleko jej jeszcze do zachowań typowo psich.Cieszę się na razie tym co jest.Muszę postępować ostrożnie,aby nie zepsuć tego co przez prawie pięć miesięcy udało mi się w bólach wypracować.Pierwszy do kastracji powędruje Fart,to trochę uspokoi jego żywy temperament.Z Malwiną będzie trudniej .Na razie jest bezpieczna,nie ma kontaktu z żadnym psem.Troszkę zaczęła chętniej jeść.Dostaje też witaminy ,które z ochotą połyka.To powoduje,że ma ładniejszą sierść to tyle na razie. Quote
mtf zalesie Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 na watku oswajaniu czytam ze obroze nalezy zakladac na 15 minut i potem zdjejmowac ,powtarzac to kika razy aby pies z obroza sie oswoil i dopiero potem probowac chodzic na smyczy.martiwe sie o okres cieczkowy bo przez plot moga rozne psy wlazic albo suka zwieje. Quote
Recommended Posts