Zorlis Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Przyznaję, całego wątku nie czytałam, jedynie od posta Rafała z propozycją DT. Początkowo niemal dostałam zawału (śledziłam przecież rafałowy wątek na OWP), ale skoro rzeczywiście psy tam źle nie mają, koty już się nie mnożą (wszystkie kotki wysterylizowane, a kocury wykastrowane?), zwierzęta są szczepione, to wporządku... :roll: Ocelot, gunia, nie chodzi o ignorowanie z Waszej strony - ale w moim pierwszym poście z tego wątku prosiłam Lawinię lub Rafała o wyjaśnienie, kto jest kto ;) Jakoś "Lawinia" z tego forum wypowiada się w zupełnie inny, bardziej rzeczowy i kulturalny sposób niż "Lawinia" z OWP. Swoją drogą, oboje uciekli z tamtego forum - niewygodnie im było odpowiadać na pytania i tłumaczyć się z pewnych spraw, postawę okazali zdecydowanie niedojrzałą i budzącą podejrzenia, ale cóż... :roll: Quote
Rodzice Maciusia :) Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 ja również wtrącę swoje 3 grosze, bo nie podoba mi się to co niektóre osoby wyprawiają na forach psich. Są osoby, które zdaje się w jakiś sposób się samodowartościowują siedząc na forach i krytykując - a to kamienie w kojcu a to to a tamto. Ludzie - weźcie się lepiej za osoby, które zabijają psy, katują je i robią mnóstwo podłych rzeczy. Natomiast jeśli nie podoba się wam miejsce gdzie pies przebywa to po prostu weźcie go do siebie albo znajdzcie mu idealne miejsce! Czemu ma służyć wasze siedzenie i klikanie w kompa, burzenie się itd.? Malwinie, która póki co ma jedzenie i schronienie w ogrodzonym miejscu? Ciekawe czy tak samo jesteście wyszczekani krytykując i walcząc z mordercami zwierząt oraz kładąc kres im poczynaniom? Dajcie już wreszcie spokój. I nie piszę tego jako obrończyni Rafali i Lawinii, bo ich nie znam zupełnie, a na wątek zostałam zaproszona by Malwinę wesprzeć choć trochę finansowo, co też zrobiłam i zrobię w tym miesiącu. Zamiast kiełbasić temat w kółko macie opcje konkretnej pomocy: zabierzcie Malwinę do siebie, znajdźcie jej idealny dom :roll:, wybierzcie się do Rafaliego i przekonajcie jak jest tam u niego. Jeśli znęca się nad zwierzakami to przecież możecie jako bojownicy również czynnie temu przeciwdziałać. Dość wreszcie wymądrzania się przez internet!!:diabloti: Quote
Zorlis Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 "Dowartościowywanie się"? "Wymądrzanie"? Nie przesadzasz trochę? Rafał wstawiał zdjęcia psów leżących na kamieniach, na łańcuchu, kotów z zaropiałymi oczami, pisał o karaniu psów rózgą - przecież nie pojedziemy do niego i nie zabierzemy mu zwierzaków; zostawić tego samego sobie też się nie dało. Więc zwracano mu uwagę, dopytywano się, z czystej troski o te zwierzaki, a nie durnego czepialstwa. A to, że nie każdy potrafił utrzymać jako takiego poziomu dyskusji, to już nie moja wina... Choć prosiłam... I bez popadania w skrajności - Ciekawe czy tak samo jesteście wyszczekani krytykując i walcząc z mordercami zwierząt oraz kładąc kres im poczynaniom? Cóż, żaden morderca zwierząt jeszcze się na naszym forum nie wypowiedział, więc nie było do kogo "szczekać". "Szczekaniem" (nie mam teraz pojęcia do kogo) świata nie zmienimy; czy naprawdę uważasz za złe zwracanie uwagi Rafałowi na takie rzeczy np, jak właściwa karma, sposób karcenia psów itp? Z nadzieją na to, że może chociaż tym psom będzie 'lepiej'? Quote
ocelot Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Zorlis ja przeczytałam wątek na OWP, nawet bardzo byłam zaniepokojona, ale... Po pierwsze pytania należy zadawać lavinii, po drugie troszkę nagonki i podpuszczania tam było prawda? Quote
Rodzice Maciusia :) Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 ja nie mam nic przeciwko przeciwdziałaniu różnym zachowaniom, tylko nie lubię klikania na marne - Malwinie trzeba pomóc, finansowo lub w inny sposób. A czemu ma służyć publiczne roztrząsanie sytuacji DT to nie bardzo rozumiem, szczególnie na wątku biednej psiny. Chcecie pogadać i szczerze pomóc psom DT Malwiny to przerzućcie się na PW lub pojedźcie do niego, zastąpcie kamienie trawą czy co tam jeszcze wasze fachowe oczy widzą naprawcie i dajcie już tu spokój, bo ja np. wchodzę by poczytać jak miewa się sunia i grubasek a nie czytać wasze komputerowe wywody. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 poza tym będzie Malwinie działa się krzywda, to pewnie dziewczyny za nią odpowiedzialne ją zabiorą, to wtedy trzeba się będzie na tym skoncentrować a nie na jątrzeniu. A póki co chyba lepszy jakikolwiek DT niż jej samotne siedzenie w polu i narażenie na bicie pijaków, czyż nie? No chyba, że osoby, które mają tyle wątpliwości chcą w ten sposób dać znać, że są same gotowe przyjąć Malwę na DT... A ja jeszcze ponowię moje pytanie: jak ze sterylką dziewczyny? Pewnie planujecie jak się oswoi? Bo ja też mogę się wtedy dorzucić, żeby już nie produkowała więcej ślicznych bo ślicznych, ale nieszczęsnych Farcików :-( Quote
Zorlis Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 Cóż, z tego naszego "klikania na marne" na forum OWP wynikło chociażby tyle, że Rafał i Lawinia obiecali zmienić psiakom karmę - z biedronkowej na bodajże gotowane papu ;) Wiem, że Lawinia ma dużo na głowie - własne zwierzęta i jeszcze Malwinka z Fartem, i choćbym chciała, pomóc po prostu nie mam jak... :roll: (Aczkolwiek mam pewne perspektywy małego 'zarobku' na horyzoncie i jeśli się powiedzie, postaram się do sterylki dorzucić.) Quote
mtf zalesie Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 czy mozna prosic moda o pousuwanie postow zorlis i jemu podobnych jako nie zwiazanych bezposrednio z psem malwina - niech sobie pisze na pw do osob ktorych opinia jego interesuje-nie wiem czy to bedzie potraktowane obiektywnie bo mod jest chyba tez z owp-moze zalozcie sobie nowy watek pt.lawinia i rafal i tam piszcie,mnie wasze opinie nie interesuja Quote
Blow Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 zalesie, to jest forum publiczne i musisz pogodzić się z faktem, że nie wszyscy wyrażają swoje opinie po Twojej myśli. Quote
gunia Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Rozumiem, że to jest forum publiczne, ale bez przesady. Ile ja mam razy poświadczać za Panią Prezes? Już nie chcę tłumaczyć tego co Rafał napisał, ale ja widziałam dobrze odżywione koty, bez zaropiałych oczu, przymilające się psy. Rózga jest symbolem a nie to, że któryś z psów nią dostaje. Widziałam, jak P.Prezes podnosi patyczek (bo nie kij) gdy psy zbyt mocno ujadały na Malwinę, a one przestały szczekać ale nie przestały opierać się o siatkę i merdać ogonakami (gdyby były bite na pewno by inaczej by zareagowały). Mówię to ja, osoba u której wszystkie psy śpią i spały ze mną w łożku, która kocha zwierzęta jak się tylko da i nie oddała by psa jakby się cokolwiek nie spodobało. I czytałam to co było na OWP, nawet dwa razy, pytałam o to, poznałam ludzi i naprawdę wcale to nie jest jakieś miejsce kaźni dla zwierząt, a wierzcie mi ja jestem przewrażliwiona na tym punkcie. Osobom które wsparły Malwinę finansowo wytłumaczyłam się z decyzji i warunków na PW i myślę, że na tym poprzestanę. Jeśli któraś z osób, które coś zarzucają warunkom w jakich Malwina przebywa może jej zapewnić "lepsze" warunki to ja jestem skłonna ją tam za darmo zawieźć. Naprawdę nie mam siły się tłumaczyć już ze wszystkiego, tak jak P.Prezes, której i tak już dużo tutaj zarzucono i wcale się nie dziwię, że umywa ręce przed czymkolwiek. Będę u Malwiny za niecałe 2 tygodnie i na pewno zdam relację. Quote
Zorlis Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Halo... Ja nie "wymagam" już od nikogo żadnych tłumaczeń dot. warunków, w jakich psy żyją...! Gunia, wystarczy mi, że Ty i Ocelot na bieżąco to kontrolujecie i doglądacie Malwiny. mtf zalesie, teraz to się zdziebko zdenerwowałam - czytasz dokładnie to, co piszę...? Sugestia dorzucenia się w przyszłości do sterylizacji suki nie dotyczy jej...? Może wszystkie kilkadziesiąt stron wątku to konstruktywne posty bezpośrednio odnoszące się do Malwiny, co? Jeśli tak, to owszem, niech ktoś pousuwa moje posty, i tyle... :roll: Quote
Julie Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Dzisiaj zostały wysłane pieniądze na Malwinkę na konto fundacji- 31 zł Quote
lawinia Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Do dnia dzisiejszego na Malwinkę wydaliśmy 70,89 zł Wydatki te to karma preparat przeciw pchłom i tabletki na odrobaczenie oraz witaminy.Za około półtora tygodnia będziemy szczepić Farcika.Farcik to super facet ,a Malwina nadal próbuje pokazać jaka jest odważna i się jeży.Maluch zaczyna już sam jeść.Wyjada mamusi co smaczniejsze kąski z jej miski.Malwina ponadgryzała wszystkie plastiki z podwórka,szczególnie podobają jej się szczotki.Tyle wiadomości na dzisiaj.Pozdrawiamy a mały macha ogonkiem. Quote
vvv Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Od długiego czasu przeglądam wątek i nie chciałem zamieszczać żadnych postów w tym temacie, jednak ..... (ze względu na zdeponowane przez innych, kwoty pieniężne) myślę, że naturalne są moje wątpliwości (gorący wątek na OWP) - dla zainteresowanych szczegóły na PW. Mając wcześniejsze doświadczenia mam nadzieję że Maliwnka ma założooną książeczeką zdrowia psa (o którą nie trudno u weta) w której osoby zainteresowane znajdą odpowiednią adnotację o odrobaczaniu wraz z PIECZĄTKAMI. Gorące pozdrowienia od Weny. Quote
Rodzice Maciusia :) Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 a książeczka ważna, to fakt. Quote
lawinia Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Trzeba mieć rozumek dziecka i samemu nie być w porządku wobec innych,żeby myśleć,że Malwina nie ma książeczki.Jeśli vvv ma w dalszym ciągu wypisywać bzdury,to proponuję aby w przyszłym tygodniu przyjechał i psa ode mnie odebrał.Oczywiście po uprzednim rozliczeniu wszystkich kosztów i pieniądze ,które zostały jeszcze nie rozdysponowane również otrzyma.Zaczyna mnie takie dogadywanie z lekka wkurzać.Jak do tej pory poza może trzema osobami nikt domu tymczasowego Malwinie nie zaproponował.Najpierw trzeba samemu coś robić a później rozliczać innych,tym bardziej,że na koncie jakoś nie widzę ani złotówki od vvv.Dalszą dyskusję z kimś takim uważam za bezprzedmiotową.Czekam na wizytę i zabranie suni do siebie w lepsze warunki.Wycieczek pod moim adresem sobie nie życzę!!! Quote
rafali910 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [IMG]http://img399.imageshack.us/img399/6693/malwabu8.png[/IMG] Malwina [IMG]http://img513.imageshack.us/img513/8084/farcikai3.png[/IMG] Farcik Quote
vvv Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Lawinia, ja już jednego psa z twoich "opiekuńczych" rąk zabrałem, i na następnego już niestety nie mam warunków. Bardzo mnie cieszy, że Malwina ma książeczkę, jednak bardziej istotny jest fakt czy przy wpisach o odrobaczaniu znajdują się pieczątki weta, bo jakoś dziwnym trafem w książeczce Weny takowych zabrakło, i okazało się że miała robale. A jeżeli chodzi o wpłaty z mojej strony, to oczywiste że ich nie odnotowałaś i nie odnotujesz. A dlaczego? No cóż to chyba zbyt oczywiste żeby pisać. Quote
rafali910 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [IMG]http://img185.imageshack.us/img185/9069/farcikaj8.png[/IMG] Farcik [IMG]http://img227.imageshack.us/img227/7922/p1000359xt8.jpg[/IMG] Malwina Quote
ocelot Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Jak z socjalizacją Malwinki? (dzisiaj mi dobrych wiadomości potrzeba) Quote
lawinia Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Malwina daje mi popalić.Za wszelką cenę chce zarządzać wszystkim i wszystkimi.Jeśli Pani zdrowie uległo poprawie to zapraszam na oględziny tego huligana.Mały natomiast jest przeuroczy i strasznie dokazuje.Farcik to żywe srebro.Dzisiaj jego wyrodna matka ukradła mu kocyk i wyniosła w trawę,dobrze,że pod kocykiem ma kilkakrotnie złożony dywanik,bo jego mały tyłek pewnie by mu zmarzł. Quote
Recommended Posts