Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja wczoraj przelałam 20 zł, 100 zł wyślę jak tylko będę mogła.
I jeszcze kwestia zrobiłby ktoś bazarek dla Malwinki a ja bym rzeczy dała?
bo niestety nie umiem robić bazarków.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Informacja o stanie konta na dzień dzisiejszy.
Wpłynęło 400 zł zainteresowanym mogę udostępnić kto i ile wpłacił.Byliśmy oglądać budy (potem Rafał wstawi zdjęcia)ale żadna z nich nie będzie odpowiednia dla Malwiny.Buda z przedsionkiem kosztuje około 800zł te które widzieliśmy to koszt 600 zł.Proszę odpowiedzieć nam na co mamy się zdecydować.I tak brakuje nam pieniędzy.
1.MTF Zalesie-200zł
2.Martens-100 zł
3.Julie-20 zł
4.Magda222-50 zł
5.Agnieszka z Inowłodza-30 zł
Do chwili obecnej na karmę dla suni wydałam około 30 zł tyle na teraz.
Do wglądu odpowiednie dokumenty .

Posted

P.Prezes, Maciek wpłacił wczoraj około 19stej 200 złotych na poczcie, powinno być już dzisiaj, a jak nie to na pewno jutro będzie. Jutro już powinno być na 100%!

Posted

zulugula napisał(a):
Oba psiaki urocze. Nie powinno być problemu z ich adopcją.

A jak wygląda sprawa z łapką Malwiny; opiera się na niej, kuleje?

Wszystko z Malwiny łapką w porządku potrafi szybko gonić kota.Apetyt ma wilczy jest bardzo mądra.

Posted

Moim zdaniem ta jest bardzo fajna (ociplana z przedsionkiem) i niedroga 375 zł. Rozmiary legowiska 60/80. Buda ma 70/100. Malwina z małym powinna się zmieścić, skoro sięga poniżej kolana. Nie wiem jednak czy bdzie przydatna dla innych psów. Nie wiemy jakiej wielkości będzie kolejny.
DUŻA BUDA DLA TWOJEGO PRZYJACIELA XL (464681905) - Aukcje internetowe Allegro

U tej samej osoby jest też wystawiona licytacja większej budy XXL od 0. Aktualna cena 213 zł. Zakończenie licytacji w czwartek o 9:00. Mogę licytować. A jeśli nie, to wyślę zapytanie ile kosztuje taka buda i jakie są jej wymiary. Za 600 zł wolałabym kupić taką budę. Skoro ta mniejsza kosztuje 375, to ta może bedzie kosztowała 100 zł więcej.
DUŻA BUDA DLA TWOJEGO PRZYJACIELA XXL (466207727) - Aukcje internetowe Allegro

Jak Wam sie te budy podobają???

Posted

Malwina jest wyższa niż do kolan,mała buda absolutnie odpada.Szukam dalej może znajdę tańszą albo poszukam kogoś kto mógłby mi ładną budę zrobić,bo transport z daleka też kosztuje.Sunia jest dzika ale bardzo inteligentna jeszcze będą z niej ludzie.Jutro załatwię odrobaczenie,na bieżąco będzie prezentowana na zdjęciach.

Posted

Kurcze fajna ta buda xxl, którą wynalazła Zulugula. Szkoda, że nie ma takiej w Tomaszowie. Z Jasła to ciut daleko jest, więc pewnie i za transport by sporo dołożyli. Popatrzę coś w necie, może w okolicach Łodzi jest coś fajnego.

A psiunki wspaniałe. Widzę, że podpasował im kocyk od ciotki Guni:) Mam nadzieję tylko, że jutro moje pieniążki już dojdą.

Posted

Jeśli mogę coś doradzić.
Dziewczyny - nie da się kupić budy dla każdego psa. Mały pies w za dużej budzie będzie marzł (pies ogrzewa budę własnym ciepłem, ocieplenie jest po to, żeby to ciepło tak szybko nie uciekało na zewnątrz). Średnia buda nie nie nada się dla ratlerka, ani dla bernardyna - ale jednak najwięcej psów potrzebujących pomocy, to średniaki.

Co do karmy - jest tylko jeden szczeniak. Najrozsądniej będzie kupić karmę dla szczeniąt (taką się podaje też ciężarnym i karmiącym sukom). Wyjdzie dużo taniej, niż domowe (z tego, co czytałam teraz wychodzi ok. 10 zł dziennie, jak maluch zacznie sam jeść, to za samo wyżywienie wyjdzie tyle, co za hotel). Do takiej karmy nie trzeba dokupować witamin, bo karma jest już zbilansowana. Polecam Brita - cena bardzo rozsądna, a do jakości nie mam zastrzeżeń - testowana na moich bidach z najlepszymi wynikami. Ocelot - jak chcesz na pw wyślę namiary na sklepy, gdzie jest tanio i dostawa darmowa do domu.

Posted

Dokładnie, buda nie może być za duża.

Ocelot, gdzie w Tomaszowie są jeszcze sklepy ogrodnicze, w których są budy dla psów ?

Ja wiem, że w Łodzi (w Obi) są super budy. Kiedyś oglądałam, ceny nie pamiątam. A może sklepy ogrodnicze w Tomaszowie ? Joka ? Moze warto tam podejść, podpytać.

Posted

Buda XXL ma wymiary legowiska 80/100.

Ja również popieram gotową karmę dla szczeniąt - jest przede wszystkim kompletnie zbilansowana. Bazyliah jeśli możesz to wklej na wątku te sklepy lub poproszę na PW.

Posted

Zuzanna nie wiem, gdzie w Tomaszowie można kupić budę, bo takowej do tej pory nie potrzebowałam.
Nałatwiej to chyba w Tomaszowie budę by było zamówić u stolarza.

Posted

zulugula napisał(a):

Ja również popieram gotową karmę dla szczeniąt - jest przede wszystkim kompletnie zbilansowana. Bazyliah jeśli możesz to wklej na wątku te sklepy lub poproszę na PW.

Poszło na pw, aby modzi się nie czepnęli ;)

Posted

Dziewczyny, nie wiem, pewnie Wy lepiej się orientujecie w temacie więc zdaje się na Wasze doświadczenie. Nigdy nie kupowałam i nie dobierałam budy dla psa. Dobrze by było gdyby, jak ktoś tu już napisał, buda przydałaby się dla większej ilości psów i była w miarę uniwersalna.
Co do jedzenia to też nie będę dyskutować, chociaż wiem, że większość psów jak pozna smak gotowanego mięska to suchą karmę można sobie wsadzić w buty delikatnie mówiąc;) Wiem to nawet po Neli, która za czasów "bezpańskich" wcinała każdą ilość suchej od Zuzki, a teraz się strasznie rozbisurmaniła i podobnie jak Figa domaga się wołowego lub kurczaka z marchewką:) A wiem, że Malwina dostaje gotowane. Ale rzeczywiście lepiej niech jedzą gotową, której nic nie brakuje bo finansowo kiepsko będzie. Poza tym jest też całe mnóstwo psów posiadających wątki na dogo, które potrzebują pomocy na już i tam każdy grosz się przyda.