chemicalo Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 ja co prawda nie mam teraz kundelka, ale za kilka lat jak będę "na swoim" to chciałabym przygarnąć jakąś bidę. Quote
Figafiga Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 mam kundloszczaka i marzy mi się bieda schroniskowa w typie rottweilera,chcę odciążyć schron i dać szczęście istocie która tego potrzebuje. Quote
vpassione Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Teraz kundel i chart. W przyszłości? Zależy jak dalekiej, na czerwiec przybędzie do mojej sfory owczarek belgijski. A dalej? To się zobaczy, na pewno będę mieć dwa psy lub więcej - i myślę, że między nimi znajdzie się kundel. Ewentualnie będziemy manewrować przy rasach - belgi, charty, dogi niemiecki, bullteriery. Quote
M&T Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Zaznacyzłam rasowca, bo moim wymarzonym psem jest berneński pies pasterski i nie wyobrażam sobie, żeby go nie mieć :D jednak muszę poczekać, aż będę miała własne mieszkanie i dopeiro wtedy go sobie kupię :D ale kundelka też będę miała! :D i oczywiście mojego Mickiego ;* bo przecież trzy psy=potrójne szczęście! xD Quote
Luzia Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 [quote name='M&T']Zaznacyzłam rasowca, bo moim wymarzonym psem jest berneński pies pasterski i nie wyobrażam sobie, żeby go nie mieć :D jednak muszę poczekać, aż będę miała własne mieszkanie i dopeiro wtedy go sobie kupię :D ale kundelka też będę miała! :D i oczywiście mojego Mickiego ;* bo przecież trzy psy=potrójne szczęście! xD[/quote] Oj tak widać po mnie :evilbat: a wracając do tematu to wcześniej pisałam że chcę ONka ale już mam kundelusa pospolitego więc tak jak mówiłam rasowiec musi poczekać :diabloti: Quote
Jagienka Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Szkoda, ze nie ma odpowiedzi "obojętne", będzie to co się "napatoczy". Jak przyjdzie do mnie kundelek w potrzebie to nie powiem mu "teraz planowałam rasowego" i odwrotnie :) Quote
Daria_13 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 A ja wiem, że napewno nie będę mieć dużego domu z ogrodem tylko pewnie mieszkanko, dlatego będę mieć 2 psy na stałe i jednego takiego na DT. Jeden to będzie kundelek pokrzywdzony przez los będzie to piesek drugi na stałe to będzie seter irlandzki lub gordon suczka o imieniu Szila a trzeci to będzie malutki szczeniak albo dorosły ale malutki na DT. No to na tyle. Ale seter ilrandzki to będzie adoptowany z fundacji albo ze schroniska. Quote
Rybka_39 Posted June 23, 2008 Posted June 23, 2008 A ja sie ostatnio nauczyłam, że WSZYSTKO SIĘ MOŻE ZDARZYĆ!:cool3: Quote
Pimpek Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 Ja w przyszłości myślałam nad dwoma psami ;) Haszczakiem i kundelkiem :lol: Quote
Cambel&Megi Posted July 5, 2008 Posted July 5, 2008 Myślę, że na 1, 2 ..3 psach u mnie się nie skończy w przyszłości... Także będzie wielka mieszanka :) Quote
Ismena Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Teraz nie mam warunków na drugiego psa(nic na siłę). Marzy mi się rasowiec, ale zobaczymy co będzie w przyszłości i jakiego pieska mi los przyniesie(a przyniesie na pewno bo bez nich nie da sie żyć:cool3:). Nie wykluczam też psiaka ze schronu. Co dwa psy to nie jeden ;) A jak jest całe stado-to dopiero jest uciecha:razz: Quote
Illusion Posted July 8, 2008 Posted July 8, 2008 Ja w przyszłości chciałabym rasowego, ale nie wiadomo czy warunki pozwolą mi na dwa psy, więc na razie do szczęścia wystarczy mi kundelek :) Quote
akira Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Ja w przyszłości będe miała rottweilera suke lub psa z rodowodem :) tylko czekam jak się wyprowadzę od rodziców ;) i jakieś własne lokum znajdę :) Quote
Talia Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Ja w przyszłości chcę mieć albo kundelka, albo psa w typie jakiejś rasy. Zakładam sobie, że koniecznie musi być to pies w potrzebie. Mam nadzieje, że będę miała warunki nie tylko dla jednej bidy ;) Quote
INU Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Zaznaczyłam opcję "rasowy". Do tej pory miałam dwa kundelki, teraz mam kundelka i rasowca. W przyszłości pewnie rasowe (hodowla :lol:) i jakiś kundelek lub akita w potrzebie. Quote
Talia Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 [quote name='Maślana']Rasowy, BC ;][/quote] Jesteś pewnien, że dasz rade wymogom tej rasy? Quote
jmw Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Owszem, jestem pewna. Choć to dopiero za kilka lat. No i też kundelek ze schroniska. Quote
Talia Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='Maślana']Owszem, jestem pewna. Choć to dopiero za kilka lat. No i też kundelek ze schroniska.[/quote] Ja bym się poważnie zastanowiła, czy dam radę. w końcu ten pies potrzebuje ciągłych zajęć. Quote
Daria_13 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Talia skoro Maślana ma BC przygarnąć za kilka lat to na pewno dużo dowie sie o rasie, a po za tym wybierając danego psa, wie na co się pisze Quote
mijakimi Posted August 5, 2008 Posted August 5, 2008 kundelka miałam teraz mam rasowego i pewnie następny też będzie rasowy Quote
Martyna&Zara Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Ja będę miała rasowego, ON-a ,strasznie się cieszę, ale wiem, że to będzie dopiero za kilka lat . Quote
Saba Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 hehe [B]Maślana[/B], [B]Toffuś[/B] Ja też tak mowiłam jak byłam w liceum, "pies najwcześniej na 2 - 3 roku studiów, wcześniej na pewno nie" no i po psa pojechałam jak tylko napisałam ostatni egzamin maturalny ;) I to nie było przez przypadek, tylko normalnie przemyslana decyzja z rodzicami, znajoma zaproponowała rasową sukę do sportu praktycznie za darmo więc trza było skorzystać :) Więc nigdy nie mów nigdy :D Quote
Justynak Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Ja też marzę sobie o psiej arystokracji, bo wtedy można by sobie wybrać zwierza "po siebie", dokładnie takiego jaki najbardziej odpowiadał by prowadzonemu przeze mnie trybowi życia, mieć ślicznego szczeniorka, z którego wiadomo co wyrośnie, który nie ma zwichrowanej psychiki, jest zdrowy fizycznie itp, ale... Niestety zbyt dużo psich nieszczęść widziałam, za dużo czasu spędzam na "psach w potrzebie", żeby zdawać sobie sprawę z tego, że każdy wolny kawałek miejsca w moim życiu zawsze będą wypełniały przygarnięte bidy i na luksus posiadania rasowca moje sumienie raczej nigdy mi nie pozwoli... :shake: Cóż, chyba więc już zawsze to ja będę się musiała przystosowywać do psów a nie one do mnie ;) Quote
Recommended Posts