figa33 Posted September 19, 2009 Posted September 19, 2009 to już ponad dwa tygodnie jak chłopaki pojechały...... Fajnie byłoby przeczytać jak radzą sobie w nowym miejcu , dla nich to olbrzymia zmiana... I Layla też z nimi pojechała.. Quote
figa33 Posted September 20, 2009 Posted September 20, 2009 cisza tu u was chłopaki.... martwię się....:sadCyber: Quote
Miśka84 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 [quote name='figa33'] martwię się....:sadCyber:[/quote] Mi coś zaczyna tu śmierdzieć. Brak jakiś wiadomości. Co to ..... jest? Quote
Negri_2008 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 hm......zadzwonię dziś wieczorem do Neczki. Może coś wie. Zauważyłam w jej podpisie informację, że kontak z nią jest możliwy wyłącznie przez telefon. :shake: Quote
Becia66 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 Z chłopakami wszystko w porządku, czują się dobrze, chodzą luzem po posesji. Są jeszcze w Polsce bo póki co w sobotę wyjeżdżają do Niemiec 4 nasze psiaki: Goran, Lisek, Fragleska i chyba Arbuz. Chłopaki nasze wyjadą dopiero w pażdzierniku z pozostałymi . Foty mają być dopiero z Niemiec bo teraz to technicznie niemozliwe. Quote
figa33 Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 beciu66 dobrze ,ze napisałaś, dzięki:calus: chodzą po prostu takie informacje mało ciekawe...:niewiem: Quote
*zaba* Posted September 21, 2009 Posted September 21, 2009 :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: To gdzie oni sa???? Bylam przekonana, ze juz w Niemczech, skoro sa oglaszani na niemieckich stronach ....... :razz: Quote
feliksik Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 też tego nie rozumiem, jeżeli byli zabrani przez niemieckąfundację ,te czemu są nadal w Polsce, i czemu nie ma mozliwości zrobić zdjęcia. z pewnością mają choćby telefon komórkowy, żeby zdjęcie zrobić. Dopytajcie. Różne rzeczy czytałam o wyjazdach psów do niemiec Quote
*zaba* Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Halo!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy jest tu ktos kto moze powiedziec cos [B]KONKRETNEGO [/B]na temat psow???? Quote
majuska Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Żadna z nas , które tu piszemy nie była ani organizatorką, ani osobą odpowiedzialną za ten wyjazd, organizowal go kierownik schroniska w Orzechowcach i prawdopodobnie on może wiedzieć na ten temat najwięcej , ewentualnie założycielka tego wątku....reszta z nas jeżeli ma jakiekolwiek informacje to je tu przedstawia, dlatego to tak wygląda.... Z tego co wiem , jest to fundacja polsko-niemiecka, zanim wszystkie psy przekroczą granice Niemiec przebywają w przytulisku w Polsce i w momencie kiedy uda się dla nich znaleźć dom stały lub tymczas to dopiero wtedy jada do Niemiec , na razie udało sie to czterem psom, a nasze chłopaki nadal czekają...tak jak pisała Becia, nie sa zamknięte w boksach, biegaja luźno po ogrodzonym terenie, więc chociaż troche lepiej im niz w schroniskowym boksie, tylko potrzeba odrobiny szczęścia do znalezienia prawdziwego domku... Quote
MagdaH Posted September 22, 2009 Posted September 22, 2009 Ciotki żałosne:loveu: Mam pytanie: czy spotkałyście się z wątkiem dla adopcji podwójnych/potrójnych? Bo takich przypadków jest więcej (u nas co najmniej dwie pary - nie wspomnę o kocich promocjach "Dwa w pakiecie - trzeci gratis;)" ), myślałam o założeniu wątku, ale nie chciałabym zdublować:cool1:. Quote
feliksik Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 to przecież oni pojechali ze schroniska do schroniska - czy miało wogóle jakiś sens? Szukać domu można było na starym znanym im miejscu. Dla mnie to porażka. Biedne psiaki Quote
MagdaH Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='feliksik']to przecież oni pojechali ze schroniska do schroniska - czy miało wogóle jakiś sens? Szukać domu można było na starym znanym im miejscu. Dla mnie to porażka. Biedne psiaki[/quote] Bardzo dobrze, ze zmienili miejsce pobytu, przykład orzeszkowego krakusa Grota pokazuje, że pies nie mający "brania" w jednym miejscu, może znaleźć dom w drugim końcu Polski. Nie wiem czy jest sens trzymać psy po kilkanaście lat w jednym miejscu:shake: Quote
feliksik Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 miałam na mysli przyzwyczajenie psa do miejsca. Zawsze to strsujące i dlatego szkoda mi sięich zrobiło, że nie są w domku, lecz w podobnym miejscu Quote
MagdaH Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Temu przytulisku blizej do niejednego hoteliku niz do schronu gdzie mieszkali. Tam nie siedzą w boksie 24h tylko latają po ogrodzonym terenie. Quote
feliksik Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 oby im było lepiej. Zasługują na to Quote
*zaba* Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='MagdaH']Temu przytulisku blizej do niejednego hoteliku niz do schronu gdzie mieszkali. Tam nie siedzą w boksie 24h tylko latają po ogrodzonym terenie.[/quote] Skoro znacie to miejsce, to mozna poprosic o foty? Quote
MagdaH Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [IMG]http://images33.fotosik.pl/441/789997d3d3eb44efmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images32.fotosik.pl/436/86ba6656ff2b404fmed.jpg[/IMG] [IMG]http://images32.fotosik.pl/436/af1566c82687dc17med.jpg[/IMG] Quote
Onaa Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Przepraszam za offa :oops:, ale nie wiem jak pomóc biedakowi: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/nie-dostanie-szansy-dlatego-ze-kibic-w-dt-hoteliku-moglby-dojsc-do-siebie-moglby-146558/[/URL]. Quote
izzie1983 Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Niesamowite, że tyle psów żyje tam w zgodzie! Quote
*zaba* Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 Dziekuje, ale moze jestem i upierdliwa, chodzilo mi o foty Ciapka i Tofika w tym przytulisku. Quote
MagdaH Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='izzie1983']Niesamowite, że tyle psów żyje tam w zgodzie![/quote] No:p U Jamora w hotelu też całe dzikie mnóstwo, a banda we względnej zgodzie i miłosci żyje:loveu: Quote
MagdaH Posted September 23, 2009 Posted September 23, 2009 [quote name='*zaba*']Dziekuje, ale moze jestem i upierdliwa, chodzilo mi o foty Ciapka i Tofika w tym przytulisku.[/quote] Oj sorry:oops:...ale zdjęć Ciapkofika nie mam:shake: Ale może założycielka wątku coś więcej mogłaby tu móc... Quote
albiemu Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 to solidna dziewczyna zapewne niebawem Was poinformuje i zdjecia wstawi .... Quote
Recommended Posts