Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

1. wchodzisz na stronę www.krakvet.pl
2. wciskasz link Forum
3. wciskasz link Rejestracja
4. wyskakuje opis, a Ty wciskasz „zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat”
5. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka i wciskasz „wyślij”;
6. dostajesz na maila (często laduje on w spamach), którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link;
7. znowu wchodzisz na Forum Krakvetu i wciskasz „Zaloguj się by sprawdzić wiadomości”
8. logujesz się wpisując nazwę użytkownika i hasło;
9. przeniesie Cię do Twoich prywatnych wiadomości
10. wciskasz „Forum www.krakvet.pl Strona Główna”
11. na forum wybierasz Forum , potem dział "sklep"
12. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc-wrzesień 2008”
13. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz Fundacja Emir i klikasz pod ankietą „wyślij”.

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a tu zdjęcie na nowych włościach, twarze zamazane celowo bo nie pytałem o zgodę osób fotografowanych ... ale widać Bąbelka, Famę i małego kudłacza....a za nimi ogrom zieleni ....cudne miejce na ziemi ...

Posted

[quote name='Waldek']

a tu zdjęcie na nowych włościach, twarze zamazane celowo bo nie pytałem o zgodę osób fotografowanych ... ale widać Bąbelka, Famę i małego kudłacza....a za nimi ogrom zieleni ....cudne miejce na ziemi ...

zachwycajace! chcialabym byc na ich miejscu!
zdjecie niemalze jak rodziny krolewskiej
Krol Babel, Krolowa Fama, Paz Krolowej no i dwor...sami przyjaciele

• 2 weeks later...
Posted

Cheritka napisał(a):
Chyba mu niektórzy zazdroszczą
i słusznie.:multi:

Bo jest czego, takiego domu tylko pozazdrościć ....aha i najnowszy news....dziś dzwoniłem do Państwa aby się dowiedzieć co nowego ....i okazało się , że ktoś na posesję podrzucił małą koteczkę , którą Państwo się zaopiekowali .
Okazało się , że upodobała sobie Bąbelka i zasypia razem z nim wtulona w jego mięciutką sierść ...
Kot Felek przeżywa trudne chwle..... obraził się ...

Posted

Czytam, czytam...i ryczę ... Z radosci oczywiscie :loveu:
Szukam domów niufom i muszę powiedzieć, ze stary wielki pies nie ma szans.... A jednak wyjątki się zdarzają i za to dziekuję WAM :loveu:
Bąbel to niuf typowy w starym typie. Nie ma nic z kaukaza. Umaszczenie też ma typowe dla niufa czarnego z białymi znaczeniami. Ja widac charakter też ma typowy :loveu:
Na dogo jest stary, spokojny niuf już od dawna. Tyle maili, tyle pytń i tyle błagań aby go ktoś przygarnął - i nic :-( A Bąbel już szczęśliwy. Cud? Owszem - cud ale temu cudowi pomogli ludzie :loveu: A 13 -ty jest szczęśliwym dniem ;) 13-go w piątek o 13-tej Zmorka urodziła swoje dzieci, które cieszą sie miłością ludzi :loveu:

Posted

Pysia, myślisz, że to może być jakiś mix niufka? Twoja opinia jest ważna w końcu znasz się na niufkach jak mało kto ..

dodam, że sprawa jedzenia już uregulowana, Bąbel wcina puszki Animondy, pory karmienia ustalone są dla całego stadka i Bąbel się świetnie dopasował ...

aha i jeszcze jedno, Bąbel stał sie przywódcą stadka ...to on prowadza wszystkie pieski ....:lol:

Posted

niuffffff niuffffff...Babel niufffff czy nie niufffff..
przywodca jakby nie było
niczym lefffffff

kojace wiesci...
a i kocine przygarnal, rozumie sieroca dole, ktoz bardziej niz on

Posted

[quote name='Waldek']Pysia, myślisz, że to może być jakiś mix niufka? Twoja opinia jest ważna w końcu znasz się na niufkach jak mało kto ..

dodam, że sprawa jedzenia już uregulowana, Bąbel wcina puszki Animondy, pory karmienia ustalone są dla całego stadka i Bąbel się świetnie dopasował ...

aha i jeszcze jedno, Bąbel stał sie przywódcą stadka ...to on prowadza wszystkie pieski ....:lol:
Tak :) Myślę, ze ma sporo z niufa :) Głowa jak u starego typu nowofundlanda, umaszczenie typowe dla czarnych z białymi znaczeniami i charakter. Kudły mu rosną dokładnie tak jak u niufów ;) Piór na łapach ma troszkę mało ale to się zdarza nawet w rodowodowych hodowlach. Zresztą nie wiadomo czy nie miał wycinanych.
Fajny jest - mnie się bardzo podoba :loveu: I cieszę się bardzo, że trafił do raju :loveu: Podziękuj państwu za jego szczęście - niufowa Pysia też jest dzieki nim szczęśliwa. Takie wielkie psy żyją tak do 13 lat, więc nikt nie chce starych niufków :-(

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj byliśmy u Bąbelka, ma się świetnie. To bardzo szczęśliwy pies, a teraz przybył mu nowy kompan, mały może 3-4 miesięczny kocurek, którego wylizując roluje swoim jęzorem a kotu się to podoba. Czasem kotek wskoczy na oparcie fotela i tłucze delikatnie Bąbelka po pyszczku, oczywiście krzywdy mu nie robiąc. Bąblowi to wyraźnie się podoba, komiczna sytuacja.
Sierść Bąbla stała się bardziej miękka i błyszcząca, jednak ciepełko domowe i dobre jedzonko robi swoje. Bąbel trochę przybrał na wadze co też jest dobrym symptomem. To tyle na razie relacji.

• 2 weeks later...
Posted

Waldek napisał(a):
Wczoraj byliśmy u Bąbelka, ma się świetnie. To bardzo szczęśliwy pies, a teraz przybył mu nowy kompan, mały może 3-4 miesięczny kocurek, którego wylizując roluje swoim jęzorem a kotu się to podoba. Czasem kotek wskoczy na oparcie fotela i tłucze delikatnie Bąbelka po pyszczku, oczywiście krzywdy mu nie robiąc. Bąblowi to wyraźnie się podoba, komiczna sytuacja.
Sierść Bąbla stała się bardziej miękka i błyszcząca, jednak ciepełko domowe i dobre jedzonko robi swoje. Bąbel trochę przybrał na wadze co też jest dobrym symptomem. To tyle na razie relacji.

Dzięki Waldku za wieści :)

Posted

Odświeżymy wątek Bąbla , prezentuję zdjęcie z Famą , oni napradę się kochają ...

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img380.imageshack.us/img380/3285/bombel33dogoej0.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img385.imageshack.us/img385/7599/bombelikotdogzs7.jpg[/IMG][/URL]

ma też kociego przyjaciela z którym śpi i uwielbia się bawić ...:D

Stwierdzam po raz kolejny, że Bąbel czuje się bardzo szczęśliwy, jest zdrowy , sierść mu "mięknie", jest szefem wszystkich zwierzaków ....nie mógł trafić lepiej ....

Posted

Serce cieszy taki widok:loveu:
To,że stał się przywódcą stada,to naturalne! Czyż król musi walczyć o władzę:evil_lol:
I tak z samotnego samca dorobił się swojej rodziny i swojego stada,a zwłaszcza kobitka mu się trafiła śliczna:lol:
Mnie się wydaje,że on nawet o tym nie śmiał marzyć!

Posted

[quote name='epe']Serce cieszy taki widok:loveu:
To,że stał się przywódcą stada,to naturalne! Czyż król musi walczyć o władzę:evil_lol:
I tak z samotnego samca dorobił się swojej rodziny i swojego stada,a zwłaszcza kobitka mu się trafiła śliczna:lol:
Mnie się wydaje,że on nawet o tym nie śmiał marzyć![/quote]

wszystko co piszesz to prawda....:lol:

Posted

Poza tym Bąbel lubi mleko i jak tylko inne zobaczyły, że pije mleko to i one zaczeły pić mleko, czego wcześniej nie czyniły bo im nie smakowało ...:lol:

• 4 weeks later...
Posted

Odświeżymy wątek Bąbelka tym bardziej że jest parę aktualnych fotek ...

Oto Bąbelek ze swoją przyjaciółką Famą, prawda, że stanowią piękną parę ?

A tu razem na zdjęciu ze swoim kocim przyjacielem Figo-Fago.

Figo-Fago łazi po Bąbelku i świetnie sie z nim bawi.

A tu cała trójka razem ...

Może coś znajdzie sie pysznego na stole dla mnie ? :evil_lol:

Co tu pisać, chyba wszystko widać na zdjęciach .....jest super!!!:multi:

Posted

super pięknie wygląda na tych zdjęciach, tak jakby odmłodniał :) Widać, że jest mu dobrze. Nowi właściciele spadli mu po prostu z niebia, albo to on mi spadł :diabloti:

Posted

scarlet napisał(a):
super pięknie wygląda na tych zdjęciach, tak jakby odmłodniał :) Widać, że jest mu dobrze.

Widzę, że zauważyłaś pozytywne zmiany...może tego na zdjęciach nie widać ale sierść wyraźnie uległa poprawie jest teraz taka puszysta i lśniąca....:-)