Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niebywale się cieszę, że Bąbel dobrze się czuje w swoim domu.
Trochę się bałam o to, że będzie próbował ucieczek, tak, jak u mnie, ale widzę, że rzeczywiście docenił nareszcie stały meldunek :)
Ma też tak duży teren, że chyba nie wie, że ogrodzony... :):)
Kochane Bąblisko zasłużyło na dobry los i dobrych ludzi...
Brakuje nam go tu...
Żal byłby nieutulony, gdyby nie fakt, że trafił na WSPANIAŁY DOM, wśród drzew i tajemniczych krzewów. Z tarasem w stronę ogrodu z jednej strony i
gankiem (jakby dla Bąbla stworzonym), z drugiej strony.
...
Drzwi tarasu otwarte dla zwierząt i ludzi, zapraszają do przestronnego salonu w stylu dworku.. Podłoga drewniana, atmosfera przedwojenna niemalże, bezpretensjonalna i ciepła... A wszystko okraszone pogodnymi uśmiechami Państwa...
...
W tym domu, czas płynie kiedy indziej... Dawniej...
Przysięgam, nocą słyszałam jak zaprzęg podjechał pod okna, stukot kopyt i wesołe głosy jeźdźców.... I z lampą naftową witała ich Pani...
...
Bywaj przyjacielu....
.

Posted

Oto kilka zdjęc z dzisiejszej wizyty, niestety nie w plenerze, następnym razem postaram się o plenerowe, te są salonowe.

Fama. (Partnerka Bąbla)

Fama raz jeszcze.

Bąbel.

Bąbel a tle Fama.

Bąbel.

jak widać leniuchują w salonie i jest im chyba dobrze ....:D

z góry przepraszam za jakość ale robione naprędce, nie kadrowane po mi padł program do obróbki ....

czasem się też ruszą :D

Posted

scarlet napisał(a):
pies nie do poznania :D śliczniutki i zadowolony

oczywiście wymiziałem go , on uwielbia jak się go głaszcze po tyłku ;)... jest szczęściarzem i jest bardzo szczęśliwy ....ma spokój i non stop przychylnych kochających opiekunów ....oraz psie i kocie towarzystwo ...

Posted

Cheritka napisał(a):
No to chyba można napisać szczęśliwe zakończenie tej przygody Bąbelkowej (psa sobowtóra):cool3:

ale wątku zamykał nie będę ....

Posted

Właśnie jestem po rozmowie z nową opiekunką Bąbla, wizyta lekarza przebiegła bez zakłóceń, Bąbel dał się zbadać i lekarz stwierdził, że jest w bdb kondycji , wiek około 10-12 lat ... czyli wszystko jest ok , jutro wszystkie pieski będą odrobaczone....

aha i Bąbel przekonuje sie do puszek Animondy , wie co dobre :D

a teraz grzeją się z Famą przy kominku ;D

Posted

Dochodzę do wniosku, że Bąbel miał wiele szczęścia.
Wątek założyłem 13.08.2008 roku a już po niespełna miesiącu znalazł się domek stały. Niewiarygodne. :shake::shake::shake:

Jak sobie przypomnę jacy byliśmy bezradni zanim założyłem ten wątek i temat Bąbla trafił na to forum .

Bardzo dziękuję wszystkim, którzy pomagali w szukaniu dla niego domku i odwiedzali ten wątek.

Jesteście wspaniali !!!

:lol::lol::lol:

Posted

epe napisał(a):
Waldku!
Tajemnica sukcesu tkwi chyba w tym,że założyłeś ten wątek 13-go!:evil_lol:

trzynasty do dla mnie szczęście, od 13 sierpnia 1998 roku zaczeła się moja przygoda z kotami po tym jak potrąciliśmy Bonifacego ....

Posted

Ten stwór jest po prostu bąblowo rozanielony
anielsko rozbąblowany

ten Bąbel Lwi, Lew Bąblowy,
grzywa imponujaca
nawet krol zwierzat ze wstydu by sie spalil
gdziez jego krolewska do grzywy Bąbla!
wyczesana, wyglaskana

a nasz
Bąbel Salonowiec
Kochany
niech bąbluje, pączkuje w innych wątkach