Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ayla1 napisał(a):
ale to są dwaj chłopcy...

jestes pewna bo ten maly to napewno ale ten wiekszy nie chce na razie wychodzic z kojca wiec trudno stwierdzic.:loveu:

Kora ma wycietego tego najwiekszego tłuszczaka (niewielki zabieg)ale zewzgledu na swoj wiek te male drobne guziki zostana nie wycieta bo trzeba by ja ciac od gory do dolu .Dzisiaj wraca do hotelu bo sie awanturuje i nie chce byc zamknieta.
Wedłg wet ,potwierdza sie ze ma okolo 12-13 lat ,a przy tym jest niedozywiona i bola ja stawy.
Musimy o nia zadbac .potrzebana by byla karma dla starszych psow dobrej jakosci i najlepiej zeby byla w puszcze.
ja wczoraj zakupilam rojala dla starszow psow z tym ze rasa malych taka drobna karme wiec jej przyniose trochu.:loveu:

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

spróbuję dzisiaj kudłacze wziąć na wybieg to zobaczę. na pierwszej lub drugiej stronie jest napisane że jeden duet psiaków to matka i syn więc wnioskuję, że to duże to suczka. Ale rożnie bywa :evil_lol:

Posted

mniejszy kudłacz został trochę obcięty, ogon wygląda hmm.... dziwnie - częściowo obcięty częściowo nie. Ale inaczej się nie da, bo psiak się kręci , ogona jako takiego nie widać pośród tych kłaków.
:shake:

Posted

Ank@2 napisał(a):
mniejszy kudłacz został trochę obcięty, ogon wygląda hmm.... dziwnie - częściowo obcięty częściowo nie. Ale inaczej się nie da, bo psiak się kręci , ogona jako takiego nie widać pośród tych kłaków.
:shake:

Aniu nie wazne ,ze czesciowo ten ogon obciete wazne jest to że daje sie czesac i obcinac (oczywiscie do czasdu bo wlasnie to ja bym mu obciela kawalek ogonka ale cale szczescie sie wyrwal)
Ten wiekszy jest spokojniejszy ale na razie sie nie daje obciac bo jest bardziej zdygany ale mysle ,ze dzieki Ani ktora im poswieca duzo czasu to kwestia kilku dni.:loveu:
Korunia zadowolona przyjechala do hoteliku wiec chyba dobrze sie czuje po zabiegu.

Posted

Jak już się bardziej oswoją, to będę je uczyć chodzić na smyczy. Z Bójką i Bajką mogę już zaczynać - tylko obróżek nie mają. Bo najpierw to im tylko smyczkę przypnę, żeby się przyzwyczaiły, a potem będziemy chodzić na wybiegu.

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']:lol:Bajka w nowym domku ,bedzie sasiadka Lisicy z harbutowic.Bedzie spała z panem w łużku i ma domek z ogrodem.:lol:
Zdjecia wysłalam do Ani:loveu:

Dziękuję!

Aniu - dziękuję za Kudłacze.

Posted

Dzisiaj całe popołudnie spedziłam z psiakami ,niestety jest ich bardzo duzo wiec kazdemu chcialam poswiecic czas wiec nie bylo to zbyt długo ale mysle że cisza sie i z tych chwil:lol:
Kora czuje sie znakomicie spałaszowała makaron z miesem zmieszany z rojalem moich psów. Reszta dostala makaron z miesem.

Posted

Wszystko wskazuje na to, że w ciągu najbliższych tygodni przywiozę następne psy z Podhala. Czekam tylko, żeby się odkocić, bo kilka psiaków wzięłabym do mnie a reszta trafi najprawdopodobniej do hotelu, jeśli starczy finansów.

Pomoc dla Foksi i Ani w wydaniu nowotarskich psów pilnie potrzebna.

Posted

[quote name='Frotka']Wszystko wskazuje na to, że w ciągu najbliższych tygodni przywiozę następne psy z Podhala. Czekam tylko, żeby się odkocić, bo kilka psiaków wzięłabym do mnie a reszta trafi najprawdopodobniej do hotelu, jeśli starczy finansów.

Pomoc dla Foksi i Ani w wydaniu nowotarskich psów pilnie potrzebna.
Foksia i napewno Ank@2 pomoga , jeszcze Asie poprosimy o pomoc bo ma przywiesc dwa psiaki od Biedrzyckiej wiec w koncu bedzie do hotelu przyjezdzac, i napewno bedzie nam pomagac , znam ja jak tylko sie przywiaze do psiaków to napeno bedzie im pomagac.:loveu:

y3nny ma pomysł na brakujace ciagle finanse tylko musze ja zapytac czy moglabym ten pomysł wysłac do ciebie Frotko ,a moze cos wypali.

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Foksia i napewno Ank@2 pomoga , jeszcze Asie poprosimy o pomoc bo ma przywiesc dwa psiaki od Biedrzyckiej wiec w koncu bedzie do hotelu przyjezdzac, i napewno bedzie nam pomagac , znam ja jak tylko sie przywiaze do psiaków to napeno bedzie im pomagac.:loveu:

y3nny ma pomysł na brakujace ciagle finanse tylko musze ja zapytac czy moglabym ten pomysł wysłac do ciebie Frotko ,a moze cos wypali.

hmmm.... a zmieszczą się te wszystkie psiaki w hotelu ? :roll:

Posted

Pomysł Y3nny świetny.

Therion - mam teraz całą masę interwencji, nie tylko na Podhalu. Na "już" mam dwie bardzo przykre interwencje w Krakowie i kilka pod Krakowem. Niewykluczone że będę prosić Cię o pomoc, a konkretnie o kontakty. Łącznie psów będzie duuużo dlatego liczę na zgłoszenia domów tymczasowych i wolontariuszy chętnych do opieki w hotelu (jeśli na hotel będzie na stać) .

Szukamy też z Kserą domów tymczasowych dla zwierząt gospodarskich, głównie małych świnek.

Posted

A mogę wiedzieć co to za pomysł ???

Wczoraj jak byłam w hotelu to w kojcu kudłaczy z koopą jednego było coś czerwonego. Nie wiem co to było. Krew ?? :-o

Posted

Frotka napisał(a):
Poobserwuj jutro proszę, czy ma apetyt.
Trzeba będzie je odrobaczyć.

apetyt maja bo obydwa przyleciay na paroweczki ,tylko ze wczoraj tak lalo , ze niestety nie wszystklie bylam wstanie wypuscic i z nimi posiedziec.
Frotka trzeba by wszystkie odrobaczyc na raz ,wiec nie wiem czy mam zalatwiac tabletki ze schroniska czy wziasc z Narwiku. napewno tez trzeba bedzie wszystkie poszczepic przeciwko wirósówka zeby nie doszo do jakiegos nieszczescia.
dzisiaj tez pojade tylko jak bedzie tak lac to nic czlowiek nie wypatrzy,

Posted

Załatwię odrobaczanie ale dopiero w następnym tygodniu. W weekend musicie mi o tym przypomnieć.:loveu: Smycze i obroże będą chyba już jutro.

Czy Kora dostaje mokre jedzenie (tzn. nie czy Wy jej dajecie tylko czy hotel jej kupuje)?

Posted

Frotka napisał(a):
Załatwię odrobaczanie ale dopiero w następnym tygodniu. W weekend musicie mi o tym przypomnieć.:loveu: Smycze i obroże będą chyba już jutro.

smyczki bardzo potrzebne dla Bójki ,brawurki i kudlaczy bo one panicznie boja sie smyczki ,pewnie kojarzy sie im z uwiazaniem ,wola na rekch lub luzem wychodzic na wybieg ,a przeciez musimy je nauczyc chodzic na smyczy wiec musza sie z obrózka oswoic.

Czy Kora dostaje mokre jedzenie (tzn. nie czy Wy jej dajecie tylko czy hotel jej kupuje)?

Kora ma kupione puszki, a od nas dostaje rarytaski .