Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wellington']Jeszcze troche nietoperka :

Nietoperek jest cudowny ,juz tak sie oswoiła ,ze na widok mnie chce oszlec i przecisnac sie miedzy kratki ,zeby tylko sie do mnie dostac.Jak wchodze do niej to sie przewraca i przebiera nózkami ,to 4 kg maleństwo poprostu jest urocze ,miła nosa Ania żeby nazwac ja Bajka bo to taki nietoperek z bajki.:loveu:

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No ja oczywiście mam takie szczęście że nie widzę zdjęć :mad:

dzisiaj już nie zdążyłam iść do hotelu, ale jutro wpadnę.

Co z Korusią ? Dałoby się ją jakoś w hotelu kąpać ?? Może jakąś wanienkę po dziecku i Korę do środka. :oops:

Bójka , Bajka i Brawurka już oswojone :lol:
To jutro zabiorę się za kudłacze i porcją parówek w ręce.

Posted

Ank@2 napisał(a):
No ja oczywiście mam takie szczęście że nie widzę zdjęć :mad:

dzisiaj już nie zdążyłam iść do hotelu, ale jutro wpadnę.

Co z Korusią ? Dałoby się ją jakoś w hotelu kąpać ?? Może jakąś wanienkę po dziecku i Korę do środka. :oops:

Bójka , Bajka i Brawurka już oswojone :lol:
To jutro zabiorę się za kudłacze i porcją parówek w ręce.

Oj trzeba je oswajaC BO JA NIE MAM CZASU,DZISIAJ JADŁY PARÓWECZKI ALE PRZEZ KRATY BO JAK ZWYKLE MAŁO CZASU BYŁO , ajeszcze z pania xenia musiałysmy jechac na kontrole z Bójka i Majka.:loveu:

Posted

Oj, mam dla Pani smutną wiadomość - będzie się Pani musiała, że mną podzielić Bajką. :lol: To jest super psiak !! Po kilku chwilach już siedziała u mnie na kolanach.
Jest tylko jeden problem, ona gryzie sobie sutki !!!!! dzisiaj już miała całe czerwone !!

Brawurka i Bójka są prześmieszne. Wyglądają ślicznie wystawiając głowy przez kraty.

Kudłacze - z nimi będzie najtrudniej. Najpierw karmiłam je przez kraty, później weszłam do nich do kojca. Bardzo ładnie podchodziły po parówkę, ale jeden szybszy ruch i uciekały. Po za tym cały czas kontrolowały drugą rękę.
Najgorsze było jak wychodziłam od nich z kojca. Wstałam wolno, żeby się nie wystraszyły. I nagle rzuciły sie do moich nóg - nie mając dobrych zamiarów. Stanęłam nieruchomo, resztki parówki rzuciłam w tył kojca i wyszyłam. (nic mi się nie stało) Ale zastanawiam się co takiego zrobiłam, że tak się przestraszyły, że aż zareagowały agresją. Później już ładnie jadły z ręki. Ten/Ta większy dominuje, ale mniejszy podchodzi bliżej do człowieka.

Wszystkie psiaki z wyjątkiem kudłaczy zostały wypieszczone :lol:

Posted

Pewnie, że pójdę. Tylko kiedy? (niestety nie posiadam kasy na telefonie więc musimy się umówić przez internet, ale to może na pw).

Niestety nikt z moich znajomych 'nie ma czasu' na pomoc w kąpaniu Kory. :shake:

Posted

Bardzo dziekuje Ani ,ze pojechała za mna do wet.z Bajka I Axelem oraz do Swiatnik Górnych sprawdzic potencjalny domek dla psiaka.:lol:

Axel to młody do roku psiak został zaszczepiony na wscieklizne ,a Bajka zostala zbadana ale cale szczęscie wszystko w porzadku:loveu:

Posted

Bajka, Bójka i Brawurka to psiaki już do adopcji. Dzisiaj wszystkie trzy wypieściłam :loveu:

Zastanawiam się, dlaczego w Pani podpisie na przemian widzę bannerek jakiejś bidy, czasem jest a czasem nie ma :crazyeye:

Posted

Dzisiaj w hotelu wszystkie psiaki zostały wypieszczone.
Oczywiście parówki zostały w lodówce :diabloti: i psy musiały się zadowolić royalem.

Bajka, Bójka i Brawurka to psy nakolankowe. :loveu: Pchają się jedna przed drugą do głaskania.

Siedziałam sobie z Bajką koło kojca i 'rozmawiałyśmy', sunia za wszelką cenę chciała mi umyć twarz. Maciek czyścił kojec Bójki i Brawurki. W pewnym momencie poczułam, że coś mokrego siedzi mi na kolanach :razz: - to była, cała mokra, ociekająca Brawurka, która ze strachu uciekła z kojca. Bida skuliła się u mnie na kolanach.

Kora dawała nawet brzuszek do głaskania ;)

Posted

[quote name='Ank@2']Bajka, Bójka i Brawurka to psiaki już do adopcji. Dzisiaj wszystkie trzy wypieściłam :loveu:

Niestey ogloszenia psiaków beda opoznione bo moj kontakt do gazety ktory przez dwa lata wypracowałm(pol roku nie bylo praktycznie z tej gazety adopcji ale dalej wysyłałam zdjecia) spodobal sie jednej wolontriuszce i postanowila go wykorzystac,zamist samej znaleśc jakis sposob tak jak to robia inni .Malo jej bylo dwoch kontaktow ktore jej przekazalam , to teraz postanowila zaatakowac od tylu.:diabloti:

Posted

Kora okapana ,spłaywała z niej czarna mazia:shake:,
suczki przecudowne i przytulasne,zostały wygłaskane.:loveu:
Ale najważniejsze ,otwarłam kojec z kudłatymi i jeden ten mniejszy wyszedł ,spodobala mu sie siku na trawce,a potem wszedł do boksu Kory bo ona została na noc po kapaniu w magazyniku w domu ,i tam zaczoł zaprzyjazniac sie z wystajacymi główkami Bójki i Brawurka ,a w efekcje dał sie mi głaskac ,a potem poszedł za mna do kojca .
Niestety juz z kolega zaczeli na mnie ujadac ale widac ,ze to bardziej ze starchu niz agresji wiec beda znich pożadne psy:lol:

Posted

Ja tak właśnie myślałam, żeby ich rozdzielić, bo wtedy szybciej się oswoją. Tyle, że nie ma wolnego kojca :-(
Ja jutro też muszę wejść do kudłaczy z parówkami i może uda mi się je pogłaskać. Dzisiaj tylko tak nieśmiało pogłaskałam tego mniejszego.

Posted

relacja z dnia dzisiejszego:

najmniejsi sami się dzisiaj nakarmili (ja głupia nie zamknęłam plecaka :diabloti:)

najwięksi cały czas piszczeli :-( nie wiem czy Korę coś bolało, czy tęskniła za Maćkiem (zakochała się w nim chyba, bo jak Maciek podchodzi do jej boksu to ona cała promienieje). Dała brzuszek do głaskania. Sierść jest już w lepszym stanie.

żeński duet dobrudził całkowicie moje spodnie, suczki przebiegły po mnie z tysiąc razy. Po za tym z prędkością światła wsunęły parówki :lol:

Kudłacze dały się dzisiaj pogłaskać !!! I ten duży i ten mały :lol:
Już chyba rozgryzłam w jakiej sytuacji warczą, - kiedy podnosi się rękę do góry, nachyla się nad nimi i nie lubią zamykania kojca. Po za tym to słodziaki i sądzę że szybko wyjdą na prostą.

Posted

Aniu i Foksiu - po raz kolejny bardzo, bardzo, bardzo Wam dziękuję. Przede wszystkim za Korę. Kudłacze siedziały zamknięte w szopie z Bójką i Brawurką więc można spróbować je wymieszać, żeby rozdzielić Kudłacze.

Posted

[quote name='Frotka']Aniu i Foksiu - po raz kolejny bardzo, bardzo, bardzo Wam dziękuję. Przede wszystkim za Korę. Kudłacze siedziały zamknięte w szopie z Bójką i Brawurką więc można spróbować je wymieszać, żeby rozdzielić Kudłacze.
:loveu:
tak Frotka ,a potem bedziemy robic aborcje bo kudłacze sa jeszcze nie zidentyfikowane .:evil_lol:

Posted

Frotka napisał(a):

3. duet: mama (ok.3 lata) i syn (ok. 2 lata) - przerośnięte ratlerki, nieufne, przerażone, do socjalizacji. Były w komórce.

4. duet: dwa nieduże kudłacze, czarnopodpalane, zapomniałam płci i wieku, lękliwe, do socjalizacji. Były w komórce.

Z tego wynika , że ratlerki to 2 sunie
A kudłacze to mama (duża) i syn (mały). Tak myślę, be ten mniejszy po wypuszczeniu z kojca sikał jak pies.

Posted

Ank@2 napisał(a):
Z tego wynika , że ratlerki to 2 sunie
A kudłacze to mama (duża) i syn (mały). Tak myślę, be ten mniejszy po wypuszczeniu z kojca sikał jak pies.

Aniu napewno ten mniejszy kudłacz to pies bo dzisiaj juz wszytko podgladłam ,wiec trzeba go nazwac.
Maly kudłacz siedziła mi dzisiaj na kolankach i sie wtulał do głaskania.:lol:ale nie było nikogo kto mógłby zrobic mi zdjecie.Duzy kudłac nie chce jeszcze wyjśc z kojca ale niesmialo podchodzi do człowieka.:loveu:
Bajka to poprostu cudu ,trzeba szybko znaleśc jej domek

Posted

Mniejszy kudłacz już daje się głaskać , wchodzi na kolana - jest bardzo fajny. Większy niestety boi się. Kiedy jest sam jest przestraszony , nie bardzo chce podejść, ale kiedy jest z tym małym daje się nawet głaskać.