Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dla osób nie w temacie. Ogłoszenie do neta (zdjęcia ze str 2 i 3) - gdyby komuś się chciało wstawić

Dnia 19 lipca 2008 r. KTOZ wraz z nowotarską policją kontrolowało warunki, w jakich w Nowym Targu, na Kowańcu przebywało 8 psów. Psy nie miał możliwości wydostania się na zewnątrz z ciasnych bud oraz szopy. Właściciel zwierząt zrzekł się ich własności.

KORA – 12 – letnia suka wilczura pilnie potrzebuje adopcji. Nie ma zębów. Jest bardzo łagodna, spokojna, ufna. Była trzymana na łańcuchu. Jest po operacji wycięcia mięśniaka. Potrzebuje specjalistycznej karmy i jak każda żywa istota miłości i bezpieczeństwa.

BÓJKA i BAJKA - średniej wielkości suczki. Bardzo przyjazne. Są wdzięczne za każdy miły dotyk, głaskanie. Najprzyjemniej byłoby im w ciepłym domu w dwójkę, ale na pewno ucieszą się z bezpiecznego miejsca, więc do adopcji mogą iść osobno.

FRED – kudłacz numer jeden. Jest żywiołowy, odważny, ale jak każdy piesek jest przytulaśny. Lubi pieszczoty, głaskanie. Chętnie wdrapuje się na kolana, by być głaskanym.

GEORGE – kudłacz numer dwa. Jest spokojniejszy niż jego kolega Fred. Z początku wycofany, nieufny, ale gdy zobaczy, że ma się względem niego dobre zamiary ożywia się i może się wtulać w człowieka cały dzień i noc.

Na polecenie powiatowego lekarza weterynarii w Nowym Targu psy przewieziono do schroniska. W dniu 13 sierpnia wszystkie psy zostały stamtąd odebrane i przywiezione do hoteli dla zwierząt w Krakowie, gdzie przebywają na koszt KTOZ - u. Burmistrz Gminy Nowy Targ pisemnie odmówił pokrywania przez gminę kosztów pobytu ww. psów w nowotarskim schronisku.
PSY CZEKAJĄ NA ADOPCJĘ W KRAKOWIE
Prosimy również o pomoc w utrzymaniu 5 psów. Wpłaty na pobyt psów w hotelu, leczenie oraz utrzymanie proszę kierować na konto Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami z dopiskiem "Psy z Nowego Targu"

Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami
31-019 Kraków
ul. Floriańska
80 1500 1487 1214 8000 9036 0000

Kontakt w sprawie adopcji i domów tymczasowych dla psów:
[email protected]

504470635

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Frotka napisał(a):
A udało się Pani zrobić zdjęcia szczeniaka, bo jak nie to ja mam jakieś w skrzynce.

Frotka ,kierowca z darma przyjechal dopiero pod szpital na 18,30 ,potem pobladzil w wieliczce tak że na miejscu bylismy przed 20 ,chwike posiedzielismy żeby darma sie rozejrzala po domku podpislismy umowe i juz było po 20 ,a kierowca sie spieszył bo musial zawiesc kotka do weta. tak że zdjec nie mam ,a umowe mial kierowca jechac dzisiaj zawiesz ale rozmawialam niedawno z Magda ale nikogo nie bylo i nikt nie dzwonił.

Posted

Bylam popołudniu w hotlu u naszych psiaczkow. Kudłacz Gorg juz zaczyna sie bawic ,udaje ze mnie gryzie i lapka zaczepia ,jest przymilny , ale ten maly rozrabiaka to dopiero pieszczoch pcha sie przed duzym zeby tylko byc przed nim.niestety dalej nie mam obrózek wiec spacerku z psiakami nie zrobiłam. Brawurka i Bójka za mna leca na wybieg , ale kudłacz biega midzy kojcami jak ja sie bawiem z Gorgem ale duzy nie wychodzi z kojc .
Korunia dopomina sie o spacerek ,a apetyt jej dopisuje.
dostaly dzisiaj makaronik z mieskiem wołowym i kurczaczkiem ,wszystko bylo jeszcze ciepłe,:lol:

Posted

W pon/wt postaram się już przyjść do hotelu, ale to zależy od pogody. Jak będzie bardzo zimno i deszcz to nie wpadnę, bo nie chcę znowu być chora a teraz muszę chodzić do szkoły bo pod koniec roku mam egzaminy.
Czy wszystkie psy z Nowego Targu potrafią chodzić na smyczy ?
Bo można by je 'hurtowo' wziąć kiedyś na spacer - czyli ja 2 i Pani 2 - będzie im raźniej w towarzystwie w nowej okolicy. Mam 2 smycze i jakąś obrożę też wygrzebię :roll:

Posted

Frotka napisał(a):
Opóźnienie z obrożami wynikło stąd, że Foksia zgłaszała zapotrzebowanie ale Pan Maciek twierdził, że ma komplet smyczy i obroży w hotelu :roll:.

Smyczki jakies sa ale obrózek nie ma .
Dzisiaj psiaki dostaly tylko paróweczki bo nie miala czasu nic ugotowac ,zreszta w tym tygodniu beda biedne bo jam ma w pray prezentacje w czwartek i piatek wiec mnie nie ma caly dzien dotego nie wiem jaki jutro i w srode bedzie czy uda mi sie do nich dotrzec czy nie bede musial zostac dłuzej w pracy.
moze juz Ania bedzie mogla do nich przyjsc , bo one tak bardzo pargna kontaktu z człoiekem ,tak bardzo lubia sie galskac ,a tych rak tak malo:shake:

Posted

Trzeba będzie zrobić zapisy dla wolontariuszy na opiekę nad psami w hotelu. Oprócz schroniska i adopcji powinien być dział 'opieka w hotelu' bo w dwójkę nie dacie rady, tym bardziej że w środę i w piątek możliwa jest nowa dostawa psów.

Posted

Frotka napisał(a):
Trzeba będzie zrobić zapisy dla wolontariuszy na opiekę nad psami w hotelu. Oprócz schroniska i adopcji powinien być dział 'opieka w hotelu' bo w dwójkę nie dacie rady, tym bardziej że w środę i w piątek możliwa jest nowa dostawa psów.

Dobrze by bylo gdyby zglosil sie ktos chetny .
Dzisjaj ostatecznie maja przyjechac te nowe budy( MACIEK pokazywal mi ZAMÓWIENIE NA BUDY ze 18 mialy byc u niego ,a kurier sie spoznia) , wiec psiaki beda przechodzic do nowych kojców .Maciek po ostrej wczorajszej rozmowie ze mna zgodzila sie na wszystkie warunki , beda też palety pod budami , a wczoraj dostalam czyste wyprane koce do zmiany . :loveu:

Posted

relacja z dnia dzisiejszego :
Kora dawała brzuszek do głaskania, mam wrażenie że bardziej garnie się do człowieka. (ale może to tylko wrażenie) Siedziałam z nią dzisiaj b. długo. Niestety wszystkie psiaki mają mokre/wilgotne koce- a szczególnie niedobre jest to dla Kory, która ma chore stawy i jest stara. :shake:

Bójka i Baka jak zwykle wesołe, uśmiechnięte ....:lol:

Fred i George - Fred (mniejszy) jest b. odważny. Daje się głaskać , stawia się do innych psów - moim zdaniem już jest adopcyjny. George jest bardziej przestraszony, jeszcze nie daje się głaskać i nie wychodzi z kojca. Założyłam mu dzisiaj obróżkę....

Posted

Trzeba bedzie zamienic koce na siano lub słome(juz rozmawialam na ten temat z Mackiem) bo one jak wchodza mokre od razu robia sie wilgotne koce, a ze jset od dłuższego czasu deszczowo to wszystko nasiaka.

ale zobaczymy bo dzisiaj Kora dostala od pani Eli materacyk, bo ona chyba w ogole nie wchodzi do budy,Brawurke i bójke przeniosłam do nowych kojców i nowych bud, Gucia tez,i mialam przeniesc Freda i georga ale Georg sie boi smyczy ,a nie chcialm to robic na siłe .Powiedzilam Mackowi żeby przeniósł kudłacze jutro.:loveu:

Posted

Fred i Georg są coraz fajniejsi. O Bójce i Bajce nie muszę pisać że są prze kochane. A Kora - Kora jest sunią która chyba najpilniej z czworonogów z Nowego Targu potrzebuje domu.

Posted

Dopisz się koniecznie. Psy musza poznajdować w końcu domy. Mamy bardzo dużo bardzo makabrycznych zgłoszeń i niedługo zaczną spływać kolejne psy. Jest już jeden, którego odebrałyśmy z AYLA1 :Rose::Rose::Rose: podczas prowokacji w sprawie smalcu w Wieliczce a niedługo pojawi się kilka psów z dużej ubojni.

Posted

Bylam dosc dlugo z psiakami ale Maciek sie wkurzal że przychodze za wczesnie i psy szczekaja i że sasiedzi beda sie burzyc.
Powyprowadzlam wszystkie na wybieg i dalam wszystkim papu, nawet Bastersa ktory szuka domu tez wyprowadzilam.
Rotki oczywiscie tez ,a ten starszy duzy jest poprostu uroczy, ma teraz apartamenty i widaC ŻE SIE CIESZY ŻYCIEM.
Dzisiaj chcial sie bawic ,siadal podawal łapke i mnie zaczepial.
Wyslalm zdjecie do tamary moze gdzies wklei to przekopiuje ,zobaczycie usmiech na jego mordec
:lol:

Posted

Kora zachowywała się dzisiaj wspaniale - jak szczeniak. Wywalała się kołami do góry !!! :loveu:

Kudłacze - jakoś nie były chętne do współpracy. Są rozproszone, bo mają środkowy boks i bardziej interesują je inne psy niż człowiek. Siedziałam z nimi chwilę, i owszem, na początku na mnie chwilę patrzyła, a potem już nie bardzo.

Bójka i Bajka - założyłam im obroże. Bójka już trochę umie chodzić na smyczy, ale jak idziemy w ni etym kierunku co ona chce to się wyrywa. Bajkę paraliżuje strach jak jest zapięta na smycz dlatego ma na razie tylko obróżkę.

Posted

Ania najwazniejsze ze maja te obrozki ,teraz bedzie z gorki
Dzieki wielkie dla Ciebie i Kasi ,jutro ja podjade do psiakow bo jednak przyjazd po Maxa i jazda z powrotem do hotelu troche czasu mi zajeła wiec tylko Snuziego wzielam na spacerek .
jutro zjmę sie Prinsem ,Guciem i Łatkiem oraz clemensem i Fobosem:loveu: