Ank@ Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 dla osób nie w temacie. Ogłoszenie do neta (zdjęcia ze str 2 i 3) - gdyby komuś się chciało wstawić Dnia 19 lipca 2008 r. KTOZ wraz z nowotarską policją kontrolowało warunki, w jakich w Nowym Targu, na Kowańcu przebywało 8 psów. Psy nie miał możliwości wydostania się na zewnątrz z ciasnych bud oraz szopy. Właściciel zwierząt zrzekł się ich własności. KORA – 12 – letnia suka wilczura pilnie potrzebuje adopcji. Nie ma zębów. Jest bardzo łagodna, spokojna, ufna. Była trzymana na łańcuchu. Jest po operacji wycięcia mięśniaka. Potrzebuje specjalistycznej karmy i jak każda żywa istota miłości i bezpieczeństwa. BÓJKA i BAJKA - średniej wielkości suczki. Bardzo przyjazne. Są wdzięczne za każdy miły dotyk, głaskanie. Najprzyjemniej byłoby im w ciepłym domu w dwójkę, ale na pewno ucieszą się z bezpiecznego miejsca, więc do adopcji mogą iść osobno. FRED – kudłacz numer jeden. Jest żywiołowy, odważny, ale jak każdy piesek jest przytulaśny. Lubi pieszczoty, głaskanie. Chętnie wdrapuje się na kolana, by być głaskanym. GEORGE – kudłacz numer dwa. Jest spokojniejszy niż jego kolega Fred. Z początku wycofany, nieufny, ale gdy zobaczy, że ma się względem niego dobre zamiary ożywia się i może się wtulać w człowieka cały dzień i noc. Na polecenie powiatowego lekarza weterynarii w Nowym Targu psy przewieziono do schroniska. W dniu 13 sierpnia wszystkie psy zostały stamtąd odebrane i przywiezione do hoteli dla zwierząt w Krakowie, gdzie przebywają na koszt KTOZ - u. Burmistrz Gminy Nowy Targ pisemnie odmówił pokrywania przez gminę kosztów pobytu ww. psów w nowotarskim schronisku. PSY CZEKAJĄ NA ADOPCJĘ W KRAKOWIE Prosimy również o pomoc w utrzymaniu 5 psów. Wpłaty na pobyt psów w hotelu, leczenie oraz utrzymanie proszę kierować na konto Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami z dopiskiem "Psy z Nowego Targu" Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami 31-019 Kraków ul. Floriańska 80 1500 1487 1214 8000 9036 0000 Kontakt w sprawie adopcji i domów tymczasowych dla psów: [email protected] 504470635 Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 DZISIAJ nie bylam u psiakow ale musza mi wybaczyc,zawozilam do domku w sieprawiu 10 letnie darme ze schroniska .Suczka w schronisku byla od sierpnia 2006 ,po zmarlej wlascicielce. Quote
Frotka Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 A udało się Pani zrobić zdjęcia szczeniaka, bo jak nie to ja mam jakieś w skrzynce. Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Frotka napisał(a):A udało się Pani zrobić zdjęcia szczeniaka, bo jak nie to ja mam jakieś w skrzynce. Frotka ,kierowca z darma przyjechal dopiero pod szpital na 18,30 ,potem pobladzil w wieliczce tak że na miejscu bylismy przed 20 ,chwike posiedzielismy żeby darma sie rozejrzala po domku podpislismy umowe i juz było po 20 ,a kierowca sie spieszył bo musial zawiesc kotka do weta. tak że zdjec nie mam ,a umowe mial kierowca jechac dzisiaj zawiesz ale rozmawialam niedawno z Magda ale nikogo nie bylo i nikt nie dzwonił. Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Bylam popołudniu w hotlu u naszych psiaczkow. Kudłacz Gorg juz zaczyna sie bawic ,udaje ze mnie gryzie i lapka zaczepia ,jest przymilny , ale ten maly rozrabiaka to dopiero pieszczoch pcha sie przed duzym zeby tylko byc przed nim.niestety dalej nie mam obrózek wiec spacerku z psiakami nie zrobiłam. Brawurka i Bójka za mna leca na wybieg , ale kudłacz biega midzy kojcami jak ja sie bawiem z Gorgem ale duzy nie wychodzi z kojc . Korunia dopomina sie o spacerek ,a apetyt jej dopisuje. dostaly dzisiaj makaronik z mieskiem wołowym i kurczaczkiem ,wszystko bylo jeszcze ciepłe,:lol: Quote
Ank@ Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 W pon/wt postaram się już przyjść do hotelu, ale to zależy od pogody. Jak będzie bardzo zimno i deszcz to nie wpadnę, bo nie chcę znowu być chora a teraz muszę chodzić do szkoły bo pod koniec roku mam egzaminy. Czy wszystkie psy z Nowego Targu potrafią chodzić na smyczy ? Bo można by je 'hurtowo' wziąć kiedyś na spacer - czyli ja 2 i Pani 2 - będzie im raźniej w towarzystwie w nowej okolicy. Mam 2 smycze i jakąś obrożę też wygrzebię :roll: Quote
Frotka Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Opóźnienie z obrożami wynikło stąd, że Foksia zgłaszała zapotrzebowanie ale Pan Maciek twierdził, że ma komplet smyczy i obroży w hotelu :roll:. Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 Frotka napisał(a):Opóźnienie z obrożami wynikło stąd, że Foksia zgłaszała zapotrzebowanie ale Pan Maciek twierdził, że ma komplet smyczy i obroży w hotelu :roll:. Smyczki jakies sa ale obrózek nie ma . Dzisiaj psiaki dostaly tylko paróweczki bo nie miala czasu nic ugotowac ,zreszta w tym tygodniu beda biedne bo jam ma w pray prezentacje w czwartek i piatek wiec mnie nie ma caly dzien dotego nie wiem jaki jutro i w srode bedzie czy uda mi sie do nich dotrzec czy nie bede musial zostac dłuzej w pracy. moze juz Ania bedzie mogla do nich przyjsc , bo one tak bardzo pargna kontaktu z człoiekem ,tak bardzo lubia sie galskac ,a tych rak tak malo:shake: Quote
Frotka Posted September 22, 2008 Author Posted September 22, 2008 Trzeba będzie zrobić zapisy dla wolontariuszy na opiekę nad psami w hotelu. Oprócz schroniska i adopcji powinien być dział 'opieka w hotelu' bo w dwójkę nie dacie rady, tym bardziej że w środę i w piątek możliwa jest nowa dostawa psów. Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Frotka napisał(a):Trzeba będzie zrobić zapisy dla wolontariuszy na opiekę nad psami w hotelu. Oprócz schroniska i adopcji powinien być dział 'opieka w hotelu' bo w dwójkę nie dacie rady, tym bardziej że w środę i w piątek możliwa jest nowa dostawa psów. Dobrze by bylo gdyby zglosil sie ktos chetny . Dzisjaj ostatecznie maja przyjechac te nowe budy( MACIEK pokazywal mi ZAMÓWIENIE NA BUDY ze 18 mialy byc u niego ,a kurier sie spoznia) , wiec psiaki beda przechodzic do nowych kojców .Maciek po ostrej wczorajszej rozmowie ze mna zgodzila sie na wszystkie warunki , beda też palety pod budami , a wczoraj dostalam czyste wyprane koce do zmiany . :loveu: Quote
Ank@ Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 relacja z dnia dzisiejszego : Kora dawała brzuszek do głaskania, mam wrażenie że bardziej garnie się do człowieka. (ale może to tylko wrażenie) Siedziałam z nią dzisiaj b. długo. Niestety wszystkie psiaki mają mokre/wilgotne koce- a szczególnie niedobre jest to dla Kory, która ma chore stawy i jest stara. :shake: Bójka i Baka jak zwykle wesołe, uśmiechnięte ....:lol: Fred i George - Fred (mniejszy) jest b. odważny. Daje się głaskać , stawia się do innych psów - moim zdaniem już jest adopcyjny. George jest bardziej przestraszony, jeszcze nie daje się głaskać i nie wychodzi z kojca. Założyłam mu dzisiaj obróżkę.... Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Trzeba bedzie zamienic koce na siano lub słome(juz rozmawialam na ten temat z Mackiem) bo one jak wchodza mokre od razu robia sie wilgotne koce, a ze jset od dłuższego czasu deszczowo to wszystko nasiaka. ale zobaczymy bo dzisiaj Kora dostala od pani Eli materacyk, bo ona chyba w ogole nie wchodzi do budy,Brawurke i bójke przeniosłam do nowych kojców i nowych bud, Gucia tez,i mialam przeniesc Freda i georga ale Georg sie boi smyczy ,a nie chcialm to robic na siłe .Powiedzilam Mackowi żeby przeniósł kudłacze jutro.:loveu: Quote
JagnaP Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Kolejny psiak z Nowego Targu potrzebuje pomocy: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=121253 Quote
Ank@ Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 Fred i Georg są coraz fajniejsi. O Bójce i Bajce nie muszę pisać że są prze kochane. A Kora - Kora jest sunią która chyba najpilniej z czworonogów z Nowego Targu potrzebuje domu. Quote
Frotka Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 Dopisz się koniecznie. Psy musza poznajdować w końcu domy. Mamy bardzo dużo bardzo makabrycznych zgłoszeń i niedługo zaczną spływać kolejne psy. Jest już jeden, którego odebrałyśmy z AYLA1 :Rose::Rose::Rose: podczas prowokacji w sprawie smalcu w Wieliczce a niedługo pojawi się kilka psów z dużej ubojni. Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Bede dzisiaj w hotelu kolo godz.14 ,czy ktos bedzie chetny jeszcze przyjsc do psiakow.:loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Bylam dosc dlugo z psiakami ale Maciek sie wkurzal że przychodze za wczesnie i psy szczekaja i że sasiedzi beda sie burzyc. Powyprowadzlam wszystkie na wybieg i dalam wszystkim papu, nawet Bastersa ktory szuka domu tez wyprowadzilam. Rotki oczywiscie tez ,a ten starszy duzy jest poprostu uroczy, ma teraz apartamenty i widaC ŻE SIE CIESZY ŻYCIEM. Dzisiaj chcial sie bawic ,siadal podawal łapke i mnie zaczepial. Wyslalm zdjecie do tamary moze gdzies wklei to przekopiuje ,zobaczycie usmiech na jego mordec :lol: Quote
Ank@ Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Kora zachowywała się dzisiaj wspaniale - jak szczeniak. Wywalała się kołami do góry !!! :loveu: Kudłacze - jakoś nie były chętne do współpracy. Są rozproszone, bo mają środkowy boks i bardziej interesują je inne psy niż człowiek. Siedziałam z nimi chwilę, i owszem, na początku na mnie chwilę patrzyła, a potem już nie bardzo. Bójka i Bajka - założyłam im obroże. Bójka już trochę umie chodzić na smyczy, ale jak idziemy w ni etym kierunku co ona chce to się wyrywa. Bajkę paraliżuje strach jak jest zapięta na smycz dlatego ma na razie tylko obróżkę. Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Ania najwazniejsze ze maja te obrozki ,teraz bedzie z gorki Dzieki wielkie dla Ciebie i Kasi ,jutro ja podjade do psiakow bo jednak przyjazd po Maxa i jazda z powrotem do hotelu troche czasu mi zajeła wiec tylko Snuziego wzielam na spacerek . jutro zjmę sie Prinsem ,Guciem i Łatkiem oraz clemensem i Fobosem:loveu: Quote
JagnaP Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 To i ja się zgłoszę. Mieszkam w Nowym Targu, więc gdyby była taka potrzeba, mogę w czymś pomóc:razz: Quote
Foksia i Dżekuś Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Wszystkim psiaka podałm dzisiaj tabletki na odrobaczenie,dostal tez prins i gucio ,nie dlam tylko Lskowi i snuziemy bo one byly odrobaczane w schronie. Quote
Recommended Posts