Jump to content
Dogomania

"Śląski duet" mix spaniela, mix jamnika, ON-ka, dachowiec, pers, niufek i benka !

Recommended Posts

• Replies 987
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

epe napisał(a):
Cooo?:crazyeye: Matko jedyna,jak to możliwe,że człowiek nie wie skąd cios padnie!:angryy:

No to jest najdgrosze, bo wiesz -tutaj z kimś sie rozmawia, pod osłoną 'stosunków dobrych i kolezeńskich' a tutaj ta sama osoba robi za plecami gnój ;) Super- tego nawet ja się nie spodziewałam, ale cóż zrobić - to przestroga dla nas na przyszłość, aby bardziej uważać - a osobę nie trudno było wychwycić - moderator musiał przedstawić zarzuty jakie sa na nas podane, zebyśmy mogły się wytłumaczyc, no i padł 1 zarzut co zdradził, bo o tym fakcie wiedziało tylko parę osób, a w zasadzie o 2 szczegółach - koło się zawęziło... :( Niestety, każda z tych osób, była z nami w stosunkach dobrych, wiec tym bardziej tego nie rozumiem, i posądzenie z ust z każdej osób 'z kręgu' byłoby dla mnie wielkim szokiem i zaskoczeniem, a potem koło zawęziło sie jeszcze bardziej...

I ciśnie mi się na usta " Cave me, Domine, ab amico, ab innimico, vero me ipso cavebo." [Strzeż mnie, Panie od przyjaciela, od wroga sam się będę strzegł."

A niby "Cornix cornici oculum non offidit." - Kruk krukowi oka nie wykole. A na dogomanii niestety to coraz cześtrze, czyży jakaś niezdrowa rywalizacja o zasługi? ;|

Posted

caly czas jestem w kontakcie, aby wziąć Kibunię ,bo jesteśmy nią zainteresowani wpadła nam w oko a córci szczegółnie, tylko komplikacje itp. - A wiem , że jeśli jej nie węźmiemy to moze u Ciebie zostanie.Choć robimy wszystko to nie jest proste:angel::laola::laola:Ludzie nie znają sytuacji a oczerniają innych .Jak tak można ,przecież liczy się dobro psa a tym bardziej psa który kiedyś musiał doznać krzywdy z rąk ludzkich ....

JEŚLI PRZYGARNIESZ GŁODNEGO PSA,NAKARMISZ GO I ZAPEWNISZ MU GODNY BYT ,NIGDY CIĘ NIE UGRYZIE ...
OTO ZASADNICZA RÓŻNICA POMIĘDZY PSEM A CZŁOWIEKIEM .

Niestety to nie moje słowa tylko sławnego i wybitnego pisarza MARKA TWAINA

Posted

Dziękuję Madziu :) Ja też z niecierpliwoscią czekam co z tego wyniknie, tak jak powiedziałam, jesli sytuacja ta potrwa znacząco dłuzej to Kiba u mnie zostanie, bo... no bo bestialstwem jest oddac psa po pół roku, i to nawet nie tak dla Kiby co dla mojej suczki, która starsznie ja pokochała i przeżyje rozstanie nawet teraz...
Narazie pies jest u mnie na DT, i zobaczymy jak to się dalej potoczy, ale trzymam kciuki :) Ciesze się, ze tutaj wpadłaś - zapraszam częsciej :)

Posted

Dziewczyny wielkie dzieki za Piekna sunie dla Pani Palowskiej z Bytomia.

Wlasnie dzwonila i kazala podziekowac za psinke, mala bedzie sie nazywac Lola!!! bardzo sie wszystkim podoba!

Jescze raz dziekuje!!!!!

Posted

Dziewczyny dzis poproszono mnie o pomoc,ale ze wzgledu ze ja Koncze z Dogomania raz na zawsze! z wiadomych mi powodow. Wkleje ta informacje tutaj,moze wy bedziecie umialy pomuc.
albo rozeslijcie to innym dogomaniakom z Slaska.

Witam, poszukuję kontaktu na Śląsku celem pomocy bezdomnej suczce i jej szczeniętom. Znalazłam ogłoszenie ( jest ogłoszenie O lUNIE I
SZCENIAKACH na stronie Schroniska w Chorzowie i byc moze wezmę jednego szczeniaka ale nie jestem pewna bo dla mnie to drugi koniec Polski prawie wiec moze znajde jakąś bliższą opcję. W każdym razie Ci Państwo , do których przyplątała sie suczka dużo dla niej zrobili ale mają już 1 psa ze schroniska i teraz sa trochę bezradni . SAMI NIE DADZA SOBIE RADY !
Dawalm im nadzieję ,ze wezme jednego szczeniaka wiec teraz niezaleznie od moich decyzji chcę im pomóc. ROZWAżAJA OPCJE ZAWIEZIENIA SUCZKI Z MAłYMI DO SCHRONISKA - małe mają teraz dopiero 3 tygodnie!. MOZE JEDNAK kTOS ZNA JAKIS SPOSóB ZEBY IM POMOC - macie jakieś opcje na dom tymczasowy ? MOZE BYC PłATNY Czy ktos mógłby rozsiać ogłoszenia na innych portalach ?? Ja niestety umiem ogladać ogłoszenia ale nie umiem ich wpisywać tym bardziej ze zdjęciami ! Zdjęcia dostałam
mailem to pewnie potrafię przesłać:smile:. Wiem z doswiadczenia osoby szukającej
jakiegos psiaka do przygarnięcia ,ze dobrze napisane ogłoszenie i foto to podstawa sukcesu !
WAZNE - ponieważ mieszkam na drugim końcu Polski ( Poznań) i sama nic tu nie pomoge TO LICZAC NA CZYJAS POMOC MOGE STWORZYć SPECJANLY FUNDUSZ NA TEN CEL. TYLKO NIE MAM ROZEZNANIA NA sLąSKU KTO MóGłBY POMóC . BARDZO PROSZE O KONTAKT . ( PISAłAM TEZ DO SZAREJ PRZYSTANI - bez odzewu :-( Pozdrawiam Joanna Pawlak [email protected]

Posted

BoUnTy nie przejmuj się dogomaniakami robisz bardzo wiele dla zwierząt ,a to się chyba najbardziej liczy .Sama wiesz że czasami zdania i oponie na pewne sprawy są różne ,ale nie ma możliwości żebyśmy byli jednomyślni .
Bazarek może budzić podejrzenia i emocje bo bywało z nim rożnie .Nie mowie o Waszym, ale ogoolnie .Najważniejsze że z tej formy pomocy korzystaja naprawde potrzebujace zwierzęta .

Posted

Mam chetny dome, fajny - dla szczeniora, takiego wagoowo średniego, najlepiej czarnego, dobrze by było gdyby o był psiak :)
Domek sprawdzony - u babci mojej kolerzanki (miszkałby nad morzem) - chodzi o to, żeby czasami zaszczekał xD
Generalnie domek chętny na tak za ok. 2 tygodnie, czy ktoś ma takiego psiaka? :)

Posted

Kochani - dostałam dzisiaj od mojej znajomej na bazarek 2 ksiazki, jak nowe - Senniki! Do wysatwienia na bazarek :) Bardzo się cieszę, to bardzo miłę - teraz jestesmy z Ania zasypane rzeczami na bazarek - no i tutaj rodzi się problem - nie wiemy , co dalej xD
Chyba przyjada do nas 2 nawe pieski, a moze i 3 wpadnie do mnie? :) To sie okaże :) Chcemy kupic naszym podopiecznym karme - http://www.allegro.pl/item440348416_eukanuba_sensitive_skin_12kg_2_gratisy_do_wyboru.html

Dostalam odpowiedzi od lekarza weterynarii, przedstawiciela Eukanuby, że tak bedzie odpowiednia dla wszytskich naszych podopiecznych, nie tylko z nadwrażliwoscią pokarmową :)

Kurcze, szkoda, ze jestesy tak zablokowane z bazarkami, bo naprawdę to taka strata czasu i marnotrastwo, nie wiem czy nie wystawić bazarku - w koncu nikt na nas nic nie ma, a przemowac się anonimowym donosem? Pfff ;P

Bardzo dziękuję Annie K. za podarowane książeczki - mnie bardzo się podobają, sama bym miala na nie ochote xD
:loveu:

Posted

A czy Doris ma jakiś swój wątek ?
Ten z katowickich tymczasów jest nie uzupełniony wiadomością o jej powrocie.
Rozumiem, że teraz będzie można o niej poczytać na waszym wspólnym wątku. Można by poinformować o tym na starym wątku.

Posted

[quote name='JOMA']A czy Doris ma jakiś swój wątek ?
Ten z katowickich tymczasów jest nie uzupełniony wiadomością o jej powrocie.
Rozumiem, że teraz będzie można o niej poczytać na waszym wspólnym wątku. Można by poinformować o tym na starym wątku.

Nie chcmey odgrzebywac starych wątków, teraz bedziemy pisac tylko tutaj, bo po prostu nie mamy czasu się rozdrabniać :) Zamawiam powyższą karmę :)

Mozemy wystawiać bazarki!

Posted

Aktualności w pierwszym w poście są trochę przedawnione:p chodzi mi o plany sterylizacji Molly i powrotu Dory.

Proszę też o 'rubryczki' dot. Dory na wątek tymczasowiczów. Nie wkleiłam jej, bo w zasadzie nie mam co wklejać.. Nie mam o niej żadnych informacji.

Posted

Dora poszla do domku, karma zakupiona za jej fundusze oczywiście jest cała, wraz z 2 parami szelek, wiec zjedza ją inni nasi podopieczni ;)

Na dniach powinni przyjść kolejne 2 psiaczki do nas...

Posted

Kochani, nawet nie wiecie jakie skarby sa dookola nas - pierwszy raz przekonałam się o tym, gdy miałam opis zwiazany z rzeczami na bazarek - odew był niesamowity! Teraz moja kochana korepetytorka (przygotowuje mnie do matury biologii) zaproponowała mi, że co lekcja 5 zł. zamiast płacic jej mam preznaczyć na nasze psiaki, czyli 20 zł. miesiecznie! Niby nic - takież zwykle 5 zł., ale potrafi zdziałać cuda, no i przywraca wiare w ludzi :)

A wiec piewsze 5 zł. ląduje na konto naszych psiaczków! Dziekuję Ci moja kochana korepetytorko, mam nadzieję, ze kiedyś będe mogła sie odwdzięczyć - a będe miała za co, bo przygotowac takiego tuka do matury to nielada wyzwanie ;) :loveu:

Posted

BoUnTy napisał(a):
Dora poszla do domku, karma zakupiona za jej fundusze oczywiście jest cała, wraz z 2 parami szelek, wiec zjedza ją inni nasi podopieczni ;)

Na dniach powinni przyjść kolejne 2 psiaczki do nas...

To znaczy że Dorka ma nowy dom ???

Posted

kama_i_ja napisał(a):
Zdziwieni, że tak bez entuzjazmu o tym piszesz! Jest się z czego cieszyć!:)

Siły nie mam się cieszyc - tyle na głowie, a jeszcze od rana do wieczora nad ksiazkami siedze - nawet teraz - na dogo odpisuje w przerwach od nauki :/