Jump to content
Dogomania

"Śląski duet" mix spaniela, mix jamnika, ON-ka, dachowiec, pers, niufek i benka !

Recommended Posts

• Replies 987
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Zrobiłyśy sobie krótką przerwę od aktualizowania wątku.
W najbliższych dniach moze uporamy się z zaaktualizowaniem 1 strony.

Po pierwsze pozmieniało się u nas parę rzeczy - zwierzaki (część) ma nowe allegra, Morelka ma allegro cegielkowe - później podam linki :)

Kolejny domek zrezygnował z Kibuchny :( Jestem załamana, czemu nikt nie chce tak pięknego i mądrego psa? Tylko dlatego, że jest kaleką...

Trafiły też do nas 2 nowe psiaki, o któych wspominałysmy:

Bąbel:

Jest to starszy pies, z ogromna nadwagą, sugerujemy, że to napewno ie wychodzi mu na zdrowie w zwiazku z czym chcemy zrobić badania takie jak badania krwii oraz EKG. Bąbel jest u Ani na płatnym DT.
Jego sytuacja nie jest zła.

Oraz Kola:

Jest to suczka w srenim wieku,. Przyjechała do nas na tymczas wraz z Bablem. Możliwe, ze na sunie bezie czekac ciepły domek, niestety jest podejrzenie ropomacicza, no i sunia ma coś ze skórą. Zrobiłyśmy zeskrobimy, wyniki będa w piatek, USG wykazało, że macica jest wypełniona, niestety nie można stwierdzić bez wymazu z pochwy - niestety nie mamy transportu do lecznicy, która robi takie badania :(

O ile Bąbel raczej nie jest w złej sytuacja (tzn. nie ma pieniazków na badania, ale nie jest źle), to Kola jest na minusie dość sporo, bo 84zł. :(
Mam nadzieję, że uda nam się to szybko uregulować...

Jeszcze jedna sprawa - na dogomanii sa osoby, które przesyłają PW do innych użytkowników z obelgami na nasz temat oraz jakimiś kłamstwami, przez co zaufanie i to na co pracowałysmy CIEŻKO przez 1,5 roku jest coraz bardziej zachwiane. Osoby wypisujące takie kmentarze niech ywpowiedza sie tutaj, czyżby się bały, bo wiedzą, że ich zarzuty są niedorzeczne? Nie wiem jaki kto ma w tym interes, ale nie podoba mi sie to - albo ktoś mówi wprost, albo niech nie pisze nic!

Ostatnio miałyśmy sporo zatargów i sprzeczek, ale to nie powód, zeby nie znając nas nas oczernać...

Posted

BoUnTy-nie wiem kto wypisuje takie brednie,ale niech się lepiej przymknie nie znając sprawy...:angryy: Może początku jakiś donos o te bazarki wydawał się śmieszny,to juz takie nagadywanie za plecami jest żałosne i wredne.

Co do psiaków to są śliczne.:loveu: Kurczee...zrobiłabym bazarek na Kolę i inne psiaki,ale nie mam aparatu sprawnego...no nie wiem co moge wymyśleć w sprawie tego aparatu...

Posted

jusstyna85 napisał(a):
w Chorzowie :(

sytuacja z sunią musi sie wyjaśnić do jutra :( ona ma mieć zrobioną sterylke w piątek lub sobote w schronisku :( potem ma od razu jechać do domu...

taxi najmniej 100 zł :(

a to tylko chorzów robi czy chorzów najblizej??

Posted

scarlet napisał(a):
a to tylko chorzów robi czy chorzów najblizej??

Z lecznic po krótech dzwoniłysmy robi tylko Chorzów... Miło scarlet, ze do nas zawitałaś...

Posted

BoUnTy ,a nie można pobrać wymazu i zawieźć do Chorzowa ,żeby suni nie męczyć jeżdżeniem .
Może wasza wetka ma podłoże do pobrania próbki ?Wtedy nawet można by podrzucić na Mickiewicza do lecznicy i potem odebrać wynik .

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
BoUnTy ,a nie można pobrać wymazu i zawieźć do Chorzowa ,żeby suni nie męczyć jeżdżeniem .
Może wasza wetka ma podłoże do pobrania próbki ?Wtedy nawet można by podrzucić na Mickiewicza do lecznicy i potem odebrać wynik .

Dzwonilysmy po paru lecznicach i teraz dowiedzialam się istotnej rzeczy (przed minutką), że lepiej zrobic badanie krwii na leukocyty - bedzie wiarygodniejsze nisz rozmaz... hmmm... tylko skąd wziąść fundusze, aby za to zapłacić - no nic, jakos trzeba dac sobie radę :) Trzymajcie kciuki...

Posted

BoUnTy napisał(a):
Dzwonilysmy po paru lecznicach i teraz dowiedzialam się istotnej rzeczy (przed minutką), że lepiej zrobic badanie krwii na leukocyty - bedzie wiarygodniejsze nisz rozmaz... hmmm... tylko skąd wziąść fundusze, aby za to zapłacić - no nic, jakos trzeba dac sobie radę :) Trzymajcie kciuki...

:kciuki::kciuki::kciuki:
Możecie u was zrobić morfologię ,czy musicie też wozić do innej lecznicy ?

Posted

BoUnTy napisał(a):
Z lecznic po krótech dzwoniłysmy robi tylko Chorzów... Miło scarlet, ze do nas zawitałaś...

:D poczułam się doceniona a w gliwicach na toszeckiej ktos pytał - wet superhiper godny polecenia

Posted

ATLANTYDA napisał(a):
:kciuki::kciuki::kciuki:
Możecie u was zrobić morfologię ,czy musicie też wozić do innej lecznicy ?

Wozić musimy, ale już bez psa - na żeromskiego do szpitalnego labolatorium...

Posted

No, wreszcie nadrobiłam zaległości :).

A kiedy będą wyniki badań krwi?

I co to za palant nieokiełznany wypisuje brednie na Wasz temat? Ktoś nie ma co robić z czasem, czy też życie wydaje mu się nudne i chce sobie je nieco ubarwić, Waszym kosztem...

Posted

maciaszek napisał(a):
No, wreszcie nadrobiłam zaległości :).

A kiedy będą wyniki badań krwi?

I co to za palant nieokiełznany wypisuje brednie na Wasz temat? Ktoś nie ma co robić z czasem, czy też życie wydaje mu się nudne i chce sobie je nieco ubarwić, Waszym kosztem...

:))) My też zaległości mamy pełno - 1 strona niezaktualizowana, rolcizenia też stoja... hmmm... no i bazarki przydałoby sie powystawiac, a jeszcze ednych nie okiełznałam xD

Wiesz co, mozliwe, ze komuś się bardzo nudzi, jak nie ma co robic, to by się czymś pożytecznym zajął... Mnie tam się nie nudzi, nie wiem w co mam ręce włożyć, więc czemu ta osoba zamiast gadac po prostu nie pomoze w czymś, choćby w ogłaszeniach? :P Brakuje nam rak do pracy xD

Posted

BoUnTy napisał(a):
:))) My też zaległości mamy pełno - 1 strona niezaktualizowana, rolcizenia też stoja... hmmm... no i bazarki przydałoby sie powystawiac, a jeszcze ednych nie okiełznałam xD

Wiesz co, mozliwe, ze komuś się bardzo nudzi, jak nie ma co robic, to by się czymś pożytecznym zajął... Mnie tam się nie nudzi, nie wiem w co mam ręce włożyć, więc czemu ta osoba zamiast gadac po prostu nie pomoze w czymś, choćby w ogłaszeniach? :P Brakuje nam rak do pracy xD

Agnieszka a co piszą?? bo ja nic nie wiem :(
zresztą nie przejmuj się ja jeszcze lepsze rzeczy dziś usłyszałam :)

Posted

scarlet napisał(a):
Agnieszka a co piszą?? bo ja nic nie wiem :(
zresztą nie przejmuj się ja jeszcze lepsze rzeczy dziś usłyszałam :)

Wiesz ja juz mam po prostu dosyć, ciągle z kimś sie tutaj żremy, a to bez sensu - zamiast razem pomagać, to ciagle coś jest nie tak - czasami jest w tym nasza wina, czasami nie - jak to w życiu, ale kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem :eviltong:

Posted

BoUnTy prosiła abym poinformowała was iż nie ma internetu (nie wiadomo kiedy bedzie miała - modem się jej prawdopodobno zrypał :cool1: )
a ja was informuję ze po północy będą nowe foty z wieczornego spaceru 4 potworków :evil_lol: oczka im świeciły jak latarki :evil_lol: jakość niektórych fotek może być nienajlepsza bo ciężko w ciemnym parku natrafić aparatem na konkretnego psiaka :diabloti: za to zrobiłam ciekawą fote znudzonego bąbla, widać prawie całe szczerbate uzębienie :evil_lol: