Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ojej ale ona nie może mieć dostepu do misek innych piesków, musi jeść tylko określone porcje, przecież lada chwila zaczną się kłopoty ze zdrowiem.... musi schudnąć!

• Replies 358
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kikou napisał(a):
ojej ale ona nie może mieć dostepu do misek innych piesków, musi jeść tylko określone porcje, przecież lada chwila zaczną się kłopoty ze zdrowiem.... musi schudnąć!

dokładnie o to mi chodziło...

Posted

Neczka napisał(a):
Wet, wydaje mi się, że mała powinna przejść na dietę...

Oj,musi,musi...:diabloti: Jest zdecydowanie zbyt puszysta...:roll:
Myślałam,że moja Tyrsa jest gruba,ale przy Lusi to chudzina...:oops:

Posted

A teraz opowiadam...
Więc tak:Cioteczka z Lusią przyjechały bez problemów.Wyszłam po nie na peron,wzięłam do domu.Lusia od razu wskoczyła na łóżko...Potem zaczęła chodzić od miski do miski i podjadać...
Od jutra biorę się za odchudzanie...
Ale coraz bardziej skłaniam się do podejrzenia cukrzycy-Lusia co chwilę sika...:oops:

Posted

Doda_ napisał(a):
Oj.. grubaśna.. tak, powinna przejść na dietę.. Dokąd ona jedzie? Sorry, ale nie czytałam całego wątku... :oops::oops::oops:

ona właśnie przyjechała z Wrocka do Przemyśla do DT

Posted

Wet-siostra napisał(a):
A teraz opowiadam...
Więc tak:Cioteczka z Lusią przyjechały bez problemów.Wyszłam po nie na peron,wzięłam do domu.Lusia od razu wskoczyła na łóżko...Potem zaczęła chodzić od miski do miski i podjadać...
Od jutra biorę się za odchudzanie...
Ale coraz bardziej skłaniam się do podejrzenia cukrzycy-Lusia co chwilę sika...:oops:

Na całe szczęście - niekoniecznie cukrzyca Cioteczko!!! Mogę robić za psiego geriatrę Hi Hi:diabloti: Zaworki już nie te nie te mogą być i podziębione tyż:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Moja suńka była baaardzo gruba i nagle chudła na naszych oczach, dużo sikała, ciągle chciała wychodzić na dwór nawet w środku nocy. Zrobiliśmy badanie krwi i ma cukrzycę.. ale dobrze się czuje..

warto zrobić badanie krwi Lusi ale na pewno nie ma cukrzycy.. ;)

Posted

Witam Cioteczkę Talcott!!!:loveu:

Macie rację,trzeba porobić badania...:oops: Wtedy będzie wszystko jasne...;)
Ale mój TZ już postawił diagnozę:stwierdził,że Lusia jest ... SZCZENNA... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A ja jestem już pewna,że suńka była kiedyś w mieszkaniu...:lol:
Śpi na łóżku,podaje łapki do wycierania i drapie w drzwi,żeby ją wpuścić do domu...:loveu:

LUSIA SZUKA DOMU!!!

Posted

Witam Cioteczkę Bella1!!!:loveu:

Wieści??? :eviltong:
No,cóż...
Lusia to typowo domowy pies...:lol:
Zdecydowanie nie spodobała jej się perspektywa spania na kocyku...:evil_lol:
A drapanie w drzwi ma opanowane do perfekcji...:cool3:
Jest słodka i nadstawia swój lekko puszysty brzusiol do głaskania...:loveu:
Mój tz zastanawia się,jak ona w ogóle chodzi i proponuje kupno wózka pod brzuszek...:p
Wczoraj,jak przyjechała,siu i kup było zrobione w domu...Natomiast w ciągu nocy tylko siku...:oops:
Na razie tyle...;)

Posted

weronika1 napisał(a):
Lusia jest sympatyczna, jaki miły pyszczek, uśmiechnięty od ucha do ucha.:lol:
Martwię się trochę, czy Wet -Siostra wydali z czwórką.

hej,

to oprocz leczenia postaram sie dorzucic cos na karme - light, rzecz jasna :lol:

Posted

I jeszcze przydalby się ktoś kto Wet Siostrę trzymałby za kołnierz żeby nie pakowała przysmaczków w lakomą gębulę Lusi Hi Hi :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

A pewnie sunia nauczy się robic na zew, i zalapie o co chodzi, bo przeciez w boksach w schronisku psiaki robią potrzeby gdzie chcą, to bidula nie wiem, ze teraz się czegos wymaga od niej.

Posted

Wet-siostra napisał(a):
Witam Cioteczkę Talcott!!!:loveu:

Macie rację,trzeba porobić badania...:oops: Wtedy będzie wszystko jasne...;)
Ale mój TZ już postawił diagnozę:stwierdził,że Lusia jest ... SZCZENNA... :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A ja jestem już pewna,że suńka była kiedyś w mieszkaniu...:lol:
Śpi na łóżku,podaje łapki do wycierania i drapie w drzwi,żeby ją wpuścić do domu...:loveu:

LUSIA SZUKA DOMU!!!

Wet-siostro prosze o info na priv - jak juz bedzie wiadomo ;) o kosztach leczenia i dietetycznej karmy - zrobie przelewik po 8/8 :lol:

Posted

Talcott napisał(a):
I jeszcze przydalby się ktoś kto Wet Siostrę trzymałby za kołnierz żeby nie pakowała przysmaczków w lakomą gębulę Lusi Hi Hi :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

No,no...:mad: Ja nie pakuję...:evil_lol: Lusia sama je...:eviltong:
Pomału załapuje,że pewne sprawy załatwia się na dworze...:loveu: Tyle,że dzisiejsza pogoda wcaaaaaaaaaaale jej się nie podoba...:shake: