Celina12 Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Piękne zdjęcia......Ganguś taka dostojna.....ma Siostrzyczkę znowu...... Całuski ślemy Quote
Isadora7 Posted February 17, 2015 Author Posted February 17, 2015 PIĘKNA JAMNICZKA ROMA SZUKA DOMU Kochamy się w cierpieniu. Zdanie przewrotne/ prowokacyjne? Nie...w żadnym razie. Taka już nasza natura, że umysł skory jest do wyłapywania tego, co w swoim tle ma krzywdę ludzką, za czym czai się zło, dowolny rodzaj niegodziwości. Jednych to zaciekawia, inni pochylają głowę w zadumie i szacunku, łączą się szczerą intencją z innymi, pogrążonymi w rozpaczy. O ile ludziom z godną podziwu ofiarnością spieszymy z pomocą, o tyle, co trudno pojąć, zdecydowanie łatwiej przychodzi nam potraktować obojętnością krzywdę, która dotyka zwierzęta. Skąd ta oczywistość? Czy mamy do czynienia z istotami w drugim gatunku? Co nas uprawnia do takiego podejścia? ...bo nie mówią?...bo nie wykrzyczą swojego cierpienia na tyle głośno i zrozumiale, by zdolne były przebić mur ograniczeń sumienia? Dlaczego są kochane, hołubione, przytulane na etapie ich młodości dobrego stanu zdrowia, a odtrącane, gdy sytuacja ulega diametralnej lub podyktowanej siłą sprawczą czasu, zmianie??? Pytania, pytania, pytania...te zatrważająco mnoży ilość czterołapnych cierpień. Jakie życie miała ROMA? Możemy tylko snuć domysły. Z pewnością dała „zarobić” przez lata, rodząc swetaśne szczeniaczki. Można domyślać się zaledwie, wszak za przeszłością ROMY zapadła kurtyna "wielkiej niewiadomej", że ktoś pozbył się suni, by nie ponosić konsekwencji starości. To widać stało się wyzwaniem nie do podjęcia przez jej byłego właściciela. Opatrzność sprawiła, że jamnisia przebywa w chwili obecnej w domu tymczasowym, gdzie dochodzi do siebie po przeżyciach i traumie schroniska w którym wylądowała. ROMA zachowuje czystość, prezentuje się niezwykle urodziwie, pozwalając prowadzić na smyczy. Jest przemiłą jamnisią, rozkosznie merdającą ogonkiem na widok człowieka. Oaza spokoju. Świetnie dogaduje się z rezydentami, widzi, słyszy i nie wygląda na swoje 12-13 lat ➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳ Czego potrzeba ROMIE??? Tu odpowiedź jest prostsza niż na wcześniejsze pytania. Szczytem marzeń jest znalezienie jednego, jedynego serca dla ROMY, które zechce się otworzyć i nigdy już nie zamknąć drzwi miłości i oddania. ROMA bez wątpienia, zagwarantuje ten sam poziom uczuć. ➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳ Osoby zainteresowane losem ROMY, proszone są o kontakt z Fundacją SOS dla Jamników: DANE KONTAKTOWE: Dorota ✆ 507 735 732 Ala ✆ 606 928 701 [email protected] Gorąco zapraszamy do adopcji ROMY! Pies z pokaleczoną duszą nie zmarnuje swojej szansy. Obdarowany miłością, odda ją z nawiązką. ➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳ Tym z Państwa, którzy wyraziliby wolę wspomożenia badań, leczenia, sterylizacji i utrzymania ROMY pozostawiany dane fundacyjne. Sunia potrzebuje również czyszczenia zębów i suplementów w celu poprawienia stanu sierści, zmasakrowanej hormonalnie przez porody. Fundacja SOS dla Jamników Bank Zachodni WBK S.A 30 1090 1056 0000 0001 2028 6974 Karolkowa 80/82/22 01-193 Warszawa W tytule przelewu: DAROWIZNA ROMA Przelewy zagraniczne: IBAN PL 30 1090 1056 0000 0001 2028 6974 SWIFT WBKPPLPP PayPal: [email protected] Konto EURO: 44 1090 1056 0000 0001 2028 7013 ➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳➳ WIĘCEJ ZDJĘĆ NA WYDARZENIU: https://www.facebook.com/events/461332727347831/ Quote
anica Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Oczy są zwierciadłem duszy! oczy Romy mówią wszystko! :( Quote
phase Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Skąd niunia ma taki śliczny sweterek? 1 Quote
Gusiaczek Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Roma, daj Ci Losie Człowieka, bo bylecoś już było Twoim udziałem ... wystarczy Quote
Isadora7 Posted February 18, 2015 Author Posted February 18, 2015 Skąd niunia ma taki śliczny sweterek? Nasz Celinka12 robi takie cudności a dochód z tego jest na nasze jamniczki. Robi tez inne cuda, wszystko można tu obejrzeć, zamówić. Przez dogo jest tez to możliwe. http://sopelfeld.blogspot.com/ i wydarzenie na fejsie https://www.facebook.com/events/148445418685209/ . Quote
phase Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Nasz Celinka12 robi takie cudności a dochód z tego jest na nasze jamniczki. Robi tez inne cuda, wszystko można tu obejrzeć, zamówić. Przez dogo jest tez to możliwe. http://sopelfeld.blogspot.com/ i wydarzenie na fejsiehttps://www.facebook.com/events/148445418685209/ . Cudności, zapisałam sobie stronę i wolnej chwili na spokojnie przejrzę. Dziękuję Quote
Isadora7 Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Sie witamy Ganga imprezowiczka w wersji glamour Ganga w wersji rockowej. Oba zdjęcia robione dzisiaj. Roma Quote
Gusiaczek Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Ganga rokendrolówa wymiata :D Romy spojrzenie też, ale inaczej ... Rambo, szczęściarzu ;) 1 Quote
Mattilu Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 Ty Rambo to jednak jestes Gosc! Takie fajne dwie laseczki wyrwac... ;) 1 Quote
Mattilu Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Ech, uwaliłabym się na tej Waszej kanapie pośrodku tego Towarzycha :) Quote
gojka Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Przecudne jamniory.I fantastyczne zdjęcia. Przejrzałam cudne psiaki i jako początkująca w jamniczym towarzystwie mam pytanie: Czy Twoje psy Isadoro chodzą bez smyczy? I jak to jest z jamnikami w tej kwestii? Bo ja spotykam tylko zasmyczone jamniczki. Quote
Isadora7 Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 Przecudne jamniory.I fantastyczne zdjęcia. Przejrzałam cudne psiaki i jako początkująca w jamniczym towarzystwie mam pytanie: Czy Twoje psy Isadoro chodzą bez smyczy? I jak to jest z jamnikami w tej kwestii? Bo ja spotykam tylko zasmyczone jamniczki. Moje chodza na smyczy, bo ja nie uznaję puszczania psów luzem w mieście (tylko na zamkniętym terenie). Quote
gojka Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Ja w sumie mieszkam na obrzeżach miasta,mam tu dużo fajnych miejsc do wybiegania psa dlatego zapytałam. A zasmyczone jamniki jakie widuję są - z opinii właścicieli- po prostu mało odwoływalne i dlatego nie są puszczane. I właściciele są przekonani,że jamniki "tak mają" po prostu. A co Ty o tym sądzisz? Quote
Isadora7 Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 Ja w sumie mieszkam na obrzeżach miasta,mam tu dużo fajnych miejsc do wybiegania psa dlatego zapytałam. A zasmyczone jamniki jakie widuję są - z opinii właścicieli- po prostu mało odwoływalne i dlatego nie są puszczane. I właściciele są przekonani,że jamniki "tak mają" po prostu. A co Ty o tym sądzisz? Jeżeli ktoś mówi, zę jamnik jest nieodwoływalny to zwyczajnie nie umiał go wychować. mamy cykliczne spotkana Warszawskiego Klubu Jamnika na polu Mokotowskim. Tam jamniory puszczane są luzem (poza np tymi co sa dopiero od niedawna w domu) i one wszystkie latają, nawet trzymają się tej jednej polany pomimo braku ogrodzenia. No chyba ze idzie jakiś np ONek oj wtedy wszystkie jamole gonią "obcego". Quote
gojka Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 No właśnie,tak sobie myślałam,że mój jamnik może jamnikiem nie jest. Co prawda to miks jamnika długowłosego mini ze standardem krótkowłosym. Ze względów zdrowotnych ( mam zaburzenia błędnika) zwłaszcza zimą,jak jest ślisko, pies chodzi bez smyczy przy nodze. Co do onków- och moja sucz to wygląda jakby miała się takiemu do gardła rzucić.Z wzajemnością zresztą. W takim razie u mnie chyba nie ma zwyczaju wychowywać jamników.Szkoda, bo to wcale nie takie trudne. Och, jakbym chciała taką jamniczą brygadę na luzie zobaczyć :) Quote
Isadora7 Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 No właśnie,tak sobie myślałam,że mój jamnik może jamnikiem nie jest. Co prawda to miks jamnika długowłosego mini ze standardem krótkowłosym. Ze względów zdrowotnych ( mam zaburzenia błędnika) zwłaszcza zimą,jak jest ślisko, pies chodzi bez smyczy przy nodze. Co do onków- och moja sucz to wygląda jakby miała się takiemu do gardła rzucić.Z wzajemnością zresztą. W takim razie u mnie chyba nie ma zwyczaju wychowywać jamników.Szkoda, bo to wcale nie takie trudne. Och, jakbym chciała taką jamniczą brygadę na luzie zobaczyć :) Zapraszam na nasze spotkania, W klubie są ludzie również spoza Warszawy, niektorzy nawet p przyjeżdząja z róznych stron, a nawet z Norwegii https://www.facebook.com/groups/Klub.Jamnika.Warszawa/ Quote
gojka Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 Jeśli są w weekendy to z przyjemnością wybierzemy się z córką. I z psiną oczywiście. Córka koniecznie w tym roku chce się na paradę jamników wybrać.Projektuje nawet strój dla psiny. Quote
Isadora7 Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 Jeśli są w weekendy to z przyjemnością wybierzemy się z córką. I z psiną oczywiście. Córka koniecznie w tym roku chce się na paradę jamników wybrać.Projektuje nawet strój dla psiny. Tak generalnie są w weekendy. Mieliśmy tez wigilie jamnicza a AntraktCafe a teraz planujemy "Jajeczko Jamnicze". Quote
Recommended Posts