Diana14 Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 [quote name='KAŚKA']Jak były na "F" i urodziły się w Wigilię to można nazwać "FAJNY PREZENT...". Szkoda, że hodowcy polscy nie starają się zaakcentować charakteru, umaszczenia po polsku, a polskiego pochodzenia polskim brzmieniem imienia to już absolutnie nie. Dobrze, że chociaż PONiarze mają polskie nazewnictwo we krwi. Jak miło poczytać stawki PONów z katalogów z wystaw. Pzdr.[/quote] W moim ostatnim miocie były trzy sunie i każda dostała imię w innym języku. Była Brzoskwinka (bo śnada), BESAME PRONTO (bo niesamowity przymilas) i BE MY DESTINY (bo myślałam, ze być może jakimś cudem będzie moim przeznaczeniem i zostanie:eviltong: ). Teraz niedługo czeka mnie wymyślanie imion na literke C. Wszystkie niuńki będą śniade. Czekam na propozycje:cool3: Quote
bzuma Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 [quote name='Agasia'] Ja czesto fajne imiona znajduje w tekstach piosenek... :)[/quote] Agata to pomoz mi z miotem na C - angielskie imiona:p Jak na razie mam takie: Call Me An Angel Catch Me If You Can Celebrity Girl Classy Style Centre Point... potrzebuje jeszcze kilka smiesznych;) Quote
la_pegaza Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Could this be love :) Come as you are Quote
bzuma Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 [quote name='la_pegaza']Could this be love :) Come as you are[/quote] super :multi: Quote
Agnieszka K. Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 [quote name='Diana14']Teraz niedługo czeka mnie wymyślanie imion na literke C. Wszystkie niuńki będą śniade. Czekam na propozycje:cool3:[/quote] Te są "związane" ze śniadym kolorkiem: [B][I]Cynamonka / Cynamon [/I][/B] [B][I]Czekoladka / Chocolate[/I][/B] [B][B][I]Cytrynka[/I][/B] [B][I]Carmella[/I][/B][/B] [B][I]Carmello[/I][/B] [B][I]Coffee[/I][/B] [B][I]Cappuccino[/I][/B] [B][I]Coco[/I][/B] [B][I]Chamois[/I][/B] a te juz nie bardzo: [I][B]Chianti [/B][/I] [I][B]Candy[/B][/I] [I][B]Classy Lady[/B][/I] [B][I]Chilli[/I][/B] Quote
Nurr Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Zaki w metryczce nazywał się Zachwyt. Ładne te imiona :) Ja jak na razie nie mam żadnego pomysłu. Quote
Squ Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Jeśli nie po polsku to może: Cinnamon Cayenne Cashmere Quote
Marihuana Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Poprosiłabym o jakies ładne imiona dla samca na litere F, najlepiej gdyby były francuskie. Quote
maga18 Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 ja mam teraz miot na "A" - moj pierwszy :loveu: wybralam takie imiona: chłopcy: ASTON MARTIN - samochód Jamesa Bond`a :cool1: APRICOT BOHITO - brzoskwiniowy drink-pies jest prawie brzoskwiniowego koloru ;) ALPEN GOLD - nazwa czekoladki dla czekoladowego psiaka dziewczynki: AMERICAN BEAUTY - tytuł filmu, gatunek róży APRILIA PEARL - motor (skuter) a tu ze zdjęciami [url]http://www.chinesecrested.no/registry/search?search=gattaca[/url] :loveu: Quote
Savannah Posted February 5, 2007 Posted February 5, 2007 [quote name='maga18']ja mam teraz miot na "A" - moj pierwszy :loveu: wybralam takie imiona: chłopcy: ASTON MARTIN - samochód Jamesa Bond`a :cool1: APRICOT BOHITO - brzoskwiniowy drink-pies jest prawie brzoskwiniowego koloru ;) ALPEN GOLD - nazwa czekoladki dla czekoladowego psiaka dziewczynki: AMERICAN BEAUTY - tytuł filmu, gatunek róży APRILIA PEARL - motor (skuter) a tu ze zdjęciami [URL]http://www.chinesecrested.no/registry/search?search=gattaca[/URL] :loveu:[/quote] Madzia SUPER imionka, trzymam kciuki za maluszki:loveu: Quote
Błyskotka Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Jak byłam w związku to Pani się tam denerwowała bo ktoś wymyslił dla swoich szczeniąt imiona które razem z przydomkiem składały sie z 8 wyrazów :-o:evil_lol:. Ja nie będę wymyślna i szczeniaczki z mojej hodowli będą mieć proste imiona. Quote
cockermanka Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='Błyskotka']Jak byłam w związku to Pani się tam denerwowała bo ktoś wymyslił dla swoich szczeniąt imiona które razem z przydomkiem składały sie z 8 wyrazów :-o:evil_lol:. [/quote] Ooo...to rzeczywiście lekka przesada..:crazyeye: Quote
Meggy Posted February 15, 2007 Posted February 15, 2007 Ja już imionka dla dzieciaków mojej suni mam wybrane od listopada, kiedy to miała być kryta, ale sprawiła nam psikusa i przesunęła sobie cieczkę do Nowego Roku ;) Maluszki będę mieć imiona na imię na literkę L i będzie się składał z 5 członów :lol: Quote
nice_girl Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 [quote name='Meggy'] Maluszki będę mieć imiona na imię na literkę L i będzie się składał z 5 członów :lol:[/QUOTE] Imiona na 5 członów?! No to mnie przebiłaś- u mnie najdłuższe składały się w 4 słów. :) Quote
Meggy Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 nice_girl, tyle, ze mój sam mój przydomek, to dwa człony, więc imię defakto, to trzy ;) Quote
morgan77 Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Ja w domu mam komondory sprowadzone z zagranicy i suka ma w papierach Akac a w domu jest po prostu Hexą (imię udało nam się dobrać do charakterku... :razz: ). Pies to Ludas (to imię węgierskie) a w domu to Tokaj (też tak z węgierska...) Naszym szczeniorom nadajemy proste, krótkie imiona - takie które mogą im zostać też na codzień w domu. Nasz pierwszy miot był na literę "Z". Zapraszam na [URL="http://www.komondor.pl"]www.komondor.pl[/URL] Pozdrawiam Quote
Femme Fatale Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 [I][B]FEMME FATALE Tak rodowodowo nazywa się moja dożyca niemiecka z hodowli. A po domowemu to po prostu FAFLUTEK :loveu: :p [/B][/I] Quote
Goldek Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='Ag@tA']Często słysze, że imona rodowodowe są długie dziwne i takie że nie idzie tak nazywać psa na codzień. Jak to jest z tymi imionami? Napiszcie jak ma wasz pies na imię w rodowodzie a jak jest nazywany na codzień.[/quote] Moja sunia ma w rodowodzie "Donna z Wyspy Bejmy" a wołamy na nią Magia. Quote
Wiza Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Moja sunia ma w rodowodzie wiza a wołamy kiara :lol: iimie rodowodowe też my wybieraliśmy ;] Quote
miumiu Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Pako ma przepiekne rodowodowe imię "Bąk" :evil_lol: a Chiquita - Amori - to akurat ładne ale za delikatne dla tego diabła tasmańskiego. Podobaja mi się imiona "śmieszne" własnie typu "Wielka Afera", "Krwawa Kryśka" - dobrane sensownie do rasy i wyglądu danego szczonka. Lub "zagramaniczne" i nawet udziwnione lekko Po to jest imię rodowodowe, żeby było charakterystyczne, niosło za soba jakiś ładunek znaczeniowy. Bardzo podobają mi sie "imiona na tamat", podam koci przykład. Mój exo Chojrak domowy nazywa się "Touch of Sun" jest jaśniutki rudy tabby, reszta miotu "Touch of... love (to byla prześliczna koteczka błękitna), of Fire (to był płomienno rudy kocur tabby) i od Night (czarny kocur z pręgowaniem). Bardzo też podoba mi się jeśli w imieni jest coś dodatkowo, np. w każdym imię reproduktora, albo jakiś stały przyrostek dla danej linii. To też pozwala się orientować. I mię rodowodowe i domowe to dwie różne sprawy. Ja tam nie mam ciśnienia żeby "tak się dało wołać" jak stoi w rodowodzie. Quote
Vella Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Imię rodowodowe (wprawdzie nie psa a ...szczura) mogłam wybrac sobie sama za zgodą Hodowcy :) [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Chciałam kiedyś nazwać szczura Kanalia (nie tylko od kanału – „szczur kanałowy” - przewrotne trochę miało być ;) ), a jako że miot był na literkę C, a do tego dla „szlachcianki” musiało być coś bardziej wysublimowanego, to powstała [i]Canalie[/i] :)[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][i][b]Canalie of Zirrael[/b][/i] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] [/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]I tak własnie nazywamy ją po domowemu. [i]Canalie[/i] i czasem Kanalia. Pasuje do niej :)[/SIZE][/FONT] [FONT='Times New Roman']Plus cała masa określeń zdrobniałych i pieszczotliwych, np. ty cholero mała :D[/FONT] Quote
jefta Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Moja ma w rodowodzie Camelia (miało być Canalia stosownie do charakteru, ale Mama się nie zgodziła :stupid: nie wiem czemu). W domu wołamy Lalka, tym bardziej nie wiem czemu:hmmmm::shock: Quote
Bzikowa Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 moj mały to Blaze Of Glory :evil_lol: czyli w wolnym tłumaczeniu... płomień chwały? :P TO jest chyba tytuł piosenki Bon Joviego. W hodowli Bzika są generalnie fajne imiona dla psiaków - np różne nazwy zespołów metalowych, rockowych :diabloti: Są suczki Ride The Lightning, Metallica, Nightwish :) A pieski np. Rammstein, Offspring of Dragon :) Inne imiona też są ciekawe :) Swoją drogą to nie wiem skąd się wzięło "Bezik". Miał już tak na imię jak go braliśmy i tak zostało ale jestem ciekawa "genezy" powstania tego imione :P Specjalnie męskie to ono nie jest :P Quote
Talagia Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote name='an_bzik'] Swoją drogą to nie wiem skąd się wzięło "Bezik". Miał już tak na imię jak go braliśmy i tak zostało ale jestem ciekawa "genezy" powstania tego imione :P Specjalnie męskie to ono nie jest :P[/quote] Jeśli chodzi o męskie imiona to mój seter nazywa sie "Lilian" :oops: i po domowemu i w rodowodzie. :) Quote
Recommended Posts