dorcia44 Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Elmo witaj :p czekam na fotki mojego pieszczocha :oops:;) Quote
Benia-b Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 To ja Was jeszcze zabuldożę: Mała zasuwa z prędkością światła-nie nadążam .... Dziewczynki oddały mi swoja ukochaną pszczółke pozytywke, aby mi sie lepiej spało.... ..więc ją sobie zataszczyłam ...zakopałam i zasnełam ..potem obowiązkowa gra z dzieciakami ..i mój ukochany Łatek-którego terroryzuję cały czas Quote
Benia-b Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 w koncu zdecydowałam się wyjśc na trawkę i przejęłam zabawki wielkopsów Kalusia tez mnie przyjęła do stada-, bo jak można mnie nie kochac Quote
elmo Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Nie potrafię wstawić zdjęć:shake:. Jutro się postaram. Mały śpi, a suka koło niego. Dzisiaj szczekał do swojego odbicia w lustrze i dobierał sie do sofy. A wetowi powiem o odrobaczeniu. Quote
Inez de Villaro Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Witajcie....mały białasek jest już u nas...dostał imię Ptyś (lavinia nie pogniewasz się?) na razie Gucio- bordog bardzo niespokojny malucha chciał mi zabrać z rąk...jutro będziemy przyzwyczajać....inne psy - bez problemu, Demon- olewa, Barney potraktował jak panienkę ;) a Gucio zazdrosny...:( mam nadzieję że się przyzwyczai... maupie przekazałam pieniądze z bazarku 178 zł (21 zł. ma jeszcze wpłacić Rennatta) i 32 Cez za wiersz to będzie razem 231 zł :) ps. magda ...nie mogłam się do Ciebie dodzwonić- wysłałam smsa Quote
Inez de Villaro Posted July 13, 2008 Posted July 13, 2008 Z WUJKIEM BARNEYEM..... I Z WUJKIEM DEMONEM.... Z WUJKIEM GUCIEM JESZCZE SIĘ NIE SFOTORAFOWALIŚMY, BO WUJEK GUCIO ZA BARDZO PODEKSCYTOWANY JEST.... Quote
Wola Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Hej Ciotki ;) To ja Wam wstawię fotki Gdyńskiej Balbinki :lol: Quote
Benia-b Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Zabuldozył się buldożkowy wątek:evil_lol::evil_lol: Cudne są te maluchy(jak śpią i o jeśc nie wołają:evil_lol:) Quote
dorcia44 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Benia -b masz w 100% racje ,kochane są jak spią i jeśc nie wołają i jeszcze jak nie gryzą i nie obgryzają:diabloti: Quote
Benia-b Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 dorcia44 napisał(a):Benia -b masz w 100% racje ,kochane są jak spią i jeśc nie wołają i jeszcze jak nie gryzą i nie obgryzają:diabloti: U mnie wszyscy obowiazkowo , mimo, ze upał jak cholera ubierają domowe łapcie:evil_lol:-bez nich można sie paluszków pozbyć:evil_lol: ...i mała postanowiła wymienic parkiet:mad:-jako że mozaikowy zajmie jej to troche czasu-ale całkiem nieźle zaczeła:evil_lol: Quote
dorcia44 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 podobnie jak u mnie ,z tym że nie mam parkietu :oops:więc wzieły się za wykładzine...domek z gabki to już przeszłość,moje drewniaki kochane nadszarpniete i to nie zębem czasu tylko paszczami ubotów :lying: a minki takie niewinne mają :razz: Quote
dorcia44 Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 podobnie jak u mnie ,z tym że nie mam parkietu :oops:więc wzieły się za wykładzine...domek z gabki to już przeszłość,moje drewniaki kochane nadszarpniete i to nie zębem czasu tylko paszczami ubotów :lying: a minki takie niewinne mają :razz: acha i spać nie daja ,pomyliły się z kotami czy co,o 4 rano wzieły się za zabawe ,szczekanie i harce ...normalnie bandytyzm sie szerzy w moim domu. Quote
Bila Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 No nie mogę, sznurek prawie wielkości małej:lol::lol::lol: http://img93.imageshack.us/img93/3540/pict0122wr1.png Quote
BALBINA Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Dziękuje Woli za wklejenie fotek, ja dopiero sie zalogowałam i mogę napisać. balbina czuje się dobrze , może na zdjęciach wygląda smutnie ale to tylko złudzenie , diabeł:diabloti:ek w ciele aniołka . Weterynarz powiedział , że wszystko z nią w porządku , mała je (ogromne ilości ), śpi w ciągu dnia w nocy daje do wiwatu ( mój synek kupił jej zabawki z piszczałkami, więc snu mamy niewiele dopóki sie nie zmęczy ) , Jest straszna przylepą , ciągle by się tuliła i lizała . Ożywiła nasz dom bardzo . jest wszędzie , gryzie nas po nogach , żeby się z nią bawić. Cudna jest 100 % dziewczyna . Najpierw smutne oczy, a potem się dzieje biega, skacze. jak się zmęczy to idzie na kojec i śpi. Wczoraj na podwórku coś gryzła , jak podeszłam to okazalo się że zanlazla dżdzownice , mój mąz się ucieszył bo lubi jeździć na ryby , a ona lubi jak widać szukać przynęty. Quote
Inez de Villaro Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 a u nas dziś już była zabawa w wujkiem Guciem (waga cięzka 80 kg)...zdjęcia póxniej wkleję bo baterie się wyładowały....:) Quote
BALBINA Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Dziekuje joanniew oraz jej córce Natalce za wspaniała opiekę ( świetne dziewczyny )nad Balbiną i lavini za możliwość adopcji tej wspaniałej suni. Będę na bieżąco opisywała postępy małego gremlinak ( Jak mówi mój mąż:loveu:) . W środe odrobaczanie , tydzień później szczepionka i wtedy prawdziwe spacerki po naszej pięknej okolicy . Dziekuję Pani Dorocie z Gdańska za przywiezienie małej i mam nadzieje, że jej chłopaczek dobrze się miewa . Quote
joannaw Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Super Balbina, że się zalogowalaś. Dziękujemy za miłe słowa i zdjęcia. Jak oddawałyśmy Balbinkę było nam z Natalką bradzo smutko i przykro (to taka kochana i mądra psinka), ale po rozmowach z tobą, jesteśmy szczęśliwe, że trafiła do takiego świetnego domku i dobrych ludzi. Myślę, że Lavinii po raz kolejny udało się znaleźć idealny domek. Będziemy nadal obserwować wątek i czytać opisy buldożków z nowych domów. Widzę, że rodzeństwo bardzo jest z zachowania do siebie podobne. Z jednej strony bardzo przytulaśne i całuśne z drugiej niezłe z nich diabełki. Postaram się niedługo wkleić zdjęcia Balbinki z DT Quote
agata-air Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 Moje maluchy czują się już bardzo dobrze tylko... Inka miała rane na brodzie- wyglądało jak obtarcie, myślelismy że Jacobs ją ząbkiem potraktował. dziś plamiki rozeszły się na główkę i szyję, myślę że to uczulenie. Jeszcze dziś pędzimy do wet. Inka szuka domku takiego jak mój lub lepszego :D jak nie znajdzie to zostanie u nas i stworzymy pseudohodowle- sceny łóżkowe nawet już posiadam ;p Dzidzia nie lubi być na rączkach, najlepiej latac po podłodze i podgryzać Pani palce u nóg. po jedzeniu, spacerze i zabawie śpanie-przesypiają 80% swojego życia. Quote
agata-air Posted July 14, 2008 Posted July 14, 2008 kurcze a zdjecia waszych dzieci mi sie nie otwieraja ;/ Quote
lavinia Posted July 14, 2008 Author Posted July 14, 2008 Chciałabym wyjaśnić pewne kwestie, które powodują niepotrzebne kłótnie i niesnaski otóż jak wiecie staramy się znależć dla tych maluchów domy najlepsze z możliwych , a ponieważ chętnych było więcej niż szczeniąt, to jest rzeczą jasną, że niektóre osoby pieska nie dostały. I chciałabym, żeby zostało to jasno i prosto powiedziane - ZAWSZE przy rozpatrywaniu domu stałego kierujemy się dobrem zwierzęcia, bo to my wyciągając te psiaki z pseudohodowli bierzemy za nie odpowiedzialność i to nas obciąży ewentualny błąd w doborze nowego domu. Szczeniaka nie dostała Martyna - ze względu na różne głosy otrzymane od różnych osób, w sprawie jej psów, które odeszły w zeszłym roku. Całkiem możliwe, że te opinie są niesprawiedliwe, ale ja osobiście nie chciałabym tego sprawdzać po fakcie...... Szczeniaka nie dostała również Paulina i tu sprawa wygląda trochę inaczej - Paulina przyjechała do mnie do domu, rozmawiać o adopcji suczki ( wprawdzie wizyta była nagła, bo Paulina przyjechała do Warszawy po pieska nie konsultując tego ze mną ), jednak i w tym przypadku pewne osoby zgłaszały zastrzeżenia, dotyczące przede wszystkim chwilowo niestabilnej sytuacji mieszkaniowej u Pauliny. Obiecałam Paulinie, że spróbuję przedyskutować sprawę adopcji z tymi osobami, a także z Maupą, z którą oczywiściwe decydujemy o wszystkim wspólnie. Prosiłam też Paulinę o nie wypowiadanie się na forum, przede wszystkim po to, by nie wywoływać kolejnych awantur. Suczka, która spodobała się Paulinie, pojechała do domu stałego do Gdyni. I to nieistotne, czy stało się to przez pomyłkę, czy nie, ważne jest, że to dobry, stabilny i dokładnie sprawdzony dom. Paulina może mieć tylko pretensje o to, ze nikt jej nie powiedział wcześniej o tym, że suni jednak nie dostanie. I tu słowo wyjaśnienia - nie wiem, czy wiecie, ale od czasu gdy przywiozłyśmy te szczenięta do Warszawy, żyjemy tylko nimi i ich adopcjami - mój telefon nie przestaje dzwonić. Ciągle trzeba gdzieś jeżdzić, coś załatwiać ,z kimś się umawiać. A gdzie własne zwierzęta, życie w domu, praca ? Ja osobiście jestem wykończona tą akcją. Chciałabym, żeby wszystkie maluchy były już w nowych domach, ale jednocześnie wiem, że nie można tego przyspieszać, ani robić czegokolwiek na siłę. Muszę brać pod uwagę opinie i obiekcje osób z którymi współpracuję - nie jestem nieomylna, popełniam błędy, owszem, ale istotne w końcowym obrachunku nie jest to, czy ktoś się na mnie obrazi, bo nie dostał pieska, tylko to, czy pies będzie miał dobry, najlepszy dom. I bardzo prosiłabym o nie rozpoczynanie kolejnej kłóni na tym wątku - te sprawy i tak kosztują nas zbyt wiele nerwów. Viris, gdy tylko przelew dotrze, wpiszę go tu. Rozliczenie dzisiejszych wpłat napiszę wieczorem. Quote
Recommended Posts