Inez de Villaro Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 ciotka maupa daje ostatnie wkazówki i błogosławieństwo na drogę.... maupa- kawal dobrej roboty, dziękujemy! Ptyś radosny i siusia tylko na podwórku i na matę...czyścioch, nieźle go wychowałaś! :) Quote
lavinia Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 no właśnie, bo jak zadzwoniłam, to panienka się baardzo zdziwiła, że ja się denerwuję - przecież wpłata jest już zaksięgowana na koncie odbiorcy - powiedziała z wyrzutem..... a człowiek głupi myślał, że w dzień - dwa dojdą, a zapomniał, że w środku był weekend :angryy: dobra, wysyłam właśnie w tej chwili następny przelew - zobaczymy jak długo będzie wędrował tym razem i do Jenis jeszcze też wpłata nie dotarła i też panienka powiedziała, że "zaksięgowane". Jenis, sprawdż proszę swoje konto Quote
lothia Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 ależ one wszystkie piękne są http://img146.imageshack.us/img146/4620/dsc8170kh9.jpg "moja" najpiekniejsza:loveu: Quote
Maupa4 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 To dalej przypominamy się retospektywnie ... Srodowa adopcja zrelacjonowana to teraz czas na fotorelację z piątkowej podwójnej adopcji ... Do domu nad morze pojechali dziewczynka od Joasi i chłopak od dorcii ... Dorcine kluchy ... to znaczy ... maluchy Quote
Maupa4 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Elmo ... mam nadzieję że nic nie pomyliłam ... a zwłaszcza imion i szczeniaków ... Quote
Maupa4 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Dzisiaj jest środa - przypominam o odrobaczeniu. Najlepiej pastą ... różową. W sobotę Inez przyjechała po Ptysia ... Quote
Maupa4 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 A teraz dla porównania suczka tymczasująca się u Dorcii ... :crazyeye: Bulwka zwisłobrzucha ... :loveu: Quote
Benia-b Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Moja tez już jest zwisłobrzucha :diabloti:, tylko w miniaturowej wersji:evil_lol:. Dzis odbieram różowa pastę :razz:..., tablety dla reszty "maluchów" juz mam -bo trzeba wszystkie razem.... ale wet sugeruje, aby jeszcze za dwa tygodnie powtórzyć odrobaczenie różową pastą:cool1: Quote
Maupa4 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Też tak myślę o tym ponownym-ponownym odrobaczaniu ... bo jak nic wylezą teraz znowu robale ... i znowu trzeba będzie "tłuc" to co "rozmnożyło" się przez te dwa tygodnie a nie dorosło do dzisiejszego "katrupienia" ... :mad: Idę "oddawac" dwa kolejne tymczasy ... zdjęcia będą ... :oops: Quote
BALBINA Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Witam Maupa 4 Mi lekarz dla Balbinki w Gdyni dal pól tabletki . Molestowałam go o różową pastę , ale stwierdził że można podać tabletkę. Jest to dobry wet bo zajmuje sie naszym Ciapkowem ( schroniskiem dla zwierząt). Czy to coś zmieni ???? Quote
Maupa4 Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Myślę że u dużych szczeniaków spokojnie można dac tabletkę ... Najmniejsze maluchy czyli te ode mnie (Benia i Inez) i dziewczynka u Agaty powinny zostac odrobaczone pastą ... W paście jest "lepsza" trucizna na robale - to tylko o to chodzi ... Lepsza w tym sensie że mniej obciążająca dla żywiciela robali ... Chociaż mówiąc prawdę ja szczeniaki u siebie zawsze odrobaczam pastą - nie koniecznie różową ale pastą ... Tabletki dostają tylko "dorośli" - no ale ja tak "mam" ;) Quote
BALBINA Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 czyli zostaje mi odrobaczyć ta tabletka, może w Trójmieście lekarze inaczej do tego podchodzą ;) . A możesz mi jeszcze powiedzieć , czy karma z kurczakiem uczula bulwy ?? Kupiłam jej royala jagnięcine z ryżem ale od joannyw dostalam kurczaka z ryżem eukanuby. Tą druga je , a tamta chyba dla niej jest za duża , czy mogę jej czymś zmiękczyć??? Quote
BALBINA Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Balbina bardzo dużo czasu spędza z nami na podwórku , zagrodzonym od innych zwierząt, jest potwornie głodna po każdym spacerku i zabawach , ale widzę, że jak podchodzi do miski to się trochę męczy przy jedzeniu ( no chyba że to wina tych robaków) . Quote
Benia-b Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Balbina -w kazdym mieście weci podchodza tak samo do tego-znaczy dają to, co maja na stanie;). Dostałaś prawdopodobnie pół tabletki "pratel"-i tyż dobrze:evil_lol: Maupa ma racje różowa pasta jest najmniej toksyczna w stosunku do swojego działania i mój wet zobaczywszy małą tak małą :evil_lol:- bez zastanowienia stwierdził-zamówi-bo nie miał "w ofercie":lol:. Znaczy za dwa tygodnie tyż mordujemy-i wtedy stadnie:mad:-całą domowa ekipę.. Quote
Inez de Villaro Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 melduję że pasta różowa podana!!!!!!!!! a tabletki pozostałym też...niestety pratela nie starczyło dla Gucia- pan wet tyle nie miał na stanie ...dostał coś innego...mam nadzieję że tez skuteczne... Ptysiowi wychodzą w koo jajeczka białe, to chyba ok? pytam, bo nigdy jeszcze nie mielismy robaków...nikt z domowników... Maupa- może mój jest mały, ale za to bardzo żywotny!:) z wujkiem Barneyem z wujkiem Guciem lubimy się najbardziej :) tylu wujków trzeba zabawić, że się zmęczyłem...... Quote
joannaw Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 Balbina, suchą karmę można zalać ciepłą wodą i namoczyć chrupki - ja Balbince kilka razy tak robiłam. Zauważylam tez, że Balbinka czasami rzucała się na jedzenie, a czasami wogóle nie chaciała jeść - wtedy jej nie namawiałam, odczekałam trochę i wtedy zjadła. Widocznie w danej chwili nie jest głodna. Słabo jadła zaraz po obudzeniu. Odnośnie odrobaczenia - jeżeli Balbinka połknie tabletkę to nie ma sprawy może być odrobaczona tabletką (możesz tabletkę zawinąć w coś dobrego co chętnie połknie np. w pasztet). Quote
BALBINA Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 joannaw - kupilam Balbince puszkę , bardzo jej smakuje , więc mieszam ją z suchą karmą , tabletkę połamałam i z łyżeczki z karmą z puszki zmieszałam i zjadła ładnie wszystko. O spaniu na kojcu możemy zapomnieć, co wieczór wskakuje do łóżka mojego synka zaraz jak on zaśnie i śpi z nim do rana . w ostatnia noc ja przypilnowałam wstawiłam do kojca, poszłam spać, a rano niespodzianka spala ale przy mojej głowie istny :diabloti: . Coż mogę zrobić jak się spojrzy tymi ślepkami .:lol: Quote
BALBINA Posted July 16, 2008 Posted July 16, 2008 joannaw- robi duże postępy , susia na mate i na dworzy coraz częściej, do tego zanim zrobi kupkę to szczeka . Mądra dziewczynka :lol: Quote
Recommended Posts