Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no właśnie, bo jak zadzwoniłam, to panienka się baardzo zdziwiła, że ja się denerwuję - przecież wpłata jest już zaksięgowana na koncie odbiorcy - powiedziała z wyrzutem.....

a człowiek głupi myślał, że w dzień - dwa dojdą, a zapomniał, że w środku był weekend :angryy:

dobra, wysyłam właśnie w tej chwili następny przelew - zobaczymy jak długo będzie wędrował tym razem

i do Jenis jeszcze też wpłata nie dotarła i też panienka powiedziała, że "zaksięgowane". Jenis, sprawdż proszę swoje konto

Posted

To dalej przypominamy się retospektywnie ...
Srodowa adopcja zrelacjonowana to teraz czas na fotorelację z piątkowej podwójnej adopcji ...
Do domu nad morze pojechali dziewczynka od Joasi i chłopak od dorcii ...

Dorcine kluchy ... to znaczy ... maluchy

Posted

Moja tez już jest zwisłobrzucha :diabloti:, tylko w miniaturowej wersji:evil_lol:.

Dzis odbieram różowa pastę :razz:..., tablety dla reszty "maluchów" juz mam -bo trzeba wszystkie razem.... ale wet sugeruje, aby jeszcze za dwa tygodnie powtórzyć odrobaczenie różową pastą:cool1:

Posted

Też tak myślę o tym ponownym-ponownym odrobaczaniu ... bo jak nic wylezą teraz znowu robale ... i znowu trzeba będzie "tłuc" to co "rozmnożyło" się przez te dwa tygodnie a nie dorosło do dzisiejszego "katrupienia" ... :mad:

Idę "oddawac" dwa kolejne tymczasy ... zdjęcia będą ... :oops:

Posted

Witam Maupa 4

Mi lekarz dla Balbinki w Gdyni dal pól tabletki . Molestowałam go o różową pastę , ale stwierdził że można podać tabletkę.

Jest to dobry wet bo zajmuje sie naszym Ciapkowem ( schroniskiem dla zwierząt).

Czy to coś zmieni ????

Posted

Myślę że u dużych szczeniaków spokojnie można dac tabletkę ...
Najmniejsze maluchy czyli te ode mnie (Benia i Inez) i dziewczynka u Agaty powinny zostac odrobaczone pastą ...
W paście jest "lepsza" trucizna na robale - to tylko o to chodzi ...
Lepsza w tym sensie że mniej obciążająca dla żywiciela robali ...

Chociaż mówiąc prawdę ja szczeniaki u siebie zawsze odrobaczam pastą - nie koniecznie różową ale pastą ... Tabletki dostają tylko "dorośli" - no ale ja tak "mam" ;)

Posted

czyli zostaje mi odrobaczyć ta tabletka, może w Trójmieście lekarze inaczej do tego podchodzą ;) .

A możesz mi jeszcze powiedzieć , czy karma z kurczakiem uczula bulwy ??
Kupiłam jej royala jagnięcine z ryżem ale od joannyw dostalam kurczaka z ryżem eukanuby. Tą druga je , a tamta chyba dla niej jest za duża , czy mogę jej czymś zmiękczyć???

Posted

Balbina bardzo dużo czasu spędza z nami na podwórku , zagrodzonym od innych zwierząt, jest potwornie głodna po każdym spacerku i zabawach , ale widzę, że jak podchodzi do miski to się trochę męczy przy jedzeniu ( no chyba że to wina tych robaków) .

Posted

Balbina -w kazdym mieście weci podchodza tak samo do tego-znaczy dają to, co maja na stanie;). Dostałaś prawdopodobnie pół tabletki "pratel"-i tyż dobrze:evil_lol:
Maupa ma racje różowa pasta jest najmniej toksyczna w stosunku do swojego działania i mój wet zobaczywszy małą tak małą :evil_lol:- bez zastanowienia stwierdził-zamówi-bo nie miał "w ofercie":lol:.

Znaczy za dwa tygodnie tyż mordujemy-i wtedy stadnie:mad:-całą domowa ekipę..

Posted

melduję że pasta różowa podana!!!!!!!!! a tabletki pozostałym też...niestety pratela nie starczyło dla Gucia- pan wet tyle nie miał na stanie ...dostał coś innego...mam nadzieję że tez skuteczne...
Ptysiowi wychodzą w koo jajeczka białe, to chyba ok?
pytam, bo nigdy jeszcze nie mielismy robaków...nikt z domowników...

Maupa- może mój jest mały, ale za to bardzo żywotny!:)
z wujkiem Barneyem

z wujkiem Guciem lubimy się najbardziej :)

tylu wujków trzeba zabawić, że się zmęczyłem......

Posted

Balbina, suchą karmę można zalać ciepłą wodą i namoczyć chrupki - ja Balbince kilka razy tak robiłam. Zauważylam tez, że Balbinka czasami rzucała się na jedzenie, a czasami wogóle nie chaciała jeść - wtedy jej nie namawiałam, odczekałam trochę i wtedy zjadła. Widocznie w danej chwili nie jest głodna. Słabo jadła zaraz po obudzeniu.

Odnośnie odrobaczenia - jeżeli Balbinka połknie tabletkę to nie ma sprawy może być odrobaczona tabletką (możesz tabletkę zawinąć w coś dobrego co chętnie połknie np. w pasztet).

Posted

joannaw - kupilam Balbince puszkę , bardzo jej smakuje , więc mieszam ją z suchą karmą , tabletkę połamałam i z łyżeczki z karmą z puszki zmieszałam i zjadła ładnie wszystko.

O spaniu na kojcu możemy zapomnieć, co wieczór wskakuje do łóżka mojego synka zaraz jak on zaśnie i śpi z nim do rana .

w ostatnia noc ja przypilnowałam wstawiłam do kojca, poszłam spać, a rano niespodzianka spala ale przy mojej głowie istny :diabloti: .

Coż mogę zrobić jak się spojrzy tymi ślepkami .:lol: