Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nowa rasa zwisłobrzucha :p
ja jestem starowna bardzo i mam nastepnego zwisłobrzuchego potworka :evil_lol:

Elmo ,jak dobrze było znów na niego popatrzec..to był faworyt syna ,faworytka męża to Gacusiowa vel Lola...grubasny ubocik bardzo :p

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Balbina, u nas malutka spała na posłanku tylko dwa dni (do wyjazdu Gacka do Menrzusia). Później, jak zostala sama tak strasznie plakała, że nie miałyśmy z Natalką sumienia, żeby jej nie wziąć do łóżka. Starałyśmy się ją nauczyć załatwiania się na matę (z różnym powodzeniem - często skutecznie), natomiast nauczenie spania na posłaniu pozostawilyśmy do decyzji przyszłemu właścicielowi. My mogłyśmy ją rozpieszczać.
Na poważnie, wydaje mi się jednak, że "ten typ tak ma" i raczej Balbinka nie odpuści spania na łóżku. Ona uwielbia być z człowiekiem, a raczej na człowieku.

Posted

Co do jedzenia ... nie pomogę Wam bo ja ... psom gotuję - mam swoją sprawdzoną "recepturę" i koniec ;).
Suchych karm nie daję - nie wiem dlaczego. Jeżeli już coś kupuję to puszki - ale też mam swoje sprawdzone i "pasę" nimi na początku wszystkich którzy sie u mnie tymczasują (no np jak trafia do mnie ktoś ze schronu) a potem przestawiam ich na "domowe" ... I jakoś przy takim "patencie" nigdy źle na tym nie wyszlam ... ;)

Posted

Nie ... no z jedzeniem nie "przeginam" ... ;)
Wołowina to wołowina - raz lepsza raz gorsza ... najpierw gotowana, potem "mieszana" a w końcu surowa ... Ja zamawiam sobie raz w miesiącu - i mam od razu "mieloną" ... Ale daję surową z marchwią i kluskami psimi (makaron z witaminami dla psów - też mam taki "swój-sprawdzony") ...

U mnie to taka "taśma" przy tej ilości - z tym że własciwie każdy z tych moich dostaje inne proporcje wszystkiego w zależności od tego co może i powinien jeśc ... ale każdy dostaje gotowaną (startą) marchew i mieso surowe ... i albo ryż albo kluchy albo ... nic ...

Posted

mleko ? nigdy nie byłam zwolenniczką mleka ... tym bardziej że później zawsze są "problemy" po mleku ... ;)
Ja to tylko mleko w niewielkiej ilości do białego sera żeby lepsza "packa" wyszła ... no i mleko - boszee, wstyd - zimne i niegotowane ... :oops: ale tłuste albo póltłuste ...
A ser biały ? Też wybrałam na zasadzie "ten mi się podoba" i jest smaczny ... :oops:

Bo wiecie u mnie był/jest taki "problem" że moje dzieci są uczulone na białko zwierzęce więc ... dla psów/szczeniaków to wybieralam tak trochę w ciemno ... no ale jak sie sprawdziło to tak "ciagnę" to co "oswoiłam" i znam ... :oops:

Posted

Kłapouchy łaciatek ( ten, który był w dt u Aury) już grzeje dupkę w swoim nowym domu w Jarocinie :loveu::loveu:

Mam nadzieję, że pan Robert sam tu wkrótce coś napisze nam o maluchu.

A niestrudzona ciotka Viris w swej srebrnej maszynie mknie właśnie do Łodzi.....

gdy już tam dotrze, to napiszemy więcej

Posted

Agata - tak -jeden maluch, chłopiec , jedzie do Łodzi na dt
i jeszcze jest suczka u Dorci, wprawdzie zarezerwowana, ale dom jeszcze nie sprawdzony, więc wszystko się może wydarzyć....

Posted

Elmo był dzisiaj u bardzo miłej pani wetki. Pani odrobaczyła malucha żółtą pastą, wyczyściła uszki i zrobła ogólny przegląd zwierzaka ( w piątek idziemy na szczepienie).
Jest zdrowy, rozrabia na całego :diabloti:, załatwia się prawie zawsze na mate.
Dzisiaj Elmo został z Bertą na godzinkę sam, byli bardzo grzeczni, nic nie zrobili, a jak otworzyłam drzwi to stali za nimi razem i machali dupkami ze szczęścia. Reaguje już na dźwięk domofonu, biegnie do drzwi mądrala:lol:.Teraz najedzony śpi w kojcu oczywiście nie swoim pilnowany przez starsza kolężankę.

Posted

Witam, pytałam Maupa4 na PW czy może się skontaktować z Panią, która chce adoptować/kupić buldozka lecz nie otrzymałam odpowiedzi. Pani bardzo zainteresowana, już poraz kolejny prosi mnie o kontakt. Czy wszystkie maluchy już rozdysponowane? Jeśli nie, to chyba warto zbadać sprawę... Może fajny domek bedzie :roll: Proszę o kontakt.

Posted

Ogłoszenie 4łapy. Komu wysłać kontakt do tej kobiety? Jest bardzo sympatyczna. Wiem, że to nie wystarczy aby oddać pieska, ale przynajmniej na poczatek sprawia bardzo dobre wrazenie ;)

Posted

maluch już u mnie,ciocia go wczoraj o północy przywiozła,-dzięki,Viris!bardzo słodziasty i kochany,spał pół nocy z Dunią a później przeniósł się do mnie:loveu:.Dunia mamkuje mu,myje na siłę,powarkuje przy misce i bawią się razem niemalże jakby byli w jednym wieku-moja staruszka odmłodniała.
Viris-piękna Twoja sunia i taka grzeczna!A maluch jak tylko odjechałyście padł do spania,ale najpierw zrobił mi na kołdrze wielką kupę:oops:

Posted

netti1 napisał(a):
A maluch jak tylko odjechałyście padł do spania,ale najpierw zrobił mi na kołdrze wielką kupę:oops:

:lol::lol::lol::lol: Netti może mu się pościel nie spodobała?

Posted

Ja wracam do żywych. Jestem mistrzem w wyliczaniu kilometrów na trasach. Podałam że będzie około 835 a było dokładnie 835,7 - Dajcie znać czy zrobić zdjęcie - póki nie ruszam nigdzie znowu.

Teraz staram się ogarnąć swoje sprawy - mam tyle zaległości jakby mnie rok w domu nie było. Piekę Klarze ciasteczka bo jest dzielna sunia i toleruje idiotyzmy Pańci.

Co do samej podróży to wyjeżdżając z Warszawy trochę postaliśmy w korkach i z Klarą słuchałyśmy operetki w wykonaniu chłopaków. Klara niesamowicie cierpliwa patrzyła na chłopaczków z miną - dobrze że nie jesteście u mnie w domu, w samochodzie ostatecznie możecie przebywać.
Ale mimo to zaskoczona jestem że dawała im robić ze sobą co chcieli.

Ogólnie to za Sochaczewem chłopaki wypełzły z pudełka ( mata na siuśki już przed wyjazdem z Wawy zwinięta w kłebek.. ), usadowili się obaj na ciotce Klarze na co ona się zbulwersowała i poszła na tył i tam już do Łodzi siedziała.

Maluch który jest u Netti wyje! Jak wilk, kosmos :p