majqa Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 lavinia napisał(a):dzięki Majqa, ja mam w domu dwie pomarszczone mordki, które mi zawsze przywracają dobry humor...(...) A...wiesz, skąd się bierze mordka naj...naj...(i to bez cienia złośliwości piszę)??? Jak chcę sobie poprawić humor, zerkam w lusterko (i nie, nie uciekam z przerażeniem :evil_lol:) ale sama do siebie robię durną minę. Na ogół działa. ;) Tylko mi nie odpisuj, że mnie prosisz o zdjęcie, hihihi... Quote
oktawia6 Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 lavinia napisał(a): znów posty przeskakują dokładnie! niżej jak poniżej!:eggface: Quote
Wola Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 nie powiedziałam Akucho że 400 zł ale że coraz bliżej do powiedzmy 1000 zł. Ale dobra, finanse na tym wątku to nie moja broszka, bo to nie ja jestem adoptującą jak już wspomniałam. Zaoferowany DS mojej znajomej chyba odpada, nie wiem, dogadać się z ludźmi ostatnio nie mogę (z listy można go zdjąć). Lavinia masz z nimi kontakt telefoniczny z tego co wiem,więc ja już nie pośredniczę w tym albo się zdecydują albo nie... Jak sama będę miała w domu wolny kąt to dam znać, ale koniec z byciem pośrednikiem bo chyba zwariuje:roll: Quote
lavinia Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 tak, pani dzwoniła do mnie...ale jeśli Ty sie z nimi nie dogadujesz, to i ja się nie dogadam chyba.... Quote
lavinia Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 mam taki pomysł, żeby akcję przesunąć na jutro - pozwoli to nam nazbierać jeszcze trochę pieniędzy.. najbardziej boje się sytuacji, że my tam pojedziemy z kasą na buldożki, a okaże się, że jest tam jeszcze coś, równie biednego i nie będziemy miały możliwości pomocy..... porozmawiam z naszym "hodowcą" dziś rano - wprawdzie wczoraj , telefonicznie juz się z nim umówiłam na dziś, no ale w takiej hodowli jak moja, różne rzeczy się mogą zdarzyć prawda ? Więc jeden dzień różnicy nie powinien go wkurzyć zbytnio. czyli , gdyby facet się zgodził, to cała akcja przesuwa się o jeden dzień - odbiór szczeniąt do DT byłby jutro po południu. będę informowała na bieżąco i prosimy o dalszą pomoc Quote
netti1 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 po co opóźniac skoro jestescie umówione?jak to taki człowiek to może jutro powiedziec ,że nieaktualne ,bo zgłosił się ktoś inny..strasznie się denerwuję jak to będzie Quote
xmartix Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 ja sie nie znam na pertraktacjach hodowlanych wiec nie moge nic napisac, jak lepiej, dzis czy jutro, ale... trzymam kciuki za udana akcje :laugh2_2: Quote
lavinia Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 netti, ale nie mamy jeszcze całej kasy...... będę negocjowała z facetem - jeśli będzie się burzył, to jedziemy dziś Quote
lavinia Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 dzięki Netti ja spać nie mogę z tego wszystkiego...... Quote
netti1 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 no ja własnie też nie i ciągle tu zaglądam czy są nowe wiadomości. Quote
netti1 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 tu tyle osób zagląda więc zapytam,czy ktoś moze chciałby małego kociaka?ma dopiero 2 tyg i ja je karmię,ale jak dorosną to chętnie by zamieszkały w nowym domu.wczoraj dopiero otworzyły kocięta oczy,są takie maleńkie i puszyste ,piszczące kuleczki...sterylka w przyszłości gratis. mam nadzieję,że ten hodowca nie wykręci żadnego numeru,tylko boję się,że jak pojedziecie,to okaże się,że psów jest o wiele więcej i będziecie musiały dokonac wyboru,i co wtedy?ja bym nie mogła zdecydowac które zostawic i łzami bym się tam zalewała pewno. Quote
lavinia Posted July 1, 2008 Author Posted July 1, 2008 mniej więcej wiemy, co tam jeszcze może być......myślę o tej mopsi i yorczce...i o szczeniakach onka i o szczeniakach cocker - spaniela...nie wiadomo czy jeszcze są... to jest straszne, ale trzeba sobie po prostu powiedzieć - wszystkich nie uratujemy - Quote
Gacusiowa Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 właśnie przelałam 120 zeta za bazarki agata-air :) mam nadzieję, że wszystko pójdzie jak najlepiej, i już dzisaj, a może jutro będziemy mogli zobaczyć fotki bulwek i 'powybierać' sobie 'co komu pasi' :eviltong: a tak serio... też nie wiem jak bym się zachowała widząc te wszystkie maluchy i wiedząc jaki los je może spotkać... spróbujcie uratować jak najwięcej.... trzymam kciuki za wyprawę i jej pozytywne efekty... Quote
majqa Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Wolu, zaktualizowałam wpis o domkach - odjęłam ten stały. 3mam kciuki dziewczyny!!! Quote
danka1234 Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Witam, ciesze się ze pieniadze doszły na czas,bo miałam obawy ze nie dojdą,no przykro mi że tylko w ramach pożyczki ale innej mozliwości pomocy nie mam tymbardziej że sami szukamy pieniedzy na operacje jamnisi,bo jak pewnie zauwazyliscie po awatorku moją miłoscią sa jamnisie co nie znaczy że inne psiaki są dla mnie mniej ważne bo kazde psie życie jest warte tyle samo. Quote
Viris Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 majqa napisał(a):Wolu, zaktualizowałam wpis o domkach - odjęłam ten stały. 3mam kciuki dziewczyny!!!Majqa weź zacytuj ten post z domkami żeby był na ostatnich stronach też. Quote
auraa Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 nie wiem jak wyglądają kulisy akcji ale handlarz przecież wywozi w ten sposób szczeniaki bez przerwy z różnych hodowli. To mnie przeraża. Takich hodowli sa setki. Quote
Viris Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 lavinia napisał(a): Informacja dla potencjalnych DS - każdy szczeniak jedzie na razie do was na DT, pózniej, po sprawdzeniu domu i podpisaniu umowy adopcyjnej z BEZWZGLĘDNYM wymogiem kastracji i sterylizacji, pies będzie mógł zostać . Bardzo proszę o uważne przeanalizowanie powyższego tekstu - nie będzie żadnych odstępstw - nie po to wyciągamy te szczenięta z pseudohodowli, by kiedykolwiek jeszcze miały się rozmnażać. Jeśli któryś z potencjalnych DS ma z tym problem, to proszę zgłaszać to od razu już teraz. Jeśli macie już wzory umów to bym bardzo prosiła. Chciałabym z DS omówić te kwestie. Quote
majqa Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Viris napisał(a):Majqa weź zacytuj ten post z domkami żeby był na ostatnich stronach też. OK. Już sprawdzam. Quote
Viris Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 A co jest DT a co DS? Ja mam np 2 DS, tylko czekam na wzory umów żeby z nimi omówić kwestie tam zawarte itp. Quote
jenis Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Jak będzie trzeba to i 4 szczeniaki mogą u mnie być na DT.Pozdrawiam Quote
majqa Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Gameta - w razie potrzeby nawet 2 szczeniaczki, DT wakacyjny Gacusiowa - 1 szczeniaczek: „(…) chętnie dam DT, a może nawet DS jednej dziewczynce" - jaki wobec tego, nie wiem, czy DS, czy DT Dorcia44 - brak podania ilości, dotyczy DT Agata-air - w razie konieczności nawet 4 szczeniaczki DT(oczywiście bez przegięcia ilością) Demi - 2 szczeniaczki DT Xmartix - 1 szczeniaczek od 12.07 „(…) 1 (DT/DS - 12 lipca) Wrocław" - czyli nie wiemy wciąż, czy DT, czy DS Netti1 -1 szczeniaczek DT Auraa - 1 szczeniaczek DT Jenis - w razie potrzeby 4 szczeniaczki DT Viris - 2 szczeniaczki DS Betbet - 1 szczeniaczek DT Jagienka42 - DT, jak to określiła Jagienka w PW każdą ilość, byle suczki i nie muszą to być buldożki, jeśli oczywiście uda się wyciągnąć i inne szczeniaki Quote
gameta Posted July 1, 2008 Posted July 1, 2008 Ja mogę wziąść na DT nawet dwa - jeśli będzie taka potrzeba. I jeśli wyciągniecie też coś innego niż BF, to propozycja dalej aktualna. Ważne, żeby był 1 BF, bo może będzie DS u znajomej, ale nie jest to pewne w żaden sposób, więc na razie nie liczcie :-) Quote
Recommended Posts