Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lavinia napisał(a):
dzięki Majqa, ja mam w domu dwie pomarszczone mordki, które mi zawsze przywracają dobry humor...(...)

A...wiesz, skąd się bierze mordka naj...naj...(i to bez cienia złośliwości piszę)??? Jak chcę sobie poprawić humor, zerkam w lusterko (i nie, nie uciekam z przerażeniem :evil_lol:) ale sama do siebie robię durną minę. Na ogół działa. ;) Tylko mi nie odpisuj, że mnie prosisz o zdjęcie, hihihi...

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie powiedziałam Akucho że 400 zł ale że coraz bliżej do powiedzmy 1000 zł.
Ale dobra, finanse na tym wątku to nie moja broszka, bo to nie ja jestem adoptującą jak już wspomniałam.
Zaoferowany DS mojej znajomej chyba odpada, nie wiem, dogadać się z ludźmi ostatnio nie mogę (z listy można go zdjąć). Lavinia masz z nimi kontakt telefoniczny z tego co wiem,więc ja już nie pośredniczę w tym albo się zdecydują albo nie...
Jak sama będę miała w domu wolny kąt to dam znać, ale koniec z byciem pośrednikiem bo chyba zwariuje:roll:

Posted

mam taki pomysł, żeby akcję przesunąć na jutro - pozwoli to nam nazbierać jeszcze trochę pieniędzy..

najbardziej boje się sytuacji, że my tam pojedziemy z kasą na buldożki, a okaże się, że jest tam jeszcze coś, równie biednego i nie będziemy miały możliwości pomocy.....

porozmawiam z naszym "hodowcą" dziś rano - wprawdzie wczoraj , telefonicznie juz się z nim umówiłam na dziś, no ale w takiej hodowli jak moja, różne rzeczy się mogą zdarzyć prawda ? Więc jeden dzień różnicy nie powinien go wkurzyć zbytnio.

czyli , gdyby facet się zgodził, to cała akcja przesuwa się o jeden dzień - odbiór szczeniąt do DT byłby jutro po południu.

będę informowała na bieżąco

i prosimy o dalszą pomoc

Posted

po co opóźniac skoro jestescie umówione?jak to taki człowiek to może jutro powiedziec ,że nieaktualne ,bo zgłosił się ktoś inny..strasznie się denerwuję jak to będzie

Posted

tu tyle osób zagląda więc zapytam,czy ktoś moze chciałby małego kociaka?ma dopiero 2 tyg i ja je karmię,ale jak dorosną to chętnie by zamieszkały w nowym domu.wczoraj dopiero otworzyły kocięta oczy,są takie maleńkie i puszyste ,piszczące kuleczki...sterylka w przyszłości gratis.

mam nadzieję,że ten hodowca nie wykręci żadnego numeru,tylko boję się,że jak pojedziecie,to okaże się,że psów jest o wiele więcej i będziecie musiały dokonac wyboru,i co wtedy?ja bym nie mogła zdecydowac które zostawic i łzami bym się tam zalewała pewno.

Posted

mniej więcej wiemy, co tam jeszcze może być......myślę o tej mopsi i yorczce...i o szczeniakach onka i o szczeniakach cocker - spaniela...nie wiadomo czy jeszcze są...

to jest straszne, ale trzeba sobie po prostu powiedzieć - wszystkich nie uratujemy -

Posted

właśnie przelałam 120 zeta za bazarki agata-air :)
mam nadzieję, że wszystko pójdzie jak najlepiej, i już dzisaj, a może jutro będziemy mogli zobaczyć fotki bulwek i 'powybierać' sobie 'co komu pasi' :eviltong:

a tak serio... też nie wiem jak bym się zachowała widząc te wszystkie maluchy i wiedząc jaki los je może spotkać... spróbujcie uratować jak najwięcej.... trzymam kciuki za wyprawę i jej pozytywne efekty...

Posted

Witam, ciesze się ze pieniadze doszły na czas,bo miałam obawy ze nie dojdą,no przykro mi że tylko w ramach pożyczki ale innej mozliwości pomocy nie mam tymbardziej że sami szukamy pieniedzy na operacje jamnisi,bo jak pewnie zauwazyliscie po awatorku moją miłoscią sa jamnisie co nie znaczy że inne psiaki są dla mnie mniej ważne bo kazde psie życie jest warte tyle samo.

Posted

majqa napisał(a):
Wolu, zaktualizowałam wpis o domkach - odjęłam ten stały.

3mam kciuki dziewczyny!!!
Majqa weź zacytuj ten post z domkami żeby był na ostatnich stronach też.

Posted

nie wiem jak wyglądają kulisy akcji ale handlarz przecież wywozi w ten sposób szczeniaki bez przerwy z różnych hodowli. To mnie przeraża. Takich hodowli sa setki.

Posted

lavinia napisał(a):

Informacja dla potencjalnych DS - każdy szczeniak jedzie na razie do was na DT, pózniej, po sprawdzeniu domu i podpisaniu umowy adopcyjnej z BEZWZGLĘDNYM wymogiem kastracji i sterylizacji, pies będzie mógł zostać . Bardzo proszę o uważne przeanalizowanie powyższego tekstu - nie będzie żadnych odstępstw - nie po to wyciągamy te szczenięta z pseudohodowli, by kiedykolwiek jeszcze miały się rozmnażać. Jeśli któryś z potencjalnych DS ma z tym problem, to proszę zgłaszać to od razu już teraz.

Jeśli macie już wzory umów to bym bardzo prosiła. Chciałabym z DS omówić te kwestie.

Posted

Gameta - w razie potrzeby nawet 2 szczeniaczki, DT wakacyjny

Gacusiowa - 1 szczeniaczek: „(…) chętnie dam DT, a może nawet DS jednej dziewczynce" - jaki wobec tego, nie wiem, czy DS, czy DT

Dorcia44 - brak podania ilości, dotyczy DT

Agata-air - w razie konieczności nawet 4 szczeniaczki DT(oczywiście bez przegięcia ilością)

Demi - 2 szczeniaczki DT

Xmartix - 1 szczeniaczek od 12.07 „(…) 1 (DT/DS - 12 lipca) Wrocław" - czyli nie wiemy wciąż, czy DT, czy DS

Netti1 -1 szczeniaczek DT

Auraa - 1 szczeniaczek DT

Jenis - w razie potrzeby 4 szczeniaczki DT

Viris - 2 szczeniaczki DS

Betbet - 1 szczeniaczek DT

Jagienka42 - DT, jak to określiła Jagienka w PW każdą ilość, byle suczki i nie muszą to być buldożki, jeśli oczywiście uda się wyciągnąć i inne szczeniaki

Posted

Ja mogę wziąść na DT nawet dwa - jeśli będzie taka potrzeba. I jeśli wyciągniecie też coś innego niż BF, to propozycja dalej aktualna. Ważne, żeby był 1 BF, bo może będzie DS u znajomej, ale nie jest to pewne w żaden sposób, więc na razie nie liczcie :-)