Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hmmm...fajnie że je ratujecie choć...mam takie nieśmiałe wrażenie, że możemy przyzwyczaić takie osoby do tego, że wystaerczy ogłosić iż szczeniaki gdzieś tam jadą z zaklejonymi pyszczkami i wtedy można je łatwo i szybko sprzedać, bo miłośnicy je wykupią...
po co sie wysilać z ogłoszeniami i innymi ludzmi, jak można je wcisnąć np działaczom z dogomanii:/

mimo całej swojej awersji do lavinii jako osoby która okłamała mnie i moje znajome działając na szkodę zwierzęcia, staję ponad tym i zgłaszam się jako DT gdyby było mało i była dramatyczna sytuacja. z tym, że mały będzie miał towarzystwo 2 psów, 2 malenkich kotków i musiałby dojechać do Świnoujścia jakoś lub przynajmniej wo kolice. pracuję codziennie od rana do wieczora, nie moge nigdzie dojechać właściwie ale moge zabierać maluchy (i robię to) do pracy, maja tam lepsze warunki jak w domu

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmmm Betbet, tak myślę, że mogłabys sobie darować te teksty o działaniu na szkodę zwierzęcia itp, bo one nie wnoszą niczego do watku szczeniaków, mogą tylko spowodować, że ktoś kto chciałby pomóc, nie zrobi tego - bo nie zna historii tego charta, a takie słowa brzmią żle. Czyli generalnie, oferując DT i chęć pomocy, jednocześnie pomoc tę utrudniasz, poprzez objawianie wszem i wobec swoich prywatnych wobec mnie odczuć.

Gdybym ja chciała pomóc, to myślę, że nie napisałabym takich słów z pewnością. I chciałam Ci jeszcze przypomnieć, że ja już dawno byłam ponad tym i pomogłam finansowo w waszej akcji sterylkowej, nie oznajmiając przy okazji całemu Światu, że was czy Ciebie osobiście nie lubię. Bo to absolutnie niczego pozytywnego by nie wniosło do akcji sterylkowej.

wydaje mi się, że nie do końca "stoisz ponad tym'".

i jeszcze w kwestii formalnej - facet myśli, że jestem taką samą hodowczynią jak on, a nie działaczką z dogomanii

Posted

Rozmawiałam przed chwila z Daisy telefonicznie i rzeczywiście zasady wwozu psów do Szwecji są bardzo restrykcyjne. Dziewczyny robią tam świetna robotę, wyszukując "lewe" ogłoszenia o zwierzakach. Niestety, tak jak w wielu innych miejscach, Polacy zwęszyli dobry interes i interes się kręci. A zasady są od tego, by je łamać........

Posted

Zdaje się że każdy dostanie po jednym :D to ja wybieram jakby co chłopca- jak najbardziej białego :) może odrazu będę miała dla niego domek

co do Szwecji: Polak potrafi.

Posted

Lavinia, tak jak wcześniej pisałam mogę nawet dwa, jak będzie trzeba. Kolor i płeć bez znaczenia, w końcu to tylko tymczas :-) Wybrzydzając: biało-czarny :P *

*żart :P

Posted

Co do szczeniakow: niestety tlyko jeden, bo i tak za duzo mi sie pałęta teraz tych maluchów teraz. płec bez znaczenia. no i tylko w takiej sytuacji kiedy juz bedziecie naprawde podbramkowo i nikt inny nie ebdzie mogl wziac.

Lavinia kiedy widzisz, że nie moglam sie pohamować. a jak ktos ma pomoc to i tak pomoże, o to sie nie martw. Gdybym mogła zaoferowałabym też kasę, ale niestety nie mogę...

Posted

U mnie na szczeniaczki z bazarków na razie 105 zł, na suczki 567 ( tak to opisywałam na bazarku, ale oczywiście jeśli trzeba będzie to się podzieli inaczej ). Razem jest tego - 672 :-o

Posted

Witam
Mam taka nieśmiała propozycje ,może znalezliby sie ludzie którzy mogliby wyłożyć pieniądze ,choćby jedna osoba na jednego malucha żeby szybciej je wykupić.A pieniądze oddałoby sie po bazarkach.Ja jako pierwsza mogę wyłożyć na jednego malucha.Niestety nie stać mnie na wydanie tej kwoty bezzwrotnie .Wydaje mi sie że jest to jakieś wyjście.

Posted

betbet masz pw

janis - dzięki, to chyba dobry pomyśl - na zasadzie pozyczki, tak jak pisała Danuta

jutro, a raczej dziś juz zrobimy z Maupą podsumowanie i napiszemy ile dokładnie kasy jeszcze potrzeba ( Maupa była dziś w ważnej podróży :lol: ale już wróciła )

dzięki raz jeszcze idę chwilowo spać

Posted

jak już tak sobie wybrzydzamy to ponieważ ja mam jeden domek stały to preferowany byłby chłopczyk ;) to jednak będzie psiak na całe życie więc chyba mogę trochę ponarzekać :evil_lol: Dzięki Gameto za szybką reakcje ;)

Posted

Wola, ja to bym chetnie poprosiła kogos, aby pomógł i pozapisywał, który domek ma jakie preferencje...

chociaż mam nadzieję, że gdyby okazało się ( hipotetycznie ) że np wszystkie szczeniaczki sa białe, to i tak wszystkie DT i DS się nie wycofają.......

i jeszcze pomyślałam o tym, by DT i DS się wypowiedziały w bardzo ważnej kwestii - kto może przyjechać do nas po malucha, a do kogo trzeba będzie psa zawieżć i jak daleko. Viris oferowała pomoc w transporcie, no ale ona może jechać tylko w jedną stronę na raz, tzn na północ lub południe......

dziś jest bardzo ważny dzień - do wieczora musimy mieć wszystko ustalone, podliczone i gotowe