Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

xxxx52 napisał(a):
Viris-to przerazajace:placz::placz::placz:Bosze,jaka krzywde robi sie pieskom w rozwoju fizycznym ,ale i w psychice.Pieski powinny byc z matkami min 10 tygodni

A ja mego Niufa dostalam w wieku 9 tyg. z hodowli ( rodowodowy pies) i jakos jest normalny. Sa suczki ,ktore nie chca swych szczeniat tak dlugo miec przy sobie .Powiem jeszcze ,ze to byl jedyny miot tej suni i nie widzialam by sie facet chcial pozbyc szczeniakow ,bo jednak sie martwil czy wiemy cos o rasie i czy znamy potrzeby Niufow .
Nie mozna wrzucac wszystkich do jednego worka:shake:.Znam wspanialych hodowcow ,ktorzy sa wierni swej rasie i pomagaja schroniskowym psiakom w typie swej rasy , nie wychylaja sie opisujac pomoc , bo nie widza potrzeby ,ale pomagaja bardzo.

• Replies 810
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nuifek-moze to nie na temat watku ,ale odpowiem :to nie chodzi przeciez o to ze matka nie karmi,to chodzi o rozwoj socjalny,a to, ze matka nie ma pokarmu ,lub nie chce karmic, nie ma nic wspolnego Chodzi o rozwoj ,socjalny o kontakt -w tym czasie matka wychowuje, wyzny jest i w tym czasie kontakt z rodzenstwem
W przypadku ,kiedy szczeniaki sa sierotami ,porzuconymi pozbawiaone sa tego najwazniejszego w rozwoju szczeniaka etapu.Dlatego zaleca sie nowym opiekunom uczeszczanie do psiego przedszkola .
Niufek-czy hodowcy pomagaja schroniskom czy nie ,to szczeniaki sprzedane za wczesnie nic z tego nie maja ,tylko hodowca.
przepraszam ,ale nie bede pisala juz nie na temat

Posted

Podnoszę laseczki. Z bazarku kolczykowego na razie 79 zł!. Dajcie znać znajomym którzy by mogli kupić kolczyki z BF, pudlem, beaglem. Jest też jedna para z kotkami!!!

Posted

Ale one są już wystawione na dogomanii i jest też już licytacja. Więc chyba jedynie można dać znać kociarom że takie kolczyki są. Jak jesteś na miau to może przeklej fotkę i daj linka im tam :)

Posted

DIF napisał(a):
Jakiś czas temu pani ze sklepu zwierzęcego szukała dla swojego syna buldonia francuskiego ..... Zaraz do niej dzwonię, bo nie pamiętam czy szukali psa czy suni.... A zresztą jakie to ma znaczenie? I tak nie wydamy im psa nie wsyterylizowanego/kastrowanego.... :eviltong:!!

Psiaczki słodkie starsznie!!!! :loveu::loveu::loveu:

Niestety! Pani ze "zwierzęcego" nie odbiera telefonu!! Jutro albo w poniedziałek pojadę do niej!

Posted

...chcieliśmy przygarnąć jakaś sunię dla naszego "jedynaka", ale chyba byłoby to dla niego za trudne, narazie odłożyliśmy to w czasie,tymczasem bierzemy udział w licytacji, pozdrawiamy, szczególnie Bejrut - foto poniżej :)

Posted

byłam u dziewczynek

Pumy nie da się obfotografowac - wyskakuje z klatki i wszędzie jej pełno. Korzystając z tego, że Cekin poszedł na spacer, ukradła mu suchą bułkę i warcząc na Lucka pognała z nią z powrotem do klatki :loveu:

A Figunia cichutka i płochliwa, wychyla nosek z klatki, podejdzie kilka kroków i znów do klatki ucieka - tam czuje się bezpiecznie.....

Obie panny dostają leki, jutro będą miały specjalną kąpiel. Są grzeczne, nie brudzą w swojej klatce. Po prostu idealne psinki. Figa potrzebuje kontaktu z człowiekiem bardzo, bardzo. Trzeba ją oswajać i pokazywać jej, że ludzie mogą być też dobrzy.....

Figa

Posted

Netti, ponieważ Figa niedawno miała szczeniaki, to musi pozostać na razie w klinice - ma podawany preparat na zatrzymanie mleka i zapobieżenie zapaleniu sutków. Pózniej oczywiście będzie szukała domu. A nawet i DT, tylko takiego, który bedzie w stanie się nią zaopiekować medycznie. Nie widzę przeszkód aby poszła wkrótce do DT

Posted

Maupa właśnie zadzwoniła i na mnie nakrzyczała, że nie napisałam, że to ona bierze Figę na tymczas......po tym jak Biedronka pójdzie do nowego domu. A Biedronka pewnie pójdzie do adopcji szybko - to taki słodki i uroczy kurdupelek. Ona jest jedyna suczką z naszych 4, która nie wygląda na zestresowaną lub przestraszoną, wręcz przeciwnie - to jest zadowolona mała bulwa

Posted

ps. ja najpóźniej w poniedziałek dam odpowiedzi czy domek zdecydował sie na biedronę. Podsune im ją bo myślę, że pasuje do ich rodziny i... z nią dadzą sobie radę. nie wiem czy potrafili by zająć sie psem przerazonym :(