wiq Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 pewnie, że kojec do dla niego nie szczyt marzeń, ale i z dt jest bryndza, i z hotelami, nie mowiąc o nowych domach.. zastój straszny:cool1: ja jestem 50/50 za tym domem.. kojec może i nawet, ale cały dzień w nim to cieniej... Quote
irenaka Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 A ja śmiem twierdzić, że w przypadku Jacusia właśnie ograniczenie jego przestrzeni tylko do kojca może być przyczyną tych demolek i w domu czy nawet w mieszkaniu ten problem zniknie. Moim zdaniem powinniśmy się skupić na szukaniu alternatywy bo wrócić do schroniska nie może. Zastanawiałyście się nad tym hotelem prowadzonym przez dwóch weterynarzy? Może to będzie dobre rozwiązanie nie tylko na czas po kastracji, powinni znać zachowania psów i poradzić sobie z Jacusiem? Quote
Lu_Gosiak Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 No hotelik ten to akurat jest dobry w przypadku psa chorego bo to sa dobrzy weci...ale akurat nie w przypadku gdzie potrzebna jest praca z psem wiec ta opcja dla mnie nie bardzo Quote
irenaka Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Gosiu! OK. Jeżeli nie ten hotel to odpłatny DT może? Nie ma ktoś sąsiadki która siedzi w domu ? A może na dogo jest jakiś wykaz odpłatnych DT tylko o tym nie wiem? Quote
Lu_Gosiak Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 irenaka napisał(a): Nie ma ktoś sąsiadki która siedzi w domu ? :evil_lol::evil_lol: ja mam, ale Jacka bym im nie powierzyła... a tak na poważnie to niestety wszyscy miłośnicy psów zapsieni po uszy, a tym bardziej to musiałby byc ktoś kto sie juz troszke zna na "układaniu" psów Quote
snuszak Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 I co jak sytuacja wyglada? Panstwo byli Jacka zobaczyc? Quote
Lu_Gosiak Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Ci z Tarnowskich Gór z bloku nawet nie zadzwonili ze nieaktualne :shake: Quote
wiq Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 co za..:shake: Jacek to nie jest trudny pies, potrzebuje tylko dużo ruchu, kontaktu z właścicielem, stanowczości i konsekwencji..:shake: w dobrych rękach dałby się pewnie szybko urobić na modłę opiekuna.. Quote
Margolka Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Tylko gdzie jest ten właściwy człowiek?:crazyeye: Quote
supergoga Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 Gosiu, a może wykastrować i na czas po kastracji dać go do tego hoteliku u wetów. To już byłby jeden krok do przodu? Quote
Slomka22 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Oj Jacenty Jacenty - taki piekny pies a widokow na dom brak :shake: Quote
Margolka Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Jacuś pilnie szuka domku na wszystkie pory roku:multi: Quote
Slomka22 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Ja wiem, ze to nie za wspaniala perspektywa ale zawsze jakas http://www.dogomania.pl/forum/f937/kielce-mini-hotelik-dla-potrzebujacych-psiakow-122670/ i offik na ktorym ten link znalazlam http://www.dogomania.pl/forum/f28/ruda-ze-schroniska-w-legnicy-gasnie-z-dnia-na-dzien-pilna-pomoc-potrzebna-125519/#post11302773 Quote
Margolka Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Jackowi potrzebny człowiek na stałe... Quote
marta23t Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 dawno nie odwiedzałam tematu bo szczerze mówiąc sprawa Blondyna jest mi solą w oku:oops: zawsze miałam do tego psa słabość i też chcę dla niego jak najlepszego domu ale weźcie pod uwagę; psów jest dużo, domków mało..moim zdaniem lepsze dom z kojcem, ciepła budą i własnym panem niż tkwienie w niepewności i przebieranie i kręcenie nosem wśród ofert których jest i tak mało:shake: myślę że Sati jest w stanie sprawdzić nowy domek i popilotować adopcje Blondyna bo tyle już dla tego psa zrobiła jak mało kto więc na pewno bez nadzoru tematu nie zostawi... zresztą Blondyn pokazuje pazurki a raczej ząbki i swoją dominującą naturę i obawiam się że jeśli nie znajdzie swojego własnego, konsekwentnego domu, który pokocha go zdrową miłością i zacznie z nim pracować za jakiś czas ten pies może nie nadawać się do żadnej adopcji....dlatego przemyślmy sprawę tego kojca bo powiem Wam szczerze;buda, jedzenie i własny pan są na pewno lepsze od schroniska do którego Blondyn będzie musiał wrócić jeśli nie znajdzie domu....:shake: Quote
Lu_Gosiak Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 No wiec......:lol: mam domek dla Jacka, Jacuś bedzie na podwórku głównie, w kojcu zamykany tylko w przypadku otwartej bramy, spac moze w piwnicy...pani ma kwiaciarnie zawsze ktos jest w domu.. mowi ze jezeli tylko bedzie przyjacielski dla klientow to bedzie chodzil caly czas wolno...czyli bedzie non stop przy czlowieku..jej poprzedni pies caly czas z nia byl w kwiaciarni i klienci go uwielbiali Umowilam sie, ze zaraz po kastracji go jej przywioze, jeszcze chce zrobic mu szczepienie na wirósówki, potem kastracja i.......do domu Jacku:lol: Quote
supergoga Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 Myśle,że brzmi dobrze. Trzymamtylko kciuki żeby się wszystko ułożyło. Gosiu - jesteś naprawdę wielka. Jak tylko będę miała fakturę -wszystkie koszty weta zapłącimy. Jacuś - no tym razem się postaraj chłopaku. Jacuś w kwiatkach - może być nieźle. Quote
Kamila_s Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 w takim razie ja dolaczam sie do trzymania kciukow!!!;) Quote
Genesis Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Oj, to by było dobrze, bo "idzie zima - domku ni ma" A jak myślicie, Jacuś będzie miły dla klientów kwiaciarni? Jak tylko Jacek będzie w nowym domku, dajcie znać to poinformuję Kotbezoka, która też ciągle szuka dla psiurka domu. Ale się ucieszy :multi: Pozdrawiam wszystkich wytrwałych. Quote
Sandrunia 29 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Witam cioteczki Chyba bedzie domek dla psiny Dziewczyna ma w domu dziecko(2 letnie)i jest w ciazy Czy psinka jest lagodna dla dzieci? Podaje kom do Niej.Dajcie znac Aha i czy bylaby mozliwosc dowiezienia jej do Wroclawia? Kontakt do Niej Lidka 667 721 294 Quote
Margolka Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 [quote name='Sandrunia 29']Witam cioteczki Chyba bedzie domek dla psiny Dziewczyna ma w domu dziecko(2 letnie)i jest w ciazy Czy psinka jest lagodna dla dzieci? Podaje kom do Niej.Dajcie znac Aha i czy bylaby mozliwosc dowiezienia jej do Wroclawia? Kontakt do Niej Lidka 667 721 294 Lu_Gosiak rozmawiała już wcześniej w sprawie domu dla Jacka z inną osobą i są w tej sprawie pewne postanowienia. Quote
wiq Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 spoko, nie pozwolimy, żeby ewentualny dobry dom się zmarnował:evil_lol: Quote
Recommended Posts