Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vanillka vel Sisi ;)

Sterylkę można by umawiać już na przyszły tydzień.
Podobno ma nie być upałów więc tak będzie lepiej. Tak sobie myślę....;)

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobra, umówię sterylkę na przyszły tydzień, tylko jak to ma być, Iwonka sama dojedzie, czy my mamy zabrać sunię na sterylkę i odwieźć? Pisz Iwonko jak to widzisz.

Posted

Katya ja nie mam prawka więc nie dam rady bo moj chłop w przyszłym tygodnu pracuje po południu więc wraca około 1 lub 1 30 w nocy.Aha i ciotki trzaby się uwinąć do 22 czerwca z sunią jeżeli jest domek bo kończy mi się zwolnienie i niestety wracam do pracy:placz:

Posted

Ok, już gadałam z szefową ;), na przyszły tydzień ustalam sterylkę i my pojedziemy, więc o nic się nie martw. Zrobiłam jej na razie allegro i ale.gratkę, myślę że jutro znajdę chwilkę na więcej ogłoszeń.
A jak tam w ogóle Sisi się czuje?

Posted

Sisi czuje się super :multi:czuje się tak pewnie , że jak mój benek chciał wejść do letniej kuchni gdzie cesarzowa rezyduje to tak wywaliła na niego zębiska i tak warknęła , że salwował sioę ucieczką szczęście , ze futra nie zgubił:evil_lol:

Posted

a tak wogóle to suka linieje , linieje i jeszce raz linieje a ja czesze i czesze i czesze ...................................dodam , że jestem chory człowiek na L4 i mam rehabilitacje na kręgosłup:razz:

Posted

a jeśli chodzi o jedzenie to cesarzowa ma bardzo specyficzny gust :eviltong: suche absolutnie puszeczki jednym ząbkiem ale za to mięsko z ryżem lub makaronem to i owszem w dużej ilości;) widać , że doszła do słusznego wniosku , że z nas dwóch to ja muszę stosować drakońską dietę jej to nie dotyczy :cool1:

Posted

DO SISI
Pamiętaj:
- sterylkę masz znosić idealnie co by kłopotów dodatkowych nie sprawiać...:cool3:
- jedzenie jest do jedzenia, a nie wybrzydzania...:mad:
-14 dni po sterylce masz jechać do nowego domu ;)
- teraz ma podskoczyć do góry w poszukiwaniu domku :multi:

Posted

Vanillia vel Sisi waży 32 kg, nie jest ogromna, ale duża - wielkości pewnie owczarka niemieckiego. Jak będzie Iwonka, to może napisze dokładniej.

Posted

Cioteczki więc właśnie się wymierzyłyśmy sunia jest wielkości dobermana co do jej masy to dla mnie jest drobnym pieskiem i łapki ma takie niezbyt duże ale nie jestem wiarygodna w tym temacie bo porównuje ją z moim Bejem. A jeszcze dodam , że sunia ma do dyspozyzji pokój z kuchnią w mojej letniej kuchni tam sypia i jada i muszę stwierdzić , że jest super grzeczna , czysta i układna:loveu:

Posted

Bardzo przykre jest to ,że suka musiała być bita i przeganiana w przeszłości:-( widzę to po jej reakcji na kijki taki małe patyczki , którymi podwiązywałam róże a Sisi bardzo się wystraszyła i jeszcze podniesiony głos również reaguje kuleniem się i ucieczką a ja nieraz muszę mówić bardzo głośno bo Bej ma poważny niedosłuch i jak mówie ciszej to nie słyszy( to pozostałość po zapaleniu uszu które były totalnie zalane ropą a nie wiem ile to trwało i ile pies się błąkał być może jak go wywalili to już uszy były zainfekowane ).

Posted

Jestem przekonana , że w dobrym domy przy dużej dawce miłości to najlepszy lek sunia zapomni co było i w pełni odzyska zaufanie do swojego człowieka:loveu: Wspaniale się z nią spaceruje reaguje żywiołowo na małe szczekacze ale jest posłuszna a w chwili radosci wskakuje na mnie i daje buzi :oops:

Posted

I jeszcze dodam to przesympatyczna , miła i przytulaśna sunia pozbawiona agresji i złych skłonności i chociaż jetem walnięta na punkcie onków to muszę obiektywnie przyznać , że sunia mimo ,że nie onek jest cudna , mądra i urocza:loveu:

Posted

A teraz mykam do garów bo gotuje moim psom i cesarzowej galaretke z łapek kurzch jest zdrowiutka i super kleista co dla łapek ( leonki mają skłonność do dysplazji ) jest rewelka :eviltong:

Posted

Witam.
Ujawniam się, ujawniam. Urabiam męża ale muszę trochę odpuścić bo wściekły strasznie przez ten mecz:shake:. Dobrej nocy wszystkim życzę.