Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Helga72 napisał(a):
Vanillia trochę osowiała i obolała ale to normalne dużo śpi i odpoczywa myślę , ze jutro będzie zdecydowanie lepiej . A za to ja zostałam objechana przez ciotki , że z suki chart się zrobił po moich zabiegach fryzjerskich i jestem załamana :placz:O teraz to napewno zamknę się w sobie:oops:

Helga72 nie zamykaj sie:cool3:bo bedziemy cie wywazac:evil_lol:

• Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja się przyłączę do wyważania:evil_lol:.
Co u Vanilii? Jak się czuje i czy się bardzo obraziła:lol: za wizytę u weta?
Helga napisz jak suńka znosi jazdę samochodem?
Wiecie, że moje dzieciaki odliczają dni do przyjazdu cesarzowej i mamy ustawioną tapetę ze zdjęcia;).
Dobrej nocy dziewczyny.

Posted

Helga, Katya co ze szczepieniami? Na co będę musiała uważać oczywiście poza kleszczami, samochodami i niektórymi okropnymi dzieciakami? Jak myślisz jak Vanillia zniesie noce w domu bo chciałabym żeby nocowała z nami. Czy lubi łakocie?
Mój mąż przegląda jej zdjęcia:evil_lol:.

Posted

Na wściekliznę jest zaszczepiona, przed adopcją zaszczepimy jeszcze na zakaźne :)
Myślę, że spokojnie będzie mogła spać w nocy w domku.
Kali, kiedy chciałabyś adoptować sunię? Początek lipca jakoś?

Iwonko czemu zamilkłaś?

Posted

Myślę, że na poczatku lipca. Będę miała wolne i trochę więcej czasu dla wszystkich. Nie wiem czy zdązymy z przeprowadzką ale suńka wytrzyma chyba trochę w bloku.
Czy Vanillia jest przyzwyczajona do kagańca? Nie twierdzę, że bedzie go nosić ale może momentami się przydać np. w autobusie ( ludzie boją się dużych nieznanych im psów ):oops:.
Powiedz co z uszami bo ostatnio usłyszałam, że psy z opadającymi uszami
mają skłonność do zapaleń? Mój szynszyl miał zapalenie ucha więc objawy nie są mi całkiem obce. Tak swoją drogą mam nadzieję, że sunia na niego nie zapoluje:cool3:.

Posted

[quote name='katya']Iwonko czemu zamilkłaś?[/quote]
Mam nadzieję, że tylko nie możesz się zalogować. Dogomania czasem dziwnie działa:mad:.

Helga wychodzisz z Vanillią na spacery i czy wtedy ciągnie na smyczy?

Posted

Ona mimo, że była tyle czasu bezdomna, to miała czyściutkie uszka, więc nie sądzę, żeby były jakieś problemy, ale to jak z człowiekiem - nic nie można wykluczyć.
A propos kagańca - założyłam jej go jak ją wkładałam do auta pierwszy raz - stała jak w nim jak święta krowa. W autobusie kaganiec konieczny - inaczej mogą Was wyrzucić.
A propos szynszyla - nie mam pojęcia jak zareaguje, ale na początku radziłabym, by biegali rotacyjnie albo w oddzielnych pokojach ;)
Czy szynszl ma klatkę, czy zawsze biega "luzem"?

Posted

Szynszyl ma dużą klatkę, jeżeli cały czas biegałby luzem to nie włączyłabym żadnego sprzętu- kabelki super przysmak:diabloti:. Oczywiście biega sobie ale tylko pod kontrolą. Kiedyś utopiłby się w sedesie i od tego czasu klapa jest zawsze opuszczona:evil_lol:. Mam nadzieję, że się kiedyś zaprzyjaznią a Vanillka nie zobaczy w nim uciekającego obiadu:lol:.

Posted

Będąc dzieckiem miałam dożycę niemiecką, agresywną do obcych psów i innych zwierząt, a w domu miałam świnkę, królika, papugę (nadal żyje i ma 19 lat), i Tina traktowała to wszystko jak rodzinkę, można było ich wszystkich samych zostawiać na wolności, Emil (papug) zaczepiał ją łapiąc za pazury jak leżała.
Ja myślę, że wszystko to kwestia czasu, nie od raz Kraków zbudowano, ale na początku na pewno trzeba być hiperostrożnym.

Posted

Tak zgadz się po przyjęciu byłam wykończona a jeszcze suka na koniec podniosła mi ciśnienie na maxa :angryy: przelazła przez płotek i wykopała dziurę taką swojej wielkosci niszcząc doszczętnie wszystkie kwiaty i tym sposobem kwiaty na które chuchałam i dbałam od maja diabli wzieli :diabloti: tzn. suczydło

Posted

mój nastrój upadł na samo dno jak zbierałam te żałosne resztki roślin i jak podziwiałm dzieło Vanilli , które obróciło w nic wiele tygodni mojej pracy:shake:

Posted

Niedawno oglądałam brzuszek jest piękny malutkie szycie świetnie się goi:multi: no cóż botanika ani ogrodnika z niej nie będzie ale ma dar potrafi wyczuć nastrój człowieka wię , że zrobiła zle i jest mi smutno więc wlazła mi cała na kolana i dała buzi :loveu: i juz mi lepiej :lol: apetyt dopisuje nawet puszki zajada bo ja zawalona jestem robotą bo u mnie totalna demolka nowe ogrodzenie robi ekipa zrywanie dachów i inne fajne rzeczy :razz:

Posted

Helga kochana,Ty się nie denerwuj zielskiem,bo mróz i tak je ukatrupi.Co za różnica kilka tygodni wcześniej czy kilka pózniej?;)A zielsko czasem potrafi odrastać.Gorzej z drzewkami.Mój tymczasowicz urwał mi czubek ponderosy.Miałam nadzieję, że jakiś pęd boczny przejmie rolę pnia głównego...niestety moja sosenka ponderosa od tygodnia usycha.Ale co tam! Pal czort wszystkie ponderosy świata! Ważne,ze psiak już szczęśliwy i ma swój kochajacy domek.I powtórzę za Ritą-grunt żebyśmy zdrowi byli!
To i zielska różniste sobie posadzimy.

Posted

al-ka to ciekawe jak ta ponderosa wygląda i czy jest wymagająca glebowo o takim drzewku nie słyszałam ile to się ciekawych rzeczy człowiek dowie na tym Dogo ktoby pomyślał :cool3:

Posted

u mnie cisz i spokój rośliny odpoczywają bo psiury dostały każdy po jednej kości cielęcej ogromnych rozmiarów więc trochę im zejdzie na konsumpcji:eviltong:

Posted

Strasznie Ci współczuję Helga. Ale za to możesz posadzić sobie w tym miejscu coś innego:evil_lol: i sprawdzać co ci bardziej spodoba. Dobrze, że rana szybko się goi.
Dziewczyny będę potrzebowała telefony do was. Wiem Katya, że do ciebie dzwoniłam ale nie zapisałam sobie numeru:oops:.
Wybieramy wyprawkę dla Vanilli i moje dzieciaki znowu się kłócą czy smycz ma być różowa czy czerwona:lol:.

Posted

[quote name='katya']A Ty Kali podaj mi maila, bo muszę Ci wysłać jeszcze ankietę :)[/quote]

Poszło na priva.
numer zapisałam w telefonie:lol:.
Obroża kupiona - jest czerwona. Jaki kaganiec polecacie?