Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='erka']Słuchajcie, kto to jest Rafa, bo jakieś zacmienie chyba mam:cool3:?[/QUOTE]

Rafa vel Tina to sunia (ta zaciążona:cool3:), która była w hoteliku od Maji - a teraz jest u Maji w kojcu;)

• Replies 9.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia z Kodrąbia nadal bez pomocy. Napisałam do kilku osób w jej sprawie. Narazie nie ma pomysłu, co z nią zrobić. Nie ma co jeść, nie ma nikogo, kto może do niej dojechać, bo każdy ma daleko. No i jak zrobi się zimniej, będzie tragedia.:-(

Posted

Eruane...niestety, ale wiesz, jak jest:-( można ją dać do hotelu- ale za co? i kto ją tam zawiezie? u nas hotelik raczej zamkną...nie wiem co będzie z 4 psami, które tam trzymamy...

i jeszcze jest ta sunia (nota bene zgłoszenie M.M:angryy:)

[I][COLOR=Navy][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Jest to około 1,5 roczna dziewczynka . Mieszka przy działkach w Marzyszu .Jest bardzo spokojna ale nieufna . Do wyciagniętej reki podejdzie, tryknie nosem, ale kiedy chcę ją pogłaskac cofa się do bezpiecznej odległości .Sąsiedzi twierdzą, że bardzo lgnie do dzieci, wręcz z nimi rozmawia, jednak starczych unika. Pewnie jakiś "życzliwy" dorosły ją potrakotwał z "szacunkiem" :angryy: skoro boi sie dorosłych .

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1167/tragedia-jeden-miot-suni-juz-zdechl-zaraz-bedzie-kolejny-pomocy-172216/"]TRAGEDIA !!!!! Jeden miot suni już zdechł zaraz będzie kolejny . POMOCY !!!!![/URL]

[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I][I][COLOR=Navy][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]
[/SIZE][/FONT][/COLOR][/I] [IMG]http://images35.fotosik.pl/74/ef810eccde8fc62cmed.jpg[/IMG]

a MM nawet nie pofatyguje sie zobaczyć co i jak z sunią, zrobić jej zdjęcia - nic - a przecież ma samochód:angryy:

Mag.da - umieść sunię też w 1 poście...

Posted

i kij - zaczynamy!!!

[url=http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=13493021#post13493021]Daj 50 gr - bez jedzenia bez schronienia - umrze !!!! - Dogomania Forum[/url]

nie moge patrzec jak ona marznie i nie ma co jeść :placz::placz:

Posted

Eruane, a jakby ją zawieźć tak, jak pisałam wcześniej do tego schroniska koło Częstochowy? Tam chyba nie jest najgorzej, a przecież lepiej niż jak została bez schronienia i jedzenia.

Jeżeli o ta sunie z Marzysza, to podobno nie jest tak tragicznie. Sunia wchodzi na działkę jednego pana i on dojeżdża tam i karmi ją.
Problem jest tylko podobno z tym,że sunia nie da sie złapać, ani nawet pogłaskac, bo on chciał ją jakoś zabezpieczyć hormonalnie przed cieczką.
Nie wiadomo tez czy ona juz nie jest w ciąży, bo podobno ostatnio zaczęła coś za dobrze wyglądać.
Tylko do dzieci ma chyba zaufaniai podchodzą do niej, tyle wiem.

Posted

[B]andzia69 [/B]prosze napisz smsa do Eurane niech wejdzie na ten nowy wątek - ludzie czekają na odpowiedź - ja nic nie wiem poza tym co ona napisała, a konto to Erka u siebie nie użyczy bo i nie dziwie się. Niech ta sprawę suni pilotuje Eurane

Posted

[quote name='Jaaga']Nie znam się na tym :oops:, ale czy nie mozna strony przenieść na inny, tańszy serwer? Ja za swoją stronę płacę 50 zł za rok.[/QUOTE]

Problem polega na tym, że sprawa nie dotyczy tylko serwera jako takiego, a całej strony, która jest w projekcie schronisko.net. Strona jest stworzona w CSS, a nie HTML dzięki czemu może ją obsługiwać kilka osób bez jakiejkolwiek znajomości tworzenia stron i trwa to dużo krócej niż w HTMLu. Druga sprawa, że jest połączona z adopcje.org, dzięki czemu nie trzeba tam wstawiać ogłoszeń. I jako taka nie stanowi naszej własności, więc nie można jej od tak zabrać i przenieść.

Stworzenie nowej strony to; oprócz wykupienia domeny i serwera, co jest najmniejszym problemem; konieczność znalezienia kogoś kto stworzy szablon CSS, projekt graficzny, oprócz tego przeniesienie wszystkich danych ze starej strony i co najgorsze wypromowanie jej w internecie, a uzyskanie dobrej pozycji w wyszukiwarkach jest bardzo czasochłonne.

[quote name='eliza_sk']Mefi, a czy to jest jakaś nowa sprawa finansowa ? Bo jakiś czas temu apelowałaś o wsparcie, wpłaciłyśmy z Potter chyba 50 zł - czy to coś nowego ?[/QUOTE]

Nie ja apelowałam, tylko główny administrator projektu, ja jedynie przekierowałam prośbę. Tamta sprawa dotyczyła zakupu nowego serwera, który byłby tańszy w utrzymaniu, ale z tego co wyczytałam nie udało się zebrać wymaganej sumy i konieczne było opłacenie starego serwera, aby zachować ciągłość serwisu. :roll: To 75 zł netto to opłata stała za trzy miesiące (czyli na rok wychodzi 300 zł netto), nie wiem czy to dużo czy mało przy takim projekcie, ale na pewno sporo dla osób ratujących bezdomniaki. Stąd właśnie moje pytanie co robimy. Bardzo bym chciała zapłacić wam za utrzymanie strony, ale tak jak pisałam jestem bez pracy od roku i po prostu nie mam z czego. :-( Umowa jest na mnie, więc w razie czego to ja ją muszę wypowiedzieć lub przepisać ją na kogoś (najlepiej organizację, bo rachunek jest w formie faktury vat).

Pełna treść maila od głównego administratora jest na poczcie świętokrzyskiej - jeśli ktoś nie ma loginu lub hasła dajcie znać - wyślę PW.

Posted

[quote name='andzia69']Mefi - a ta opłata dotyczy tylko świetokrzyskich psów? czy psów ogólnie?[/QUOTE]

Opłata jest za każdą stronę w projekcie schronisko.net, czyli w tym przypadku za swietokrzyskie.schronisko.net

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]Trochę się nie odzywałam, bo święta rodzinne były:evil_lol:, a poza tym dopadł mnie wirus ze wschodu. A teraz po kolei: [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]- czekam na decyzję w sprawie beniowatej, łagodnej suni ze Skarżyska – sprawa powinna rozstrzygnąć się w ciągu tygodnia, czy znajdzie dom na miejscu. Jeśli nie będę się bardzo szeroko uśmiechać do Jagi:lol:. Warunki tymczasowania przedstawiłam, transport by się znalazł. Sunia ma ok. 4 lat. Zdjęcia może będą w niedzielę.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]- Gaja (dla opiekunów Ara) została w sobotę wysterylizowana. Rany goją się dobrze, suka odzyskuje siły – na spacerze ciągnie ostro. W sobotę gdy dowoziłam sukę po sterylce, na wylotówce na Morawicę, tuż za stadniną, leżał biszkoptowy mały psiak, który przegrał walkę z samochodami:-(. Nie wiem czy to nie ten, o którym wspominała Erka.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]- Kora oszczeniła się w niedzielę. Ma trzy małe czarne „kreciki”. M.in. ze względu na ilość szczeniorów (ale nie tylko:shake:) zostały wszystkie.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]- spróbuję zainteresować stroną schronisko.net ŚTOZ. Dołożę starań by się udało:eviltong:.[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Kuba P']Oby tylko psiaczkom smakowało:lol:[/QUOTE]
to z pewnością :p a i bawić się będą miały czym...
bo wy nie wiecie co nasze psiaki jeszcze dostały :eviltong: a prezentów jakby je mikołaj co najmniej odwiedził :diabloti:

p.s na wątku Tumlinków nowe zdjęcia i zaraz na szczeniakowym wrzucę Morkę i Puchatka/szczeniaka z nużycą/

Posted

Przeczytałam, że macie szczeniaczka z nużycą. Mam świeżo odcietą połówke obroży Preventic, którą stosuje się również przy nużycy. Moge dać ją jutro Andrzejowi, zeby przekazał Ewelince na wystawie. Jesli oczywiście Ewelinka ma kontakt z osobą, która zajmuje sie szczeniakiem.

Chciałam tez jechac do Kielc, ale niestety nie oszczeniła mi się jeszcze suczka, która miała termin na wtorek i nie mogę jechać.

Ewelinko, jesli pojawisz się jutro w okolicy ringu z yorkami, to dam znać znajomym, ze mają cos Ci do puszeczki wrzuć ;).

Posted

[quote name='Basia1968']gdzie jest ta miejscowość Kodrąbie??[/QUOTE]

Kodrąb jest niedaleko Piotrkowa Trybunalskiego. Wejdź na mapy google'a, tam możesz bardzo dokładnie zobaczyć.

Przepraszam, że nie odbierałam, ale mam tu chaos. Jak nie kroplówa to inna gorsza akcja.

Dowiedziałam się, że pewni ludzie mają przejeżdżać przez Kodrąb - dostali jedzenie dla psa. Sunia czekała na miejscu wygłodzona. Ponoć nie jest ciężko ją znaleźć, ale złapać ciężej. Nie jest dzika, ale boi się ludzi i nie ma się co dziwić. Mam mieć nowe zdjęcia jakieś. Ludzie, którzy ją widzieli, mówią, że nie przypomina im dobka, ale coś myśliwskiego na pewno. Ale w gruncie rzeczy to mix. Kłębem sięga do uda. Jest smukła i wysoka, ale łapki ma solidne. Tyle wiem.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...