Basia1968 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 TROCHĘ MALUTKIEGO OFFA WTRĄCE ZBIERAMY MONETY GROSZOWE
erka Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Basia, Ty to zawsze masz jakies szalone pomysły. Myślisz, że z tych grosików uzbiera się jakas znacząca kwota? Dzisiaj dwie osoby dzwoniły z Anonsów i miały przyjechac do p.Ani oglądac psiaki i w końcu nikt się nie pojawił. Czy moge prosić o ogłoszenia Barego, Miki, Boczka? Szczególenie Bary bardzo pilny, bo nie wiem, jak dlugo jeszcze będzie mógł być u tej kobiety, zresztą idzie zima, o on nawet bez budy. A M.Ika i Boczek dalej na łańcuchach
Od-Nowa Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Erko, przelałam na Twoje konto pieniążki z bazarku obróżkowego - 219 zł :-) proszę o potwierdzenie na wątku bazarku jak dojdą http://www.dogomania.pl/threads/172836-ROGZ-HILTON-FRISBEE-SZARPAKI-FLUSIE-itd-na-Psy-z-Kielc-ZAKOA-CZONA?p=13552232#post13552232
ewab Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [FONT=Arial Unicode MS]Mam radiowego neta. Wczoraj nie była w stanie nic przesłać. Dziś nieco lepsza pogoda, tak więc zaczynamy:[/FONT] [FONT=Arial Unicode MS]Gaja wg opiekunów Ara jest sunią spragnioną kontaktów z człowiekiem. Nie jest agresywna, ale czujna. Akceptuje inne psy i koty. Woli być na podwórku, do domu trzeba ją wprowadzać pod przymusem.[/FONT] Z "trójkołowcem" Foksią - pamiętacie ją?
Basia1968 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 więsci o Kajtusiu - wymiotuje żółcią, fakt, że wymiotował już wcześniej. Jutro idę z nim do weta. Trzeba go tez odrobaczyć zapewne. On nie ma żadnych szczepień? Erko tak mam nadzieję, że groszy uzbiera się dużo i będzie to znacząca kwota. Przynajmniej na jeden miesiąc utrzymania psiaka w DT, a to juz jest coś.
ewab Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Kora czyli młoda mamuśka trzech szczeniorków w zachowaniu bardzo przypomina Gaję. Dopomina się o głaski, choć bacznie obserwuje czy maleństwom nic nie zagraża. Do szczeniaków mogą podchodzić tylko osoby przez nią wybrane. Z tego powodu złapała zębami trzech facetów, a jednemu „potargała” nogawkę. Takie z niej „lwie” serce:eviltong:. I jej maleństwa – 2 suczki i jeden piesek. Mają dwa tygodnie. Piesek jest już zarezerwowany. Docelowo będą małymi psiakami, raczej takiej samej wielkości jak Kora.
ewab Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Do towarzystwa suczek dołączył mały biszkoptowy samczyk Lupo. Nie wiem w jakim jest wieku, bo jest jeszcze nieco płochliwy, choć z każdym dniem oswaja się coraz bardziej. Waży nie więcej niż 10 kg i sięga do połowy łydki. Mam prośbę, czy ktoś mógłby mi podlinkować ponownie banerek Alego? [FONT=Arial Unicode MS][FONT=Times New Roman]http://www.dogomania.pl/threads/123407-ZaginAE-A-17-07-2008-w-Kielcach-dziA-moA-e-byAE-[/FONT][/FONT] [FONT=Arial Unicode MS][/FONT]
ewelinka_m Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 ewa : dziś też dziewczyny zrobiły na pewno śliczne fotki psiaków u p.ani :loveu: więc czekam na efekty :cool3:
ewelinka_m Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Dziś mamy jakiś wyjątkowo dobry dzień..;);) właśnie do nowego domku pojechała pod kielce Rózia :loveu: a Szczeniaki tumlińskie: Linka już w rękach Rudzi-Bianci:loveu: a Tumcio pewnie będzie za momencik.. jadą na tymczas do krakowa, wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy się do tego przyczynili, a zwłaszcza dla Od-nowy i Rudzi-Bianci. :Rose::Rose::calus: i oczywiście podziękowania dla tymczasowych opiekunów: p.Gabrysi i p.Weroniki!
Od-Nowa Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ewelinko, czyli u P.Ani została Morka, Tumlinka, szczenior z nużycą tak?? czy jeszcze ktoś?
ewelinka_m Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Tania tak jest tyle własnie psiaków jest ;) plus jej własne w ilości sztuk 3.
andzia69 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 ewelinka_m napisał(a):Dziś mamy jakiś wyjątkowo dobry dzień..;);) właśnie do nowego domku pojechała pod kielce Rózia :loveu: a Szczeniaki tumlińskie: Linka już w rękach Rudzi-Bianci:loveu: a Tumcio pewnie będzie za momencik.. jadą na tymczas do krakowa, wielkie podziękowania dla wszystkich, którzy się do tego przyczynili, a zwłaszcza dla Od-nowy i Rudzi-Bianci. :Rose::Rose::calus: i oczywiście podziękowania dla tymczasowych opiekunów: p.Gabrysi i p.Weroniki! aleście mi zrobiły prezent:multi::multi::multi: super:loveu: wczoraj nie wchodzilam na dogo, bo byłam zajęta:oops: a tu takie fajne wieści:p
Zata Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Zrobiłam psiakom kilka zdjęć. ;) Puszek: Tumlinka: Linka:
Od-Nowa Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 o śliczne zdjęcia. szkoda,że nie ma takiego fotografa na codzień ;-) przekleję zdjecia na wątek Tumliniaków
erka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Dzięki Zata, rzeczywiście super fotki:) O dobrych wieściach już ewelinka_m pisała. Dziękujemy ogromnie Rudzi-Biance, że poświęciła wolny dzień i przyjechała do nas po Tumlinki:). Dzieki niej i Od-Nowie, oba tumlinki już mają tymczasy:). A być może Linka pójdzie od razu do domu stałego, bo dzwonił do mnie pan właśnie z Krakowa zainteresowany sunią. I też przyłączę się do podziękowań dla p.Gabrysi i p.Weroniki, które zgodziły się wziąć szczeniorki na dt.
ewab Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Fajnie, że szczeniorki znalazły domki:). Ewelinka dziękuję za banerek:loveu:
Basia1968 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 ponawiam pytanie odnośnie Kajtusia - czy miał jakiekolwiek szczepienia?? czy byl odrobaczany - jutro ide z nim do weta bo wymiotuje żółcią, trze tyłeczkiem po podłodze.
erka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Basiu nie był szczepiony ani odrobaczany, bo byl strasznie pogryziony i brał antybiotyk. czekałam aż wydobrzeje.
Rudzia-Bianca Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Wolny dzien jest po to wolny zeby po szczeniorki jeździć :) I nie powiem kto wszystkie swoje wolne od lat pewnie kilku poświęca na psów wożenie w tym do Myśłenic ;) Małe są cudowne i zachowywały się tak jakby się w samochodzie urodziły :) A u pani Ani , Moreczka moja cudowna zakochałam się wniej całkowicie jest jeszcze cudniejsza niż na zdjęciach ,a szczeniak jest rozkoszny taki nieforemny kudłatek i łasi się do człowika strasznie . Matka Tumliniątek bidulka została bez dzieciaków :(
Basia1968 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 http://www.dogomania.pl/threads/174282-KajtuA-A-liczny-bardzo-grzeczny-kanapowiec-szuka-swojego-domku-na-staA-e wątek Kajtusia -
iskra_wroc Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Pamiętacie jeszcze Kreskę (Patkę) ? :) Od siebie mogę skomentować, że ten pies spełnił moje marzenia. Kocham mojego Łobuziaka, no ! :)
ewab Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [FONT=Arial Unicode MS]Przeważnie zajmujemy się psami bezdomnymi, bo te wydawałoby się, są w najgorszym położeniu. Popatrzcie jednak na te zdjęcia, psa, który miał dom. Zobaczcie, jak opiekun zadbał o niego, jak dobrze go karmił, jaką dobrą wentylację miał pies w budzie:angryy:. Na szczęście na swojej drodze boksio spotkał ludzi, których poruszył jego los, którzy go wykupili i proszą o pomoc w znalezieniu domu.[/FONT] To dla niego szukałam w tamtym tygodniu tymczasu. Wieczorem założę mu wątek. Teraz szukamy DS.
eliza_sk Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Ewo, ja zrobię allegro jak będą zdjęcia i opis.
ewelinka_m Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='iskra_wroc']Pamiętacie jeszcze Kreskę (Patkę) ? :) Od siebie mogę skomentować, że ten pies spełnił moje marzenia. Kocham mojego Łobuziaka, no ! :) Iskra, alez ona jest cudowna!! wypiękniała strasznie! wspaniałe wieści :):)
Recommended Posts