andzia69 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Basia1968']mam DT tutaj w Tarnobrzegu - tak jak pisałam 5 zł plus karma. Pani nie pracuje cały czas w domku, mieszka sama. Lubi psiaki - nie zdecydowała się a szczeniaczka:-( a na starszego niekłopotliwego psiaczka. No i co robimy? Mam na mysli Rózię. Ona malizna taka. Dowóz byłby bo Beatka, która juz była u Erki by ja tutaj do Tarnobrzegu przywiozła. Pani ma dostęp do neta więc i zdjęcia by były, a i ja tutaj jestem więc "straznik" Więc jak?[/QUOTE] Basiu :loveu::loveu::loveu:kurcze...niech Erka się wypowie w tej kwestii:p ( ja bym dała Tumlinkę...no ale niech zdecyduje Erka)
Basia1968 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 a Tumlinka mała jest? chyba raczej taka średnia nie? a pani przyjmie małego psiaka bez względu na płeć
andzia69 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Basia1968']a Tumlinka mała jest? chyba raczej taka średnia nie? a pani przyjmie małego psiaka bez względu na płeć[/QUOTE] Tumlinka jest drobną suczką...ale taką przed kolano... no i jest jeszcze ten psiaczek z pracy Erki, ten pogryziony, malutki... poczekajmy na nią;)
Basia1968 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Póxniej nie bęzie mnie na dogo, ale w razie wuuu erka ma do mnie numer
erka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='Basia1968']mam DT tutaj w Tarnobrzegu - tak jak pisałam 5 zł plus karma. Pani nie pracuje cały czas w domku, mieszka sama. Lubi psiaki - nie zdecydowała się a szczeniaczka:-( a na starszego niekłopotliwego psiaczka. No i co robimy? Mam na mysli Rózię. Ona malizna taka. Dowóz byłby bo Beatka, która juz była u Erki by ja tutaj do Tarnobrzegu przywiozła. Pani ma dostęp do neta więc i zdjęcia by były, a i ja tutaj jestem więc "straznik" Więc jak?[/QUOTE] Basiu, oczywiście skorzystamy:loveu:. Tylko co do Rózi, to zobaczymy jutro, bo mam dostac odpowiedź , czy ktoś sie na nią decyduje. A jeżeli nie Rózia, to może Kajtuś:roll:. To też malutki i bardzo miły psiaczek:p. A Rózia taka całkiem malutka to nie jest:razz:.
erka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Tumlinka tez nie jest duża bardzo, tylko,że ją trzeba będzie sterylizowac, jak już dojdzie do siebie.
Basia1968 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 to niech będzie Kajtus - malutki ma być psiaczek w każdym bądź razie. Czekam na odpowiedź jak juz podejmiecie decyzje. :loveu:
erka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Basiu, tylko,że Kajtuś nie tknie suchej karmy:cool3:, czy ta pani mogłaby mu gotować?
Basia1968 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 no myślę, że z tym nie będzie problemu. Powiem tak chciałabym żeby Pani "przystosowała" sie do roli DT. Myślę, że gotowanie to nie żaden problem. A chciałabym też żeby przekonała sie, że Dt to naprawde cudowna rzecz i byc może podejmiemy współpracę na długo długo. :eviltong: Wysłałam dane o Kajtusiu i zdjęcia i zapytanie o mozliwośc gotowania dla psiaka.
erka Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 To miejmy nadzieję, że pani się zgodzi. Tylko, jak wtedy by wyglądały koszty, skoro nie możemy dać suchej karmy:roll:? Pytając o Allegro miałam na mysli Barego, a nie Barda, bo wiem,że na niego już sa chętni:p. A adopcja Barego mega pilna!
ewab Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Wklejam zdjęcia Kory – suni, o której pisałam wczoraj. Została znaleziona w rejonie Castoramy, biegała przerażona wśród samochodów na ulicy. Jest niewielka, teraz waży 10 kg, z tego co najmniej kg to dzieciaki. Pewnie ze względu na swój stan została wyrzucona koło schroniska i usiłowała wrócić „do miasta”. Niestety ciąża jest bardzo zaawansowana, co widać na jednym ze zdjęć, więc sterylka aborcyjna odpada. Póki co ma miejsce w kojcu z budą. Przed porodem (za jakieś 2 tyg.) będzie przeniesiona do pomieszczenia. Chyba lepszych warunków nie da się zorganizować, no bo kto da tymczas dla szczennej suki:placz:. Gdyby jednak stał się cud, to namiary na mnie [email protected], tel. 600 047392.[/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]prawy profil:[/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]lewy profil:[/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]z rezydentem Pikusiem (i z kotem):[/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]no i suciory już gotowe do karmienia:[/FONT] [FONT=Verdana][/FONT]
Basia1968 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 A oto odpowiedź Pani / przyszłego DT - myślę, że wszystko wyjasnia i oczywiście ja jestem jak najbardziej za :loveu::loveu: [B]Wszystko dokładnie rozumiem i wiem ze ludzie bywaja okrutni,zwlaszcza dla zwierzat dlatego uwazam ze powinno istniec cos takiego jak policja dla zwierząt,slyszalam ze miala powstac w Polsce ale niewiem na jakim teraz jest to etapie.W takim razie Kajtusia wezmę bez zapoznawania sie z nim skoro przyjedzie az z Kielc i jeśli nie ma innego pieska potrzebującego w blizszej okolicy,może takiego,któremu bardziej zimno i ma np mniej futerka.Mysle ze 5 zł dziennie w zupełności wystarczy,wzięłabym go nieodpłatnie ale jak pisałam niestety jestem bez pracy a to ze dysponuje wolnym czasem i milosc do zwierzakow skloniły mnie do tego aby któremus pomóc.Pozdrawiam serdecznie i czekam na wiadomość. [/B]A teraz wiadomość z ostatniej chwili: Beatka będzie w Kielcach w poniedziałek i odebrałaby Kajtusia od Ciebie Erko. Co Wy na to?
erka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Basiu oczywiście, jak najbardziej:loveu:, Chyba,że do poniedziałku znajdzie sie jakaś bida straszna bez schronienia, to wtedy zobaczymy.
Basia1968 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 czyli ja Beatke umawiam z Tobą Erko i biedaczysko jakies przyjedzie - mam nadzieje, że jednak nie będzie innej biedy - kurde - a dodatkowo Pani będzie szukała domeczku tez na własna rękę. A i jeszcze jdno - to ja moge Pani dać 100 zł za Kajtusia - tzn. te 100 zł co miałam przesłac na Górkę - bo tyle wyjdzie do końca miesiąca. I mniejszy koszt / 5 zł przelew :evil_lol:/ jak uważasz Erko? czy przelac na Górke a TY przelejesz na Kajtusia?
erka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Ewab, to nie ta sunia, o której ktos wczesniej dawał znać. Tamta była też ciężarna, ale kremowa długowłosa, tez leciała środkiem pasa zieleni w okolicach Castoramy, pewnie też wyrzucona pod schronem. Jogi, która jest wetem pisała na którymś z wątków ,że ona w takich sytuacjach woli robić sterylkę aborcyjną, niż dopuszczać do urodzenia szczeniaków. Przedłuża to czas, kiedu sunia może isć do adopcji o kilka miesięcy. A w sytuacji, kiedy jest tyle szczeniaków,których urodzeniu nie dało sie zapobiec sterylka aborcyjna jest jedynym wyjściem. Dzisiaj pod drzwi mojego zakładu podrzucono pudło ze szczeniakami, podobno bardzo ładne:mad:. Niestety od razu zadzwonili do schronu i kiedy przyszłam do pracy juz ich nie było. Humanitarniej by było od razu uspić te szczeniaczki niż skazywać je na śmierć w cierpieniach :angryy:.
erka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Oczywiście Basiu, po co kasa ma krążyć bez potrzeby;).
andzia69 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 dzisiaj Justysiek wkleiła na moim bullowatym wątku:-( za starachowiacami, jest jescze suka, ok 2 - 3 lat, ast albo pit:oops: nie rozrozniam, [URL="http://img688.imageshack.us/i/ast.jpg/"][IMG]http://img688.imageshack.us/img688/8186/ast.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img39.imageshack.us/i/ast1.jpg/"][IMG]http://img39.imageshack.us/img39/3267/ast1.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img200.imageshack.us/i/ast2.jpg/"][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/8216/ast2.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img686.imageshack.us/i/ast3.jpg/"][IMG]http://img686.imageshack.us/img686/3838/ast3.jpg[/IMG][/URL] miejscowosc nazywa sie Kuczow
eliza_sk Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Zrobiłam nowe allegra: Bary, Lusia, Morka, Gaja, Orfinka, Malutka, Tumlinki - x 3 województwa.
erka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Dzięki Eliza_sk:loveu:, te psiaki sa najpilniejsze. Może tym razem sie uda:p.
malagos Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Nikt sie nie kontaktował ze mną, nie wiem, czy ta sunia ze stawów do mnie jedzie? Jo37 pisała o piatku, o dowiezieniu - nic nie ustaliłysmy :cool1: Mam miejsce, choć wczoraj przygarnełam tę maleńką bezdomniaczkę z naszej wsi, druga tez sie zmiesci. U nas dzis dwa małe łaciate pieski biegają, widac, znów wyrzucone :placz: Nie poradzę na to wszystko... Czekam na wiadomość. Dziś musze wyłączyć tel. bo jadę na zebranie (na wsi, gdzie nie ma zasiegu), ale ok. 21 włączę. 692 781 745.
andzia69 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Malagos - tak, mala jedzie do ciebie:loveu: Erka się z tobą skontaktuje - dogrywała transport;) wczoraj w wyborczej było ogłoszenie o adopcji oneczki od EwyB - ciekawa jestem kiedy była prośba o ogłaszanie jej...
erka Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Już wszystko ustalone, Stawka, bo tak nazwała ją malagos:lol:, jutro jedzie:multi: . Do Warszawy zawozi ją pan, który ja karmił na tej wsi, a z Wa-wy do malagos zawiezie ją PatiC:lol:. Transport z Wa-wy do malagos zrefunduje Jo37, za co bardzo dziękujemy:loveu:. No i oczywiście dziękujemy serdecznie malagos za to,że zgodziła się wziąć naszą malutką:iloveyou:.
malagos Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 To jutro czekam z obiadem na nową lokatorkę :cool3: Załozę jej watek i ruszmy z akcją zbierania funduszy na steryklizację, jak rozumiem?
andzia69 Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 malagos napisał(a): i ruszmy z akcją zbierania funduszy na steryklizację, jak rozumiem? się rozumie;) - a wiele u ciebie chcą za sterylkę?
Recommended Posts