andzia69 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Od-Nowa napisał(a):no to mam wieści od zapłakanej Ewelinki i Elwiry.... Birma i Górka razem trafiły w nowe miejsce. Przy jakimś ośrodku harcerskim. Będzie to ich nowy dom. Więcej napisze Ewelinka jak wróci i się pozbiera. hmmm z jednej strony się cieszę.....ale z drugiej strony jakoś tak nie mam przekonania.....no ale cóż - może to i dobre miejsce dla suniek... w sumie to wyboru nie było żadnego jeśli chodzi o domki...
Od-Nowa Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 niestety nie było :-( a przecież Birma to pies - diament. nie dano jej szansy :placz: Ewelinka opowie więcej co to za miejsce. Najważniejsze,że Górka poszła z Birmą. Dla niej to jedyna szansa była...
kika22 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Od-Nowa napisał(a): a przecież Birma to pies - diament... Ja sie pocieszam tym, ze sa tam dzieci, które Birma kocha:loveu: Inaczej człowiek, by zwariował:angryy: Rozum podpowiada tak, a serce krzyczy NIE:-(:-(:-(
Linssi Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 dzieci, harcerze...moze beda zabierac Birme na dlugie spacery ze soba?
andzia69 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 dzisiaj Misia musi opuścić hotelik na 3 dni....do hoteliku trafiła 8-letnia sunia boksia i Misia, która czuje się jak u siebie nie akcetuje drugiej suni:shake:
ewelinka_m Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 no to jestem...dopiero co do domu wróciłam. Górka w samochodzie tak samo jak jechała do weta na sterylke wpadła w szał :cool3: latała jak opętana...Birmusia się położyła i tylko patrzyła co ta wariatka wyrabia. Najważniejsze, że sunie są razem, Górka bardzo przy Birmie sie otwierała i nabierała odwagi. Obawiam się, że gdyby nie to miejsce Górka by baaaardzo długo czekała na swoje miejsce :-( Birmą wszyscy byli zachwyceni, sunie mieszkają w sporych kojcach z ocieplanymi budami,a obok mają ogromny plac do biegania. Ludzie, którzy się nimi będą opiekować mają b.dobre podejście do zwierząt i niejednokrotnie się zwierzakami opiekowali o różnych charakterach. No i są dzieciaki, a Birma tak uwielbia ludzi i dzieci ... Nie są to może jakieś super warunki nie ma pozłacanych klatek, ani łóżek z baldachimem dla suń :eviltong: ale będą tam kochane i będą miały należytą opiekę. A co najważniejsze to w każdej chwili możemy przyjechać i zobaczyć psiaki :-( ahh tak bardzo bym chciała się cieszyć, ale jest mi tak cholernie smutno, Birma jest psem wyjątkowym i chciałoby się dla niej jak najlepiej... ale żadnych innych perspektyw nie było, żadnego telefonu zapowiadającego lepsze miejsce...
betel Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 O Górce wieści bardzo dobre o Birmie dobre , ale co z Misią , gdzie ona się podzieje????
andzia69 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 betel napisał(a):O Górce wieści bardzo dobre o Birmie dobre , ale co z Misią , gdzie ona się podzieje???? na razie zabrała ją p. prezez toz-u...Misia już nie wróci do hoteliku....tak jakos wyszło:-( i to nie kwestia finansów, bo hotelik opłaciłam do dzisiaj...tylko tego, ze chyba hotelik woli brać psiaki panskie niż bez-....
ewab Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 andzia69 napisał(a):chyba hotelik woli brać psiaki panskie niż bez-.... hmmm... bez komentarza. Andzia a nie wiesz, gdzie Misia będzie???
DuDziaczek Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Tigra - Spora, ponad kolano 7 miesięczna sunia, ktora blakala się po Czarnowie. W przeszłości ktos musiał ją skrzywdzic poniewaz w jednej tylnej łapce brakuje jej jednego paluszka, przez co sunia od czasu do czasu nie staje na łapke, jednak nie sprawia jej to bolu, a ni nie ogranicza ruchow. Ma śliczną, zadbaną, błyszczącą sierść i piękne bielutkie ząbki. Co do charakteru to taka przytulaśna ciapka. Tylko mi chciala byc miziana i lizać wszystko co się da ;) Do psiakow bardzo uległa, skora do zabawy. Dzieciom pozwala na naprawde dużo i czuje sie w ich towarzystwie komfortowo. Już po zabiegu sterylizacji (25.02.2009r.). I chociaz ma śliczną bujną sierść raczej szukamy dla niej domu, gdzie bedzie mogla przebywac w mieszkaniu, ponieważ na tymczasie gdzie jest przeskoczyla przez ogrodzenie i nie wiadomo czy po powrocie nie bedzietego probowala kolejny raz. W domu nie brudzi, nie niszczy, zostaje sama bez problmow, widać że wcześniej przebywala w mieszkaniu, a nie na podworku w budzie. U mnie jest od środy do jutra i wraca na tymczas na podworko. Fotki:
DuDziaczek Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Mag.do proszę wstaw Tigre do pierwszego postu.
andzia69 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 ewab napisał(a):hmmm... bez komentarza. Andzia a nie wiesz, gdzie Misia będzie??? nie wiem...ja już nic nie wiem i nic nie rozumiem:-(
mag.da Posted February 28, 2009 Author Posted February 28, 2009 DuDziaczek, a jakie namiary na Tigrę?
kika22 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Ja sobie podrzuce:diabloti: Bo dzis jakas mala ogladalnosc:eviltong:
betel Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 To ja pójdę w Twoje ślady - widocznie sobota wszystkich rozleniwiła;)
betel Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Mag.da czy mozliwe byłoby wstawienie obok naszych w pierwszym watku psiaków ze Starachowic takich jak : Majaa , ma nasze dwa , więc może pomóżmy sobie wzajemnie , bo na tamte wątki zagląda jeszcze mniej osób niż do nas , a tak może i tu i tam coś się ruszy. To tylko taka moja nieśmiała propozycja:oops:
DuDziaczek Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 mag.do namiary : 601990225 - Małgosia Morgas. A e-mail może być do mnie [email protected]
mrs.ka Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 [quote name='betel']Mag.da czy mozliwe byłoby wstawienie obok naszych w pierwszym watku psiaków ze Starachowic takich jak : Majaa , ma nasze dwa , więc może pomóżmy sobie wzajemnie , bo na tamte wątki zagląda jeszcze mniej osób niż do nas , a tak może i tu i tam coś się ruszy. To tylko taka moja nieśmiała propozycja:oops: ja też nieśmiało się pod tym podpisuję,chociaż te kilka psiaków
betel Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Pozdrawiam i podnoszę z nadzieją na lepsze jutro:cool3:
andzia69 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 ja myślę...że ponieważ znowu ten wątek jest monstrualnie wielki (to już chyba 3...) to moze założyć nowy kielecko-starachowicki watek....niedługo zostaną chyba tylko starachowickie piesy skoro nikt już nie przyjmie naszych kieleckich bezdomniaków będą sobie musiały radzic na ulicy... Elwira jak wyda Axelka nie weźmie nic... od p. Ani trzeba na szybko wydać Reksa i Monę bo niedługo działkowicze wylezą na działki... i zostanie u p. Ani jeszcze Tola i Hurcia z "naszych" psiaków... Misia...nie wiem co będzie z nia dalej - na razie jest u p. prezes TOZu..nie wiem jak długo... i nasze kieleckie tymczasy i hotelowicze - czyli Bercia, Dinguś, Rudka i Lenka i koniec (chyba, ze coś pominęłam)
betel Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Można i tak zrobić. Wątków się narobiło bardzo duzo, a mało kto do nich zagląda , więc warto byłoby jakoś ogarnąć wszystko w jednym
ewelinka_m Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 A ja myślę, że zakładanie kolejnego wątku kieleckiego jest bezsensu, psów mamy coraz mniej, nie ma ich gdzie trzymać więc raczej liczba psiaków powiększac się nie będzie. dlatego i na nowym wątku będzie z dnia na dzień coraz mniej wpisów....bo i o czym będziemy pisać? na dogo raczej też nikt naszych psiaków nie wypatrzy bo mało kto z szukających psa do adopcji zna tą stronę, dlatego myślę, że trzeba przedewszystkim ogłaszać! a co do ilości osób które zaglądają... tak nie jest, że nikt nie zagląda, bo wiem, że są obserwatorzy ale nie zawsze piszą, tylko czytają, również tak robię, bo nie zawsze mam co napisać, a pisać 'hop do góry' za każdym razem też mija się z celem... wątek robi się nie czytelny
betel Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Ewelinko , w pewnym stopniu masz rację , ale jak nikt sie nie odzywa , to wątek "umierą śmiercia naturalną" , na pewno jest to sztuczne podtrzymywanie jego "aktualności" ale zwsze jest nadzieja, że może ktoś dołączy. Ostatnio wiele osób w ogóle odcięło sie od " bidulowych watków". Może warto byłoby znowu , tak jak kiedyś podzielić się praca przy ogłaszaniu, wtedy każdy zagladąjacy miałby o czym pisać i robiłby coś pożytecznego. Przyznaję , że osobiście skoncentrowałam się w zasadzie wyłącznie na allegro, ale kilka portali mogłabym pociągnąć- nie tak dużo jak kiedyś , bo niestety czas mi nie pozwala , ale jakieś 4 na pewno.
Recommended Posts