erka Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Domek ma też Tycia:multi:. Dom z ogrodem w Kielcach u miłosników psów, dwie sunie do towarzystwa. Możecie juz ją zdjąć z ogłoszeń . Jutro będzie sterylizowana Daleszka. Musze też umówić sterylki dla jeszcze dwóch suczek z Herbów, które są prawdopodobnie pokryte. Potrzebny będzie dla nich transport i miejsce chociaż na dwa dni po sterylce. Czy ktos mógłby przechować sunie po zabiegu dwa dni?
Linssi Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 A ja mialam pytac co zrobilyscie z Tycka bo bylam dzis u pani Ani i Tyci ani widu ani slychu... az sie cieplutko na sercy robi kiedy czyta sie takie rzeczy :loveu: Erka, sypiesz dzis dobrymi wiadomosciami jak z rekawa :lol: Nie wiem kurcze co z tymi suniami z Herbow zrobic....Bede myslec intensywnie... moze cos wymysle :shake:
kika22 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='erka']Domek ma też Tycia:multi:. Dom z ogrodem w Kielcach u miłosników psów, dwie sunie do towarzystwa.[/quote] Super:loveu: Juz ja zdejmuje z ogłoszeń;)
Rudzielec Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='ewelinka_m']cudowne są to zdjęcia :loveu: a ja co prawda jak zwykle pokażę moją Pixunię kochaną :loveu: tak było kiedyś: [IMG]http://img409.imageshack.us/img409/4426/obraz031cg5.jpg[/IMG] [IMG]http://img92.imageshack.us/img92/4863/obraz034sg5.jpg[/IMG] [/quote] Ewelinko, czy to jest sunieczka, która była w Jędrzejowie? Bo to zdjęcie wydaje mi się znajome i coś mi się wydaje, że Myszunia moja to siostrzyczka Twojej Pixuni.:lol:
erka Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Rudzielec, Twoja Myszka jest podobna do wielu psaików,a najbardziej wydaje mi sie do mojej Gabi:razz:. Już nie pamietam skąd była Pixie,ewelinka_m pewnie wie. Przypominam,że bardzo dużo naszych psiaków jeszcze czeka na domy: Tasza, Hurcia, Birma, Daleszka, Górka/szczeniaczka z Czerwonej Góry/, Bera, Lena, Dingo, Rudka, Tola, w innych DT Filipek, Tobi, Dolar, Pola, sunia bez łapki + 2 szczeniaki. Z Marzysza wczoraj dzwowniła do mnie pani, która wzięła na DT dwa psiaki z lasu , w tragicznym stanie, maksymalnie wychudzone, prawie bez sierści. Bardzo prosi nas o pomoc, bo ma jeszcze całe stado przygarnietych psów i nie da rady z karmieniem i leczeniem, obiecałam jej pomóc. Przysle zdjęcia psiaków, trzeba tez im szukać domów. W Sitkówce błąka sie malutka terierkowata sunieczka zupełnie bez schronienia, tylko dokarmiana przez pania Kazię. Koło mojej pracy widzę od kilku dni suczkę taką szorstkowłosa terierkowatą, z obróżką, z pewnością wurzucona, bo tu w pobliżu nie ma domów, a jest schron i blisko las. Dzisiaj do suczki dołączył biały , niski piesek. Suczka trzy dni temu nie chciała do mnie podejść, ale dzisiaj widocznie już wygłodniała podeszła do jedzenia dało by sie ja złapać, tylko co z nia zrobić? Niestety nie mam aparatu dzisiaj przy sobie.
Od-Nowa Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 kolejne zgłoszenia a domów jak na lekarstwo :roll:
ewelinka_m Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 ojejciu ale mnie te wieści Morkowate ucieszyły :multi: no i Tyciuś :loveu: A Pixie, nie była z jędrzejowa, została znaleziona razem z bodajże 3 czy 4 rodzeństwa w Borkowie pod kielcami.
iza_szumielewicz Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Mam stały kontakt z właścicielką Mory (pracujemy w jednej firmie:lol:). Wszystko ok. Ona jest w suni zakochana. Dziś wpłaciłam 200 PLN na AFN z dopiskiem DAROWIZNA - PSY Z KIELC. Na pewno kasa Wam się przyda.
Saphira Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Betel ! Może zrób taki fajny plakat dla tej suni molosowatej. Myślę, że jej sie moze szybko poszczęścić byle tylko miała reklamę.
erka Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [COLOR=green][B]Izo dziękujemy bardzo za wpłatę:iloveyou:.[/B][/COLOR] [B][COLOR=#008000][/COLOR][/B] [B][COLOR=teal]Niezmiernie się cieszymy z domku Mory:multi::loveu:![/COLOR][/B]
Rudzia-Bianca Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='iza_szumielewicz']Ona jest w suni zakochana. .[/quote] I to jest najważniejsze :loveu::loveu::loveu::multi:
Rudzia-Bianca Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Co ze spanielkiem ? Gdzie w końcu jest u tego myśliwego ? Jakoś mi umknęło :(
erka Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 RB, to Ty rzeczywiście nie w temacie:cool3:. Po spanielka przyjeżdża jutro pani z Płocka:lol:. Dzisiaj zostaly wykastrowane następne dwa samce z Herbów , czyli już wszystkie:lol:. Będę musiała uregulować u weta za 4 kastracje, odpchlenie i odrobaczenie stada, leki na nużycę, trzeba je będzie jeszcze powtórzyć po miesiącu. Trzeba jeszcze koniecznie wysterylizowac dwie suczki, które wczesniej były pokryte, na szczęście na to jeszcze mam talon. Pytałam juz wcześniej, czy ktos mógłby przechować sunię chociaż dwa dni po zabiegu? To bardzo pilne, bo później będzie za późno na sterylkę.
kika22 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Bardzo się ciesze z wieści o spanielku:loveu: Heniek pojedzie juz do DS.
Linssi Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 heh... z tymi tymczasami to problem nie lada...:shake: DOMKI TYMCZASOWE ZGLOSCIE SIE!!!
DuDziaczek Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Obawiam sie ze w najblizszym czasie odpadam :shake::-(
betel Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='Saphira']Betel ! Może zrób taki fajny plakat dla tej suni molosowatej. Myślę, że jej sie moze szybko poszczęścić byle tylko miała reklamę.[/quote] Nie ma sprawy , tylko czy ona się znalazła???? Terzba byłoby wiedzieć na pewno, że jest w konkretnym miejscu i podać do kogoś kontakt. Z tego co wiem, na nią byli chętni tylko sunia zniknęła. Ale jeśli potrzeba, to oczywiscie zrobię. :lol:
mag.da Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 Betel, sunia jest już w DT, a co więcej kroi się DS, ale jeszcze nic pewnego :lol: Na jej wątku można poczytać: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/sunia-molosowato-astowata-koczuje-w-lesie-w-ok-jaskini-raj-co-z-nia-bedzie-122731/"]http://www.dogomania.pl/forum/f28/su...bedzie-122731/[/URL]
betel Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 W takim razie w wolnej chwili spróbuję jej zrobić plakat:lol: i trzymam kciuki za ten "krojący się domek"
Saphira Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Betel ! Wstrzymaj sie bo ona chyba ma ten domek. W razie czego szkoda pracy.
erka Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Naprawde nie wiem, co robić z ta sterylizacją 2 suń na Herbach. Boje się je dać prosto po zabiegu do tej kobiety, nie wiem, czy ona sobie poradzi, gdyby coś się działo. A czasu juz nie ma:shake:. Kto by wziął sunię po zabiegu na 2 dni??
Linssi Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 heh... to chyba najglupszy pomysl jaki moge rzucic, ale moze...do pani Ani wziac jedna sunieczke na te 2 dni? W weekend wiecej osob moze pomoc u p. Ani a sunia i tak nie bedzie zbytnio aktywna...
andzia69 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 [quote name='Linssi']heh... to chyba najglupszy pomysl jaki moge rzucic, ale moze...do pani Ani wziac jedna sunieczke na te 2 dni? W weekend wiecej osob moze pomoc u p. Ani a sunia i tak nie bedzie zbytnio aktywna...[/quote] ale to są 2 sunie, któ[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#000000][/COLOR][/SIZE][/FONT]re mają mieć zabieg
Linssi Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 wiem wiem, ze maja miec zabieg... dwoch to nie da rady do p.Ani...ale moze chociaz jedna po zabiegu moznaby umiescic tam? Czemu tych tymczasow tak niewiele? dżizas...
Recommended Posts