Margo05 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Jak to możliwe, że w państwie prawa, jakim jakoby jesteśmy, dochodzi do takich sytuacji? Mam nadzieję, że coś się uda. Quote
Isadora7 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 [quote name='Margo05']Jak to możliwe, że [B][SIZE=5]w państwie prawa[/SIZE][/B], jakim jakoby jesteśmy, dochodzi do takich sytuacji? Mam nadzieję, że coś się uda.[/quote] [FONT=Arial Black][SIZE=4]buahahahahaha[/SIZE][/FONT] :mdleje::mdleje::mdleje: Quote
Cekinka13* Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Może napiszę coś więcej o tej pseudohodowli. Jak przechodzę koło tamtej pseudo, to już kilka km przed ich podwórkiem słychać szczekanie psów! Podejżewam, że mają ich tam ze 100! Na podwórku mają dwie wielkie stodoły i kilka kojcy (takie to małe, że trudno to nazywać kojcami) gdzie trzymają psy. Słyszałam, że osobą przyjeżdżającym po szczeniaka nie pozwalają zobaczyć warunków, w których żyją dorosłe psy - mówią, że "inne szczeniaki przechądza kwarantannę i nie mogą narażać ich zdrowia". Myślę, że psy żyją tam we własnych odchodach, bez wody, jedzenia, jak w typowej pseudohodowli. Na wielku forach czytałam "mój szczeniak z hodowli "Amru" zdechł na parwo!", "moja suczka była strasznie zapchlona i umarła na groźnego wirusa!", "Misiek zdechł na nosówkę!" itp. Komentarz do aukcji na allegro: "Piesek okazal sie niestety bardzo zarobaczony i po dwoch dniach pobytu u nas rozwinal mu sie grozny wirus, z ktorym nie wygral. Pieniazki za psa zostaly mi zwrocone, takze sprawa zostala jakos zalatwiona. Wiecej nie mam co dodawac. Smutna transakc" !!! odpowiedź: "Niestety takie sytuacje przy zwierzętach zdarzają się jest mi bardzo przykro , zwróciłem całą kwote jaką ta pani zapłaciła za pieska i wielokrotnie przeprosiłem ale widać to za mało dla tej pani a nic więcej nie mogę zrobić . " !!!! Mają pekińczyki, amstaffy, bullki, rotki, goldeny, labradory, pudle, owczarki niemieckie, westy, beagle, setery, collie, boksery, bernardyny, spaniele, cavaliery itp. (wywnioskowałam z ich ogłoszeń w necie). Ponadto często zdarzają im się mieszanki! Słyszałam, że do kupionego szczeniaka dają gratis kota! Chodziłam do klasy z dzieckiem tych kolesi! Następne pokolenie sadystów! Podobno zgłaszane to było do różnych organizacji, niestety nic się nie ruszyło, ci kretyni nadal kręca biznes. [B]Proszę, zgłaszajcie to gdzie się da!!! Te zwierzęta cholernie cierpią, służą jako maszynki do rodzenia i zarabiania kasy!!![/B] A najbliższych dniach zgłoszę ich do urzędu skarbowego za nieopodatkowany dochód, ale to wciąż mało! Quote
Cekinka13* Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Ich aukcje: [URL="http://aukcja.onet.pl/show_user_auctions.php?uid=3938663"]http://aukcja.onet.pl/show_user_auct...hp?uid=3938663[/URL] Quote
oktawia6 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 te sk..wysyny działają już od 1982 roku!:angryy: czyli 26 lat! mają 15 ras-to jest masówka-:angryy: nikt nie ma prawa wejśc zobaczyc jak żyją psy....to znany text:angryy: Quote
kaja555 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Niby wszystkie szczeniaki "po rodowodowych" rodzicach. Ale dla tych maluchów to już nie mają rodowodów. A ciekawe czy sa w stanie pokazać rodowody rodziców! Pewnie to też ściema! Quote
gajesia1985 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 napisalam im wiadomosc, czemu szczeniaki nie maja rodowodow, skoro rodzice maja. odpisali ze rodzice nie jezdzili na wystawy. Quote
kaja555 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 A co wystawy mają do rodowodów? Sory ale nie kumam :oops: Albo ja jestem przygłupia albo ci z pseudohodowli... Quote
lothia Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 żeby maluchy mogły miec metryczkę[na podstawie której robi się rodowód]rodzice musza mieć uprawnienia hodowlane[sam rodowód nie wystarcz],do ich otrzymania jest potrzebna odpowiednia ilośc ocen dosk. lub b.dobrych[zależy od płci zwierzaka] zdobytych na wystawach[dodatkowo niektóre rasy musza mieć badania,szkolenia] Quote
kaja555 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Czyli z tego wynika, że rodzice nie mają uprawnień hodowlanych! Więc nie moga służych do rozmnażania. A swoja drogą, to ciekawe czy rodzice na pewno mają rodowody, może to tylko taka gadka.. Quote
lothia Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 problem w tym że u nas nie ma zakazu rozmnażania niehodowlanych psów,kundelków więc za samo rozmnażanie nic się nie zrobi Quote
kaja555 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Ale może przynajmniej za to, ze robią to dla zysku a podatków raczej nie płacą Quote
Ania W Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Wątek pseudohodowli w Halinowie już jest na dogo (tylko dopiero teraz okazało się, że są dwie, tzn. ja się dowiedziałam), chyba nawet w dóch miejscach. Napisały nawet na ni osoby, które z tamtego miejsca wzięły psy...tylko, że potem zamilkły, a żeby komukolwiek dobrać się do czegokolwiek t trzeba mieć papiery, potrzebne są zaświadczenia lekarskie,zdjęcia... Quote
Cekinka13* Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 [quote name='oktawia6']mają 15 ras[/quote] 15 ras? To na tej ich stronie pisze, że mają 15 ras. W rzeczywistości mają ich znacznie więcej- wywnioskowałam to po ich aukcjach na allegro. Quote
Cekinka13* Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 [quote name='kaja555']A swoja drogą, to ciekawe czy rodzice na pewno mają rodowody, może to tylko taka gadka..[/quote] Pisałam do nich z prośbą o skan rodowodów rodziców szczeniąt owczarka niemieckiego- nie odpisali. Quote
Cekinka13* Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 [quote name='Ania W']Wątek pseudohodowli w Halinowie już jest na dogo (tylko dopiero teraz okazało się, że są dwie, tzn. ja się dowiedziałam), chyba nawet w dóch miejscach. Napisały nawet na ni osoby, które z tamtego miejsca wzięły psy...tylko, że potem zamilkły, a żeby komukolwiek dobrać się do czegokolwiek t trzeba mieć papiery, potrzebne są zaświadczenia lekarskie,zdjęcia...[/quote] Ania! Napisz proszę do tych osób PW z prośbą o wpadnięcie do tego wątku! Quote
Ania W Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Cekinko ja nie wiedzę sensu , żeby oni wpadali na ten wątek bo to nie ten dział i nie ten temat. Poza tym ty się wypowiadałaś na wątku handlarza z Halinowa więc jeżeli chcesz ewentualnie możesz dać im namiary na ten wątek ;) Ale ja przeniosłabym dyskusję jednak tam... No i znam jeszcze kilka osób zainteresowanych sprawą, które próbowały skontaktować się z kupującymi psy z tego miejsca poprzez allegro i które miały problemy potem z psami i...nic. Ludzie nie widzą potrzeby zwalczania patologii. Quote
Cekinka13* Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Myślę, że jeżeli zaczeliśmy tu temat o likwidacji pseudohodowli, to skończmy go tu (oczywiście z pożądanym rezultatem!). Wieczorkiem poproszę moderatora o przeniesienie wątku do prawidłowego działu, zmienię tytuł i zaproszę 'poszkodowanych przez Halinowską pseudohodowlę' na wątek. Quote
Ania W Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 To warto w takim razie połączyć dwa wątki bo właściwie temat jej likwidacji po raz pierwszy padł na tamtym wątku i pojawiło się tam też kilka ważnych informacji na temat czego ewentualnie należałoby się "chwycić" no i tych mniej optymistycznych- co nie do tej pory było zrobione i nie zadziałało... Nie wiem tylko, czy połączenie jest możliwe. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76648[/URL] Quote
oktawia6 Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 [quote name='Ania W'] Cekinko ja nie wiedzę sensu , żeby oni wpadali na ten wątek bo to nie ten dział i nie ten temat. Poza tym ty się wypowiadałaś na wątku handlarza z Halinowa więc jeżeli chcesz ewentualnie możesz dać im namiary na ten wątek ;) Ale ja przeniosłabym dyskusję jednak tam... [B] No i znam jeszcze kilka osób zainteresowanych sprawą, które próbowały skontaktować się z kupującymi psy z tego miejsca poprzez allegro i które miały problemy potem z psami i...nic. Ludzie nie widzą potrzeby zwalczania patologii.[/B] [/quote] to pięknie....HIWD w skrócie a ten burdel jest do zamknięcia Quote
Ania W Posted June 10, 2008 Posted June 10, 2008 [quote name='oktawia6']to pięknie....HIWD w skrócie a ten burdel jest do zamknięcia[/QUOTE] No i ok ale najpierw trzeba udowodnić nieprawidłowości a tego nie zrobi się obierając się na trzech postach z dogomani i komentarzu do aukcji allegro w stylu "piesek był chory ale już się czuje lepiej" czy "piesek zszedł ale dostałem pieniądze z powrotem" (nie sa to cytaty z konkretnych wypowiedzi). Potrzebne są konkretne dokumenty a tych brak. Quote
Cekinka13* Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 Wątki zostały połączone! Teraz bierzemy się pełną parą za pseudohodowlę! Quote
kaja555 Posted June 12, 2008 Posted June 12, 2008 A nie możan tam nasłać inspekcji TOZu czy innej organizacji? Quote
Recommended Posts