Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Margo05']Jak to możliwe, że [B][SIZE=5]w państwie prawa[/SIZE][/B], jakim jakoby jesteśmy, dochodzi do takich sytuacji? Mam nadzieję, że coś się uda.[/quote]

[FONT=Arial Black][SIZE=4]buahahahahaha[/SIZE][/FONT]
:mdleje::mdleje::mdleje:

Posted

Może napiszę coś więcej o tej pseudohodowli.

Jak przechodzę koło tamtej pseudo, to już kilka km przed ich podwórkiem słychać szczekanie psów! Podejżewam, że mają ich tam ze 100! Na podwórku mają dwie wielkie stodoły i kilka kojcy (takie to małe, że trudno to nazywać kojcami) gdzie trzymają psy. Słyszałam, że osobą przyjeżdżającym po szczeniaka nie pozwalają zobaczyć warunków, w których żyją dorosłe psy - mówią, że "inne szczeniaki przechądza kwarantannę i nie mogą narażać ich zdrowia". Myślę, że psy żyją tam we własnych odchodach, bez wody, jedzenia, jak w typowej pseudohodowli. Na wielku forach czytałam "mój szczeniak z hodowli "Amru" zdechł na parwo!", "moja suczka była strasznie zapchlona i umarła na groźnego wirusa!", "Misiek zdechł na nosówkę!" itp. Komentarz do aukcji na allegro:

"Piesek okazal sie niestety bardzo zarobaczony i po dwoch dniach pobytu u nas rozwinal mu sie grozny wirus, z ktorym nie wygral. Pieniazki za psa zostaly mi zwrocone, takze sprawa zostala jakos zalatwiona. Wiecej nie mam co dodawac. Smutna transakc" !!!

odpowiedź:
"Niestety takie sytuacje przy zwierzętach zdarzają się jest mi bardzo przykro , zwróciłem całą kwote jaką ta pani zapłaciła za pieska i wielokrotnie przeprosiłem ale widać to za mało dla tej pani a nic więcej nie mogę zrobić . " !!!!

Mają pekińczyki, amstaffy, bullki, rotki, goldeny, labradory, pudle, owczarki niemieckie, westy, beagle, setery, collie, boksery, bernardyny, spaniele, cavaliery itp. (wywnioskowałam z ich ogłoszeń w necie). Ponadto często zdarzają im się mieszanki! Słyszałam, że do kupionego szczeniaka dają gratis kota!

Chodziłam do klasy z dzieckiem tych kolesi! Następne pokolenie sadystów!

Podobno zgłaszane to było do różnych organizacji, niestety nic się nie ruszyło, ci kretyni nadal kręca biznes.

[B]Proszę, zgłaszajcie to gdzie się da!!! Te zwierzęta cholernie cierpią, służą jako maszynki do rodzenia i zarabiania kasy!!![/B]

A najbliższych dniach zgłoszę ich do urzędu skarbowego za nieopodatkowany dochód, ale to wciąż mało!

Posted

te sk..wysyny działają już od 1982 roku!:angryy: czyli 26 lat!
mają 15 ras-to jest masówka-:angryy:
nikt nie ma prawa wejśc zobaczyc jak żyją psy....to znany text:angryy:

Posted

Niby wszystkie szczeniaki "po rodowodowych" rodzicach. Ale dla tych maluchów to już nie mają rodowodów. A ciekawe czy sa w stanie pokazać rodowody rodziców! Pewnie to też ściema!

Posted

żeby maluchy mogły miec metryczkę[na podstawie której robi się rodowód]rodzice musza mieć uprawnienia hodowlane[sam rodowód nie wystarcz],do ich otrzymania jest potrzebna odpowiednia ilośc ocen dosk. lub b.dobrych[zależy od płci zwierzaka] zdobytych na wystawach[dodatkowo niektóre rasy musza mieć badania,szkolenia]

Posted

Czyli z tego wynika, że rodzice nie mają uprawnień hodowlanych! Więc nie moga służych do rozmnażania.

A swoja drogą, to ciekawe czy rodzice na pewno mają rodowody, może to tylko taka gadka..

Posted

Wątek pseudohodowli w Halinowie już jest na dogo (tylko dopiero teraz okazało się, że są dwie, tzn. ja się dowiedziałam), chyba nawet w dóch miejscach. Napisały nawet na ni osoby, które z tamtego miejsca wzięły psy...tylko, że potem zamilkły, a żeby komukolwiek dobrać się do czegokolwiek t trzeba mieć papiery, potrzebne są zaświadczenia lekarskie,zdjęcia...

Posted

[quote name='oktawia6']mają 15 ras[/quote]
15 ras? To na tej ich stronie pisze, że mają 15 ras. W rzeczywistości mają ich znacznie więcej- wywnioskowałam to po ich aukcjach na allegro.

Posted

[quote name='kaja555']A swoja drogą, to ciekawe czy rodzice na pewno mają rodowody, może to tylko taka gadka..[/quote]
Pisałam do nich z prośbą o skan rodowodów rodziców szczeniąt owczarka niemieckiego- nie odpisali.

Posted

[quote name='Ania W']Wątek pseudohodowli w Halinowie już jest na dogo (tylko dopiero teraz okazało się, że są dwie, tzn. ja się dowiedziałam), chyba nawet w dóch miejscach. Napisały nawet na ni osoby, które z tamtego miejsca wzięły psy...tylko, że potem zamilkły, a żeby komukolwiek dobrać się do czegokolwiek t trzeba mieć papiery, potrzebne są zaświadczenia lekarskie,zdjęcia...[/quote]
Ania! Napisz proszę do tych osób PW z prośbą o wpadnięcie do tego wątku!

Posted

Cekinko ja nie wiedzę sensu , żeby oni wpadali na ten wątek bo to nie ten dział i nie ten temat.
Poza tym ty się wypowiadałaś na wątku handlarza z Halinowa więc jeżeli chcesz ewentualnie możesz dać im namiary na ten wątek ;) Ale ja przeniosłabym dyskusję jednak tam...
No i znam jeszcze kilka osób zainteresowanych sprawą, które próbowały skontaktować się z kupującymi psy z tego miejsca poprzez allegro i które miały problemy potem z psami i...nic. Ludzie nie widzą potrzeby zwalczania patologii.

Posted

Myślę, że jeżeli zaczeliśmy tu temat o likwidacji pseudohodowli, to skończmy go tu (oczywiście z pożądanym rezultatem!). Wieczorkiem poproszę moderatora o przeniesienie wątku do prawidłowego działu, zmienię tytuł i zaproszę 'poszkodowanych przez Halinowską pseudohodowlę' na wątek.

Posted

To warto w takim razie połączyć dwa wątki bo właściwie temat jej likwidacji po raz pierwszy padł na tamtym wątku i pojawiło się tam też kilka ważnych informacji na temat czego ewentualnie należałoby się "chwycić" no i tych mniej optymistycznych- co nie do tej pory było zrobione i nie zadziałało...
Nie wiem tylko, czy połączenie jest możliwe.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76648[/URL]

Posted

[quote name='Ania W']
Cekinko ja nie wiedzę sensu , żeby oni wpadali na ten wątek bo to nie ten dział i nie ten temat.
Poza tym ty się wypowiadałaś na wątku handlarza z Halinowa więc jeżeli chcesz ewentualnie możesz dać im namiary na ten wątek ;) Ale ja przeniosłabym dyskusję jednak tam...
[B] No i znam jeszcze kilka osób zainteresowanych sprawą, które próbowały skontaktować się z kupującymi psy z tego miejsca poprzez allegro i które miały problemy potem z psami i...nic. Ludzie nie widzą potrzeby zwalczania patologii.[/B]
[/quote]
to pięknie....HIWD w skrócie

a ten burdel jest do zamknięcia

Posted

[quote name='oktawia6']to pięknie....HIWD w skrócie

a ten burdel jest do zamknięcia[/QUOTE]

No i ok ale najpierw trzeba udowodnić nieprawidłowości a tego nie zrobi się obierając się na trzech postach z dogomani i komentarzu do aukcji allegro w stylu "piesek był chory ale już się czuje lepiej" czy "piesek zszedł ale dostałem pieniądze z powrotem" (nie sa to cytaty z konkretnych wypowiedzi). Potrzebne są konkretne dokumenty a tych brak.