Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Qrcze, wszystkie psy sa zabezpieczone i beda dowodem w sprawie- choc niby zwierze nie jest rzecza- osoby ktore beda adoptowaly pieski musza wiedziec ze na razie beda ich tymczasowymi opiekunami, do zakonczenia sprawy i tzw.przepadku zwierzat, po ktorym stana sie ich prawdziwymi wlascicielami.Jesli Biedrzycka chciala sprzedac te psy to MASAKRA!!!!:angryy::angryy::angryy::angryy:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Weronia-p.Wanda moze umiescic je w Ruscu.
mam zapytanie ,a bedac u p.Biedrzyckiej nie otrzymuja psiaki jedzenia ,za co kupuje ta kobieta karme ?
mysle ,ze nalezaloby pozniej pomoc w adopcjach tych i innych pieskow i wspomoc o ile mozna w zakupie karmy.Pani Wanda b.dba o psiaki,i zawsze moze pomoc,ale my musimy takze jej pomoc.

Posted

[quote name='xxxx52']Ciagle mnie nurtuje ?
kto to jest ta osoba Biedrzycka ?
czemu TOZ w-warszawa ja toleruje,i nie przegoni gdzie pieprz rosnie?[/quote]
Ciekawa jestem, co Pan Grzegorz zrobiłby z kilkudziesięcioma wyniszczonymi, schorowanymi psami, gdyby TOZ "przegonił" Panią Biedrzycką na przykład miesiąc temu.

Emir (z całym szacunkiem) deklaruje opiekę dla dwóch...

Posted

[quote name='xxxx52']Weronia-p.Wanda moze umiescic je w Ruscu.
mam zapytanie ,a bedac u p.Biedrzyckiej nie otrzymuja psiaki jedzenia ,za co kupuje ta kobieta karme ?
mysle ,ze nalezaloby pozniej pomoc w adopcjach tych i innych pieskow i wspomoc o ile mozna w zakupie karmy.Pani Wanda b.dba o psiaki,i zawsze moze pomoc,ale my musimy takze jej pomoc.[/quote]

Pani Romo, ale czy P.Wanda [B]fizycznie[/B] jest w stanie opiekować się kolejnymi 10 psami, ponosić wydatki na odchowanie szczeniąt (jeśli to właśnie szczenięta z matką do niej przyjadą), opiekę nad karmiącą suką, późniejszą jej sterylizację, szczepienia maluchów i matki itp. ? Mam wrażenie, że wiele osób na Dogo nie wie, że ona [B]sama[/B] ma właściwie dwa schroniska na swojej głowie.

Posted

[quote name='MonikaP'] ? Mam wrażenie, że wiele osób na Dogo nie wie, że ona [B]sama[/B] ma właściwie dwa schroniska na swojej głowie.[/quote]

pisałam o tym dużo wcześniej na tym wątku i dlatego uważam,że trzeba tej pani pomóc.Jeżeli mamy zbierać na psy pieniądze, to trzeba przekazać środki na utrzymanie tych psow,które ewentualnie znajdą się u pani Wandy.U niej psy będą miały bardzo dobrze. I oczywiście pomóc w szukaniu domków.
Wiem,że ta praca głównie spadnie na osoby mieszkające w pobliżu Ruśca i Przyborówka,ale my internetowo i finansowo tez musimy pomóc.

Posted

[quote name='Poker']pisałam o tym dużo wcześniej na tym wątku i dlatego uważam,że trzeba tej pani pomóc.Jeżeli mamy zbierać na psy pieniądze, to trzeba przekazać środki na utrzymanie tych psow,które ewentualnie znajdą się u pani Wandy.U niej psy będą miały bardzo dobrze. I oczywiście pomóc w szukaniu domków.
Wiem,że ta praca głównie spadnie na osoby mieszkające w pobliżu Ruśca i Przyborówka,ale my internetowo i finansowo tez musimy pomóc.[/quote]

Poker, pieniądze to jedna sprawa, a fizyczna pomoc to druga... Obydwie formy pomocy są bardzo potrzebne...

Guest Elżbieta481
Posted

Mam pytanie:
czy to chodzi o p.Wandę Jużyk?
E

Posted

[quote name='MonikaP']Pani Romo, ale czy P.Wanda [B]fizycznie[/B] jest w stanie opiekować się kolejnymi 10 psami, ponosić wydatki na odchowanie szczeniąt (jeśli to właśnie szczenięta z matką do niej przyjadą), opiekę nad karmiącą suką, późniejszą jej sterylizację, szczepienia maluchów i matki itp. ? Mam wrażenie, że wiele osób na Dogo nie wie, że ona [B]sama[/B] ma właściwie dwa schroniska na swojej głowie.[/quote]

wydatki wydatkami... myślę, że jak się sprężymy, to pieniądze się znajdą, ale chodzi o to, że przy tych psach ktoś będzie musiał robić.
P.Wanda nie wyrabia przy takiej ilości zwierząt SAMA.
A nie jestem też pewna, czy będzie miejsce w Ruścu. Może przyda się zbudowanie nowych kojców...

Posted

[quote name='Poker']
Wiem,że ta praca głównie spadnie na osoby mieszkające w pobliżu Ruśca i Przyborówka,ale my internetowo i finansowo tez musimy pomóc.[/quote]

Poker, jakie osoby...???
Wolontariatu BRAK :(
Żadnej pomocy w Ruścu przede wszystkim..

Posted

[quote name='Tosia2']Mam pytanie-czy one mają stwierdzoną nużycę? Czy nie pozarażają innych psiaków?[/quote]

Nuzyca nie zaraża, swierzb i owszem .

Posted

Ponawiam pytanie, czy OTOZ Animals wie o sprawie ?
Czy ktoś może mi więcej info wysłać pw odnośnie osoby która ma zamiar przygarnąć te 10 psów? Ktoś kto ma stały kontakt.

Posted

[quote name='Fenris']Ponawiam pytanie, czy OTOZ Animals wie o sprawie
Czy ktoś może mi więcej info wysłać pw odnośnie osoby która ma zamiar przygarnąć te 10 psów? Ktoś kto ma stały kontakt.[/quote]

nie wiem czy wie OTOZ.
A o jakie informacje chodzi odnosnie Pani, ktora bierze 10 piesów???

Posted

Chodzi mi o info ile poza tym psami się ta pani opiekuje i jaka jej pomoc byłaby potrzebna. Na wakacje co roku mamy ekipę którą jeździmy na TARĘ pod wrockiem itd. Idzie skręcić taką ekipę i ewentualnie kilka kompetentych osób wysłać w namioty w okolice coby dopomóc, fizycznie. Byleby to ręce i nogi miało.

Skoro nie wiadomo czy wie OTOZ, to prosiłbym się skontaktować tym co prowadzą akcję. Nie zamierzam znów wyskakiwać prezesowej że gdzieśtam w polszcze źle się dzieje. Sami jej to powiedzcie że potrzebna pomoc, a nie odmówi. [url]www.otoz.pl[/url] - tam macie wszystko co trzeba.

Posted

z tego co wiem xxxx52 ma kontakt z panią Wandą.
Z pewnością taka pomoc sie przyda,bo ta kobieta nawet śpi na stojąco tak jest zarobiona.
Nie mówiąc o zdjęciach i opisach psów,żeby je przygotować do ogłoszeń do adopcji.

Posted

Dlatego pytam o konkretne info. Jak wygląda syt i czy pani Wanda życzyć sobie będzie taką pomoc, bo to się wiadomo wiąże choćby z tym jakie są warunki - wc, jakieś umyciesie itd.
Nie chce zapeszać, do żadnych Kątnych czy innych Biedrzyckich nie jedziemy. Dlatego pytam o info.
A z naszej str - zależnie jaka ekipa - to i nawet kilku chłopa będzie co to niejedną prace znają. Tylko musi być w okolicy pole namiotowe coby wieczorem mieć czas dla się, piwko itd, coby nikomu w paradę nie wchodzić.

Posted

Fenris-moim skromnym zdaniem kazda para rak ,to zbawienie dla psow w schroniskach p.Wandy.
Prosze bezposrednio porozmawiac ,stawic warunki itd,gdyz dzialam tzw.zaocznie i nie ma mnie cialem w tych schroniskach.
Numer telefonu moge podac na wp.
To co moge uczynic to tylko wczesniej powiadomic o takiej wspanialej ,nie do odrzucenia propozycji.
Uwazam ,ze prowadzicie super dzialanosc ,godna do nasladowania.
Gdybym wiedziala ze przyjedziecie i ja dotre rowniez ,gdyz mam dobry pomysl zeby troche pieniedzy na rzecz zwierzt zebrac.wspolnymi silami mozemy duzo zdzialac.Poza tym moge pare pieskow zaadoptowac.
Dzisiaj o godzinie 10 ,bede dzwonila do OTOZ

Posted

Rozmawialam z p.Wanda ,bardzo byla wzruszona taka propozycja i oczywiscie z otwartymi rekami przyjela by grupe chetnych do pomocy milosnikow zwierzat.Reszte prosze uzgodnijcie wspolnie.