andzia69 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 GB - zamknij to pomieszczenie gdzie jest łóżko - trudno! Niech siedzi w kuchni;) Quote
Alicja Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='andzia69']GB - zamknij to pomieszczenie gdzie jest łóżko - trudno! Niech siedzi w kuchni;) i za każdym razem jak włazi na wyżyny ...śruuu na ziemię :diabloti: Quote
GameBoy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='Alicja']i za każdym razem jak włazi na wyżyny ...śruuu na ziemię :diabloti: ona najbardziej lubi na balkonie, wyleguje sie tam, ale drze gebe jak wiejski Burek na kazdego to musze uwazac na nia :evil_lol: Quote
andzia69 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 to spróbuj tak...za każdym razem jak wchodzi na łóżko to rzuć w nią czymś lekkim ale szeleszczącym:diabloti: może podziała i przestanie włazić na łóżko! albo spryskaj łóżka czymś śmierdzącym:evil_lol: Quote
GameBoy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 andzia69 napisał(a):to spróbuj tak...za każdym razem jak wchodzi na łóżko to rzuć w nią czymś lekkim ale szeleszczącym:diabloti: może podziała i przestanie włazić na łóżko! albo spryskaj łóżka czymś śmierdzącym:evil_lol: jak widze i sie wydre "zlaz" to od razu zlazi - pojetna z niej bestia jest dalam jej pomielone kurze lapki, chodzi i pierdzi na glos :evil_lol: Quote
Alicja Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='andzia69']to spróbuj tak...za każdym razem jak wchodzi na łóżko to rzuć w nią czymś lekkim ale szeleszczącym:diabloti: może podziała i przestanie włazić na łóżko! albo spryskaj łóżka czymś śmierdzącym:evil_lol: kurcze ....wiem że działa że psy nie podgryzają przedmiotów ....czy zapachowo też :hmmmm: ale powinno ....CITRO KAPKY z Czech ...po polskiemu Citro sept ....pryska się tym .....a wogóle to środek uodparniający , odkażający itp :evil_lol::evil_lol: Quote
GameBoy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 a gdzie toto kupic? zanim pirania mi dom posieka? Quote
Alicja Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='GameBoy']a gdzie toto kupic? zanim pirania mi dom posieka? w Aptece ;) http://www.citrosept.pl/ Quote
GameBoy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 ok, dzieki, dowiem sie co i jak :eviltong: Iga strasznie lgnie do mojej suki, najbardziej chce sie do brzucha tulic ale nietety Hexa jej nie pozwala aaaaaaa weta powiedziala, ze wg niej Iga ma max 3 mce Quote
clockwork Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='Alicja']kurcze ....wiem że działa że psy nie podgryzają przedmiotów ....czy zapachowo też :hmmmm: ale powinno ....CITRO KAPKY z Czech ...po polskiemu Citro sept ....pryska się tym .....a wogóle to środek uodparniający , odkażający itp :evil_lol::evil_lol: dokładnie... Klocuś dobierał sie do mebli za szczyla..... prysłam CITRO (ja akurat byłam w posiadaniu czeskiego odpowiednika) łapnął za noge od stołu... zaślinił sie jak wścieknięty :roll: memlał językiem 2 godz. żeby wypluć to FUJ w pysku... i więcej nie dotknął żadnego mebla :grins: oczywiście przy łapnięciu w zęby nogi stołowej padła komenda NIE! potem na ta komende reagował jak poparzony :evil_lol: CITROSEPT/citrokapky to naturalny wyciąg z pestek grejfruta... gorzkie dziadostwo jak job twoju mać... zupełnie nieszkodliwe dla żywych istot;) a ni ma takiego coby po tym nie pluł :evil_lol::evil_lol: Quote
Alicja Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='clockwork'] a ni ma takiego coby po tym nie pluł :evil_lol::evil_lol: dokładnie .......sprawdziłam na TZcie :oops::diabloti: Quote
GameBoy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 [quote name='Alicja'] dokładnie .......sprawdziłam na TZcie :oops::diabloti: ok to zakupie jutro toto :evil_lol: bylam z mala na spacerze, dalej byla kupa z robalami, ona strasznie duzo ilosciowo tej kupy robi :roll: jak ona ma przytyc jak to wszystko przelatuje aha - Iga robii koo na stojaco, tzn nie wygina grzbieciku tylko porostu stojac bierze sie do dzialania :evil_lol: Quote
andzia69 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 citroseptu ja nie jestem w stanie przełknąć z litrem soku plus wody - na pewno zadziała:p Quote
GameBoy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 andzia69 napisał(a):citroseptu ja nie jestem w stanie przełknąć z litrem soku plus wody - na pewno zadziała:p wlasnie wrocilysmy ze spaceru - 15 min temu, przed chwila wlazla na lozko i centralnie zlala sie na koldre - tak, ze nei wiem pod czym dzis goscie beda spac tz mnei zabije Quote
Fenris Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 GameBoy napisał(a):wlasnie wrocilysmy ze spaceru - 15 min temu, przed chwila wlazla na lozko i centralnie zlala sie na koldre - tak, ze nei wiem pod czym dzis goscie beda spac tz mnei zabije Żaba miała tak, że jak dziecko małe, doiła przez sen i gdy nagle okazało się że to nie sen to uciekała i kajała się po glebie ... a nieraz nawet się nie obudziła tylko dalej śniła :roll: Chyba musisz coś wykombinować na to by nie wchodziła do sypialni :roll: Quote
GameBoy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 tyle, ze u mnie sie tak nie da...mamy sypialnie, lazienke, przedpokoj plus open space cala reszta( dwa pokoje i kuchnia polaczone) w sypialni jest zerwana podloga, wiec lozko stoi w livingu tzw :evil_lol: dlatego szczajka po lozkach skacze Quote
Iskra73 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 :cool3:no musze przyznac , ze spodziewalam sie jednak innych problemow z mala. Myslalam przede wszystkim , ze bedzie walczyc z innym psem. To, ze bedzie sikac w domu po katach, to tez bylo do przewidzenia, ale zeby na lozko i w dodatku zeby tak bardzo to pokochala sikanie do lozka , to przekracza moje najsmielsze przewidywania....:crazyeye: Pozostalo mi sie tylko zawstydzic, w koncu to od nas niunia...:oops: Quote
GameBoy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 to, ze sie rzuca na Hexe to maly problem bo Hexa wazy 40 kilo i ma to gdzies... tyle, ze musze Ige upokajac, przywolywac do porzadku, ale tego sie spodziewalam i to nie problem ale jak 2 lata jestem DT a prawie rok na dogo zaden pies mi nie narobil kupa z robalami w pościel :roll: jej agresja wynika glownie z zazdrosci, to zawsze na 100% i czasem podczas zabawy przemienia sie w atak ze strony Igi ale nie atakuje np przy jedzeniu w momecie kiedy rzuca sie na Hexe i ja odciagam - odwraca sie i lapie mnie lub TZ za reke Quote
GameBoy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 czy ktos wie ile Iga wazyla jak byla w schronie? Quote
Fenris Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Hmmm ... jako że to taka kulka energii ... może pomogłoby przy każdej sytuacji stanowczo obezwładnić przy glebie, stanowcze NIE i przytrzymać chwilę do opamiętania emocji ... tak na schronie sobie radziliśmy jak jakiś pies z radości był nie do opamiętania (np roczny mieszaniec doga niemieckiego:roll: ciężko go było przytrzymać w bezruchu ... ale jak się udało to skutkowało i przestawał radośnie kąsać swą paszczą ręce:roll:) lub właśnie przy agresywnych młodziakach, każdego do gleby stanowczo gdy broił ... bo trzymanie w górze to wręcz przeciwnie, jeden na drugiego dalej z powietrza się miotał Quote
GameBoy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Fenris napisał(a):Hmmm ... jako że to taka kulka energii ... może pomogłoby przy każdej sytuacji stanowczo obezwładnić przy glebie, stanowcze NIE i przytrzymać chwilę do opamiętania emocji ... tak na schronie sobie radziliśmy jak jakiś pies z radości był nie do opamiętania (np roczny mieszaniec doga niemieckiego:roll: ciężko go było przytrzymać w bezruchu ... ale jak się udało to skutkowało i przestawał radośnie kąsać swą paszczą ręce:roll:) lub właśnie przy agresywnych młodziakach, każdego do gleby stanowczo gdy broił ... bo trzymanie w górze to wręcz przeciwnie, jeden na drugiego dalej z powietrza się miotał z ta jej agresja i nadpobudliowscia to raczej mniejszy problem, ona b.szybko sie uczy i jak mowie "fe" to puszcza z tym mysle, ze w ciagu tyg sobie poradzimy Quote
Fenris Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Tak ale chodzi mi by to przytrzymywanie przy glebie czyli tym samym niemożność brykania było swego rodzaju jakby karą ... ogólnie niby zaleca się psa chwalić gdy robi dobrze, ale mało szkoleniowców mówi co konkretnie robić gdy pies robi źle :roll: poza niezadowoleniem i "fe" "Nie wolno" itd. Tysiące nagród, a na tego typu zachowanie, to że przenieść sikającego psa na gazete itd.(tyle że wtedy z zasikanej kołdry masz pół mieszkania zasikane tak nosząc sobie sikającego psa:roll: no ale tak radzą) Mi tak też behawiorystka radziła, by Żabie zostawiać zawsze gdzieś gazete by tam szczała jak nie wytrzymie lub gdy się zachce po spacerze zaraz :roll: Ja zawsze stanowczo i surowo "nie wolno" bądź "fe" jak lała w mieszkaniu i za wsiarz na dwór na trawę i łazić aż się tam wysika znów i dopiero wtedy że super że zabawa i wogóle fajnie. I poskutkowało, szybko się w sumie nauczyła. No ale w bloku gdy podwórze dalej warto z tymi gazetkami spróbować. Quote
GameBoy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 probowalam z gazetami ale nic ja one nie obchodza :shake: musialabym je na lozku polozyc chyba :evil_lol: chodzi o to, ze jak ona zaczyna sie krecic to szuka miejsca zeby wejsc wyzej i tam sie zalatwic, podloga jej nie interesuje :roll: jak jej nie daje wejsc wyzej to lazi i trzyma - wtedy z nia wychodze ale czasem wystarczy 10 min nieuwagi i koldra plywa :roll: Quote
Selenga Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 może chcesz starą kołdrę? jak jej się rozłoży na podłodze to może to chwyci? Quote
GameBoy Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 dzieki ale to nie o koldre chodzi, ona poprostu chce sie zalatwiac ponad poziomem podlogi, nie mam pojecia dlaczego :cool1: Quote
Recommended Posts