Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oktawia6 napisał(a):
(...)no i jak widzę nadal nie ma poważnej osoby dla niego do adopcji

...a no nie ma, choć fakt jest faktem, że dowolny, a poważny dom będzie na pewno chciał wiedzieć, o co i ja pytam, by mieć plan jak zmierzyć się z problemem (przyczyna sztywności, zasadność drutu - zostawić, wyjąć, powtórzyć = poprawić operację, rehabilitować - inaczej ćwiczy się nóżkę bez wzmocnień metalowych, a inczej z nimi, w drugim wypadku są inne chwyty, podtrzymania, łatwo zrobić krzywdę i spowodować mikrouraz, a ten przełoży się uruchomienie fali bólu i stanu zapalnego).

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no Wiesz Majga jak dla mnie to proste jak 2x2: przykładowo-biorę szczeniaka specjalnej troski, idę na RTG-dobre RTG-nowoczesne nie na sprzęcie z lat 80-tych, potem z wynikiem do dobrego ortopedy i podejmowana jest decyzja o dalszym leczeniu/rehabilitacji małego i nie widzę problemu.

Posted

[quote name='oktawia6']no Wiesz Majga jak dla mnie to proste jak 2x2:
Ja to wiem i widzę sprawę identycznie. (...) potem z wynikiem do dobrego ortopedy i podejmowana jest decyzja o dalszym leczeniu/rehabilitacji małego i nie widzę problemu.
Jasna sprawa ale najpierw trzeba zrobić, to co opisałaś. Myślę, że we wrocławskim schronisku jest niejeden wolontariusz władny pomóc maluszkowi i raz a dobrze wyjaśnić sprawę. Jestem w stanie pojąć, że Koperek może nie mieć czasu ale już nie jestem w stanie objąć, że nie ma nikogo, kto byłby w stanie wspomóc Koperka.

Posted

majqa napisał(a):

Jasna sprawa ale najpierw trzeba zrobić, to co opisałaś. Myślę, że we wrocławskim schronisku jest niejeden wolontariusz władny pomóc maluszkowi i raz a dobrze wyjaśnić sprawę. Jestem w stanie pojąć, że Koperek może nie mieć czasu ale już nie jestem w stanie objąć, że nie ma nikogo, kto byłby w stanie wspomóc Koperka.

ja nadal nie kapuję what's going on-jeśli znajdzie się osoba-tylko musi byc uświadomiona to ona to zrobi nie musi Koperkowa lata diagnozowa maluszka-tylko adoptujący musi byc odpowiedzialny i podpisac oświadczenie że będzie maluszka leczył i diagnozował w umowie adopcyjnej z pełną świadomością!

Posted

oktawia6 napisał(a):
ja nadal nie kapuję what's going on-jeśli znajdzie się osoba-tylko musi byc uświadomiona to ona to zrobi nie musi Koperkowa lata diagnozowa maluszka-tylko adoptujący musi byc odpowiedzialny i podpisac oświadczenie że będzie maluszka leczył i diagnozował w umowie adopcyjnej z pełną świadomością!

Parłam do diagnozy z jednego względu - gdyby ów drut wymagał wyjęcia, a czas wyjęcia został przegapiony. Sama wiesz, że nim znajdzie się dom znów minie jakiś czas. Jeśli drut jest wmontowany na stałe i tak ma zostać, to istotnie nie ma sprawy.

Posted

GoskaGoska napisał(a):
to do gory pieseczku, bo ktoś cię wypatrzyl i do domku zabral

Może ktoś już dzwonił do Koperka w sprawie niuńka tylko jeszcze o tym nie wiemy.:-(

Posted

A maluszek dzisiaj szalał po całym schronie . Był luzem i wszędzie go było pełno.
Mam parę foteczek malucha komu mogę przesłać do wstawienia ?

Posted

Koperek napisał(a):
Ktoś dzwonił- odebrać nie mogłam z pewnych względów to jutro oddzwonię. Nie wiem tylko, czy to w sprawie małego...:roll:

Kto i co by to nie było, oddzwoń!!! Proszę....

Posted

Miejsce gdzie udało mi sie maluszka sfotografować - nieciekawe.
Ale było to jedyne miejsce , gdzie choć na moment się zatrzymywał .
Leżały tam jakieś drobinki z jedzenia , bo to przed wejściem do kuchni!
A tak poza tym to cały czas w ruchu jak rakieta !:diabloti: