Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 316
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Koperek napisał(a):
Jak nie ma nic do powiedzenia:shake:, to po co zaglądać- hopsnąć wątek to już ciotki potrafią przecież!:eviltong:

Żeby się wykazać...;) Jest szansa na ponowienie RTG do sprawdzenie, co za metalisko ma biedaczek zapodane w nóżce??? :-(

Posted

black_cat napisał(a):
No własnie, ciekawe co to za historia z tym metalem w lapce.

Takie spoiwa zakładane są na stałe lub czasowo. Martwi mnie, gdyby miała to być ta druga opcja - ktoś wtrynił metal (piszę dużym skrótem), porzucił psa lub pies mu zginął i nie był szukany, a spoiwo jest do wyjęcia.

Posted

majqa napisał(a):
Takie spoiwa zakładane są na stałe lub czasowo. Martwi mnie, gdyby miała to być ta druga opcja - ktoś wtrynił metal (piszę dużym skrótem), porzucił psa lub pies mu zginął i nie był szukany, a spoiwo jest do wyjęcia.

No tak, ale kurcze, jeśli ktoś zadał sobie trud ratowania łapki to chyba dokończyłby sprawe, a nie wyrzucał psa w srodku leczenia. Może coś się stało nagłego, zgubił się dzieciak albo ktoś go ukradł??

Posted

Rybka_39 napisał(a):
:evil_lol::evil_lol:
Ale to jest ogloszenie tego psa, dałam go na kuppsa.
Pytam czy jak był znaleziony czy miał obroze o oze komus zwial;]

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Nie wiem, co dodać, bo parskam teraz śmiechem.

Posted

W sprawie malucha dowiedzialam się jeszcze tyle, że ktoś (nie wiem- znachor, czy cuś:roll:) przeprowadzil/chciał przeprowadzić operację na tej nóżce i takie "coś" mu wyszło, że teraz nie wiadomo, co z nim zrobić...

Na pewno wezmę go na badania na kliniki, ale MUSZĘ NALEŹĆ CAŁY DZIEŃ WOLNY! A to jest trudniejsze, niż myślałam...:placz:

Posted

[quote name='Koperek']
W sprawie malucha dowiedzialam się jeszcze tyle, że ktoś (nie wiem- znachor, czy cuś:roll:) przeprowadzil/chciał przeprowadzić operację na tej nóżce i takie "coś" mu wyszło, że teraz nie wiadomo, co z nim zrobić...

Na pewno wezmę go na badania na kliniki, ale MUSZĘ NALEŹĆ CAŁY DZIEŃ WOLNY! A to jest trudniejsze, niż myślałam...:placz:

:crazyeye::flaming:

Posted

Koperek napisał(a):
(...)

Koperek błagam, poprostu błagam znajdź ten dzień i wyjaśnij nóżkę i jej zawartość...:modla::modla::modla:

Posted

[quote name='black_cat']sluchajcie a czy ta łapa w czymkolwiek dzieciakowi przeszkadza? Ponoć nie. może i zle zrosnieta ale czy to ma jakies znaczenie? (...) Zerknij proszę w jeden z moich postów wcześnie ale napiszę jednak raz jeszcze.
Owszem ma znaczenie, jeśli włożone spoiwo było umiejscowione czasowo i miało zostać wyjęte, a tego nie wiemy. Jeśli to metal na stałe to po sprawie, jeśli winno zostać usunięte to będą wcześniej, czy później problemy, bo wciąż tam tkwi.

Posted

black_cat- to co MAŁY ma w środku nie przeszkadza mu w funkcjonowaniu, nie boli go itd. ALE PO CO MA TO USZTYWNIAĆ ŁAPĘ, SKORO PO PRZEŚWIETLENIU MOŻE SIĘ OKAZAĆ, ŻE ŁAPKĘ MOŻNA USPRAWNIĆ, ŻEBY MÓGŁ JĄ NORMALNIE ZGINAĆ????????

Dlatego też konieczna jest diagnoza: prześwietlenie RTG i ustalenie dalszego przebiegu leczenia (bądź nie).

Posted

na pewno będzie jakieś leczenie w takim wypadku! szczególnie że jest młodziutki i kości się formują-no i jak widzę nadal nie ma poważnej osoby dla niego do adopcji

Posted

Rybka_39 napisał(a):
Biedny maluszek.
Może jeszcze odzyska sprawność w łapce....:-(

Miejmy nadzieję:placz:
A gdyby tak umówić się z dr Szczypką na konkretną godzinę, nie zejdzie cały dzionek:roll:
Tylko nie wiem czy Szczypka ma rtg?:roll: