Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oj, łakomczuszek faktycznie ;) To zreszta widać po figurze...
Ostatnio figura nieco sie poprawiła nie tylko ze względu na jednostronny lifting brzuszka, ale i ruch. Ostroznie, ale jednak sporo juz Klara spaceruje, biega, kręci się po domu i na podwórku. Efekty widać. Myślę, że waga w piątek nie pokaże znacznego spadku kilogramów, bo przy sposobie odżywiania rekonwalescentki i aktywnym trybie życia tłuste zamienia się w masę mięśniową. W każdym razie teraz, po podleczeniu rany, jakos tak młodziej Klarunia - niunia wygląda. :roll:
Oczywiście ta serwatka na śniadanko nie była solo ;) Normalna porcja suchej karmy trafiła do michy jak co dzień. Ale, że serwatka zawiera dużo świetnie przyswajalnego białka i wapnia, a nie ma prawie tłuszczu, wszystkie pieski 2-3 razy w tygodniu dostają ten specjał. I wszystkie go uwielbiają :lol:

• Replies 498
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale ona ma dobrze u Was:loveu:musi się leczenie udać, nie wyobrażam sobie innej opcji
Mój Bismarck wagowo też przybrał-wydaje mi się, że to efekty wiekszego ruchu jaki mu serwuję;) Zrobił sie z niego prawdziwy samiec:cool1: psiaki wspaniale się regenerują i przechodzą cudowne metamorfozy:p

Posted

Magda Z - pozdrawiamy Bismarcka.;)
Klarusia była na kontroli i zdjęciu wszystkich szwów. Rana się goi ładnie.
Za 2 tygodnie następna diagnostyka i jeśli nie pojawią się przerzuty nowotworu, to wtedy zostanie już wyznaczony dzień następnej operacji. Na razie z tej niezoperowanej strony są 3 guzy, w tym jeden wyjątkowo duży i paskudny.:-(
Tradycyjnie, na razie staramy sie o tym nie myśleć i skupiać na prostych przyjemnościach wiejskiego życia: wleźć gdzie mokro, utytłać się i walnąć na parkiet ;)
Klara fantastycznie bawi się z chłopakami, jak młodziutki szczeniaczek :loveu:
Na gonitwy nie wystarczy jej sił i nóżki za krótkie, ale radość z przebywania w towarzystwie, ze wspólnej aktywności z psami i ludźmi po prostu z niej promieniuje :loveu: Jest taka kochana, taka milutka :loveu:
Pozdrowienia znad michy z serwatką!;)

• 2 weeks later...
Posted

Klara w kapieli:diabloti:
brzuszek zagojony, można się wykąpać, potem poleżeć w jamie pod bzem, a jak już futerko zrobi sie ciężkie, to wrócę do domu i walnę się spać na parkiecie na środku pokoju.

Posted

W tym tygodniu już będzie wizyta w lecznicy.:-(
Na razie badanie, operacja dopiero jak miną upały.
Więc na razie szalejemy, wariujemy, pływamy i robimy wszystko, na co przyjdzie ochota.;)

Posted

Ależ cudne foty! :multi::multi::multi: A KLARUSIA jaka zadowolona! :multi::multi::multi:

Moje serce pęka wlaśnie z zazdrości!:loveu: Szczególnie o to "uwalenie się na środku pokoju z ogromnym bagażem niespodzianek powciskanych w futerko"!!!! :diabloti: :evil_lol::evil_lol:

Posted

Piękna jest. Cudnie trafiła.
ps pan pastor sie ostatnio u mnie odezwał z tekstem że on w imię miłości blablabla. Znowu zapomniał dopisac że ta miłość tylko do rasowców i wyglądajacych zdrowo.

Posted

Pozwalam sobie na off topic, ale nie moge sie oprzeć ;)
Retuś stoi na... tamie zbudowanej przez bobry. Prawda, że sliczny ten Retuś?
Kąpią się z Klarunią na przemian - jak jedno w wodzie, to drugie na brzegu. Tylko Havier grzeczny nie lezie do wody.

Posted

Klarunia przebadana.
Operacja powinna byc zrobiona już, natychmiast: z guzów się sączy...:placz:
Niestety, nie wystarczy skóry żeby niunię zamknąć.
Przez najblizsze dwa tygodnie restrykcyjnie odchudzamy Klarunię i musi dużo biegać. Operacja w ostatnich dniach września.
Klarunia jest (oczywiście poza guzami) w bardzo dobrej kondycji, chętnie i dużo się bawi z kolegami (w psiego berka).
Po poprzedniej operacji i upałach zrzuciła podszerstek. Napracowałam się wyczesując dredy, które sie porobiły podczas rekonwalescencji. Kąpiele w rowach melioracyjnych też pozostawiły skutki :angryy:
Efekt jest niezły - został jeszcze tylko gorsik. Olejek norkowy bardzo futerku służy.
Po wyczesaniu podszerstka Klara zrobiła się troche ciemniejsza w kolorze :loveu:na grzbiecie i bokach. A może mi się wydaje, bo lato się skończyło i nie ma słońca?
To tyle. Czekamy te 2 tygodnie a potem doktor będzie kombinował. A właściwie doktorzy.

Posted

Przepraszam, ale napięcie pełne...:roll:

W każdym razie cały czas pamiętam o KLARUNI i trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno!

champion jak ja się cieszę, że maleńka do Was trafiła!:multi: U kogoś innego to pewnie już dawno by cierpiała...

• 3 weeks later...
Posted

Tu męska część championa. Trochę chorowaliśmy - my ludzie - więc operacja Klarusi została nieco przesunięta, na ok 10-12 października. Chodzi też rozciągnięcie sie skóry na brzusiu, bo wciąż jej trochę brakuje. Nasza puchata staruszka odmłodniała: biega razem z chłopakami jak szalona, napada to jednego, to drugiego, podskakuje (wygląda wtedy jak przerośnięty dmuchawiec). Jest super. Poza tym jest psem przemiennym: w ciągu dnia ciemnieje, w nocy jaśnieje. Całe błotko, które z lubością kolekcjonuje po rowach, bagienkach i strumykach zostaje u nas na podłodze. Aha, poprawia jeszcze po dzikach, przekopując w głąb, to co one ryją okołopowierzchniowo. Tak szczęśliwej minki nie widuje się często.
Pozdrawiamy

Posted

buahahahahaha :roflt::roflt:

Z tym przerośniętym dmuchawcem to wymiękłam!:roflt:Zuch dziewczyna! Przynoś KLARCIA pańciom, jak najwięcej tego błotka na podłogę- przynajmniej wiadomo, że jesteś szczęśliwa, a Pańciostwo na pewno się tak bardzo nie gniewa, skoro pozwalają Ci na takie psoty:loveu::loveu::loveu:

Posted

że NIE pozwalamy. Klara jednak w tym względzie wykazuje cechę właściwą większości psów (i większości dzieci): głuchnie selektywnie i nasze strofująco-błagalne przemowy w najlepszym wypadku zbywa przecudnym merdaniem i rozbrajającym spojrzeniem znad ubłoconego noska.