Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 877
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karusiap napisał(a):
Oj nie uda......
Powiem tylko tyle,ze ogladajac wczoraj horror,ktory musialam wylaczyc bo byl straszny,nie balam sie tak jak dzisiaj. I gdyby nie stoicki spokoj Agaty to wialabym na nogach do Krakowa. Wydaje mi sie,ze szczegolnie tchorzliwa nie jestem , ale wolalabym zeby napadl mnie ktos z bejsbolem niz przezyc jeszcze raz cos takiego.
Klimat po prostu z horroru...naprawde.
A z rzeczy obiektywnych to jeden pies na lancuchu i miejsce w stodole dla Apollo.

Zastanawiam się, skąd się tacy ludzie biorą...

Posted

Bylysmy wczoraj z Jagienka na wizycie przedadopcyjnej w pewnym cudnym miejscu,gdzie mieszkaja wspaniali ludzie.
Teraz czekamy do soboty i zobaczymy co sie wydarzy.
Adopcja Apollinka jest trudna chyba wszyscy wiedza dlaczego.
Po Troxicolu zaczal chodzic na 4 lapki,cud:loveu:
Jezeli ktos zdecyduje sie adoptowac Apollo zobowiazalysmy sie do pomocy finansowej,jedna tabletka na lapke z tanszego zrodla niz Krakow kosztowala 70 zl,dostal juz dwie a raczej druga dostanie w czwartek.Kolejne co miesiac. Czeka nas kolejne badanie krwi, leki na nerki i specjalistyczna karma.
Bedziemy wdzieczne za wzselka pomoc,bo po ponad 1,5 roku oplacania hotelu kochany kintuszek moglby zlapac oddech.
Ale na razie nie zapeszam,w tydzien czasu moze sie wiele wydarzyc.....

Posted

[quote name='karusiap']Chyba z ktorejs gazety,jesli sie nie myle.
Pani juz kiedys dzwonila, teraz zobaczyla znowu, ze jest juz dramat i znowu zadzwonila. jeżeli widzi, że pies jest w dramatycznej sytuacji i dzwoni w jego sprawie, to jest nadzieja że to bardzo konkretna osoba.

Posted

Póki co jednemu transportowi się samochód popsuł, drugi ma dentystę i mamy kłopot...
Napisałam na wątku krakowskim prośbę o pomoc z transportem.

Potrzebna pomoc na sobotę rano trasa: Wieliczka - Rybitwy. :modla::modla:

Panika wstrzymana - pojedzie Anetka83 :loveu:

Posted

No to ja też przyłączam się do kciuków :))

Miło mi będzie kolejny raz zobaczyc Apoolinka... i to w taki dzien... oby ten dzien okazał się dla niego TYM dniem !!!

Posted

Apollinek zostal we wspanialym domu :loveu:
Jego wlascicielem jest kilkunastoletni Dominik, ktory sobie zdaje sprawe z tego, ze Apollo jest psiakiem specjalnej troski i specjalnych wymagan. Chlopiec jest fantastyczny, przy Nas sobie swietnie radzil, zaraz za nim w kolejce do kochania ustawia sié jego mama i babcia, rownie wspaniale kobiety!

Nie marzylysmy nawet o takim domu dla Apolla. Ma ogromny dom, w ktorym moze wszystko, to jest dom pelen milosci, wolnosci, czulosci i wrazliwosci. Ma ogrooooomny ogrod i przepiekne wspollokatorki, na stale jedná... Kosie, Kosia jest bernenczykiem i przyjela chlopaka jak na dame przystalo... bez zbednych slow i emocji.

Apollo troszke sie jeszcze obija o meble, ale bardzo szybko lapie gdzie jest sciana, gdzie krzeslo itd, w ogrodzie uczy sié rozstawu drzewe, altanek i ogrodzenia. Gdzie sá miski juz wie... z reszta do kuchni kazdy psiak jakos na autopilocie trafia ;)

Spac moze gdzie chce... jak to dobrze agamika okreslila 'to nie jest dom-muzeum'... to ze straca, wylewa, przesuwa nikomu tam nie przeszkadza :loveu:
Apollo mial juz oczywiscie przygotowany wielki, miékki materac w salonie na przeciwko kominka, miski, smycz... wszystko o czym mógl marzyc :)

Zostawilysmy Ipacitiné (jakkolwiek sie to pisze) i ten wspanialy lek, ktory go postawil na nogi... ktory teraz bedzie przyjmowal raz na miesiac, a jedna tabletka kosztuje ok 70 zl, psikacz na odlezyny...

Godzine po Naszym wyjezdzie juz mialam tel, ze Apollo juz szczeka jak cos uslyszy na zew, ze juz merda ogonem i ze Nam bardzo za niego dziékujá... :loveu::loveu::loveu:

To My dziékujemy... kintuszkowi za oplacanie hotelu, Anetce83 za transport, adzemice za pomoc... i wielu wielu innym wspanialym osbom, ktore wspieraly Nas i Apolla :loveu: I przede wszytskim nowym wlascicielom :iloveyou:, bo bez ludzi o takich sercach Nasza praca nie mialaby najmniejszego sensu.

Jeszcze oczywiscie, jak w przypadku kazdego domu, jestesmy troszke na wdechu i trzymamy kciuki, za jakis czas pojedziemy w odwiedziny i sie juz bedziemy cieszyc opentanczo pelna piersia :)

Posted

[quote name='Jagienka']Apollinek zostal we wspanialym domu :loveu:
Jego wlascicielem jest kilkunastoletni Dominik, ktory sobie zdaje sprawe z tego, ze Apollo jest psiakiem specjalnej troski i specjalnych wymagan. Chlopiec jest fantastyczny, przy Nas sobie swietnie radzil, zaraz za nim w kolejce do kochania ustawia sié jego mama i babcia, rownie wspaniale kobiety!

Nie marzylysmy nawet o takim domu dla Apolla. Ma ogromny dom, w ktorym moze wszystko, to jest dom pelen milosci, wolnosci, czulosci i wrazliwosci. Ma ogrooooomny ogrod i przepiekne wspollokatorki, na stale jedná... Kosie, Kosia jest bernenczykiem i przyjela chlopaka jak na dame przystalo... bez zbednych slow i emocji.

Apollo troszke sie jeszcze obija o meble, ale bardzo szybko lapie gdzie jest sciana, gdzie krzeslo itd, w ogrodzie uczy sié rozstawu drzewe, altanek i ogrodzenia. Gdzie sá miski juz wie... z reszta do kuchni kazdy psiak jakos na autopilocie trafia ;)

Spac moze gdzie chce... jak to dobrze agamika okreslila 'to nie jest dom-muzeum'... to ze straca, wylewa, przesuwa nikomu tam nie przeszkadza :loveu:
Apollo mial juz oczywiscie przygotowany wielki, miékki materac w salonie na przeciwko kominka, miski, smycz... wszystko o czym mógl marzyc :)

Zostawilysmy Ipacitiné (jakkolwiek sie to pisze) i ten wspanialy lek, ktory go postawil na nogi... ktory teraz bedzie przyjmowal raz na miesiac, a jedna tabletka kosztuje ok 70 zl, psikacz na odlezyny...

Godzine po Naszym wyjezdzie juz mialam tel, ze Apollo juz szczeka jak cos uslyszy na zew, ze juz merda ogonem i ze Nam bardzo za niego dziékujá... :loveu::loveu::loveu:

To My dziékujemy... kwintuszkowi za oplacanie hotelu, Anetce83 za transport, adzemice za pomoc... i wielu wielu innym wspanialym osbom, ktore wspieraly Nas i Apolla :loveu: I przede wszytskim nowym wlascicielom :iloveyou:, bo bez ludzi o takich sercach Nasza praca nie mialaby najmniejszego sensu.

Jeszcze oczywiscie, jak w przypadku kazdego domu, jestesmy troszke na wdechu i trzymamy kciuki, za jakis czas pojedziemy w odwiedziny i sie juz bedziemy cieszyc opentanczo pelna piersia :)

Lzej sie na duszy robi jak czyta sie o tych wspanialych domkach ,wyczekal sie apollo ,wyczekal drwal i grall ale sie doczekali :lol::loveu:

Posted

Karolinko ,Jagienko wzeliscic na tamten czas najbardziej trudne psy do adopcji i w koncu znalazlyscie im cudowne domki i to jest cud o ktorym marzy kazdy kaleki pies ,czy zdradzicie tajemnice jaka bieda nieadopcjina znajdzie teraz sznse pod wasza opieka?

Posted

Kobiety od kiedy weszłam na Dogo, sercem byłam i jestem z Wami. To już drugi psiak z mojej sygnatury, który znalazł dzięki Wam własny dom. Lubie te wątki chociaż czasami bywały bardzo dramatyczne. Cechuje je rozwaga i nie boję się użyć tutaj tego słowa "profesjonalizm".
Jak znam siebie to pewnie jeszcze ich banerki długo nie znikną z mojej sygnatury. Jakoś tak mam:oops:, że się przyzwyczajam. No chyba, że odrzucicie mi jakąś bidę w potrzebie. Wiem, że sygnatura tez jest ważna. Przez banerki weszłam przypadkowo na wiele wątków gdzie jak się okazało mogłam pomóc.

Posted

Dzwoniły do mnie Panie Apollo, wczoraj cały dzień strasznie szczekał i obijał się o meble, ale potem przespał spokojnie całą noc do 7 rano. Koope robi na polu, ale podsikiwać mu się zdarza w domu. dzisiaj jest trochę spokojniejszy, ale jak rozmawiałayśy to słyszałam jak w tle hałasował.
Pani mnie uspokaja, że oczywiście nic nie szkodzi, że on się przyzwyczai, w poniedziałek mają rozmawiać z weterynarzem w sprawie oczu Apollo :)

[quote name='Foksia i Dżekuś']Karolinko ,Jagienko wzeliscic na tamten czas najbardziej trudne psy do adopcji i w koncu znalazlyscie im cudowne domki i to jest cud o ktorym marzy kazdy kaleki pies ,czy zdradzicie tajemnice jaka bieda nieadopcjina znajdzie teraz sznse pod wasza opieka?
Pani Beatko, póki co mamy w hotelu jeszcze trzy psiaki, i trzy kolejne w kolejce :( więc świadomie się nie możemy zdecydować na kolejnego, bo najzwyczajniej w świecie nie damy rady finansowo i czasowo...
W hotelu są:
Łajka - gotowa do adopcji, w pełni zsocjalizowana, zakochana w ludziach, nie toleruje innych zwierząt
http://www.dogomania.pl/threads/175326-PrzyjechaA-am-z-rodzina-odjechali-beze-mnie-czyli-powtorka-z-rozrywki-z-koszmaru

Sara - z Bronowic... całe życie na lańcuchu i rodzenie co cieczke
http://www.dogomania.pl/threads/65552-KrakA-w-Sara-zostaA-a-sama-na-poA-roku-ma-tylko-krA-tki-A-ancuch-i-wielkie-serce-POMOCY

Max - wrócił po 1,5 roku do hotelu i już jest w nim kolejne miesiące - zainteresowanie Maxem jest zerowe
http://www.dogomania.pl/threads/51892-Dobek-Max-w-rok-po-adopcji-znA-w-szuka-domu-juz-go-nie-chcAE

W kolejce są:
Rendi - i tak już finansujemy karmę i ostatnio Karolina z Romim jeździli po wetach z drugą suczką tej Pani ratując jej życie
http://www.dogomania.pl/threads/35483-Rendi-suczka-mix-onka-i-amstaffa-wieziona-w-baraku-przez-meneli-znow-bezdomna

Urwis - miniaturowy rottek, przepieknej urody szczeniak znaleziony w zimie w sniegu, przeczekuje u pani, która go znalazła (nie chcemy żeby u niej został) do czasu swojej tury.

I sunia od zdwrdwd - dzikuska, schronisko zabrało jej szczeniaki, a ona nie dała się złapac, jest oswajana i jak się zbliży odpowiednio do człowieka trafi do hotelu pod Naszą opiekę.

Posted

[quote name='Jagienka']Dzwoniły do mnie Panie Apollo, wczoraj cały dzień strasznie szczekał i obijał się o meble, ale potem przespał spokojnie całą noc do 7 rano. Koope robi na polu, ale podsikiwać mu się zdarza w domu. dzisiaj jest trochę spokojniejszy, ale jak rozmawiałayśy to słyszałam jak w tle hałasował.
Pani mnie uspokaja, że oczywiście nic nie szkodzi, że on się przyzwyczai, w poniedziałek mają rozmawiać z weterynarzem w sprawie oczu Apollo :)

Pani Beatko, póki co mamy w hotelu jeszcze trzy psiaki, i trzy kolejne w kolejce :( więc świadomie się nie możemy zdecydować na kolejnego, bo najzwyczajniej w świecie nie damy rady finansowo i czasowo...
W hotelu są:
Łajka - gotowa do adopcji, w pełni zsocjalizowana, zakochana w ludziach, nie toleruje innych zwierząt
http://www.dogomania.pl/threads/1753...wki-z-koszmaru

Sara - z Bronowic... całe życie na lańcuchu i rodzenie co cieczke
http://www.dogomania.pl/threads/6555...e-serce-POMOCY

Max - wrócił po 1,5 roku do hotelu i już jest w nim kolejne miesiące - zainteresowanie Maxem jest zerowe
http://www.dogomania.pl/threads/5189...z-go-nie-chcAE

W kolejce są:
Rendi - i tak już finansujemy karmę i ostatnio Karolina z Romim jeździli po wetach z drugą suczką tej Pani ratując jej życie
http://www.dogomania.pl/threads/3548...-znow-bezdomna

Urwis - miniaturowy rottek, przepieknej urody szczeniak znaleziony w zimie w sniegu, przeczekuje u pani, która go znalazła (nie chcemy żeby u niej został) do czasu swojej tury.

I sunia od zdwrdwd - dzikuska, schronisko zabrało jej szczeniaki, a ona nie dała się złapac, jest oswajana i jak się zbliży odpowiednio do człowieka trafi do hotelu pod Naszą opiekę.

Karolinko oczywiscie ze swiadomie nie wolno w takiej sytuacji brac nastepnego psa ale ja tez sie zarzekalam ze tyle psow w hotelu do wydnaia i na razie nie wezme zdanego i co zapytaj Agamiki:loveu:

Posted

a linki do watkow mi sie nie otwieraja, ale gdzie czlowiek sie nie obruci tam tyle bied czeka , ja z koleji teraz oprocz psow w hotelu mam do wydania z przyjaciółmi psy od pani Tosi i trzeba zrobic to szybko bo wiekszosc suk jest nie sterylizowana ,gmina wysterylizowala 5 , ja z pania red, jedna , bo miaŁA PRZEPUKLINE i trzeba bylo szybko reagowac i niestety reszte szczeniakow i suczek wydajemy na zobowiazanie ,ze suki wysterylizuja i takich domow szukamy bo skad brac na to wszytsko .Teraz nioestety mamy noz na gardle bo podobno 2 suczki sa ciezarne i jutro jade jedna z nich zawiesc do kliniki.