Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przypadek. Lacuna od ang. luka ale to trochę nie tak :-) w schronie była Lacrimosa :-P ale że to dość nie praktyczne więc została Lacuną ( a bierze się to wszystko stąd że Lacrimossa i Lacuna Coil to dość podobne muzycznie zespoliki ). Potocznie bywa nazywana Placuną, Placką lub Placuszką :-)

• Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Charly napisał(a):

Byłam dzis w parku. Jest tam drugi co do wielkosci otwarty basen miejski w Europie (najwiekszy jest chyba w Budapeszcie) Piekny zielony czysty teren, swietny wysoki mocny płot i olbrzymi teren do stróżowania. Pytałam o zapotrzebowanie na stróża i koleś wypuścił 3 psy, które mieli......Stróże jak byk:-( A miejsce naprawde cudne.

Olu, ty chyba nie zdajesz sobie sprawy, jakie byłoby to niebezpieczne..
Nie wiem, jak wyglądają tam boksy lub kojce dla tych psów, ale gdyby wyleciał na teren basenu w czasie lata, to stałaby się katastrofa, lub byłby narażony na ciągły stres. Na basenie, w lato jest codziennie kilka tysięcy ludzi, a obok jest DOLINKA- najbardziej znany w Elblągu park..

Kurczę, ja to Alana widzę na jakiejś wiosce, gdzie zielono i miło i cicho, spokojnie, czasem jakiś traktor przejedzie.. I tam.. Bylby jego dom.. I jeden pan.. :roll:

Posted

Rybciu. tam sa psy bandyty. takie musza tam byc. wiesz jak to jest latem. sloneczko i mocne trunki uderzaja niektorym do głowki i potem wspinają sie po płocie w nocy. Po to maja tam psy. Jak myślisz, gdzie one są za dnia??? Jezeli już gdzies ide i pytam, to tak troszke mysle o tym czy owym...czasem:p Nie bój się:p

Posted

Charly napisał(a):
Rybciu. tam sa psy bandyty. takie musza tam byc. wiesz jak to jest latem. sloneczko i mocne trunki uderzaja niektorym do głowki i potem wspinają sie po płocie w nocy. Po to maja tam psy. Jak myślisz, gdzie one są za dnia??? Jezeli już gdzies ide i pytam, to tak troszke mysle o tym czy owym...czasem:p Nie bój się:p

Nie wiem, gdzie są za dnia. Ja tam psów nie widziałam, a czasem chodzę, chociaż tam syf i śmierdzi i wcale się tam nie kąpię.

Posted

Dzisiaj Rybcia byla w schronisku. Niestety nie zostala wpuszczona. Powoli irytuje mnie to. Mam nadzieje ze to sie nie powtorzy wiecej. czy schronisko moze sobie po prostu ludzi nie wpuszczac? nie rozumiem tego.

Posted

Charly napisał(a):
Dzisiaj Rybcia byla w schronisku. Niestety nie zostala wpuszczona. Powoli irytuje mnie to. Mam nadzieje ze to sie nie powtorzy wiecej. czy schronisko moze sobie po prostu ludzi nie wpuszczac? nie rozumiem tego.

Ale nie martwcie się! Alana słyszałam :)

Posted

Rybcia, sprawdzilas na ich stronie czy cos takiego jest w regulaminie? ze wstep tylko od 18???...przeciez to nie knajpa jakas z gołymi tancerkami...:roll:

Posted

Charly napisał(a):
Rybcia, sprawdzilas na ich stronie czy cos takiego jest w regulaminie? ze wstep tylko od 18???...przeciez to nie knajpa jakas z gołymi tancerkami...:roll:

Oczywiście, ja już od dawna znam regulamin elbląskiego schroniska. NIE MA O TYM SŁOWA. Jest tylko napisane, że ZAADOPTOWAĆ zwierzę może pełnoletnia osoba i z tym się oczywiście zgodzę!

Posted

no w takim wypadku nie maja prawa Cie nie wpuscic. Nic tam nie zrobilas, nie zniszczylas, nie ukradlas. Zazalenie trzeba zlozyc. Chamstwo. Ten schron nie jest w srodku miasta. Do tego dzis upal, sama droga to wszystko inne niz przyjemnosc.

Posted

Rybc!a napisał(a):
Oczywiście, że jestem pewna :) Wszędzie rozpoznam odgłosy jego wściekłości.

Dobra Rybc!a nie masz wyboru teraz:lol:. Na weekend zapraszam Ciebie na wspolny spacer. Sa 3 kaukazy, ktore "spotkamy" na tym spacerze. Dwa pilnuja firmy, jeden olbrzymiego domu. Wszytkie maja wielki teren do pilnowania.Alan w porownaniu z nimi siedzi w naparstku:( Wygladaja jak misie, ale wszystkie jak jeden "są wsciekle i baaaaaaardzo agresywne";)

Posted

Charly, ubłagaj pracownika, z którym Alan jest w dobrej komitywie o pozowanie z nim do zdjęć, po pracy albo wcześnie rano, kiedy nie ma ludzi.
Bez tego nie ruszymy.

Obiecaj mu super wino malinowe własnej roboty- wyślę je przy najbliższym, możliwym transporcie. Musi Ci się udać.

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
Charly, ubłagaj pracownika, z którym Alan jest w dobrej komitywie o pozowanie z nim do zdjęć, po pracy albo wcześnie rano, kiedy nie ma ludzi.
Bez tego nie ruszymy.

Obiecaj mu super wino malinowe własnej roboty- wyślę je przy najbliższym, możliwym transporcie. Musi Ci się udać.

:lol:pomysł ekstra. Ach Elza oni maja ostatnio cos bardzo restrykcyjne nakazy " z góry". Rybci nie wpuscili. Krzyczeli ostatnio na kolesia ktory robil zdjecia. Rano nas nie wpuszcza. Po pracy tez nie. Takie zachowanie moze sie skonczyc wywaleniem z roboty. Oni maja zakazane takie cos.Jutro ide do schronu zaopatrzona w zaswiadczenie, ze jestem wolontariuszka Basi. Bardzo chcialabym zrobic jeszcze raz jeszcze lepsze zdjecia Alana.

Posted

ElzaMilicz napisał(a):
To wszystko są zupełnie inne realia niż w schroniskach, które znam. :shake:
Nie narzucam się więcej z propozycjami.

nie. nie narzucasz się. To fajnie:-(, jesli ktokolwiek interesuje się Alanem. Ale tak to u nas jest juz niestety. Nikt nie chce pomocy. rybcia w przeciagu ostatnim dwoch lat wyadoptowala kilkadziesiat psow ( ok. 80). Teraz jest ich tam ok. 220 na 80 miejsc. I ONI jej nie wpuszczaja. A powinni calowac po stopach..

Posted

ale tak na serio,to nie mozna do samorzadu,ktory utrzymuje schron,napisac,ile psow wyadoptowala Rybcia (i przeliczyc od razu,jakie to miastu koszta odejmuje) i niech raz na zawsze dostanie pozwolenie odgorne na robienie fot i prowadzenie ogłaszeń? przeciez tak naprawde to Rybcia "tylko" daje ogloszenia,a adopcja i tak odbywa sie w schronie,wiec nawet nikt sie przyczepic nie moze,ze niepełnoletnia prowadzi adopcje...

Posted

Sęk w tym, iż Rybc!a ma własnie pozwolenie odgórne na robienie zdjec i nie tylko na to. Jest czlonkiem stowarzyszenia Basi z Pasłeka. Jest umowa z miastem, ze Rybc!a to wszystko może, a i więcej. Ale cóż- skoro można ja sobie po prostu nie wpuścic przy bramie i tyle. Ale Basia się już tym zajęła....:diabloti: