Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 784
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bianka uważaj na dziki! Zwłaszcza, że to samice z małymi. W tamtym roku dziewczyna w Zabrzu(z dogo) poszła na spacer ze swoimi psami i spotkała dzika. Skończyło się to tragicznie - oba psiaki zabił dzik... a ją bardzo poturbował, była połamana (itd)...

Posted

Korenia napisał(a):

Bianka uważaj na dziki! Zwłaszcza, że to samice z małymi. W tamtym roku dziewczyna w Zabrzu(z dogo) poszła na spacer ze swoimi psami i spotkała dzika. Skończyło się to tragicznie - oba psiaki zabił dzik... a ją bardzo poturbował, była połamana (itd)...

:crazyeye:faktycznie! nawet bym o tym nie pomyślała!:crazyeye:a w takich pięknych leśnych terenach jak ma Bianka to jest realne!
kiedyś jeszcze Alpina mi opowiadała jak polował wielki Orzeł Biały nie jeden w sumie w okolicy na jej psy (małe shih Asty już nie)-rownież wokół pola, lasy, łono natury-raj a z góry....kto by pomyślał opisała go: "wielki ogromny biały ptak, z duzym dziobem, rozpiętośc skrzydeł ogromna" to musiał być Orzeł! lub Bielik-też niesamowite!no i nie zostawia ich samych w ogrodzie tylko pod nazdorem-taki Shih-jak królik dla Orła-nie ma różnicy.

Bianka o 5-tej wstajesz:-oto jest zasuw dopiero-a do tego jesteś sama-więc nie ma kto nawet ciut ciut pomóc.

Super ta kobieta o której pisze Truskawka: całą Polskę przejechac by adoptowac pieska:placz:. U nas jest Zosia, która adoptowała 19-letniego Liska, przejechała 800 km-na pewno go znacie-wyjątkowa babka!

Posted

nie wiem jak sie moga zachowywac dziki...napewno jesli uznaja ze sa w niebezpieczenstwie i nie maja innego wyjscia to zaatakuja...w koncy to dzikie zwierzeta:(:(:( uwazaj Bianko:(
a co do ptakow polujacych na psy...ja mieszkam na wsi, pare domow dalej facet hoduje shi i yorki (w sumie to on ich nie hoduje bo nie rozmnaza ale ma kilka sztuk - zawsze male stadko) zapytal mnie kiedys, czy wyzel to dobry pomysl w jego przypadku bo on ma taki problem : ze ptaki drapiezne mu wylapuja psiaki...
bylam swiadkiem jednego takiego ataku...ptak pojawil sie znikad, nagle po prostu znienacka runal z gory w dol...

Posted

Niki-lidka napisał(a):

bylam swiadkiem jednego takiego ataku...ptak pojawil sie znikad, nagle po prostu znienacka runal z gory w dol...

o to!one oberwuja ofiare juz z gory jak maja na celowniku to jest ulamek sukundy+gdy nie dotykajac ziemi praktycznie chwytaja w szpony + niesamowite...

Posted

Udało mi sie zrobić kilka zdjęć . Stado juz się połaczyło . Matki z małymi i dorosłe są razem . Tak jak pisałam , 4 szt małych jest białe w czarne łatki .
Więcej nie zrobiłam , bo musiałam wracac do domu (przyjechali państwo ze Szczecina po szczenię ). Ale jeszcze zapoluje na dziczki :loveu:

Posted

Agnie Koty napisał(a):
Fajnie, że przyjechali. Cieszymy się.:lol: To ile jeszcze zostało? Gdyż rachubę straciłam.....:oops:

Jeszcze 2.Chłopaczek i dziewczynka umaszczona jak dobek .
TZ smieje się , że mając 7 suczek i jednego facecika , udało mi sie zachwalić dziewczyny i pierwsze je wyadoptować .:p
A ja uwazam , że suczki są milsze , i jak ktos nie jest zdecydowany , to polecam suńki .

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Ja codziennie wstaję o 5 rano .

A ja się wyleguję do 7 rano i jeszcze narzekam...:roll:

Bianko, jesteś niesmowita:angel:! Piesek, który do Ciebie trafi ma szczęśliwe życie zapewnione...:Rose:

Posted

gratulujemy ruchu w interesie, Bianko! i trzymamy za kolejne domki kciuki! co do dzików... mamuśki nie zaatakują Bianki, one wiedzą, że to inna "mamuśka" wyprowadza swoje stadko... :evil_lol:

Posted

Dziewucha pojechała . Państwo obiecali się zalogować i pisać o malutkiej .
A po pieseczka już jada z drugiego końca miasta . Rano juz chcieli przyjechać , ale ja musiałam wyjechać i nie było czasu .
Iwop , wszystkie kopie umów wyslę Ci jutro .

Posted

Koniec :multi: Mały pojechał . Będzie miał wspaniałą rodzinę i kochającego młodego Pańcia :loveu:Państwo zwrócili mi 40 zł za szczepienie :lol:
Mam urlop :evil_lol:

Posted

Jeszcze mam cziłkę i 7 swinek na tymczasie .
Ale od szczeniaków musze trochę odsapnać , bo juz prawdę mówiąc , byłam na ostatnich nogach . Starość nie radość .

Dziękuję za pomoc i ogłoszenia .:loveu::loveu::loveu:
Do miłego za jakiś czas :lol: