Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='cedra']nie, zlego nie, ale dziwnego. skoro wszystki te osoby maja takie dobre serce to czemu nie wezma psiaka ze schroniska?

uogulniasz... popatrz na dogo... ile ludzi ma psy ze schronu....
ja nie mam.... przyznaje- gdybym tu trafiła wcześniej- może bym miała, choć nie moge powiedzieć na 100% co by było gdyby...
nie widzę nic złego że ktoś ma wymarzonego psiaka skądś tam a pomaga schroniskowcom... szukając domu możemy pomóc dziesiątkom psów... wiele osób ma psa ze schronu i ma... nie udziela się.. pomógł jednemu i spoko- też szacun... nie wiem zupełnie o co chodzi w pytaniach... szukam im domów.. mam pseudo-rasowca :cool1: może następny będzie schroniskowiec... MOŻE... na dzień dzisiejszy nie mówie nie i nie mówie tak....

wiele osób na dogo planowało zakupić rodowodowca- nie zakupili- przygarnęli ze schronu czy z ulicy..... NIE WSZYSCY TU MAJĄ RASOWCE A NIKT BEZDOMNIAKA...

Posted

To bylo pytanie pogladowe a widze ze narobilam tylko zamieszania a odpowiedzi na moje pytanie i tak nie mam:/ kochani nie mowie nic zlego o was. odwalacie kawal dobrej roboty i tylko was mozna podziwiac! ale zawsze oprocz jednego rasowca mozna rozwazyc drugiego psiaka, ze schroniska. . sama mam rasowca i kundelka i teraz znowu chcialabym kupic rasowego pieska (albo wziac schroniskowca???).
ale to oczywiscie wlasna decyzja kazdego i odpowiedzialnosc.
pozdrawiam
i nie musiscie od razu sie tak zloscic i brac wszystkiego do siebie. nie kazdy ma zle zamiary:) jesli kogos urazilam to przepraszam:)

Posted

[quote name='cedra']To bylo pytanie pogladowe a widze ze narobilam tylko zamieszania a odpowiedzi na moje pytanie i tak nie mam:/ kochani nie mowie nic zlego o was. odwalacie kawal dobrej roboty i tylko was mozna podziwiac! ale zawsze oprocz jednego rasowca mozna rozwazyc drugiego psiaka, ze schroniska. . sama mam rasowca i kundelka i teraz znowu chcialabym kupic rasowego pieska (albo wziac schroniskowca???).
pozdrawiam
i nie musiscie od razu sie tak zloscic i brac wszystkiego do siebie. nie kazdy ma zle zamiary:) jesli kogos urazilam to przepraszam:)

szczerze :razz::razz: to uraziłas , bo nie będe owijać w bawełnę .....choć nie dla ludzi a dla psów to robimy ...dobrze że się zreflektowałaś :p

A teraz co do ilości psów .....powiem tak ....nie każdy MOŻE sobie pozwolić na 2 psy w domu ....:shake:...nawet gdyby chciał

a teraz może zajmijmy się wszyscy już Qdłaczkiem ;)

Posted

cedra napisał(a):
To bylo pytanie pogladowe a widze ze narobilam tylko zamieszania a odpowiedzi na moje pytanie i tak nie mam:/ kochani nie mowie nic zlego o was. odwalacie kawal dobrej roboty i tylko was mozna podziwiac! ale zawsze oprocz jednego rasowca mozna rozwazyc drugiego psiaka, ze schroniska. . sama mam rasowca i kundelka i teraz znowu chcialabym kupic rasowego pieska (albo wziac schroniskowca???).
pozdrawiam

Wyobraz sobie ze pomagaja psom ludzie ,ktorzy nie maja zadnego psa w domu,wyobraz sobie ze nie kazdego stac na utrzymanie wiecej niz jednego psa,niektorzy jak ja maja w domu psa ,ktory nie toleruje innych psow,albo rowniez jak ja maja zawarta w umowie wynajmu domu adnotacje ze pies sztuk jeden i ani grama wiecej.....wielu ludzi moglas niestety urazic.Ja wiem ze bede mogla sobie pozwolic na wiecej psow dopiero za kilka lat kiedy postawimy wymarzony dom, i pomimo tego ze teraz mam psa rasopodobnego to kiedys beda to rasowe psy-moje marzenia.Czy z tego powodu mam czuc sie gorzej??? Bo pomagam tak jak umie ale nie mam w domu schroniskowego zwierza????:shake:

Posted

Postaram się odpowiedzieć na pytanie:dlaczego nie wzięłam psa ze schroniska .12 lat temu kupiłam collie z pseudo hodowli. Przeżyliśmy wszystkie możliwe choroby by w wieku 10,5 roku pożegnać naszego przyjaciela. Nasz opiekun medyczny twierdzi że tylko dzięki nam nasz Coluś żył aż 10 lat.Wylaliśmy morze łez przez ten okres i nikt nie liczył ile kosztowało leczenie.Wtedy postanowiłam że więcej piesków w naszym domu nie będzie a jeżeli już to ze sprawdzonej hodowli.Nasz obecny jest zdrowy i wesoły ma metrykę a ja nie zastanawiam sie co rano co go boli tym razem.A ja wolę pomóc finansowo innym biednym i opuszczonym.Taki był mój wybór natomiast los zesłał nam drugiego colaczka, niewidzącego na 1 oko z chorą trzustką , oficjalnie jest to piesek mojej córki którym tak naprawdę opiekujemy się wspólnie bo razem mieszkamy. Tak to bywa czasami kierujemy sie rozsądkiem a czasami sercem.Pozdrawiam serdecznie i dziękuję wszystkim pomagającym biedaczkom.

Posted

Psiaczek Qdłaczek zostawił mi Kłaczek :evil_lol::evil_lol:

Qdłazcuś jedzie w czwartek albo piątek do swojego Pana DR na szczypanko ;)
Pan super miał do niego podejście , bez gadania mały dał się zważyć ;)to i pik da sobie zrobić po dobroci

Posted

Selket napisał(a):
Nie wychodziło mi to co chciałam powiedzieć..Więc, żeby nie siać zametu zrezygnowałam...

To tak jak ja, produkowałam to i w końcu dałam sobie na wstrzymanie :eviltong:

Posted

[quote name='cedra']To bylo pytanie pogladowe a widze ze narobilam tylko zamieszania a odpowiedzi na moje pytanie i tak nie mam:/ kochani nie mowie nic zlego o was. odwalacie kawal dobrej roboty i tylko was mozna podziwiac! ale zawsze oprocz jednego rasowca mozna rozwazyc drugiego psiaka, ze schroniska. . sama mam rasowca i kundelka i teraz znowu chcialabym kupic rasowego pieska (albo wziac schroniskowca???).
pozdrawiam

cedra... uwierz .. gdybym tylko mogła sobie pozwolić... byłabym zapsiona po pachy.... powiem za siebie.

1. sama nie mam teoretycznie mieszkania- korzystam z dobrych chęci ludzisków którzy udostępniaja mi swoje lokum....był problem że wogóle mam 1 psa.... trafiłam na dogo po znalezieniu młodej suni na ulicy- wzięłam ja do domu, mało za to nie wyleciałam na ulice bo sąsiadom przeszkadzało... nie pies, ale jak zwykle moja inność.... pies to dla nich śmieć... a 2 to już wogóle paranoja.... psina w nowym domku...
  2. mamy rodziny- mój TZ toleruje to że pomagam psiakom, jeżdze do schronu, woże psy, zajeżdżam auto, wykładam kase, staje na głowie, siedze na dogo.... nie ma nic przeciw choć wiem że przeginam-ale czuję taką potrzebę.... ale kolejny pies to usadzenie na doopie i jego, a na to zgadzać się nie musi...:shake:
  3. kasa.... to kolejny temat- ja dziś mam żeby pomóc bidom choć cząstkowo- jutro mogę nie mieć, jutro sama mogę zamieszkać na ulicy... nie odważyłabym się wziąć kolejnego psiaka nie mając w miarę pewnej przyszłości... żyjąc z perspektywą że może nadejśc dzień kiedy nie będę miała co wsypać psu do miski....
odpowiedź masz - choćby tu

uogulniasz... popatrz na dogo... ile ludzi ma psy ze schronu....

gdybym miała jakiekolwiek warunki na kolejnego psiaka- na pewno grzałby doopke u mnie :loveu::loveu: ale nie mam... :-( i dlatego pomagam psiakom w sposób jaki mogę, jaki potrafię..... choć i kopy za to dostaję, tak też odebrałam Ciebie "kolejne "ale" że coś robie... robie coś ale zaś nie tak" ... jeżeli nie to miałaś na myśli ok.... ale zrozum, każdy pomaga jak może...

Posted

O właśnie...to kciałam napisać :oops:
Pandisia, ja nie potrafię przelać mych myśli i uczuć na papier i zawsze się naprodukuję i tak jest do kitu,więc tutaj było to samo :evil_lol:

Posted

[quote name='clockwork']Qdłaczek szuka domu.... gdyby był suczką jest na DT u mnie- bo sie w nim zakochałam :placz::placz::loveu:

Przeca był suczką ;) trza było płeć zmieniać:evil_lol:

Posted

[quote name='Alicja']:loveu::loveu::loveu:NASZ kieszonkowy Qdłaczek :loveu:

CIOTECZKI a zauważyłyście jaką ON ma piękną obróżkę :loveu:

:grins: :grins: :grins:

[quote name='agnes1']Przeca był suczką ;) trza było płeć zmieniać:evil_lol:

sama mu wyrosła przeszkoda na brzusiu :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='clockwork']

:grins: :grins: :grins:

sama mu wyrosła przeszkoda na brzusiu :evil_lol::evil_lol:

to był kleszcz :grins:

[quote name='Selket']obróżka śliczna :loveu:

no chociaż jedna cioteczka zauważyła :loveu:

Posted

clockwork, agbar, ala56 i pozostali, dziekuje za bardzo szczegolowe wyjasniena. ale musze przyznac ze z was tygrysice!!:)
jeszcze raz wielkie PRZEPRASZAM dla wszystkich ktorych urazilo moje pytanie. w moich oczach jestescie super, nie zadni tam "inni". mamy wspolny cel "aby psiakom zylo sie lepiej" wiec moze nie klocmy sie tylko polaczmy nasze sily:) ja mam psiaka ze schroniska i drugiego psa bo mam na to warunki- to chyba dobrze, przynajmniej jedno stworzenie uratowane. wy promujecie inne bidy (zreszta moja wlasnie z watku na dogomani znalazla sie u mnie:)) tez super!!! a w moim pytaniu chodzilo mi m.in o dziewczyne ktora namowila mnie na wziecie Koruni. Znalazla Kore ale powiedziala ze nie moze miec dwoch psow a miala juz goldena po czym miala zaraz 2 goldeny... chodzilo mi o kogos takiego, wielu jest tu takich osob na dogomanii ktorzy wciskaja innym psa bo czuja sie w jakis sposob za niego odpowiedzialni tylko dla spokoju wlasnego sumienia...
i przy okazji, clockwork, co znaczy skrot TZ dokladnie?