Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam pytanie do osoby u ktorej mieszka teraz kudlaczek.. czy on na prawde tak ucieka? tzn ma taka nature huskiego troche? zastanawiam sie czy psy(samce ) ze schroniska tak maja, bo slyszalam juz o kilku. ja mam osobiscie suczke i jest wrecz odwrotnie. napiszcie prosze jakie sa wasze doswiadczenia z pieskami (samcami) ze schronisk. rozwazam w przyszlosci wziecia psa ze schronu i dla mnie to bardzo wazna kwestia. chodzi mi o to czy sa kontaktowe czy raczej takie z rezerwa i obojetne, az do ucieczek wlacznie... z gory ogromne dzieki za odpowiedz:)

Posted

[quote name='Alicja']nie no spoko jak Warszawa to mamy pociąg :evil_lol::evil_lol::evil_lol:....Kolejne dziecko by było w stolycy :razz::razz:...
nie ale tak na fakcie to marzy mi się dla Qdłaczka domeczek z małym ogródkiem a pieso na dywaniku w pokoju :loveu:....snie prawda :razz::razz:

Wierzę w to że taki domek się znajdzie ,dziś byłam w pracy i opowiedziałam historię Qdłaczka z prośbą o wypytanie znajomych czy ktoś nie znalazł by miejsca dla Qudłączka w swoim domu i sercu :roll:

Posted

[quote name='cedra']Mam pytanie do osoby u ktorej mieszka teraz kudlaczek.. czy on na prawde tak ucieka? tzn ma taka nature huskiego troche? zastanawiam sie czy psy(samce ) ze schroniska tak maja, bo slyszalam juz o kilku. ja mam osobiscie suczke i jest wrecz odwrotnie. napiszcie prosze jakie sa wasze doswiadczenia z pieskami (samcami) ze schronisk. rozwazam w przyszlosci wziecia psa ze schronu i dla mnie to bardzo wazna kwestia. chodzi mi o to czy sa kontaktowe czy raczej takie z rezerwa i obojetne, az do ucieczek wlacznie... z gory ogromne dzieki za odpowiedz:)

Cedra , psiaczek mieszka w Hotelu .My po odnalezieniu go nie miałyśmy mozliwości zabrania go do domu . Jest to akurat piesek młody max 1,5 roku ...więc też z dużym potencjałem energii . Nie mamy mozliwości z nim pracować , jedynie to że dzieki włascicielce hotelu psiak ma zapewnione codzienne spacery na długiej , chyba 10 metrowej lince , a tak biega w obejściu .Wg relacji byłego domku psiak uciekł za innym psem , możliwe że suczką , nie dał się przywołac ...nie było nas tam i nie możemy przyjąć tego jako pewnik .Co mozna powiedzieć ze jest chętny do zabawy , wspołpracy , u kogoś doświadczonego szybko nabierze ogłady , no i przed wszystkim kastracja .
Co do tego czy kontaktowe ....akurat Qdłaczek jest bardzo kontaktowy , nawet do Naszego weta ,potężnego faceta podszedł z ufnością , ale myślę ze tu też dojdą osobiste doświadczenia psa...
Co do doświadczeń z psami schroniskowymi , powiem Ci że są takie same jak normalne wychowane psy ...jedne łatwiej inne trudniej przyswajają sobie komendy i zachowania ...mam znajome psy wzięte ze schroniska które nie odejdą od nowego własciciela na krok , są też te o innym usposobieniu ....tutaj tylko obserwacja a potem praca z psem ...

Posted

[quote name='Alicja'] , ...mam znajome psy wzięte ze schroniska które nie odejdą od nowego własciciela na krok , są też te o innym usposobieniu ....tutaj tylko obserwacja a potem praca z psem ...
mowisz o psach samcach czy o suczkach? tak sie upewniam:)
jakos jestem bardziej przekonana do suczek, ale boje sie bo moja ktora juz wzielam wczesniej jest teraz o mnie bardzo zaborcza i o swoja pileczke. z sunia husky dlugo sie dogadywaly pomimo ze ona nie byla zainteresowana jej pileczka ani spaniem ze mna...

dzieki za info:kiss_2:

zycze qudlaczkowi super domku!

Posted

[quote name='ATLANTYDA']Wierzę w to że taki domek się znajdzie ,dziś byłam w pracy i opowiedziałam historię Qdłaczka z prośbą o wypytanie znajomych czy ktoś nie znalazł by miejsca dla Qudłączka w swoim domu i sercu :roll:
mój TZ się śmieje że jakby to była suczka to zapewne już by z nami mieszkała ;)

[quote name='Selket']ALu, może teraz spełni się ten fajny sen? Co Ty na to? :calus:
oj nie masz pojecia jakbym chciała

[quote name='AlKil']Alu dzięki.
Trzymam kciuki z całych sił za domek!!!
trzymaj Ewuniu ....z całych sił

[quote name='cedra']mowisz o psach samcach czy o suczkach? tak sie upewniam:)

akurat 1 to pies , 2 sunie .....a z kolei wczoraj poznałyśmy sunię z domieszką krwi haszczaka z takim instynktem ze nie ma szans na spacer bez smyczy

dzieki za info:kiss_2:

zycze qudlaczkowi super domku!

nie dziękuję ;)

Posted

[quote name='clockwork']tak :grins: obie panie dzwoniąc rzekły- dzień dobry- ja w sprawie ogłoszenia w metrze... :roll: se myśle... no kto wieszał plakaty w metrze :eviltong::diabloti:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.....zaś poplułam :cool1:monitora

Posted

[quote name='Alicja']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.....zaś poplułam :cool1:monitora
Ty Alicja to wade jakas masz:razz:..ciagle ci sie wypluwa:cool1::diabloti:

Posted

[quote name='agbar']Ty Alicja to wade jakas masz:razz:..ciagle ci sie wypluwa:cool1::diabloti:

tak .....mam wade wzroku .......mój wzrok przykuwają posty pisane przez Madzialenę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

jak to jest ze osoby ktore najbardziej udzielaja sie w pomocy psiakom ze schroniska sami w domu maja rasowce...? nie mowie konkretnie o tym watku ale tak w ogole.

Posted

[quote name='cedra']jak to jest ze osoby ktore najbardziej udzielaja sie w pomocy psiakom ze schroniska sami w domu maja rasowce...? nie mowie konkretnie o tym watku ale tak w ogole.

a to coś złego czy dziwnego :razz::razz:....ja nie zauważyłam akurat tego , że tak jest ...popatrz ilu nas tu jest , ile różnych psiaków mamy , niekoniecznie rasowych :shake:

Posted

[quote name='cedra']jak to jest ze osoby ktore najbardziej udzielaja sie w pomocy psiakom ze schroniska sami w domu maja rasowce...? nie mowie konkretnie o tym watku ale tak w ogole.

ano tak to jest....

część trafiła tu kiedy już miała psiaka w domu... jak ja... choć mój nie rasowy ino qndel.... :cool1:

zresztą nie wiem o co chodzi w pytaniu, nie zrozumiałam.... nooo mam rasowego psa... i ??? i że nie mam pomagać psom?? czy w drugą strone- pomagam schroniskowcom, więc nie powinnam kupować rasowca :niewiem:

ala... przyszłam wytrzeć Ci monitor ;)

http://www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf

Posted

[quote name='cedra']nie, zlego nie, ale dziwnego. skoro wszystki te osoby maja takie dobre serce to czemu nie wezma psiaka ze schroniska?

bo nasze psy też już mają swoje lata :pa pomagamy jakieś 2-3 latka ....

a jeśli przyszłas prawić Nam morały to się pomyliłas ...nam ich prawić nie trzeba ...praw je tam gdzie psom dzieje się krzywda...może poswięć rodzine , swój czas , swoj samochód , swoje pieniądze , swoje zdrowie i zajmij się pieskami a nie praw morałów innym ......jesteś chyba bardzo młoda ;/

Posted

cedra napisał(a):
nie, zlego nie, ale dziwnego. skoro wszystki te osoby maja takie dobre serce to czemu nie wezma psiaka ze schroniska?

Dlaczego odnosze wrazenie ,ze szukasz problemu tam gdzie go nie ma....:hmmmm: