Alicja Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='Selket']Alu sny się spełniają :calus: oj oby ten się spełnił ....bo mi się zazwyczaj spełniają ale te niefajne :-( Quote
cedra Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Mam pytanie do osoby u ktorej mieszka teraz kudlaczek.. czy on na prawde tak ucieka? tzn ma taka nature huskiego troche? zastanawiam sie czy psy(samce ) ze schroniska tak maja, bo slyszalam juz o kilku. ja mam osobiscie suczke i jest wrecz odwrotnie. napiszcie prosze jakie sa wasze doswiadczenia z pieskami (samcami) ze schronisk. rozwazam w przyszlosci wziecia psa ze schronu i dla mnie to bardzo wazna kwestia. chodzi mi o to czy sa kontaktowe czy raczej takie z rezerwa i obojetne, az do ucieczek wlacznie... z gory ogromne dzieki za odpowiedz:) Quote
ATLANTYDA Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='Alicja']nie no spoko jak Warszawa to mamy pociąg :evil_lol::evil_lol::evil_lol:....Kolejne dziecko by było w stolycy :razz::razz:... nie ale tak na fakcie to marzy mi się dla Qdłaczka domeczek z małym ogródkiem a pieso na dywaniku w pokoju :loveu:....snie prawda :razz::razz: Wierzę w to że taki domek się znajdzie ,dziś byłam w pracy i opowiedziałam historię Qdłaczka z prośbą o wypytanie znajomych czy ktoś nie znalazł by miejsca dla Qudłączka w swoim domu i sercu :roll: Quote
Selket Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 ALu, może teraz spełni się ten fajny sen? Co Ty na to? :calus: Quote
AlKil Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Alu dzięki. Trzymam kciuki z całych sił za domek!!! Quote
Alicja Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='cedra']Mam pytanie do osoby u ktorej mieszka teraz kudlaczek.. czy on na prawde tak ucieka? tzn ma taka nature huskiego troche? zastanawiam sie czy psy(samce ) ze schroniska tak maja, bo slyszalam juz o kilku. ja mam osobiscie suczke i jest wrecz odwrotnie. napiszcie prosze jakie sa wasze doswiadczenia z pieskami (samcami) ze schronisk. rozwazam w przyszlosci wziecia psa ze schronu i dla mnie to bardzo wazna kwestia. chodzi mi o to czy sa kontaktowe czy raczej takie z rezerwa i obojetne, az do ucieczek wlacznie... z gory ogromne dzieki za odpowiedz:) Cedra , psiaczek mieszka w Hotelu .My po odnalezieniu go nie miałyśmy mozliwości zabrania go do domu . Jest to akurat piesek młody max 1,5 roku ...więc też z dużym potencjałem energii . Nie mamy mozliwości z nim pracować , jedynie to że dzieki włascicielce hotelu psiak ma zapewnione codzienne spacery na długiej , chyba 10 metrowej lince , a tak biega w obejściu .Wg relacji byłego domku psiak uciekł za innym psem , możliwe że suczką , nie dał się przywołac ...nie było nas tam i nie możemy przyjąć tego jako pewnik .Co mozna powiedzieć ze jest chętny do zabawy , wspołpracy , u kogoś doświadczonego szybko nabierze ogłady , no i przed wszystkim kastracja . Co do tego czy kontaktowe ....akurat Qdłaczek jest bardzo kontaktowy , nawet do Naszego weta ,potężnego faceta podszedł z ufnością , ale myślę ze tu też dojdą osobiste doświadczenia psa... Co do doświadczeń z psami schroniskowymi , powiem Ci że są takie same jak normalne wychowane psy ...jedne łatwiej inne trudniej przyswajają sobie komendy i zachowania ...mam znajome psy wzięte ze schroniska które nie odejdą od nowego własciciela na krok , są też te o innym usposobieniu ....tutaj tylko obserwacja a potem praca z psem ... Quote
cedra Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='Alicja'] , ...mam znajome psy wzięte ze schroniska które nie odejdą od nowego własciciela na krok , są też te o innym usposobieniu ....tutaj tylko obserwacja a potem praca z psem ... mowisz o psach samcach czy o suczkach? tak sie upewniam:) jakos jestem bardziej przekonana do suczek, ale boje sie bo moja ktora juz wzielam wczesniej jest teraz o mnie bardzo zaborcza i o swoja pileczke. z sunia husky dlugo sie dogadywaly pomimo ze ona nie byla zainteresowana jej pileczka ani spaniem ze mna... dzieki za info:kiss_2: zycze qudlaczkowi super domku! Quote
Asiaczek Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Dzisiaj w gazecie Metr widziałam ogłoszenie Alicji o Qdłaczku. Te telefny z W-wy to moze właśnie reakcja na ogloszonko...? I jaki on śliczny!:loveu: http://images6.fotosik.pl/177/a6193e89003bb58e.jpg Pzdr. Quote
Alicja Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='ATLANTYDA']Wierzę w to że taki domek się znajdzie ,dziś byłam w pracy i opowiedziałam historię Qdłaczka z prośbą o wypytanie znajomych czy ktoś nie znalazł by miejsca dla Qudłączka w swoim domu i sercu :roll: mój TZ się śmieje że jakby to była suczka to zapewne już by z nami mieszkała ;) [quote name='Selket']ALu, może teraz spełni się ten fajny sen? Co Ty na to? :calus: oj nie masz pojecia jakbym chciała [quote name='AlKil']Alu dzięki. Trzymam kciuki z całych sił za domek!!! trzymaj Ewuniu ....z całych sił [quote name='cedra']mowisz o psach samcach czy o suczkach? tak sie upewniam:) akurat 1 to pies , 2 sunie .....a z kolei wczoraj poznałyśmy sunię z domieszką krwi haszczaka z takim instynktem ze nie ma szans na spacer bez smyczy dzieki za info:kiss_2: zycze qudlaczkowi super domku! nie dziękuję ;) Quote
clockwork Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 [quote name='Asiaczek']Dzisiaj w gazecie Metr widziałam ogłoszenie Alicji o Qdłaczku. Te telefny z W-wy to moze właśnie reakcja na ogloszonko...? I jaki on śliczny!:loveu: http://images6.fotosik.pl/177/a6193e89003bb58e.jpg Pzdr. tak :grins: obie panie dzwoniąc rzekły- dzień dobry- ja w sprawie ogłoszenia w metrze... :roll: se myśle... no kto wieszał plakaty w metrze :eviltong::diabloti: Quote
Alicja Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='clockwork']tak :grins: obie panie dzwoniąc rzekły- dzień dobry- ja w sprawie ogłoszenia w metrze... :roll: se myśle... no kto wieszał plakaty w metrze :eviltong::diabloti: :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.....zaś poplułam :cool1:monitora Quote
agbar Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='Alicja']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:.....zaś poplułam :cool1:monitora Ty Alicja to wade jakas masz:razz:..ciagle ci sie wypluwa:cool1::diabloti: Quote
Alicja Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='Asiaczek']Dzisiaj w gazecie Metr widziałam ogłoszenie Alicji o Qdłaczku. Te telefny z W-wy to moze właśnie reakcja na ogloszonko...? I jaki on śliczny!:loveu: http://images6.fotosik.pl/177/a6193e89003bb58e.jpg Pzdr. Asiaczku , jak ktoś będzie chętny na psiaczka to pamiętaj o nas ;) Quote
Alicja Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='agbar']Ty Alicja to wade jakas masz:razz:..ciagle ci sie wypluwa:cool1::diabloti: tak .....mam wade wzroku .......mój wzrok przykuwają posty pisane przez Madzialenę :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Asiaczek Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Pamiętam, ale z tamtej strony - cisza... pzdr. Quote
cedra Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 jak to jest ze osoby ktore najbardziej udzielaja sie w pomocy psiakom ze schroniska sami w domu maja rasowce...? nie mowie konkretnie o tym watku ale tak w ogole. Quote
ATLANTYDA Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 Się wątek Qudłaczkowy rozruszał :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Agnie Koty Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 hm, o koty też chodzi? Generalnie im pomagam a mam 5 burasów. A te nowe zdjęcia Kudłaczka sa boski, on jest piękny Quote
Alicja Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='cedra']jak to jest ze osoby ktore najbardziej udzielaja sie w pomocy psiakom ze schroniska sami w domu maja rasowce...? nie mowie konkretnie o tym watku ale tak w ogole. a to coś złego czy dziwnego :razz::razz:....ja nie zauważyłam akurat tego , że tak jest ...popatrz ilu nas tu jest , ile różnych psiaków mamy , niekoniecznie rasowych :shake: Quote
clockwork Posted April 22, 2008 Author Posted April 22, 2008 [quote name='cedra']jak to jest ze osoby ktore najbardziej udzielaja sie w pomocy psiakom ze schroniska sami w domu maja rasowce...? nie mowie konkretnie o tym watku ale tak w ogole. ano tak to jest.... część trafiła tu kiedy już miała psiaka w domu... jak ja... choć mój nie rasowy ino qndel.... :cool1: zresztą nie wiem o co chodzi w pytaniu, nie zrozumiałam.... nooo mam rasowego psa... i ??? i że nie mam pomagać psom?? czy w drugą strone- pomagam schroniskowcom, więc nie powinnam kupować rasowca :niewiem: ala... przyszłam wytrzeć Ci monitor ;) http://www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf Quote
cedra Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 nie, zlego nie, ale dziwnego. skoro wszystki te osoby maja takie dobre serce to czemu nie wezma psiaka ze schroniska? Quote
Alicja Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='cedra']nie, zlego nie, ale dziwnego. skoro wszystki te osoby maja takie dobre serce to czemu nie wezma psiaka ze schroniska? bo nasze psy też już mają swoje lata :pa pomagamy jakieś 2-3 latka .... a jeśli przyszłas prawić Nam morały to się pomyliłas ...nam ich prawić nie trzeba ...praw je tam gdzie psom dzieje się krzywda...może poswięć rodzine , swój czas , swoj samochód , swoje pieniądze , swoje zdrowie i zajmij się pieskami a nie praw morałów innym ......jesteś chyba bardzo młoda ;/ Quote
agbar Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 cedra napisał(a):nie, zlego nie, ale dziwnego. skoro wszystki te osoby maja takie dobre serce to czemu nie wezma psiaka ze schroniska? Dlaczego odnosze wrazenie ,ze szukasz problemu tam gdzie go nie ma....:hmmmm: Quote
Alicja Posted April 22, 2008 Posted April 22, 2008 [quote name='clockwork'] ala... przyszłam wytrzeć Ci monitor ;) http://www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf dziękuję Quote
Recommended Posts