Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alicja']

oj muszą , muszą ....jak narazie przebieramy ...
ale trzymaj :kciuki: aby trafił się taki naj naj :loveu:

:evil_lol::evil_lol: nie wiem jak ty ale ja nie miałam ofert domeczkowych... więc nie przebieram :eviltong::eviltong:

jeszcze jestem bo chalimala musiała chłopu kapcie i obiad podać i sie spóźni :diabloti:

wyczochram wytarmosze wycałuje.... itd itp...

mam nadzieje że chalimala nie mdeje na widok igieł jak ja :roll::roll: i bedzie miał kto przytrzymac Qdłatego do szczepienia :cool1: bo jak nie to pan wet se nie poradzi z dwoma leżącymi i jednym brykającym :grins:

no to lece paaaaa

Posted

[quote name='clockwork']:evil_lol::evil_lol: nie wiem jak ty ale ja nie miałam ofert domeczkowych... więc nie przebieram :eviltong::eviltong:

taaaa ino że już z góry wiem , ze połowa nie przejdzie twojej lustracji ....Naszej
:diabloti:

mielim od pani z TG :mad:...ale odpadła bo domek miał wyjście na ulice i nie miał furtki :diabloti:...i już był problem ze cza było psa na smyczy trzymać ...a poprzedni piesek w tym domku zginął własnie przez to że wybiegł z domu i wpadł wprost pod samochód , no dobra 2 chcialy mniejsze psiaki ale i tak przeszlyby lustracje :roll:...no i życie nam weryfikuje domki bo miala być suczka :evil_lol::evil_lol:

jeszcze jestem bo chalimala musiała chłopu kapcie i obiad podać i sie spóźni :diabloti:
po co chłopu kapcie i obiad :hmmmm:

wyczochram wytarmosze wycałuje.... itd itp...

:loveu::loveu:

mam nadzieje że chalimala nie mdeje na widok igieł jak ja :roll::roll: i bedzie miał kto przytrzymac Qdłatego do szczepienia :cool1: bo jak nie to pan wet se nie poradzi z dwoma leżącymi i jednym brykającym :grins:

no to lece paaaaa

uważaj nie mdlij :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='agaciaaa']Pozwoliłam sobie zrobić Qdłaczkowy bannerek :razz: ;)

a jaki fajny :loveu:

Oj Qdłaczku ale cie ciotka wycałuje od wszystkich :lol:

wyślimta go na maxa :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Selket']Oj..selekcja na domeczki się odbywa :evil_lol:

oj wiesz jakie kryteria ;)

sama bym go chciala :roll:, ale wiem że po wizycie przedadopcyjnej ciotki Klockowej bym odpadła :razz::razz:.....ona u mnie jako domek też :eviltong::eviltong:

Nie no tak bez żartów ....Qdłaczek jest jeszcze energicznym młodzieniaszkiem i na dodatek nie miał go kto nauczyć ogłady :razz::razz:
co domek musi wiedzieć :
- jeśli nie damy rady go wykastrować to ten zabieg w 1szej kolejności
- Qdłaczek jak narazie nadal robi siq po kątkach .... ale to jest do wyeliminowania , kastracja i nauka
- potrzebuje dużo ruchu ,
uwielbia się bawić ...tak jak już pisałam skupiony na człowieku , duże szanse do predyspozycji do agality...
- lubi jeść , woli gotowane , ale jak głodny nie pogardzi suchym ;)
- mały kradziej , potrafi ściągnąć ze stołu / u Agnieszki chciał dać popisówę :evil_lol:/
- domek raczej bez kotków
- no i wcale nie musi być dom z ogrodem ;)...ważne by ktoś kto go pokocha poświęcił mu dużo czasu

Jak mi się przypomni napiszę jeszcze

Posted

:cool1:....był telefon z Rybnika ....ogłoszenie z portalu rybnickiego

Młodzi ludzie , dziecko lat 6, ........i ....pies siedziałby około 6-8 godzin sam :shake:...odradziłam ....pies wiekowo by odpowiadał bo liczyli ze nauczony czystości a tego zagwarantować nie możemy :shake:....szczerze .....chciałabym aby Qdłacz miał domek ale odradziłam :shake:

Posted

[quote name='Selket']Skoro uważasz, że ten domek nie jest naj, to chyba lepiej, że odradziłaś :calus:

pani chciała uniknąć brudzenia, załatwiania się w domu przez psa , dlatego nie chcieli siusiajacego szczeniaczka, piesek miał być towarzyszem zabaw dziecka ... kiedy powiedziałam ze psu może się zdarzyć siusianie na drzwi , na framugi ...była inna rozmowa ...:shake:...nie chciałabym aby Qdłaczek po kilku dniach znowu musiał wracać

Posted

No tak...A wiadomo, że w nowym miejscu takie siusianie może być nagminne i niestety trzeba włożyć sporo pracy, żeby to wyeliminować. I czasu i cierpliowości,a skoro Pani ma tego zabrkanąć i Qdłaczek ma znów cierpieć to lepiej niech zostanie w hoteliku :calus: Maszerujemy po domek;)

Posted

[quote name='Pandisia']Kudłaczek do góry.

Basiu ...wreszcie otwarłam maila :roll:...jak wróci Qba to pozapisuję fotki na kompku i zrobię wreszcie bazarek ;).....

Jutro rano powinno być otwarcie ;)

Ciotka .......porwałas Qdłaczka , że Cię nie ma :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

jestem, jestem.... miałam kierowce na kawce....:loveu::loveu: Qdłaty zaszczepiony, zalany FIPREXEM na kleszcze i pchły.... wyciągnął głowe z obroży, dostałam zawału....:eek2:

mam foty
zrobie obiad:roll::oops: i klikne co i jak ;)

Posted

[quote name='clockwork']jestem, jestem.... miałam kierowce na kawce....:loveu::loveu: Qdłaty zaszczepiony, zalany FIPREXEM na kleszcze i pchły.... wyciągnął głowe z odboży, dostałam zawału....:eek2:

mam foty
zrobie obiad:roll::oops: i klikne co i jak ;)

No ładnie ładnie, cioteczko a ja to na kawkę po ciężkim dniu nie zasłuzyłam, widocznie byłam marnym kierowcą:evil_lol:, ale najgorsze jest to że chciałaś nam zatracić Qdlaczka:diabloti: oj nie ładnie cioteczko, nie ładnie:eviltong:

Posted

[quote name='maggie1971']No ładnie ładnie, cioteczko a ja to na kawkę po ciężkim dniu nie zasłuzyłam, widocznie byłam marnym kierowcą:evil_lol:, ale najgorsze jest to że chciałaś nam zatracić Qdlaczka:diabloti: oj nie ładnie cioteczko, nie ładnie:eviltong:

:razz::razz:nam to zrobiła kawe przed trasą :cool1:....................:evil_lol::evil_lol:

chwila ....przeca My z Hołowczycem jechały :hmmmm:

Posted

[quote name='maggie1971']No ładnie ładnie, cioteczko a ja to na kawkę po ciężkim dniu nie zasłuzyłam, widocznie byłam marnym kierowcą:evil_lol:, ale najgorsze jest to że chciałaś nam zatracić Qdlaczka:diabloti: oj nie ładnie cioteczko, nie ładnie:eviltong:

cioteczko :oops: ja ci chciałam zaproponować kawke.... ale już i tak mi głupio było że straciłaś z nami 5 godzin- za co Bóg zapłać :roll:, a do domu miałaś kawał.... a dzieci i mąż płakali :roll::loveu:

Posted

aa zapomniałam....

Qdłaczuś w hoteliku obskakał mnie i nową ciocie chalimale.... grzecznie wbiegł.... wciągnął :roll: mnie do weta... wyżebrał ciacha... skubany- już dobrze wie po co tam chodzi :evil_lol:
zaszczepić zbytnio sie nie dał.... bo kręcił sie w kółko i latał po gabinecie jak szaleniec.... ale udało sie- przekupiony ciasteczkie.... ja tez ... żebym nie zemdlała...

szczepionko wścieklizna + choróbska zakaźne kosztowały nas 40 zł :loveu:

Qdłaczek niestety znaczy teren..:-(.. w gabinecie zaś podniósł noge :shake:
kastracja PILNA, ale gdzie go potem dać :niewiem:

wróciliśmy do hoteliku- poszłam sie z nim odsikać jeszcze.... a tego wzięło na zabawe- chwycił smycz w zęby i.... wyciągnął głowe z obroży :mdleje: wokół pola i lasy.... już widziałam uciekiniera Qdłaczka gdzieś hen..... :placz:
a Qdłaczuś złapał w zęby obróżke i zaciągnął mnie biegiem pod drzwi hoteliku :loveu:
szybko mu ją założyłam... coby sie nie rozmyślił.... :roll: no dobra- szybko próbowałam ale on w ciągu sekundy jest w 30 miejscach :mdleje:
pies ma niezużyty pokład energii... długie spacery i bieganko usadziłoby go troszke na doopce.... po dłuższym szaleństwie nawet na smyczy- luzuje....

Qdłaczek niestety został wyexmitowany na zewnątrz do kojca... bo już pojawiają sie rezerwiści :evil_lol::evil_lol: zresztą pani Beatka twierdzi że on i tak woli na dworze.....

chyba wsjo..

aaaa Ala... pytałam o to czyszczenie gruczołów okołoodbytowych... pan wet powiedział że nawet sama to możesz dobrze zrobić... chciał mi pokazać na Qdłaczu, żebym ja Ci pokazała na Klocku jak masz to zrobić Ozziemu :cool1: nie zgodziłam sie :diabloti:

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:.......naj mnie się podoba wątek z gruczołami :diabloti:

Cioteczko koffana :loveu:to ja się jutro obejrzę chyba za szeleczkami :razz::razz:jak będę na mieście ...myślę , że były by bezpieczniejsze niż obróżka ...chyba że chłoptaś ma za luźną :hmmmm:...

Nad kastracją musimy pomyśleć ...jeśli mały nie znajdzie domku do majówki to chyba po ...trzeba będzie kombinować :roll:....ino gdzie ....po zabiegu ....
no i niestety kazdy potencjalny domek ostrzegać że tak robi :razz:, aby po chwili radości z posiadania psa nowy domek nam go z takiego powodu nie oddał

Posted

Qdlaczek jest boskiii :D :D :D potrzebuje dluuugich spacerków co by zużyc poklady energiii które w nim drzemią :) siedząc w kojcu nie bardzo ma jak pozbyć się tych nadmiarów :/
trzymam kciukasy za bandziorka :D nalezy mu się nowy domek, bo jest boski :D

p.s.
clockwork jest dla mnie mistrzem świata :D

Posted

[quote name='chalimala']Qdlaczek jest boskiii :D :D :D potrzebuje dluuugich spacerków co by zużyc poklady energiii które w nim drzemią :) siedząc w kojcu nie bardzo ma jak pozbyć się tych nadmiarów :/
trzymam kciukasy za bandziorka :D nalezy mu się nowy domek, bo jest boski :D

p.s.
clockwork jest dla mnie mistrzem świata :D
czego :grins:

cioteczka jak On by pięknie pasował do Twojej Bandy Trojga :loveu::loveu: