Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 921
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dyzio został wylicytowany na allegro :-D
Pani jest zdecydowana zabrać go do siebie. Napisała, że ma w domu już foksa (trochę rozpuszczonego), 2 nimfy (Klark i Waldek) oraz Pepina Wspaniałego (najwspanialszy kanarek pod słońcem). Pod koniec czerwca Pani przeprowadza się do Mamy gdzie jest taras,ogród i dużo miejsca do biegania i spacerów. Oprócz Dyzia Pani chce również adoptować Kapselka z tego wątku:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10201839
Też go wylicytowała i napisała, że jest zdecydowana go wziąć.
Teraz trzymajcie kciuki żeby nic złego się po drodze nie wydarzyło i żeby psiaki rzeczywiście trafiły do najwspanialszego domu pod słońcem.

Posted

Pani dzisiaj dzwoniła. Dogadalysmy się. Dobrze sie sklada bo na początku czerwca mój Tz i moja córka będą na śląsku , powiozą Liska a ktos z mojej rodziny mieszkajacej tam przeprowadzi wizyte przeadopcyjna. :multi:

Posted

basia0607 napisał(a):
Pani dzisiaj dzwoniła. Dogadalysmy się. Dobrze sie sklada bo na początku czerwca mój Tz i moja córka będą na śląsku , powiozą Liska a ktos z mojej rodziny mieszkajacej tam przeprowadzi wizyte przeadopcyjna. :multi:

Basieńko, gratuluję.
Wczoraj wyadoptowałam Lusię, siostrę Elzy. Poszła do domu, leży po kanapach, ma 2 letniego kolegę. Pusia jeszcze czeka ale jest na nia chętna pani. Czas mrozić szampana.

PS. wygladasz na nie więcej niz 30 lat.

Posted

Jak się cieszę że Dyzio- Lisek będzie miał dom!!! śledziłam jego wątek i tak mi jakoś zapadła w serce ta jego tragedia...nie mogę wziąć już kolejnego psiaka, niestety (szkoda, że dom nie jest rozciągalny...) tak patrzyłam, że z moją Vivą pasowałyby do siebie rozmiarowo ;) -spox, o szczeniętach nie ma mowy- ! :) ale dzięki tej wspaniałej wieści mogę spokojnie iść spać. Powodzenia Lisku!! Niech nowa Pani okażę się "tą" panią i niech pochwali się Tobą zdjęciami na forum!!

Posted

Agata69 napisał(a):
Basieńko, gratuluję.
Wczoraj wyadoptowałam Lusię, siostrę Elzy. Poszła do domu, leży po kanapach, ma 2 letniego kolegę. Pusia jeszcze czeka ale jest na nia chętna pani. Czas mrozić szampana.

PS. wygladasz na nie więcej niz 30 lat.

Agatko, wiedzialam , że w końcu i Liskowi i Twoim biedom sie uda.
A co do lat , to pozory mylą ;).

Posted

Zaraz wyślę do pani meila. Mój tz bedzie przeprowadzal moja córke na Śląsk w niedługim czasie. Nie moge odkreslić dokladnie. Myslę , że w przeciągu 2 tygodni.

Posted

Sprawa sie komplikuje.
Pani dzwonila do mnie z informacją , że dzisiaj idzie do szpitala. Tam sie dowie na ile musi zostać. Z Liska nie rezygnuje a moj transport będzie za tydzien w czwartek. Potem będzie trudno.

Posted

Dzisiaj Lisek byl kąpany. Wprawdzie w misce bo wanna byla zajeta ale sie udalo. Wykąpalismy wszystkie małe psy. Po kapieli leciały w pisek aby się wypudrować. Liska pierwszy raz puścialam ze smyczy. Trzyma sie podwórka , rzucil sie na niewiele wiekszego od siebie kolege ale rozgonilam chlopaków. Dyzio daje się glaskać, jest wesoly. Fajnie sika. Podnosi do góry 2 tylne łapki i stoi jak w cyrku na przednich.
Potem będa fotki/ jak mi Fidelek wklei ?/

Posted

Gosiapk napisał(a):
Moja Teijunia identycznie siusia! Też stoi na przednich nogach i siusia w powietrze :evil_lol:

moja też! ratlerka!i potrafi tymi przednimi przebierać i isć siusiajac :cool3:

Posted

Basiu nie otrzymałam żadnych zdjęć.

Na jaki adres je posłałaś?
Dodam, że skrzynka nie jest przepełniona a inne wiadomosci i fotki otrzymuję...

Posted

Właśnie zadzwoniła do mnie p. Joanna, która "wylicytowała" Dyzia na allegro. Bardzo, bardzo jest jej przykro, że cała sprawa się przedłuża, ale rzeczywiście jej sytuacja zdrowotna troszkę się skomplikowała i potrzeba trochę czasu żeby wszystko na tyle się unormowało, żeby dom do którego Kapselek trafi był domem rzeczywiście stałym i spokojnym a nie kolejnym "punktem przerzutowym". W każdym razie pani Joanna i jej mąż są zdecydowani na adopcję zarówno Liska-Dyzia jak i Kapselka, prosiła żeby piesków już nie ogłaszać bo ona je na 100% weźmie do domu, będzie z nimi na początku cały czas, bo będzie miała wolne i będą chodzili na spacery do lasu i na łąki, poza tym psiaki będą miały do dyspozycji ogród i dom oraz kolegę foksteriera.
Pani Joanna pytała też gdzie ma wpłacić pieniądze zadeklarowane na allegro jako pomoc dla opiekunów psiaków, ale powiedziałam żeby na razie się tym nie przejmowała - jak wyjdzie ze szpitala to będzie miała jeszcze dużo czasu żeby pomagać, na razie to jej zdrowie jest najważniejsze.
Tak więc trzymajmy kciuki za przyszłą opiekunkę Dyzia.

P.Joanna przewiduje unormowanie się sytuacji (łącznie z przeprowadzką do domu z ogrodem u jej Mamy) na ok. 20.06