Jump to content
Dogomania

szczeniki ---------3 tygodnie zamknięte bez jedzenia------mają domy

Recommended Posts

Posted

W piatek moze poznam te slodkosci :loveu: osobiscie.
Sa przesliczne, naprawde.

Prosze tylko o pomoc w szukaniu dla nich domow.
Nasze strony nie sa niestety zbyt psolubne.... wiele tu przypadkow, gdzie zwierzaki staja sie ofiarami bezdusznosci ludzkiej i okrucienstwa.

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='maciaszek']No właśnie! 8 rano to środek nocy jeszcze :evil_lol:. Właśnie jem śniadanie :).

jak to dobrze byc na dogo dowiedzialam sie zew srodku nocy chodze do pracy ....ekstra od 6 na nogach :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

szczeniory do domków sio

Posted

hello
dzięki że o nas nie zapomnieliście:loveu:
maluchy mają sie dobrze, zostały już odrobaczone .....fuuuuu było w nich pierdyliard długasnych robali:crazyeye:

dziewczynka jest przesłodka zdecydowanie typ kanapowca, tylko całowanie, tulanie i pieszczochy na pewno nie nadaje sie do małych dzieci bo ja zamęczą a ona nie umie się bronić
za to chłopiec będzie kofanym zbójem:lol:, jest bardzo czujny i obszczekuje wszystkich gości
mimo ze kupiłam im mnóstwo zabawek i tak najlepsze sa moje buty, papierki i wszelkiego typu smieciochy do zabawy.......... mały jest bardzo czujny i obszczekuje wszystkich gości

pieski są jeszcze nieco nieufne do obcych, nie wiem jak z innymi psiakami bo póki nie są zaszczepione nie wychodzę z nimi na psie tereny
ale na dól przed blok, gdzie jest teren zamknięty i nie wchodzą inne psiury wychodzimy na małe co nieco.......bo maluchy już oznajmiają że chcą siusiokoopkę:multi: co nie ukrywam jest dla mnie wielką ulgą:evil_lol:
już spokojnie mogę je zostawiać same w domu i nie ma wrzasku;)

tak jak Zuzia mówiła u nas kiepsko z dobrymi domkami, dlatego bardzo liczę na Waszą pomoc w dalszych terenach polszy

tekst spłodzę jutro.....dziś zupełnie nie mam polotu

Posted

Cieszę się ze psiaczki mają się dobrze, są bardzo urocze i na pewno szybko znajdą domki. Jakby co to pomogę w transporcie :evil_lol:, Chętnie bym jeszcze maluszki zobaczyła.:loveu:

Posted

w ten pochmurny dzień radośnie witają Was maluchy:loveu:

poprosiłam Majge o wyczarowanie kolejnego pięknego tekstu do ogłoszeń mam nadzieję,że mi nie odmówi:cool3:

te wstrętne sraluchy nie chcą nawet na metr podejść do obcych im ludzi, tak strasznie się boją szczególnie dzieci........martwię się, że może to stanowić problem, ludzie nie chcą takich wystraszonych psiaków.......jutro zapytam sie weta czy można je już zaszczepić a wtedy mogę je zabierać do bardziej tłumnych miejsc

wczoraj chłopak z partyzanta ukradł kotu żarełko .......no i dzisiaj były wieeeelkie efekty tej kradzieży............już zużyłam sto rolek papieru:lol:

Posted

Przeleciałam wątek jak tornado...i...Dziewczyny plizzz, macie mi coś poddać z ich sytuacji przed zgarnięciem (z samej akcji odbioru)? Jak rozumiem były u 90latki i jakiegoś kołka :angryy:. Wiecie cokolwiek więcej?
A co z ich mamą, bo tego nie wyłapałam??? :-(
Jak mam takie perełki do wykorzystania, to tekst pójdzie piorunem.

Posted

majqa napisał(a):
Przeleciałam wątek jak tornado...i...Dziewczyny plizzz, macie mi coś poddać z ich sytuacji przed zgarnięciem (z samej akcji odbioru)? Jak rozumiem były u 90latki i jakiegoś kołka :angryy:. Wiecie cokolwiek więcej?
A co z ich mamą, bo tego nie wyłapałam??? :-(
Jak mam takie perełki do wykorzystania, to tekst pójdzie piorunem.
To nie te psy od 90-latki i psychola! "Nasze" szczeniory były zamknięte razem z matką w pustym mieszkaniu, podobno przez 3 tygodnie. Schronisko zostało wezwane na interwencję przez policję. Do mieszkania weszli razem. Mieszkanie umeblowane, ale puste. Zero ludzi, zero jedzenia, smród i brud... Jak wyglądały szczeniaki to wiesz. Suka natomiast wyglądała nieźle. Być może zjadła wszystko co było do zjedzenia w tym mieszkaniu, być może (i to dość prawdopodobne) zjadła resztę szczeniąt :(.
I taka jest ich historia sprzed zabrania.

Posted

"Dwie szczenięce cudowności, które wygrały ze śmiercią głodową..."

Nic ponad zadowolenie, gdy jesteśmy nasyceni ciepłem drugiego
człowieka, poczuciem bezpieczeństwa, gdy w uśpieniu pozostaje
wilczy apetyt na coś przepysznego, bo zmysł smaku woła "Już nie!
Na dziś basta!". Chciałoby się powiedzieć rozpusta istnienia...

Doceniamy to, kiedy życie sprawia, że któryś z tych elementów
się wykrusza. Samotność zaczyna boleć, zagrożenie spędza sen
z powiek, głód i pragnienie palą.

Niezwykle rzadko my ludzie, nawet w takich okolicznościach,
pozostajemy bez ratunku. Naszą wyciagniętą rękę, w błagalnym geście
o pomoc, chwyta inna, ludzka ręka. Za jej sprawą los się odmienia.
Tego komfortu nie mają zwierzęta, ich "być albo nie być" twardo
osadzone jest w realiach naszego świata, a Hamlet uśmiecha się
jedynie z politowaniem, jakby wołał szekspirowskim głosem:
"Eh Wy, ludzie...".

Tragiczny los zaplanował człowiek, dla dwóch psich drobiażdżków
i ich mamy. Zresztą, czy zaplanował? Czy ów człowiek w ogóle myślał,jak bardzo może skrzywdzić, skazując trójkę istot na śmierć głodową???

Do katowickiego schroniska trafiła psia mama i jej dwójka maleńkich
dzieci, piesek i sunia. Zwierzątka miały nikła szansę na przeżycie.
To, że tak się stało, sprawiła intensywna opieka weterynaryjna
i zapewne ogromna wola istnienia tu i teraz, po tej stronie lustra.
Psiaki w ramach działań interwencyjnych zostały wydobyte z opuszczonego mieszkania, dla nich było ono przedsionek piekieł. Wszystko wskazuje na to, że bez pożywienia, picia, minimalnej opieki wegetowały tam około 3 tygodni.
3 TYGODNI ŚWIADOMOŚCI, ŻE RATUNEK RACZEJ JUŻ NIE
NADEJDZIE !!!

Szczeniąt najprawdopodobniej było więcej, domyślać się można, że
stały się pokarmem matki, ratującej własne życie................

Błagamy o pomoc dla tych skrzywdzonych stworzeń, które dopiero
co wkroczyły w życie, chcą kochać, pragną jak mało które obecności
człowieka, jego czułości, zmazania krzywd, a te niewatpliwie wciąż
bolą...

Sunia i piesek trafiły do psiego raju. Znalazła się osoba, która
zdecydowała pomóc im dojściu do równowagi po tak traumatycznych
przeżyciach.

Dzięki niej, te 2,5 miesięczne szczeniaczki nabierają ciałka i
zaczynają żyć należnym im, dziecięcym życiem.

Maleństwa straciły kontakt ze swą mamą, ta pozostała w schronisku. Wierzymy, że tej stracie zadośćuczyni ktoś gotów podarować im nowy dom i nową jakość życia.
Może Pan, a może Pani???

Wszelkich informacje o stanie szczeniaczków, warunkach ich adopcji
z przyjemnością udzieli ich obecna opiekunka, Pani Agnieszka.
Numer kontaktowy to: 0 - 693 797 788

Posted

Dziewczyny wyhaczcie byki, nieścisłości...słowem, co mam poprawić.
Aha, jeśli nie robicie "wypasionego" allegro to wstrzymajcie się momencik
z bólem. Pomocy nie odmówi na pewno Folen, ona robi to graficznie bajecznie i chwytająco za serce. Z wyjazdu wraca w poniedziałek.

Posted

majga Twój tekst jak zwykle boski:loveu:......nawet mój TZ zna Twoją twórczość, powiedział,że nie będzie tego czytał bo przeglądał już poprzednie i nie chce się ponownie wzruszać:crazyeye:.... a to przecież 100% facet czyli nie ma tu miejsca na chwile słabości:evil_lol:......ale sie uśmiałam

kofana wiem że Folen robi świetne allegro jednak dla dobra maluchów nie mogę długo zwlekać........bąble obdarzyły mnie tak bezgraniczną miłością że przestały tolerować innych ludzi........wykazują niepokojące oznaki zazdrości........szczególnie chłopak, dziś prawie dziabnął znajomego - mały smark

jakby był ktoś chętny do wystawienia innych ogłoszeń do będę wdzięczna, mogę dodać inne zdjęcia

Posted

ale jaja.......ja też wystawiłam im allegro........mogę w razie czego jeszcze anulować.....jest na to chyba godzina od wystawienia

majga to dolnosląskie

Posted

lolka napisał(a):
ale jaja.......ja też wystawiłam im allegro........mogę w razie czego jeszcze anulować.....jest na to chyba godzina od wystawienia
A masz jeszcze jakieś psiaki wystawione? Bo ja mam i jest szansa, że więcej osób zaglądnie (przez zobacz inne przedmioty użytkownika).
Już jest 1 obserwujący!

To która z nas usuwa? :)