Jump to content
Dogomania

szczeniki ---------3 tygodnie zamknięte bez jedzenia------mają domy

Recommended Posts

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak leśna jest obok Lubania
bolesławiec jak najbardziej.......tylko proszę dzień wcześniej informacje żebym mogła TZ zmolestować o auto
jejku jak się ciesze że mogę tym maluchom pomóc.... choć wiem ze to kropla w morzu
w domu pełna akceptacja zapowiedzianej juz sytuacji tak że ciotki nie musicie sie martwić........aby tylko maluchy doszły do siebie, były samodzielne i znalazły kochające domki.......a póki co mam szczęśliwą rękę do adopcji
może podam swój telefon
693 797 788
Agnieszka Olejnik

Posted

Jak się strasznie cieszę ze znalazl się DT dla tych szczeniaków. Lolka wielka jesteś:loveu::loveu::loveu:

Transport musimy znaleźć. Ja jadę do Częstochowy - nie wiem czy Lolka ma blizej do Częstochowy bo na mapie są kilka miast Leśna więc nie wiem dokladnie gdzie jest.

Lolka jeszcze raz piszę, jesteś wielka:loveu:

Posted

daj spokój DODA:oops:....to nic nadzwyczajnego....będzie to ukojeniem dla mojego zbolałego serca bo niestety mam tu do rozwiązania bardzo tragiczną sytuację 12 uwiezionych i prawdopodobnie zjadanych przez ludzi psów, niestety jestem w tym przypadku bezsilna:shake: i muszę się wesprzeć instytucjami ratującymi zwierzęta i po prostu czekać....czekać....czekać
dlatego uratowanie chociaż tych maluchów tak strasznie leży mi na sercu

mam kilka pytań odnośnie karmienia maluchów
czy one jedzą już same?
jeśli tak to co, bo nie chciałabym im drastycznie zmieniać diety aby się nie pochorowały
jakie zabiegi weterynaryjne są od ręki niezbędne?

Posted

Leśna jest pomiędzy Jelenią górą a Zgorzelcem
właściwie jak da mi ktoś cynk dzień wcześniej to dojadę do jeleniej góry, zgorzelca lub bolesławca...niestety w przypadku dalszych dojazdów jestem ograniczona i zależna od TZ a on pracuje w non stopie i głownie krąży Leśna-Wałbrzych, Lesna-Jelenia Góra

Posted

[quote name='lolka']daj spokój DODA:oops:....to nic nadzwyczajnego....będzie to ukojeniem dla mojego zbolałego serca bo niestety mam tu do rozwiązania bardzo tragiczną sytuację 12 uwiezionych i prawdopodobnie zjadanych przez ludzi psów, niestety jestem w tym przypadku bezsilna:shake: i muszę się wesprzeć instytucjami ratującymi zwierzęta i po prostu czekać....czekać....czekać
dlatego uratowanie chociaż tych maluchów tak strasznie leży mi na sercu

co Ty piszesz....kurna mnie juz rece dawno opadły z bezradnosci :mad::mad::mad::mad::mad:

Posted

Czy one będą jechały z Katowic przez Wrocław ?
Czy przy okazji może przyjechać do mnie na tymczas ten malec ?

[url]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=108473[/url]

Posted

no niestety ANETTA takie sytuacje sie jeszcze zdarzają:angryy:......to jest strasznie ponura historia:shake:......niestety nawet nie mogę tych psiaków dokarmiać bo bez obstawy policji lepiej tam nie jechać a i policja jest bezsilna bo ludzie ci są poza prawem...90letnia staruszka to pikuś przy psycholu który tam panuje

jest jednak iskierka nadziei na ich uratowanie .....jutro Straż Zwierząt z Wałbrzycha ma mi odpowiedzieć czy przyjadą odebrać psycholowi te psy ......jednak nie wiem czego się spodziewać,jak psy zareagują?! czy są dzikie?! czy agresywne?!............ nic o ich kondycji nie wiadomo bo nie udało mi sie odbarykadowac drzwi za którymi są trzymane (psychol mi przeszkadzał)...jedno jest pewne przy takim traktowaniu na pewno mają wszystkie choroby świata i nigdy nie widziały nieba ani słońca:-( więc z szoku mogą zrobić wszystko
oj to straszne:placz:

dlatego jak przeczytałam w Waszym wątku o zamkniętych psach i do tego szczeniakach to nawet sekundy się nie zastanawiałam...aby tylko transport sie znalazł....ja również szukam

Posted

Mam dobrą wiadomość , zawiozę szczeniaki do lolki na tymczas w sobotę.
będę mogła wyjechać z katowic około 13. Potrzebuję tylko pilnie jakiegoś transporterka dla maluchów.

Posted

[quote name='lolka']mam kilka pytań odnośnie karmienia maluchów
czy one jedzą już same?
jeśli tak to co, bo nie chciałabym im drastycznie zmieniać diety aby się nie pochorowały
jakie zabiegi weterynaryjne są od ręki niezbędne?[/quote]Tak, na pewno jedzą same. Nie wiem dokładnie co, ale większość szczeniaków w schronie karmionych jest karmami z puszki i suchą karmą. Jednak najlepiej by było, gdyby na początku jadły coś delikatnego jak np. gotowany kurczak + ryż.
Co do zabiegów weterynaryjnych to z tego, czego się dowiedziałam wynika, iż żadnych na razie się nie czyni. Z odrobaczaniem, szczepieniem trzeba poczekać aż nabiorą trochę ciałka i siły. Zresztą na pewno jak do Ciebie przyjadą (jeszcze raz dzięki :loveu:) podejdziesz z nimi od razu do weta.

[quote name='maggie1971']Mam dobrą wiadomość , zawiozę szczeniaki do lolki na tymczas w sobotę. będę mogła wyjechać z katowic około 13. [COLOR=Red][B]Potrzebuję tylko pilnie jakiegoś transporterka dla maluchów.[/B][/COLOR][/quote]A jak Ty sie czujesz??? To dość długa trasa...:roll:
[B]
Kto może pożyczyć transporterek????[/B]

[quote name='BIANKA1']Czy da się to jakoś zgrać z transportem szczeniaka który ma przyjechać do mnie ?[/quote]Najlepiej zagadaj maggie1971 na PW :).

Posted

[quote name='maciaszek']

A jak Ty sie czujesz??? To dość długa trasa...:roll:
[/quote]
Nic się nie martw , dam radę czuję sie coraz lepiej. Jestem twarda i wparwiona w wyjazdach dalekich:evil_lol:, a poza tym przecież maluchy muszą jakos dojechać prawda?

Posted

[quote name='maggie1971']Nic się nie martw , dam radę czuję sie coraz lepiej. Jestem twarda i wparwiona w wyjazdach dalekich:evil_lol:, a poza tym przecież maluchy muszą jakos dojechać prawda?[/quote]Kiedyś wystawię Ci pomnik :loveu:.

Posted

[quote name='BIANKA1']Czy da się to jakoś zgrać z transportem szczeniaka który ma przyjechać do mnie ?[/quote]
Mogłabym go zabrać oczywiście, tylko potrzebny będzie drugi transporterek bo lepiej chyba maluchów z sobą nie łaczyc. No i jest jeszcze jedna sprawa musiałabyś wyjechac po niego w okolice autostrady tzn Bielany Wrocławskie, Nienawidzę jeździć po Wrocławiu , ostatnio kluczyłam tam około godziny, no i wjazd do Wrocławia to strata przynajmniej godziny jak nie więcej.

Posted

[quote name='maciaszek']No właśnie... Dlatego proszę, żeby na tym wątku rozmawiać TYLKO o szczeniakach z tego wątku! :roll:[/quote]a na którym watku będziemy rozmawiac o tych slepych z matką, bo teraz to juz sie pogubiłam ?????Zaoferowałam im tymczas i nic nadal nie wiem!!!

Posted

jutro polecę do weta i kupię co trzeba dla maluchów aby nie czekać bezczynnie na wizytę do poniedziałku
w jakim one są mniej więcej wieku?
czy mają trzy tygodnie czy tyle były zamknięte?