Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 357
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

samoglow napisał(a):
Co to jest niepiesek?:crazyeye: kotek czy zajaczek?

Marioli się zapytaj. Ona to powiedziała. Ja też nie wiem co to jest :niewiem:
Ale jest :p

Posted

Kopiuję swoją wypowiedź z forum OP - bo nie mam czasu pisać prawie tego samego jeszcze raz. Przepraszam za pewne porównania (np, do Oskara) które mogą być niezrozumiałe na Dogo :roll:

Nie wiem ile ważył wcześniej ale dziś waży 41 kg. Nie jest przesadnie chudy, ale na pewno powinien trochę przytyć.

Teraz odpukujemy w niemalowane!!!! bo -

to chyba pies w najlepszym stanie zdrowia jaki widziałam u bezdomniaków
Serce mocne, płuca czyściutkie, badanie morfologi - wzorcowe. Uszy brudne ale zdrowe Oczy - źle wyglądają, bo Bary ma chyba jakąś bójkę za sobą. Ma rozerwaną dolną powiekę, która mu sie goi, stąd ten nieładny zaciek pod oczami. Ale oczy zdrowe, bez oznaak chorobowych.

to co brałam za oznaki jakiejś choroby reumatycznej, przeszło po ogoleniu tylnej części psa Za przeproszeniem to były te gófienka przyklejone do ogona Teraz Bary chodzi dziarsko!
No i ma ok. 6 max 7 lat. Czyli facet w sile wieku!
Zęby trochę starte, ale też zdrowe.

W takim razie dziś zdecydowałam się go zaszczepić - na wściekliznę i wirusy.

A charakter.... miodzio Po prostu rewelka. Do ludzi i do innych zwierzaków - kotów, suczek, psów Bardzo dobrze chodzi na smyczy. Nie boi się ruchu ulicznego.

I jeszcze coś... jest inny od poprzednich psów. Widać, że ten pies "jest od ludzi". Nie wiem czy zdołam to wytłumaczyć...
Bary... to nie jest ten pies sprzed paru dni. Otworzyła się w nim jakaś klapka i przypomniał sobie lepsze czasy. Bo chyba były takie... ktoś kiedyś go kochał. To po prostu widać. On się nie uczy (tak jak np. Oskar) bycia z człowiekiem. On to zna. Zna "ludzką mowę" Nie komendy, tylko nieobce jest mu porozumienie z człowiekiem.
Ja do niego gadałam jak do moich psów - takie tam: poczekaj, stań tu, idziemy... a on to robił w tak naturalny sposób, jakby to było mu nieobce. Dopiero po chwili zorietowałam się, że to jest dziwne...
Wykonuje siad i podaje łapę.
I z rodością wrócił do swojego kojca... odrobina serca i takie sobie średnie warunki życia (bo przecież ten kojec to żaden luksus) a Bary rozkwita...
cudny ten psiak...

A teraz ZABRANIAM się śmiać!!!!

Posted

Camaro, co on ma przy pupie??? :-o :-o :-o Gdzie jest jego ogonek???
Hę!!! ??? :mad: :mad: :mad: Jestem zdruzgotana. nie pokazuj mu tego w lusterku, bo go psi psycholog nie pozbiera.
Wieści cudne, aż się poryczałam. Qiurde, ja go chcem curik z powrotem do bloku, jak on taki do psufff, kotufff...6h, jakoś wytrzyma na powierzchni mniejszej niż potfurko. :eviltong: Tęsknię za nim...:-(

Posted

Camaro - takie wieści warto czytać.
Może choroba ten ojciec jego ostatniej Pani dł mu milość i opiekę, bo czytałam wcześniej, że zabrał go od kogoś. Tylko szkoda, że córka się w niego nie wrodziła.

Posted

Camaro, zapomniałam dopisać...pod żadnym pozorem niech Bary się nie zbliża do tafli wody, bo jak stanie bokiem, czy ze skosa też się zobaczy odtylnie. On nie jest na to przygotowany!!! :diabloti: :shake:

Posted

Ja się tego nie spodziewałam. :shake: Camara tak miło brzmi w słuchawce,
zwiodła mnie i już. :mad:Boshhh, Barego ogonuś wygląda jak fragment francuskiego trawnika, klombu, chust wie, jak to nazwać...:nerwy:

Posted

cicho baby :diabloti:
jak będziecie tak wrzeszczeć o tym ogonie, to Bary usłyszy :shake:
nie to, że jest ogolony, bo o tym wie
tylko, że to się wam nie podoba :cool1:

Ogon jest ładny, a będzie śliczny. To jest wersja oficjalna i tego się trzymać, bo :mad:

Bary wie, że cos z ogonkiem się stało - przecież nareszcie może go używać bez ograniczeń, co też czyni :p

Posted

[quote name='samoglow']Bo nie wiesz, ze ONA ma pseudo: Camorra Smalcorra Cracoviensis :evil_lol:;)
Ta Camara to...:scared:Ona przecież jest groźniejsza od Sami Wiecie Kogo !!! :-o Pewno używa różdżki z sierścią podhalanków
w trzonku!!! :eek::shocked!:

Posted

majqa napisał(a):
I Ty się dziwisz??? Chyba już całe Podhale wie!!!

Tak, tak, obgaduja go rozne podhalany i bernardyny i owieczki, i baranki i juhasi przy pifku "Tatra" :-(

Posted

Camarro!

Poniewaz uprawiasz proceder smalcoróbny, ja pewne innowacje chiałam wnieść.
Tak mi si wczoraj skojarzyło, jak usiłowałam zjeść kolację i okazało sie że masła niet.

TY jako rozmnażaczka podhalanów, powinnaś, z mleka podhalanskich matek, masło produkować.
O ileż to byłoby bardziej humanitarne.
I zwierzę żywe,
I masełko zdrowsze niż smalczyk.

I jakaż reklama "PODHALAŃSKIE MASŁO I GATUNKU"
Nie do przebicia.

Co ty na to???

Posted

wiecie co? jakby ktoś kto szuka podhalana chciałby go wziąć od camary i przeczytał ten wątek to- WĄTPIĘ CZY ZROZUMIAŁBY WASZ CZARNY HUMOR:roll: może spasujcie trochę? bo nie każdy wie, że CAMARA JEST MATKĄ JOANNĄ OD PODHALANÓW:loveu:

Posted

akrim napisał(a):
wiecie co? jakby ktoś kto szuka podhalana chciałby go wziąć od camary i przeczytał ten wątek to- WĄTPIĘ CZY ZROZUMIAŁBY WASZ CZARNY HUMOR:roll: może spasujcie trochę? bo nie każdy wie, że CAMARA JEST MATKĄ JOANNĄ OD PODHALANÓW:loveu:

Naprawdę tak myśłisz:crazyeye:

Że ktoś mógłby to na poważnie:crazyeye:

CAMARRRRO Matko Joanno od Podhalanów (czego ci srednio życzę, tej Joanny zwłaszcza) - PRZEBACZ!!!!