irysek Posted June 16, 2008 Posted June 16, 2008 a z wroclawia? chlopak moglby odstapic plytki i takie tam, podalibysmy od razu karton przetworow, jedzenie dla psow itd. bo witminy dla pani romy moge kupic i wyslac poczta jesli jest w stanie przelknac tabletki. Quote
kaja555 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Ok, to będę wybierać same rzeczy przydatne, buty na niskim obcasie itp. Ciuchy tez się powinny znależć, koszule polo dla męża może. Niezniszczone, mało chodzone. Jak będę w sierpniu (raczej drugiej połowie) jechać do Rzeszowa to dam wcześniej znać. Coś drobnego może będę mogła z Sosnowca zabrać, ale zaznaczam że mamy mały samochód więc drewno na opał raczej odpada :razz:. No i mam nadzieje że się moja druga połowa zgodzi na parokrotne zbaczanie z trasy, na razie na przystanek w Rzeszowie się zgodził ;) Quote
basiapron Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [quote name='kaja555'] Jak będę w sierpniu (raczej drugiej połowie) jechać do Rzeszowa to dam wcześniej znać. Coś drobnego może będę mogła z Sosnowca zabrać, ale zaznaczam że mamy mały samochód więc drewno na opał raczej odpada[/quote] hmmm no dobrze,poszukam mniejszych rzeczy:) Quote
Rybka_39 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [quote name='basiapron']już z góry mówię że postaram się wykombinować jakiś transport w tamtą strone i poszukać troche przydatnych rzeczy (w tym drewno do palenia na pewno) ale będę wdzięczna jak mi dacie znac jeśli ktoś w tamtą stronę jeździ i może dowieźć z Sosnowca lub okolic (moze namówię kogoś żeby w okolicy była wymiana między samochodami). Skończe sesje i będe patrzyć co mam. A mieć mogę mieć dużo jak tylko dobrze poszukam:)[/quote] Hej a może, zrobimy bazarki i za zebrana kasę kupimy coś dla P.Romy i wyslemy?:cool3: Albo może zróbmy zrzutkę na te termę, czy pralkę! Z nieba ona niestety nie spadnie:shake: Quote
basiapron Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 dobra,proponuje bazarki na terme,ile takie cudo kosztuje??wysle sie kase komuś na miejscu i ten ktoś kupi i zaniesie Quote
lothia Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 wiecie że zmienił się regulamin bazarku, więc jak będziecie robić bazarek to tylko na psy szukajace domu bo inaczej zamkną Quote
kaja555 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 No to może by zrobic na psy pani Romy? :razz: Quote
basiapron Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 no git,zrobie jak odzyskam aparat na psy Pani Romy,a na termę się zrobi zrzutkę tylko niech ktoś sie dowie ile takie cudo kosztuje. Quote
Margo05 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1340934_terma_elektryczna_10_l_120_zl.html[/URL] Ale trochę mała :cool3: A jedne bazarek mamy i serdecznie na niego zapraszamy :loveu: [URL]http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112645[/URL] Quote
Tosia2 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Termę najlepiej kupić w markecie, nową... Będzie tam najtaniej a szmelcu nie ma co kobiecie zwozić... Przeciez za montaż trzeba zapłacić, jak za 2 mies padnie to znów wszystko się powtórzy, a tak gwarancja jej zostanie... Ja miałam pecha do term w zeszłym roku... Dwie nam padły i całe szczęście że były na gwarancji.... :) Quote
Margo05 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Dobra terma, w granicach 50 l. to koszt rzędu 500 zł. :cool3: I nie w markecie. Wiem co tam jest sprzedawane. Szczególnie w promocji. Quote
basiapron Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 dobra,terma nie w markecie-też tak myśle,w markecie to jest hurt a nei jakość.Ok,500 zł, robimy zrzutkę- kto odpowiedzialny kto ma kontakt z panią Romą mieszka w tamtych okolicach i się zna na termach i kupi jak pieniadze będą?? konto tez żeby ten ktoś miał. Bazarki robimy kto moze na pieski (ja mogę za tydzień) o ile w ogóle nie usuną bazarków bo z tego co sie dowiedziałam to już nie wiadomo na jakie psy mozna wystawiać i czy w ogole cos można:/ Quote
żaba88 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Wszystko fajnie, ale jak zawsze są problemy... Niektórych rzeczy nie da się tam wstawić bez większego remontu, albo przeróbki w domu. Instalacje elektryczne w niektórych miejscach wystają ze ścian, cała instalacja elektryczna jest do wymiany bo przewody są już bardzo stare. A wiadomo co się może stać... Quote
gagata Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Z pieniędzy Romy będących na koncie Fundacji pokrywamy 140 zł za szczepienia tych 4 kotów, które pojechały na DT do Rzeszowa i przed wyjazdem musiały być zaszczepione. Jutro od przyjaciół z Siedlec przyjeżdżają do mnie wory z rzeczami dla Romy. Zaba, a tam pomieszczenie łazienkowe jest osobno czy nie? Bo może dałoby się poprowadzić narazie odrębne (nowe) połączenie od termy do licznika? Quote
żaba88 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Nie mam pojęcia jak to tam jest bo byłem tylko na górze, gdzie są same pokoje. Ale może Weronika wie więcej ;) Quote
gagata Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Bo tak sobie pomyślałam,że gdyby zaangażować w jakiś sposób MOPS, to jakoś łatwiej poszłoby z przejmowaniem piesków do schronu a i remont miasto by zrobiło... Quote
basiapron Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 mój Tż jest elektrykiem no ale raczej nie wyśle go tak daleko.Może ktos na miejscu jest w stanie pomóc elektrycznie Quote
gagata Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 tak się tylko rozmarzyłam... Ale jak to zycie przemyskie wypuści swój brzydki artykuł plus skargi sąsiadów, to może miasto coś w końcu zrobi... Quote
żaba88 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Jutro zobaczymy co napisali, a kto pomógł w jego napisaniu? Quote
gagata Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 ponoć właśnie sąsiedzi, bo ten w nowinach ma być właśnie w obronie pani Romy Quote
gagata Posted June 17, 2008 Author Posted June 17, 2008 Basiapron, tam właśnie brakuje im rąk do roboty.ostatnio biedny Zaba cały dzień rąbał drewno od miasta, bo rzucili taką stertę, niech sobie staruszkowie sami rąbią:angryy: Quote
Margo05 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 [quote name='basiapron']dobra,terma nie w markecie-też tak myśle,w markecie to jest hurt a nei jakość.Ok,500 zł, robimy zrzutkę- kto odpowiedzialny kto ma kontakt z panią Romą mieszka w tamtych okolicach i się zna na termach i kupi jak pieniadze będą?? konto tez żeby ten ktoś miał. Bazarki robimy kto moze na pieski (ja mogę za tydzień) o ile w ogóle nie usuną bazarków bo z tego co sie dowiedziałam to już nie wiadomo na jakie psy mozna wystawiać i czy w ogole cos można:/[/quote] Basia, można wystawiać bazarki na WSZYSTKIE PSY SZUKAJĄCE DOMU (te na tzw. "wiecznym tymczasie też" - w końcu one również szukają domu, tylko, ze długo to trwa). Póki co tak jest. A czy coś się nie zmieni to nie wiadomo. Jeśli chcesz coś wystawić, a nie masz czasu, ale możesz zrobić zdjęcia i opisy rzeczy, to ja mogę je wystawić. Przypominam o bazarku dla piesków Pani Romy [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=112645[/URL] Będę wdzięczna za podrzucanie :loveu: Quote
weronika1 Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Pani Roma dziękuje za karmę, dzisiaj przyszedł transport. :lol:Ponadto szczególne podziękowania dla Halci za kubki, szklanki , talerze, i inne naczynia ( wszystko sie przyda) Pani Roma dziękuje za wszystko, jest bardzo wdzięczna za pomoc. :lol: Wracając do spraw pomocy , tam musi być remont i lepsze ogrodzenie ze wszystkich stron. A przede wszystkim muszą zabrać część psiaków bo nie ruszy z niczym, nawet trudno zrobić zdjęcie. Może zaczniemy molestować urzedników, bo kilka boksów w schronie jest pustych.Nie wiem dlaczego tak uparcie podchodzą do sprawy przecież są to psy z terenu gminy na dodatek porzucone. Pani Roma przygotowuje spis rzeczy potrzebnych i jutro odbiorę go. Największy problem u nas jest z siłą roboczą, jeszcze nie skończony płot bo Pan zachorował, elektryka ze świeczką trzeba szukać, trudno znaleść jakiego kolwiek fachowca. Quote
Recommended Posts