Jump to content
Dogomania

kupie staffika suczke z rodowodem od 8 tyg go 7 mies na raty

Recommended Posts

Posted

[quote name='daro 25'] Niedobra Sylwia pomaga i proboje zdobyc 720zl na operacje a wlasciwie juz dlug - osteozynteza kosci piszczelowej plus zapalenie 2 uszat:lol: z surolsnem za bagatela 70zl z wizyta. Plus 7 szczeniat do wykarmienia bo suka nie ma pokarmu.
Niestety przez ten rachunek nie bedzie mnie na wystawie. Mam troszke ich do leczenia i wykarmienia;)
I rowniez nie stac mnie na ten zabieg ale juz sie go podjelam, bo inaczej zostalby pies z 3 lapami:roll:[/quote]

no - padac do nóżek jaśnie pani Daro vel Tekilka vel cos tam! my tylko pitolimy o dupie marynie, a ona ratuje kolejne psie nieszczęścia!:diabloti:

[quote name='daro 25']Dlatego po problemach z Draco i Ty wiesz jakich:) stwierdzilismy ze go sprzedamy. [/quote]

to mu pampersa załóż jak nie umiesz psa nauczyc czystosci:angryy: a z resztą nie - oddaj go po prostu do hodowcy - ODDAJ ZA DARMO!!! ty handlaro jedna:angryy::angryy::angryy:

• Replies 669
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='daro 25']widocznie staffik to troszke glupsze stwozenie- nie mowie ze wszystkie, ale jak widac nie kazdy da sie wychowac.
[/quote]

jaki pan/pani taki pies:diabloti:
buhaha:evil_lol:

Posted

:lol:oj andzia andzia:diabloti:
Czy my sie zalimy:lol: w du... szy mamy Twoje zdanie. My wiemy jak nasze psy sie zachowuja itp a nie pozwolimy na to zeby Draco uczyl tego inne nasze psy. Spanielka juz sie nauczyla, Sali tez i nie mow ze nie trzeba czesto sprzatac.
W hodowlii sportowych pitow sprzedaje sie psy ktore nie nadaja sie do tego i jest zero sentymentow i a to akurat nie najezdzacie! A na osobe, ktora spzedaje psa, bo wie ze lepiej bedzie mu gdzies indziej juz tak? Ja wiem poprostu, ze Darek nie wytrzyma i go odda w pierwsze lepsze rece, a bedzie to wies z lancuchem znajac jego podejscie do Draco wiec szukam na galt nowego domu, ale takiego ... dobrego.

Posted

3tys? :roflt:
Powód baaaardzo poważny!
Swoją drogą, jak pies nasika, to się sprząta i dziecko nie chodzi po siuśkach. Chyba, że wszystko u Ciebie żyje samopas.

Moja 4-letnia suka ostatnio zaczęła posikiwać i robić kupę w domu. Hmmm, to muszę ją sprzedać? Bo oddać to tak głupio, nie? Musi się zwrócić! Patrząc Twoimi kosztami (wet, karma, zniszczenia, poświęcony czas) to musiałabym żądać jakieś 20 tys! Nie licząc miłości - bo ona jest bezcenna. Choć chyba nie dla każdego, prawda [B]daro[/B]?

Proszę Cię, przestań się pogrążać! Stwierdzenie "handlarz" w tym przypadku jest jak najbardziej na miejscu! Najlepiej gdybyś nie miała żadnego psa. Oddaj wszystkie - gdzie indziej będą miały lepiej!

[I]edit[/I]: O pitach to chyba za dużo nie wiesz, więc lepiej się nie wypowiadaj.

Posted

Vorpf o pitach nie wiem, ale widzialam jaka byla obrona jak ktos na niebieskim chcial sprzedac 4 letnia suke. No fakt pit to rzecz a staffik pies:lol: Widzisz z tym sprzataniem to jest tak- ja sprzatne- pies oznaczy i tak musialabym siedziec dzien i noc. A w nocy znow spiewa:lol:- mnie nie ma naszczescie. Ale tak sie nie da zyc, a policji tez mamy juz doscl, bo sasiedzi nie wytrzymuja. A ciagle pod psa nie bedziemy szukac domku z ogrodem.
Nie przekonam was.
W kazdym razie Draco szuka noweg domu. W tym momencie ma 36 cm i 19. 450 kg wagi.

Posted

Pit to też pies. Miałam.
Jeśli ktoś prowadzi w hodowli selekcję to jego sprawa. Ale sprzedaje psy z innych, uzasadnionych powodów: nie nadaje się do hodowli, na wystawy albo do walk (jeśli już poruszyłaś temat pitów). Nie mówię, że to popieram, ale jest już bardziej uzasadnione. Twój powód jest niepoważny. A też świadczy o tym, że nie potrafisz wychować psa, więc nie powinnaś mieć żadnego.
Masz rację - mnie na pewno nie przekonasz. Ale cóż. Zapewne będzie miał lepiej. Zrób coś dobrego i resztę psów (Bóg wie ile ich masz) też oddaj!

Szkoda, że chcecie się na tym wzbogacić.
To za ile jest na sprzedaż? :roll:

Posted

[quote name='daro 25']
. My wiemy jak nasze psy sie zachowuja itp a nie pozwolimy na to zeby Draco uczyl tego inne nasze psy. Spanielka juz sie nauczyla, Sali tez i nie mow ze nie trzeba czesto sprzatac.
[/quote]
napisz po prostu że WAM się znudził , bo wiesz że jesteś spalona wśród staffikowców , ale będziesz spalona w każdej rasie !!! ja ci to gwarantuje.
Nie będziesz cenionym wystawcą , będziesz wytykaną handlarą psów ...
To resztę też zaraz oddasz , bo sikają....
Nie masz pojęcia o wychowywaniu psów , twoja/wasza wiedza nawet nie jest zerowa .... zmarnować psa z hodowli to wstyd !!! co innego trudności wychowawcze z psem po przejściach ... ale psiak z hodowli z dobra psychiką.
Cholera wie coście zrobili z Draco , w jakiej on jest psychicznej kondycji :angryy:
Psuje się szybko , ale naprawia latami !!! szczególnie takie psy jak staffiki.
Bo się ma staffiki i psy , nie odwrotnie , wtedy nie ma problemów.
Jakoś patrz , Franio leje , ale reszta nie ... pomijam szczecine , czasem się zdarzy , ale nie naśladuje Frania ...

Twoje próby tłumaczenia się są żałosne !!! co mają pity z kenneli do staffików ?

Posted

Ja nie zrezygnuje z psow- moge tylko zrezygnowac z psow z rodowodem. Nasz bullka ma rodowod a na wystawach jej nie widzieliscie... jak widzisz jie chodzi nam o wzbogacenie... i nazywajcie nas jak chcecie. Z drugiej strony moze kupimy ruda stafficzke bez rodowdu i poczekamy na cieczke, a moze pokryjemy bullcie- zobaczymy. Pozdrawiam i nie do uslyszenia:lol:

Posted

[quote]bulterierka i amstaffka swietne psy- nigdy nie mielismy takiego problemu. Bullka ma 2 lata i jak miala 4 mies rozumiala gdzie dwor i nie sikala pod siebie. widocznie staffik to troszke glupsze stwozenie- nie mowie ze wszystkie, ale jak widac nie kazdy da sie wychowac.

buhaha

od Darka;)[/quote] - no KTO jak kto ,ale SAMIEC :evil_lol: ..powinien wiedziec..jak ZACHOWUJE SIE [B]DORASTAJACY SAMIEC[/B]..!!!!!

Raz,a dwa ..na takie zachowania sa sposoby wychowawcze równiez..i owszem PSYCHIKA .. ,ale jak najbardziej PRAWIDLOWA.. u tego psa..( jeszcze) ..i nie pisac mi prosze o temperamencie Draco..bo akurat temu psu tego brakuje hihihi ....
TEMPERAMENT ,a PSYCHIKA.....prosze poczytac,faktycznie douczyc sie..zaczerpnąc wiedzy i ZACZAC szkolic ..psa , poswiecic..mu duzo uwagi !! - najwyzsza pora..,a nie zapychac CZAS,( ktorego mozna ,by poświecic BULLOWATEMU,ktory wymaga tego sporo , w dodatku w okresie DOJRZEWANIA !!!!! ) ..coraz ,to nowymi..zwierzetami.. !!!!
[COLOR=DarkRed][COLOR=Red]W momencie jak POKRYJE seterke ..przy pierwszej cieczce..- to [B]TEZ BĘDZIE JAK NAJBARDZIEJ PRAWIDLOWY, NATURALNY ODRUCH..i ZACHOWANIE , INSTYNKTOWNE PRZETRWANIE GATUNKU[/B],zarówno..u jednej jak i u drugiej płci..!!!!!![/COLOR][COLOR=Black] A nie jakies tam..nieprawidlowe.. (wg.Was :angryy:[/COLOR][/COLOR] podyktowane głupotą ) odruchy.. - bo Wam sie tak wydaje..,badz bedzie wadawało...!!!!

Majac .. 4-ry [B]samce[/B] pod dachem.....zaobserwowalam,ze jedynie..[B]dwie suki[/B]..z mojego stadka..podsikiwaly.. w okresie..dojrzewania.. ( to Urpiska i Szandii..zdarzylo sie ...., ale tylko do czasu..jak ja przyłapałam na goracym uczynku..!! )
Samce owszem,ale TYLKO NA PODWÓRKU - jeden za drugim..i jak tylko sie pojawi..nowy przedmiot..,jakikolwiek..od razu jest ZAZNACZONY.. .. - co z ich psychika.. ranyyyy .. :evil_lol: ,chyba musze ich poddac terapi.. . szla mac.."czlowieczeństwa" i co za tym idzie zupełnego..niezrozumienia..i braku wiedzy..na temat ROZWOJU..jak i życia czworonogów.. w stadzie,poza nim etc. - nie tylko psów..!!!! )

[quote]widocznie [B]staffik to troszke glupsze stwozenie[/B]- nie mowie ze wszystkie, ale jak widac nie kazdy da sie wychowac.[/quote]Zapewniam..,ze KAŻDY !!!!!
- o i nie trafione zupelnie..,akurat Staffik..to najbardziej inteligentna istota sposród..tych..wymienionych .. , ale jak widac..dogaduje sie z równie..inteligentnymi.. ..,z innymi ..hmmm.. :roll: o efektach..własnie czytamy .. .. :p

Posted

[quote name='staff-ka']-
- o i nie trafione zupelnie..,akurat Staffik..to najbardziej inteligentna istota sposród..tych..wymienionych .. , ale jak widac..dogaduje sie z równie..inteligentnymi.. ..,z innymi ..hmmm.. :roll: o efektach..własnie czytamy .. .. :p[/quote]
niestety osóby które nie mają pojęcia o psach , opacznie interpretują inteligencje u psów ....
gdybyś daro miała 1% tej inteligencji co staffiki ..... tylko mały jeden procent.
To byś zrozumiała , co wyprawiasz ... no ale jak ktoś jest pusty , zachłanny , dziwnie ambitny ... to się bawi , jak na załączonym "wątku"
ale wiesz daro , zło zawsze wraca , wraca ze zdwojoną siłą ....

szkoda klawiatury na dalsze dyskusje ...

Posted

[quote name='daro 25']Skoro 2 letni staffik sika w domu to trafil do nieodpowiedniej osoby? No to luz - Vectra oddaj psa:diabloti: bo jestes inteligentna. :-o[/quote]
Twoje marzenie , niestety nierealne :lol:
już ci powiedziałam , nie wycieraj swojej zakłamanej mordy mną i moim psem.

Posted

.. rzadko sie tu odzywam,ale juz mnie tak zirytowala/li ,ze masakra... ,a szczególnie ta głupota.. psa.. i zupelnym brakiem.. WIEDZY !!!

I byłam pewna,ze mój post "wywróci tak do góry nogami" ,aby przypiąc "łatkę" Tobie Vectro.....wrrrrrrrrrrrrrrrrr :angryy::angryy:

Posted

[quote name='daro 25']Ja nie zrezygnuje z psow[/quote]
A szkoda :shake:

[quote name='daro 25']Nasz bullka ma rodowod a na wystawach jej nie widzieliscie... [/quote]
W tą bullke wierze tak jak w tą yorkę, która podobno u Ciebie była :evil_lol:

[quote name='daro 25']Z drugiej strony moze kupimy ruda stafficzke bez rodowdu i poczekamy na cieczke, a moze pokryjemy bullcie- zobaczymy.[/quote]
Zapewne napisałaś to z ironią, ale po Tobie można się wszystkiego spodziewać.

Nie odpowiedziałaś: na ile wyceniłaś Draco? Ile chcesz na nim zarobić? :shake:

Posted

[quote name='staff-ka'].. rzadko sie tu odzywam,ale juz mnie tak zirytowala/li ,ze masakra... ,a szczególnie ta głupota.. psa.. i zupelnym brakiem.. WIEDZY !!!

I byłam pewna,ze mój post "wywróci tak do góry nogami" ,aby przypiąc "łatkę" Tobie Vectro.....wrrrrrrrrrrrrrrrrr :angryy::angryy:[/quote]
Nie przejmuj się Kasiu , ona łatkę mi próbuje przypinać odkąd ruszyłam ten temat - z marnym skutkiem :evil_lol: stara się , stara ale jej nie wychodzi ....
każdego próbuje zmieszać z błotem byle siebie wybielić - skutek odwrotny od zamierzonego ....

niech myśli dalej :cool3: tą jedną komóreczką

Posted

zarobic?:lol: to mialo bys smieszne? chyba stracic! Nie masz co robic z kasa- kup staffika= pozniej stracisz!

nasza bullcia:loveu:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/294/c162c1fb87c4b2e4.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[QUOTE]
[I]Z drugiej strony moze kupimy ruda stafficzke bez rodowdu i poczekamy na cieczke, a moze pokryjemy bullcie- zobaczymy.[/I]
[/QUOTE]

No ja bym pewna nie była , czy ot miała być ironia :lol: ..

[QUOTE]nasza bullcia:loveu:[/QUOTE]
Jaka fajna ...szkoda że jeszcze nie wie , iz napewno wkrótce na nią znajdziecie jakiś powód , i bedzie musili ją sprzedać ..

Posted

Biedny pies , straceniec ...... przerażony , oczy smutne

można obstawiać za ile wyleci :lol: bull to nie staffik :cool3:
nie poradziłaś sobie z astką , dalmatynem , prostym w obsłudze staffikiem
z bullem tym bardziej ..
już możesz wyklejać ogłoszenia :lol: czym szybciej tym mniej kosztów poniesiecie , będzie można taniej opchnąć :diabloti:

Posted

heh na tym zdjeciu jej pilka wleciala w fotel stad takie oczy:cool3:
jakos przez dwa lata nie zostala wystawiona na sprzedaz wiec i dalej nie bedzie:cool3:

kolejne zdjecia

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images50.fotosik.pl/29/374b386dd7d0cc41.jpg[/IMG][/URL]

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/396/563cbc688c5aff4f.jpg[/IMG][/URL]

a tak z regoly spi:lol:

[URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images24.fotosik.pl/294/79048769f60cb882.jpg[/IMG][/URL]

i powiem ze charakterek swietny chodz mowia ze bulle sa uparte itp itd i ciezkie w wychowaniu:shake: powiem ze ona jest duzo lepsza niz Draco.

Posted

[quote name='daro 25']
jakos przez dwa lata nie zostala wystawiona na sprzedaz wiec i dalej nie bedzie:cool3:

[/quote]
i wtedy się właśnie obudziłam ?
widzisz , dalej udowadniasz SAMA SOBIE jak kłamiesz.
Daj zdjęcia Bosmana .....

Posted

[quote name='daro 25']zarobic?:lol: to mialo bys smieszne? chyba stracic! Nie masz co robic z kasa- kup staffika= pozniej stracisz![/quote]
Nie miałam zamiaru Cię rozśmieszyć. Poza tym ja do tego tak nie podchodze. Mam dwa staffiki i jakoś nie rozpatruje tego w kwestii "stracilam" czy nie. Ale jak ktoś traktuje zwierzę przedmioto, to ma takie myślenie.

Co do bullki - dziwne, że nigdy wcześniej, choć kawałek jej ogonka, nie pojawił się na zdjęciach z Draco?! :razz:
No i ciekawe kiedy ona będzie na sprzedaż.

Nie mam tyle cierpliwości co Vectra, ale gdzieś kiedyś pisałaś, że Draco nie jest i nigdy nie będzie na sprzedaż! :roll: Nie chce mi się tego szukać...

Posted

Tak i nigdy nie bedzie! Pozdrawiam! Czekalam az Vectra napisz ile mi ma dac bo chetna byla wczesniej! P{

Tak i nigdy nie bedzie! Pozdrawiam! Czekalam az Vectra napisz ile mi ma dac bo chetna byla wczesniej! P{rzy okazji przedstawilam moja sunie, ktora byla wychowana z Teqiulla. kupiona byla z hodowlii 1,5 roku temu- nigdy nie wystawianan i nigdy nie miala szczeniat. Jak widac nie jestem taka handlara i nie lubie sie chwalic. Akurat ogloszenia zostaly znalezione te o naj psach z rodowodem, ktorym pomoglam. Ci ktorzy mnie znaja nie zmienia o mnie zdania a Ci co patrza na innych zdanie nie obchodza mnie. Pozdrawiamy ja, Darek, Laura, Sali, Draco i Paris:lol:
Czekamy na sprawe.

Posted

Vectra podziwiam Cie za cierpliwosc w dyskusjach z ta osoba:angryy::angryy::angryy:śledze ten wątek i mnie krew zalewa jak to czytam:mad::angryy::angryy::angryy:jak można tak przedmiotowo traktować zwierzęta, Ale jak to mówią: "Pokaż mi jak traktujesz zwierzęta a powiem Ci jakim jesteś człowiekiem"(czy jakoś tak):shake::shake::shake:

Posted

Tak sobie czytam ten wątek od początku i niestety stało się to czego można sie było spodziewać :placz:
Wydaje mi się ,że popełniliście z mężem błąd wybierając dla waszej rodziny staffika.Ja też nie jestem hodowcą i znawcą , ale przygotowywałam się na takiego psa prawie rok , znając najpierw bardzo dobrze psa /samca / z uznanej hodowli i rozmawiając dużo z jego właścicielem , opiekując się rodowodowym amstafem , widujac się z mini bulkami .Po namyśle i rozmowach z moimi dorosłymi dziećmi wybraliśmy staffika.Dlaczego?Dlatego ,że amstaf wydawał mi się za silny dla mnie, bullik za żywiołowy.
Kupując sbt wiedziałam ,że dostaję do rąk psa :
1. cholernie inteligentnego
2.żywiołowego
3.bardzo wrażliwego i uczuciowego
4.z którym trzeba pracować , bawić się , gadać po prostu być

Popełniłam wiele błędów wychowawczych z lenistwa , niewiedzy
Staram sie je korygować, co jest o tyle łatwe ,że mam Dokera od małego i wiem czego się można po nim spodziewać.
W maju zdecydowaliśmy sie na 2-go sbt i adoptowaliśmy 5-letnia suczkę.
I wtedy dopiero zobaczyłam , jak taki pies zupełnie mi obcy chce z nami " się dogadać".Mowa tu o naszej tragicznie zmarłej Penisi -Pandorze Port Erin.I choć była z nami tylko 5 mies. i 26 dni nigdy nie zapomnę jak szybko sie uczyła np. dobrego traktowania kotki starowinki , mycia brzucha i łap po każdym spacerze pod prysznicem . stawania na komendę na spacerze.
I nie dlatego ,że była wyjątkowo spokojna/ trzeba była ją widzieć jak goniła psy i rowerzystów za "jej" płotem:evil_lol:/ale dlatego ,że tylko dobrym gadaniem,cierpliwością i miłością można wychować sbt.Miała u nas cieczke po której sikała 2 tygodnie w domu , po konsultacjach zostawiliśmy ją w spokoju , zwiększając tylko ilość spacerów.Pomogło.Ale ona zawsze czuła nasze wsparcie.
Jeżeli więc zależy wam na Draco, popracujcie z nim uczuciami ,ale do tego potrzebny jest czas i cierpliwość.Jeżeli macie go dosyć , oddajcie do adopcji do ludzi znających rasę.

Posted

znów sie gubisz w zeznaniach i to tak post pod postem , mniej masła :lol:

najpierw piszesz

[QUOTE] jakos przez dwa lata[/QUOTE]

a za chwilkę

[QUOTE]kupiona byla z hodowlii 1,5 roku[/QUOTE]

no to kiedy ?
wczoraj na bazarze ?

PS. nudzę się :evil_lol: